Миноксидил за косопад: мнения на мъже, цената в аптеката

Загубата на коса е толкова често срещано явление както сред жените, така и мъжете, което кара хората да търсят «своя» рецепта, която ще ви помогне да се отървете от плешивост. Информационни портали са станали толкова неправдивы, които вярват, че някаква нова и непроверенным средства против оплешивяване не е необходимо.

При избора на адаптивно средство срещу алопеция потребителят се опитва да разбере принципът на действие на лекарството, но не винаги аргументите на производителя внуши доверие. Може да се каже, напоследък започнаха да Миноксидил за косопад за лечение на косопад при мъже и жени. В горното статия ще научите истинското предназначение на препарата Миноксидил, защо той се използва за коса, тъй като той влияе на кожна покривка на главата, и дали си струва да похарчи парите си на този продукт.

Косопад Миноксидил: от това, което този компонент

Лекарството е синтезиран в края на 50-те години американски учени за качеството на излекуване от язва на стомаха. Никакво отношение към растежа на косата и по онова време той още не е имал. Изследвания на лекарите са показали, че лекарството не лекува язва, но разкриват, че той съвършено разширява кръвоносните съдове. Формула Миноксидил се синтезира само в 1963 година. Лекарството е получила одобрението на санитарен надзор и започва да се използва и като ефективно средство срещу високо кръвно налягане.

Компанията, която изготовляла продукт, се обърна към Чарлз А. Чидсею (д-р по медицина в Университета на Колорадо). Той прекарал две изследвания на лекарството и е установено, че основният страничен ефект на Миноксидил е интензивен растеж на косата. Като се обърнах към доктор по медицина, дерматология Г. Kanu, той разбра, че средството може да се използва в борбата срещу оплешивяването.

Компанията Upjoin запатентовала наркотик, като средство против плешивост. Сначало средство, използвани за мъже. Резултатите показват, че 39% от представителите на силния пол заряза плешив на главата с различна интензивност. Но компанията не дадоха правото да се нарече продукт на «Възстановяване» (Rogaine), тъй като това, отчасти, е лошо заради нисък процент на ефективност. През 1991 Миноксидил са започнали да се прилагат за лечение на косопад при жените.

В края на срока на патента, много компании започнаха да използват активно вещество (миноксидил) в собствените си лекарства от оплешивяване. Съответно, има много генерични лекарства (аналози). На следващо място, ние ви разкажа за това, какви са производни на Миноксидил ефективни и кои – само много по-свръх марка.

READ  Бели точки на кръв към пениса: отколкото да се лекува?

Миноксидил за растежа на косата: механизъм на действие

Досега лекарите-изследователите не са установили по какъв начин миноксидил актове на космените луковици. Те могат само се констатира фактът, че активното вещество влияе на растежа на косата, поради съдържанието в нея на азотен оксид. Отбелязано е, че компонент повече помага на младите хора, които косопад трае не повече от пет години.

Но също така е важно да се отбележи, че от косопад в случай на интензивно алопеция наркотици по-малко ефективен. Тоест, може да се заключи, че Миноксидил не може да се справи с глобалното оплешивяването, а само коригира някои дефекти.

Хипотетично лекарите изказват теорията за това, че активната съставка действа чрез разширяване на кръвоносните съдове, което води до подобряване на микроциркулацията на кожата на главата. Т.е., областта на главата, обилно се снабдява с кислород и кръв, за сметка на това е налице пълна регенерация на космените луковици. Съответно, косата започва да расте по-гъста и по-голяма интензивност.

Миноксидил за растежа на косата: продължителност на действие

Вече разбрах, че, всъщност, едно лекарство може да помогне за решаване на въпроса алопеция и се прилага от косопад. Но да чакаме бързи резултати, не е необходимо.

Минокисдил действа в световен мащаб и в същото време бавно, тъй като той подхранва, насища с кислород фоликули, което води до нормалния растеж на косъма.

Фаза продължава не по-малко от четири месеца, тоест, в резултат на свръхрастеж плешив или отдръпването на линията на косата няма да е толкова очевидно за кратък период от време.

Продавачите твърдят, че препаратът е ефективен при борба с андрогенна алопеция, т.е. когато в организма преобладава хормон андроген и в големи количества. Със сигурност, при постоянно прилагане на Миноксидил ефект ще се появи в рамките на определено време, но ако се спре приемът на средства – ефект никакъв ефект, тъй като тя не лекува, хормонални нарушения, както подхранва космените фоликули, ускоряване на растежа.

Отзиви на жените и мъжете понякога са неблагосклонные поради непознаване на истинското предназначение на препарата. Така че преди да се опитате да решите проблема сами, трябва да премине на качествено проучване за идентифициране на причините за оплешивяването.

Но също така трябва да се отбележи, че Миноксидил за косопад отзиви има и красиви, но често читаемы такива фрази: «След прекратяване на действието на Миноксидил косата започва отново падат». Този привидно «драматичный» върха крещи за това, че лекарството води до пристрастяване (това е в основата на мнението на мъжете). Но в действителност това не е така.

READ  Как да се подобри тестостерон при мъжете на народни средства за защита

Целият проблем на хората с оплешивяването е первопричине такова състояние. И само след като пациентът заедно с лекаря-трихологом ще намери отговор на въпроса за причината на алопеция, може да бъдат излекувани, или ако това е генетична особеност, поддържа нормално нивото на коса чрез подобни лекарства или алтернативни средства.

Препарати на базата на миноксидил за косопад

Към днешна дата съществуват ефективни и по-ефективни средства, с Миноксидилом за коса. Какъвто и да е изглед на лекарството човек не се радва, той трябва да знае, в кои случаи се прилага активна съставка.

Показания за употреба

 • Миноксидил първоначално е била използвана срещу андрогенна алопеция, но също така и ефективността му е доказана и при диффузном косопад (богата безочаговый «волосопад»);
 • Лечение на косата на фона на стресови ситуации. При хронична невроза започва косата обилно разреждане;
 • Хормонална алопеция, на фона на бременност, раждане, кърмене.

Схема на прилагане

За мъжете Миноксидил се предлага по-агресивен. Концентрацията може да е 5% и по-горе. При жените на активното вещество трябва да бъде 2%. Схема за използване на препарата идентично и стандартна. Трябва да се прилага средство върху кожата на главата два пъти дневно, а също и:

 • При диффузном загуба на спрей, разтвор, пяна (в зависимост от производителя) трябва да се прилага върху цялата област на главата;
 • При очаговой алопеция – на засегнатата област (залысину).

Главата измиване не може в продължение на 3-4 часа след нанасяне.

Ако плешивост I-II етап лекарите препоръчват Миноксидил се прилага един път в денонощието. Но този аспект е по-добре да се изясни със специалист.

Странични ефекти

Важно е да се опише при какви обстоятелства си струва да отмени лекарство, дори и при условие, че неговата ефективност:

 • Обрив;
 • Зачервяване на кожата;
 • Диспнея (затруднено дишане);
 • Пърхот;
 • Възпаление на дермата.

В тези случаи трябва незабавно да се спре прилагането на средства.

В резултат от използването на

Важно е да се отбележи, че за мъжете това средство е «пръчка-выручалочкой», тъй като най-активно миноксидил действа в теменните зона (най-уязвима зона на мъжете с оглед на появата на възрастовата плешив). След прилагане на 2% от средствата положителен ефект се наблюдава при 30% от представителите на силния, и 34% от нежния пол.

Колкото по-висок процент на Миноксидил, толкова по-висока ефект, но и се увеличава вероятността от проява на странични ефекти.

Най-популярните и ефективни форми на Миноксидил

 • Rogaine (Rogaine)
READ  Гипоспадия това са: снимки, симптоми, операция

Това е първото средство, което са пуснали на територията на САЩ. Сега лекарството може да се намери под търговската марка «Джонсън и Джонсън». Също така има дериват на Rogaine – Kirkland, но ако се съди по коментарите на потребителите, той не е толкова ефективен, колкото е първият вариант, въпреки, че цената е по-ниска.

Форма на продукта – пяна или гел. По ефекта на двете форми са идентични, но по-бързо се абсорбира пяна (за тези, които не искат да ходят с мокри корени на главата).

 • Dualgen (Дуальген)

Средство се издава с азелаинова киселина TM MinoxidilMax. Средство за защита е ефективен, но не е за всеки, тъй като дозата миноксидил е:

 • 5%;
 • 10%;
 • 15%.

А ето и концентрацията на киселината остава непроменена – 5%. Дуальген достатъчно ефективен. Добре си се утвърди на пазара на средства против оплешивяване, за сметка на по-бърз ефект. Има две версии на Дуальгена:

 • С пропиленгликолем (ПГ);
 • И без него(No PG). За тези, които са чувствителни към компонентите (намалява риска от алергични прояви).

15% от лекарството се препоръчва при тежки форми на оплешивяване. Но в този случай се нуждаете само от консултация с лекар, тъй като дозата е по-висока, отколкото приложим стандарт.

 • Spectral DNC

Разработен TM L ‘ oreal Paris. Но в този случай, трябва да се разчита само на състоянието на косата, тъй като средство за ефективно само в ранен стадий на косопад направления. По-интензивен и наситен средство се счита за Spectral DNC L. В него се съдържат блокери на дихидротестостерон, което позволява ефективно да се бори с проява на андрогенна алопеция.

Цената на тези средства варира от 500 до 3000 рубли. Да речем, средствата не са евтини, ако се помисли, че да ги прилагат, трябва да е в постоянството дълъг период от време. Но мнението на много от потребителите разказва за това, че Миноксидил качествено решава въпрос за тотално оплешивяване, т.е. като минимум за интензивността на загуба направления веднага се намалява, а скоро заменено растежа на нова коса. Но този вид въпроси е най-добре да обсъдите с компетентен лекар-трихологом.
Поръчайте Миноксидил може попълване на формуляр:

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00083 sec