Взвесь в пикочния мехур: какво е това?

Често когато ултразвукови изследване на пикочния мехур лекар може да определи мелкодисперсную взвесь. Эховзвесь е неблагоприятни признаци и в повечето случаи свидетелства за заболявания на отделителната система.

Эхогенная взвесь в урината — това е състояние, при което частиците са открити в пикочния мехур при ултразвукови изследвания. Това е напълно нормално състояние, ако концентрацията на частиците се намира в малко количество. Повечето мъже имат малко на брой взвеси в пикочния мехур. Дали състоянието нормално или е причина за безпокойство, зависи от вида на частиците и степен на концентрация. Взвесь в пикочния мехур на УЛТРАЗВУК може да бъде частици на кръвта, клетките и / или соли. Състав взвеси се определя с помощта на анализ на урината. Събраната урина центрофугира и се проверяват за наличие на седименти под микроскоп.

Причините за появата на взвеси

Мелкодисперсная взвесь в пикочния мехур се появява при повишена концентрация на соли на уратни в урината.

В някои случаи появата на утайки в пикочния мехур може да се дължи на общото обезводняване на организма и в тези случаи, когато човек дълго време не уринирането. Ето защо, преди ултразвукови изследване на пикочния мехур се препоръчва да се пие не по-малко от 2 литра вода.

Присъствието на сконцентрированных минерални вещества в урината се счита за нормално, ако присъства в малки количества. Наличието на седимент в урината може да се определи като нормално или ненормално в зависимост от количеството и вида представят утайки.

Човек, който има дисперсни натрупвания в пикочния мехур, може да не изпитва никакви други патологични признаци.

Камъни в пикочния мехур

По отношение на това как мъж пораснат, у него расте с простатната жлеза, което води до сдавлению уретрата и до забавяне на отделяне на урина. Това води до увеличаване на количеството на урината в пикочния мехур, което води до образуване на камъни в пикочния мехур. Бяла взвесь в урината може да се дължи попадение на камъни и пясък в пикочния мехур от бъбреците. Възпаление на пикочния мехур и областта на таза, поради лъчетерапия, използването на катетри на пикочния мехур и приемът на някои противозачатъчни средства също може да доведе до образуване на взвеси в пикочния мехур.

READ  Най-добрите народни средства от оплешивяване при мъжете

Увеличена простатната жлеза при възрастни мъже може да окаже натиск върху уретрата и да причинят обструкцию на урината. Това задържа урина в пикочния мехур, където тя започва да се превръща в кристали. Други обстоятелства, които могат да задържат урината в пикочния мехур, включват слаб натиск върху пикочния мехур, увреждане на нервите и отслабена областта на пикочния мехур, причинени от дивертикулами на пикочния мехур.

Червените кръвни клетки

Утайката в пикочния мехур може да се нарече гематурией или кръв в урината. Кръв в урината, което води до присъствието на отлагания в пикочния мехур може да се дължи на редица причини:

  1. Нарушения на функционирането на клубочков;
  2. Наличието на бъбречни заболявания;
  3. Наличието на тумори, които влияят върху различните компоненти на отделителната система;
  4. Бъбречни инфаркти и инфекции на пикочните пътища.

Червени кръвни клетки в урината могат също така да бъдат причинени от увреждане на всяка част от пикочния тракт поради продължителна употреба на катетър или когато бъбречни камъни отива в пикочния мехур.

Диабет

Утайката в пикочния мехур може да се дължи на захарен диабет, причинени от повишено ниво на захар в кръвта. Такова повишено ниво на захар в кръвта води до това, че глюкозата от кръвта преминава и в урината, което води до утайката в пикочния мехур. Разпадането на мазнини води до образуването на кетони. Мъжете, които имат тежки хронични заболявания, диабетици и кремиковци са повишени количества на кетони в кръвта. Излишни кетони попадат в пикочната система чрез притока на кръв и, в крайна сметка, се излъчват чрез урината, което води до отложениям в пикочния мехур.

READ  Формидрон: инструкция за прилагането на краката, цена, отзиви

Инфекция

При хора с инфекции на пикочните пътища, увеличава броя на утайки в пикочния мехур в сравнение със здрави хора. Мелкодисперсная взвесь в пикочния мехур може да съдържа lactic, протеини, бактерии. Наличието на бактерии в взвеси на пикочния мехур обикновено се свързва с инфекции на пикочните пътища, докато белтък в урината може да бъде призован по други причини.

Заболявания на черния дроб

Черният дроб произвежда протеин, познат като билирубин. Когато нивата на билирубина се намира в взвеси на пикочния мехур, този факт може да се посочи наличието на различни заболявания на черния дроб, гемолиз или запушване на жлъчния канал. Ако билирубин открити в анализи на урината, тогава е необходима незабавна медицинска помощ, в противен случай това може да доведе до развитие на жълтеница.

Лечение взвеси в пикочния мехур

Лечение на възникване на взвеси в пикочния мехур в голяма степен зависи от повикващия този болестния симптом на заболяване. Понякога взвесь не причинява безпокойство, така че лечението може да не се наложи. В този случай трябва да се съобразят с питейна режим и редовно изпразване на пикочния мехур, а също и да се въздържат от солени и пушени храни.

Тъй като не е възможно в кабинета на УЛТРАЗВУК се определи дали този симптом на сериозни или благоприятен, най-добре е човек да мине през пълно проучване и разберете какво заболяване е причинило появата на взвеси в пикочния мехур.

Ако състоянието се дължи на инфекция, лекарят може да назначи антибиотици с противовъзпалителни лекарства. Ако това е свързано с по-сериозни състояния, като например проблеми с бъбреците или черния дроб, след това ще бъдат поканени на подходящо лечение.

READ  Средният размер на пениса: коя е нормата?

Дори, след като лечението приключи, на пациента може би трябва да отидете на повторно разглеждане. Трябва да се направи ЕХОГРАФИЯ на бъбреците и пикочния мехур, а също и дари анализ на урината на редовни интервали от време, за да се провери дали работи лечение, както и на концентрацията на мазнини в пикочния мехур намалява.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00099 sec