Finasteride: инструкция за употреба, цена, отзиви, колеги

За да намерите наистина ефективно средство, устраняющее мъжки алопецию, е доста трудно. Фармацевтите и шарлатани напропалую ту чудодейни препарати и тинктури, които краткосрочен ефект в първия фармацевтичния случай, и никакъв ефект, ако няма късмет и продавачи се оказаха шарлатанами. Косопад, особено в началото, е изправен пред загуба на самочувствие и увереност, а също и доставя един куп неудобства при избора на подходяща прическа (не всички мъже обичат да ходят лысыми). Тъй като статистиката нобеловият лауреат и оплешивяване мъжете стават все повече (поради различни фактори, като лоша околна среда, нерационалното хранене и физическа) това все пак трябва бъде излъчен със средство, което да гарантира резултат.

Точно за този препарат ще говорим в този мини-преглед. Той се нарича Финастерид. Кажи, с каква цел са измислили лекарство, какъв страничен ефект забелязали на тестови изпитания, колко време трае курса на лечение. Основният въпрос, каква е Финастерид инструкция за употреба, също озвучим, както и споменем показания и противопоказания.

За какво създадоха лекарство

В края на миналия век, учените са посветили много време за решаване на проблеми на образованието хиперплазия на простатата. Забелязано е, че една от причините е наследствеността. Вторият факт е – при уголемена простатна жлеза (нарушенном хормонален фон) много от пациентите страдат очаговым оплешивяването. Изобретяването на качеството на лекарство, за да помогне за намаляване на възпалителния процес в областта на простатата, получили finasteride (ингибирующий редуктазу 5-алфа втория тип). Факт е, че на гъстотата и дължината на косата покривка мъжете влияе на тестостерон в организма. При очаговом алопеция този немаловажен фактор. За Finasteride отзиви лекари само положителните, и за това има всички основания.

 • Първо, лекарството намалява в кръвта нивото на дегидротестостерона (който е производно на основния мъжки полов хормон, и се отразява отрицателно върху формирането на космените фоликули и растежа на косата като цяло);
 • От друга страна, потиска развитието на тумори, в това число и на простатната жлеза;
 • На трето място, нормализира производството и изтичане на урина от пикочния мехур;
 • На четвърто място, при клинични проучвания е било факт намаляване на заболявания от рак на простатата при тест по математика (с 25% по-малко, отколкото тези, които в хода на експерименти, приемали плацебо);
 • На пето място, бележи важен страничен ефект – растеж на косата. Дегидротестостерон вече не пречи на храненето на луковици, и не създава условия за загуба на коса, поради което е рошава коса субектите стават в пъти по-дебел.
READ  Уратные камъни в бъбреците: тяхното прекратяване, диета

Мнението на мъжете, подложени на тестване, е доста противоречиво, защото обръщайки се с един проблем (гиперплазией), те не се броят за такъв страничен ефект. Въпреки това, към днешна дата препаратът официално е включен в списъка на лекарства, насочени към борбата както с тумори на простатата, така и с алопеция.

Основна информация за лекарството (историческа справка)

Лекарствена форма – таблетка, която е покрита обвивка (пленочкой на синия цвят). Вътре таблетка съдържа 5 mg активното активното вещество – финастерид, и няколко неутрални компоненти. Ядрото на таблетки – бели на цвят, а по повърхността на капсули има маркова гравиране. Първият производител – американската компания, потратившая финанси на фармакологичните изследвания и тестове. Основното проучване е спечелило името «скандинавски», в него участваха близо 60 медцентров в страни:

 1. Дания;
 2. Исландия;
 3. Норвегия;
 4. Швеция;
 5. Финландия.

Както виждаме, всички страни се отнасят към категорията на развитите, и на нивото на доходите дава възможност на жителите да получат квалифицирана медицинска помощ навреме (например, за разлика от Африка). Констатации, след проучване:

 1. Простатата се увеличава, естествено с напредване на възрастта (т.е. почти 95 на сто от мъжете ще получат гиперплазию по-близо до 55 години);
 2. Оперативната намеса се дължи на хиперплазия отне девет предмети (от броя на онези, които приемали плацебо). Оперативната намеса не се нуждаеше от никого от тези, които са финастерид;
 3. За подобряване на показателите на простатата отне около шест месеца прием на лекарството;
 4. За тези субекти, които са страдали оплешивяването в момента на експеримента, финастерид помогна да възобнови коса (от три облысевших възвърна косата е двама);
 5. Почти 50% от участниците спира загубата на коса, или върнато в близост до стандарт допустимата норма;
 6. Разкри, че лекарството добре переносился дори възрастните пациенти;
 7. След приключване на двегодишно проучване на коса продължават да растат още в рамките на шест месеца, след загубата на коса е увеличила (прием на лекарството е завършен с тест). Тези, които продължават на дозираното употребата на Финастерид или не губят косата си. Заключение: лекарството действа, докато се приема перорално приложение, и известно време след приключване на курса на терапия;
 8. Колкото по-млад е пациентът, толкова длительнее се запазва ефект (коса може да расте и да се задържи за по-дълго време).
READ  Губи ерекция по време на полов акт: какво да правя, причини

Показания и противопоказания за приложение на

Като се фокусира върху сключването на лекари и мнението на мъжете, могат да се направят два основни сключване на:

 1. Finasteride се прилага за лечение на хиперплазия на простатата;
 2. На него можете активно да се използва за премахване на плешивост.

Нататък ще ви разкажа основната схема на прием на лекарството, а сега да преминем към списъка на противопоказанията, определени в инструкциите. Препоръки за подходящо приемане са следните утверждениях (противопоказания):

 • Не си струва да приемате този продукт за тези, които имат алергична реакция към лактоза;
 • Някой установена алергия към основната съставка — Finasteride;
 • Тези пациенти, които в урината се натрупва (те имат голям обем остатъчна урина);
 • За тези, които трудно изтичане на урея;
 • За жени (особено за бременни), и подрастващите от двата пола (преди те да достигнат 18 години), лекарството е забранено не само до приложения, но и до краткосрочно контакт с кожата.

Не си струва да споделят или размельчать хапчета ръчно, за да не навреди на лигавицата на устната кухина. Вземете лечебно средство, трябва по една таблетка-капсула (тегло в 5 mg) на ден. Срок за прием на не по-малко от 8 месеца, за да видим реални резултати. Не си струва да се промени дозата, тъй като това ще доведе до негативни последици.

Отзиви на колеги

Основните партньори на лекарствения продукт, се считат за няколко идентични по действието на средства:

 • Дутастерид;
 • Миноксидил;
 • Проскар;
 • Простерид и т.н.

Някои от тях съдържат същата активна съставка, други имат своя състав. Често пациентите питат: какво е по-добре, финастерид и миноксидил, или дутастерид? Еднозначен отговор не даде дори и лекарите, тъй като лекарства, принадлежат към различни групи лекарства. Миноксидил повече вазодилататор средство (което също са открили при създаването на лекарства от язва на стомаха), както и финастерид – инхибитор. По същия инхибитор е дутастерид, само неговото действие и улавя първия и втория вид редуктаза (finasteride премахва само редуктазу втория тип). Необходимо е да се помни:

 • Официално, нито Финастерид, нито Дутастерид не се квалифицират като средство срещу оплешивяване, тъй като са предназначени за лечение на гиперплазий на простатата;
 • Само Миноксидил има статут средство срещу алопеция, но действието му е убит не в потушаването на хормонални процеси, ускоряването на кръвообращението в кожата на главата;
 • Дозата на приема на всички три основни лекарства се различават, и могат да се предписва само от лекар специалист (както и аналози на лекарства).
READ  Ирунин: колеги и цената, указания за употреба, мнения

Тъй като нашият преглед е посветен на Финастериду, всички споменати само мнението на мъжете по този медикамент. Избор на колеги или Finasteride в оригинал, трябва да направи предварителна консултация със специалист, а не да се занимават самостоятелно.

Финастерид: цена

Избора на продукт, справляющийся с оплешивяването, много се чудех, каква е цената му в аптеката. Паричен фактор понякога играе важна роля. Имаме удоволствието да ви съобщим, че най-скъпо – това миноксидил. Дутастерид аналог или Finasteride са на стойност от 300 до 500 лева за опаковка (30 таблетки).Всички останали колеги също имат своя цена, която зависи от производителя и вносителя (някои от тях по-евтино от finasteride, други – по-скъпи). Въпреки по-малка цената на лекарството, трябва да се вземе предвид, че курсът на прием е доста дълъг, но разходите за външния си вид, ще се отплати повишена самооценка и приличен вид, което е важно за мъжете.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00084 sec