Блокиране на семенната връв: какво е това?

Блокиране на семенната връв — процес пункция сайт от коренища на скротума (външно пахового пръстени). За завършване на тези действия в черупката орган се добавя упойка, осигуряване на аналгезия при наличието на различни възпалителни явления в репродуктивната структура при мъжете.

Алтернативно име на тази процедура – новокаиновая блокиране на семенната връв, на някои хора знаят за този процес, тъй като блокадата на семенната връв на Лорин-Эпштейну. И така, какво е това?

Структура на орган

Семенната връв – тяж, възникващи при преминаване на половите жлези в областта на скротума. Началото му идва от вътрешната областта на дупки пахового канал. Дължина на тръбата – не повече от 20 виж тя се Състои от следните компоненти:

 • Венозна лито;
 • Нервите;
 • Семявыносящего канал;
 • Лимфната съдовата мрежа;
 • Артерии, вени семявыводящего канал.

В близост до него се намира на съединителната тъкан. С помощта на артериите се извършва подхранване на процеса на своята кръв.

Също така той има:

 • Външна фасция;
 • Мышцей, предназначена за поднимания на тестисите;
 • Вътрешната фасция.

Ако е налице ситуация неопущения тестиса в скроталната, определени съставни елементи на семенната връв частично (в пълен размер) липсват.

Основният вариант изследвания на този орган е да пальпация. В резултат на нея лекарят може да открие кисту връв, венозни промени.

Функционални:

 • Доставка на тестисите с кръв;
 • Заключение семенната течност към семявыводящему протоку.

Показания за прилагане

Блокиране на семенната връв по Лорину-Эпштейну обикновено се прилага в случай на бъбречните колики, эпидидимите. Също новокаиновая блокиране на семенната връв е необходимо в ситуации:

 • Присъствието на такава патология като остър орхит;
 • Нараняване на елементи структура на таза.
READ  Как да се отървете от хъркането по време на сън човек?

Списък с противопоказания

Лекарите забраняват да извършват този метод:

 • Пациенти в детска възраст;
 • В резултат на непоносимост към определени анестетици;
 • Поради наличието на огромна херния в слабините, тъй като съществува риск да я повредите;
 • Ако има нарушение на структурата на хемостаза;
 • Има ситуация деформация филтър покрива в зоната на операцията – белези, белези.

Провеждането на операции

Специални подготвителни мерки за изпълнение на процедурата не е задължително, с изключение на премахване на космения покривка в слабините. Нататък зона на скротума е подложен на обработка спиртовым разтвор, които по някакъв антисептик. Чрез пръст се определя от външния пръстен пахового канал, семенната връв. Нататък се случват на този елемент пръста (показалеца, голям), като втората ръка се извършва пункция. След издигането на игла до тръбата се извършва от въвеждане в тъканни структури на новокаина (0,5%) обем – до 50 мл. Може да се използва в този процес всяка упойка.

Усложнения след процедурата

Правилното спазване на асептиката, отлично изпълнение на операция не предизвика появата на странични негативни моменти. Понякога при пациенти се наблюдават в зоната на пункция сайт кръвотечения, проява на гнойно-септичните моменти. Рядко са възможни следните усложнения:

 • Изпотяване;
 • Виене на свят;
 • Тахикардия;
 • Понижаване на кръвното налягане.

Някои от тях са странични действия на новокаин.

Влиянието на процеса на

Целта на този процес се счита за премахване на пристъпите на болка, генерирани по време на бъбречните колики, а също и при възпаление на тестисите, неговите придатъци. Процесът на обезболяване при правилно извършената пункция сайт продължава до 1 час, ако се спазва изпълнението на същата, съвременни лекарства – до 6 часа.

READ  Как да използвате репейное масло за оформяне на брада: начин на приложение

Характеристики на метода

Този метод се появява в 40 години на 20 век, действието му в процеса на развитие на пристъпи на болка в скротума, провокира възпалителни процес в областта на тестисите, ги придатками, означаваше блокада на нерв в тази зона. Аналгезия в ситуация на бъбречните колики е обяснено на друго явление – содружественно-седационным, което възниква вследствие на филогенетического съобщения уретера с seed канатиком. По същия процес при жените, насочени към премахването на болката по време на бъбречните колики, е блокиране на кръгла сухожилие на матката.

Показателите на този метод според проведени кандидати достигат 65-94%. Добра ефективност на този метод при бъбречни колики обуславя неговото приложение и в наши дни. Въпреки че в последните години тя рядко се използва в процесите на вылечивания орхитов, эпидидимитов.

Също така трябва да знаете, че новокаиновая блокиране на семенната връв не се счита за вариант, устраняющим бъбречни колики. Прилага се само за вендузи болезнени атаки — от лекар се появява време за извършване на други необходими диагностични, терапевтични мерки, и болният получава облекчение от дискомфортных усещания. Понякога възникват ситуации, когато дори този метод е достатъчно за преминаване на камъни от уретера в пикочния мехур. Но обикновено работа на медицински специалист предполага създаването на намиране на пикочния камък, след това лекарят определя по-късната тактика вылечивания, а именно, остана ли консервативни терапевтични начини или извършване на хирургическа намеса.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00068 sec