Пясък в бъбреците: причини и лечение на симптоми при мъжете

Днес е трудно да се намери човек, който при ЕХОГРАФИЯ на вътрешните органи не са открили пясък в бъбреците. Тази патология е толкова често срещана и в началния етап безболезнена, че не й обръщат много внимание, нито на лекарите, нито на пациентите. Въпреки това, пясък в бъбреците – това е сигнал за това, че с тялото става нещо нередно. Много хора смятат, че основната причина на болестта – възпалителни процеси на пикочно-половата система. Но това е подвеждащо.

Заслужава да се отбележи, че пясъкът в бъбреците на УЛТРАЗВУК най-често се диагностицира точно при мъжете. Какво се прави при откриване на пясък в бъбреците, какви са симптомите при мъжете свидетелстват за наличието на заболяване, по какви причини се появява заболяване, като лечение на пясък в бъбреците, ще ви разкажа в тази статия.

Признаци на пясък в бъбреците при мъже: явни и скрити симптоми

Много хора са объркани от пясък и камъни, образовани в бъбреците. Камъни в бъбреците имат плътна структура, която се състои от различни видове соли (фосфати, оксалати и др). Такива формиране могат да бъдат с диаметър от 1 мм до няколко сантиметра. Камъни пречат на изтичане на течност, което води до влошаване на работата на отделителната система.

При такива обстоятелства на пациента се безпокойте нестерпимая болки, уриниране е нарушен, се проявява с усещане за парене и остри спазматические болка. По патология придружени от повишение на телесната температура, летаргия и изможденностью на пациента.

Пясък в бъбреците – това е взвесь протеини и соли, които все още не са станали конкрементом (камък).

За съжаление, пясък в бъбреците протича абсолютно безсимптомно, тъй като е лесна структура на соли не пречи на заключението на течности, така че пациентът може и да не подозира за наличието на такъв проблем с бъбреците.

По-късно физиологичен разтвор или протеинови пясъци постепенно започват да се свърже, създаване на малки камъчета, които вече могат да се усеща. Когато песъчинките започват да се движат по мочеточнику, болният може да усетите първите симптоми. Основните признаци на пясък в бъбреците при мъже:

 • Ингвинална болка, която тянущий характер. Това е остра болка липсва, но периодични тъпи болки вече е затворена, особено при походи в тоалетната;
 • Спазматический болковият синдром в областта на ниско корема;
 • Кални цвят урины. Понякога с примеси на кръв.

Кръвта не говори за напреднал стадий на заболяването. Понякога солен формиране имат остри ръбове, благодарение на което се повреждат мазен. Микролиты са различни по състав. Най-опасни се считат за оксалатовые, тъй като те са най-чести, а според структурата на достатъчно твърди, че и пречи на лечебния процес.

READ  Болка в половия член: причини, които правят

При зелено пясък започва дисфункция на бъбреците, микролиты започват да се свърже, и спад през пикочния канал, доставка на тъпа болка и дискомфорт. При отхождении микролитов се наблюдават следните симптоми;

 • Както беше казано по-горе, основният симптом е болката;
 • Силното помътняване на урины. След уриниране може да се види хлопьеобразный утайка;
 • По-късно се формира лумбална болка. До вечерта болковият синдром може да се превърне в опоясывающим;
 • Подуване на корема;
 • Загуба на апетит;
 • Температурата на тялото може да се постигне показател от 390;
 • Обща слабост.

Да се оставят тези признаци на внимание, без почти невъзможно. Освен това, не трябва да се самолечение. Само лекар след диагнозата може да се постави надеждно диагноза. Лечение и рехабилитация трябва да се случи само на показанията на специалист.

От какво зависи образуването на пясък: причини и лечение

Някои погрешно смятат, че причината пясък в бъбреците се крие само в органите на мочевыделения. В действителност, главната роля в образуването на соли фена на обмена на веществата, при нарушение на работата на когото се случва дисбаланс на ниво на различни соли и протеини, което води до по плачевно резултати. Код концентрацията на сол става достатъчно висока, първо се формира мелкодисперсный пясък, а след това са пълни конкременты.

Освен това, не трябва да забравяме за собствените си грешки, които приемаме с оглед на неправилен начин на живот. Лечение на камъни в бъбреците може би и не отне, ако не беше следните фактори:

 • Пу. Да, заседнал начин на живот враг на бъбреците. При ниска активност се случват в застой явления в органите на малкия таз. Освен това, пословичен е нарушен обмен на веществата;
 • Наднорменото тегло. Излишни килограми «приятели» на соли в бъбреците, тъй като са нарушени всички метаболитни процеси в организма, сол се задържа, а течността малко за извеждане на излишната;
 • Вода. Важно е да се разбере каква вода пиете. Ако е твърда вода – за проверка на УЛТРАЗВУК може да не отиде, а веднага да бъдат изпратени до нефрологу или уролог. В твърда вода е в изобилие се съдържат сол, фосфати, калций и магнезий. В резултат на 2-те годишна консумация на такава вода камъни в бъбреците са гарантирани на всеки човек. Ако няма алтернатива на вода – може да се закупи филтър, почистване от излишни примеси течност;
 • Неправилното хранене. При мъжете в храната преобладава в храната от животински произход. С прекомерната консумация на месни ястия се случва «закисление» на урината, което води до образуване на пясък;
READ  Хапчета за потентност на мъжете в аптеките: цена, мнения

 • Витаминен дисбаланс. Пясък може да се образува, когато голямо количество витамин D, и при сниженном ниво компоненти, Както и C. Този фактор потвърждава владението върху гореописания точка. Мъжете много се яде месо, в малки количества се консумират растителни храни, плодове;
 • Хронично заболяване мочевыделения. До него може да се дължи уретрит, гломерулонефрит. Представени патология задържат урина в организма.

Пясък и камъни не се формират за един ден. Но ако първоначално са идентифицирани пясък в бъбреците на УЛТРАЗВУК, за да се пренебрегва тази патология поради липсата на ярко изразени симптоми не си струва. В противен случай, болният ще се бият с камъни в органите, а този процес е по-болезнен и продължителен.

Как за лечение на пясък в бъбреците: традиционни и нетрадиционни методи за

Много пациенти ме питат за това, колко бързо пясък могат да се превърнат в камъни. Но специалисти на този въпрос е ясен и еднозначен отговор няма, тъй като този процес е в пряка зависимост от начина на живот на човека и са «благоприятни» фактори. Обаче всички компетентни лекари при изплащане на пясък в бъбреците предлагат на своите пациенти с медикаментозно лечение.

Важно е да се отбележи, че в началния етап на заболяването патология се лекува щадящими лекарства.

Отколкото да се лекува пясък в бъбреците? Днес фармакологични препарати представляват престижна средства, които леко въздействат на органи и притежават по спектър на действие:

 • Напълно изключва пясък от бъбреците;
 • Имат противовъзпалителен ефект;
 • Добре обезболивают.

Към тези медикаменти може да се дължи на:

 • Цистон;
 • Уролесан;
 • Канефрон;
 • Фитолизин.

Ако пясък в органите малко, след периода на лечение ще възлиза на 7-10 дни. Лекува пясъкът е много по-лесно растителни лекарствени продукти, различни от изгони формира конкременты. Тези отлични диуретици, които помагат безболезнено да се разделите със соли в бъбреците.

Физиотерапия

Някои развити медицински клиники са снабдени със специални электростимуляторами, които позволяват чрез определени импулси, за да прогони излишните соли и протеини от бъбреците.

При стимулация на бъбречна тъкан става разширяване на перистальтики (за сметка на спазмирования на мускулите). Доказано е, че този метод ще ви позволи кристаллообразным, произтичащи формации напусне кухина орган и неговото легенче.

Благодарение на този инструмент курс на лечение се намалява с 10 дни до 4-те дни. Лекари отбелязано, че електро-за сметка на чело на ток, помага за по-добро експулсиране на пясък в 2-2,5 пъти. До превеликому съжаление, тази техника се среща само в по-големите градове и често платени клиники. Но, ако има възможност да посетят подобни физиопроцедуры, а след това се пренебрегва тази възможност не стои.

READ  Пермиксон: инструкция за употреба, цена, отзиви, лекари

Народни средства за защита: да се лекува

Повечето хора не спират да изненадват пясък в бъбреците на УЛТРАЗВУК, така че за решаване на медикаменти проблема на много мъже просто не искат. Някои от тях са противници на таблетки и сиропи. Ако пясък в камъните на леко, и на лекар не прогнозира тяхното бързо изграждане на конкременты, можете да се възползвате от народни средства за защита, а именно:

 • Отопление долната част на гърба. Доказано е, че високата температура отпуска тъканите на бъбреците, също така разширяват кръвоносните съдове, което води до отделянето на соли от органи. Но е важно, когато прогреваниях пие диуретици фиточаи. С цел загряване на долната част на гърба може да се използва електрическа възглавничка, топла вана, но за не повече от 15-20 минути;
 • Диуретици билки. Основно за такива цели ще отговарят на билки с диуретично ефект (коприва, риган, хвощ). За приготвяне на лечебни напитки, трябва да се вземе 50-80 грама трева (може да се закупи от аптека или nasushit), се налива 1,5 литра вряла вода. След изтичането на 3 часа да се пие по няколко пъти в 250 мл. Курс на лечение на 5-7 дни.

След този курс на лечение си струва отново да се обърнат към уролог за да се провери, доколко добре е преминал терапия.

Заключение

Да се избегне рецидив на заболяването, лекарите препоръчват в световен мащаб да преразгледат своя начин на живот. Такава препоръка качествено ще се отрази не само в бъбреците, но и на организма като цяло.

 1. Сбалансируйте хранене. Заедно с месни ястия се консумират голямо количество зелени зеленчуци;
 2. Намалете консумацията на алкохол и газирани напитки;
 3. Да тренират, особено джогинг;
 4. Опитайте се да не се излага тялото на стрес.

Следете за здравето си, не е толкова трудно, ако това ще влезе в навик на човека.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00079 sec