Уропрост: инструкция за употреба, цена, отзиви

Лечебно средство Уропрост е медикаментом, което широко се използват за лечение на заболявания и заболявания на простатната жлеза. Лекарството се отнася към фармакологична група лекарства, които се прилагат за лечение на хронична форма на възпаление на простатата.

Фармакологично действие и активното вещество на лекарството Уропрост

Широка популярност лекарство Уропрост получи заради своята безопасност за организма на мъжете. Основното активно вещество – това е напълно натурален продукт с животински произход – екстракт от простатата. Той се получава от простатната жлеза млади бичета. По своя състав тя е много близо до човешкото и може да замени екстракт от простатната жлеза при мъжете неговата липса.

Вещество се извлича от простатната жлеза млади бичета, в този период, когато те станат готови за правилното възпроизвеждане. Специална технология помага за запазване на всички полезни вещества, и при това да не нанесе вреда на себе си животно.

Чрез интегрирани действия, свещи Уропрост има висока ефективност. В състава на лекарството влизат пептиди — те положително влияят на микроциркулацията на кръвта в съдовете на около простатната жлеза, подобряване на нейното хранене и бързо извежда токсините. Добър метаболизъм спасява от неприятни симптоми на простатит:

 • Нарушения на уриниране;
 • Болки в долната част на корема;
 • Нарушение на ерекцията.

Лекарството Уропрост може назначен, ако простатит води до това, че човек не може да зачене дете. Редовна употреба на лекарството помага за подобряване на качеството на спермата, увеличаване на скоростта на сперматозоидите.

Показания и противопоказания лекарството Уропрост

Хапчета и свещи Уропрост се предписва за лечение и профилактика на голям брой заболявания и заболявания на простатната жлеза и половата система на мъжете, които не са инфекциозни причини.

READ  Азбука витамини за мъже: инструкция, цена, отзиви

Съществуват следните показания лекарства Уропрост:

 • При индивидите с възпалителен характер, които се развиват в тялото на простатната жлеза;
 • При промяна на размера на простатната жлеза, най-често при нейното увеличаване;
 • При възпаление на простатната жлеза, което се превърна в хронична фаза;
 • При много разстройства на работа на простатната жлеза, които са свързани с нарушения в работата на други системи или със стареенето на организма;
 • При подготовката за хирургически операции, които се провеждат на простатната жлеза или близките до нея органи;
 • При безплодие, импотентност и други нарушения на сексуалната функция при мъжете.

В някои случаи указания за употреба позволява използването на лекарства Уропрост като допълнително средство при комплексно лечение на заболявания на простатата.

От своя страна, лекарството има и редица противопоказания. Лекарството може да се приема не винаги, това е особено опасно при самолечении без консултация от лекар. Тъй като лекарството, произведени на базата на естествени компоненти, при него почти няма противопоказания. Не може да се използва свещи Уропрост само в случай на алергична реакция към съществуващото или помощно вещество. В тези случаи е добре да се използва аналози.

Прилагането на препарата Уропрост

Ако лекарят предписва Уропрост, той трябва да посочи използвате мъж хапчета или свещи. Таблетки имат по-бавен терапевтичен ефект. Свещи Уропрост са малки суппозиториями, които имат сивкав, кремав или светло кафяв цвят.

Използвате Уропрост е необходимо, като следвате схемата:

 • При въвеждането на свещи ректум трябва да са чисти, затова се препоръчва да направите малка почистване клизма или да посети тоалетната;
 • Непосредствено преди въвеждането на свещи трябва заместване и си измийте ръцете с вода и сапун или антибактериално средство;
 • Да от въвеждането на суппозитория не е имало неприятни усещания, трябва да се използват вазелин или специална грес за дебелото черво. Въведете Уропрост свещи трябва строго да лежи на гърба;
 • След въвеждането на свещи трябва поне половин час да остане неподвижен, докато лежи на гърба си, за да свещ може да се мокри в тъканите на червата.
READ  Причини за бързото семяиспускания при мъжете и неговото лечение

Съществува следната дозировка прилагане на лекарства Уропрост:

При използване на свещи Уропрост
 • Една свещ ректално, веднъж дневно, за предпочитане преди лягане (курс на лечение – две седмици);
При използване на таблетки
 • По 100 мг два пъти на ден (курс на лечение е 15 дни);
При използване на инжекции
 • Оптималната доза се определя от лекар, но средната трябва да е 10 mg един път на ден (курс средно на седмица).

Страничните ефекти на лекарството Уропрост

При прилагането на препарата Уропрост в дози и с разрешение на вашия лекар, странични ефекти настъпват доста рядко. Това е В основата на алергични реакции, които се проявяват сърбеж и дразнене в аналната или высыпанием по цялото тяло. Много рядко се среща такъв страничен ефект, като подуване на корема и диария. Според информацията, която дават коментари, в повечето случаи това е свързано с особеностите на организма, приема на някои вещества на лекарството. В такива случаи е необходимо да се промени дозировката или количеството на активното вещество.

Взаимодействие с други лекарства

Лекарството Уропрост се препоръчва да се прилага в комплексна терапия на повечето заболявания на простатата, включително и хроничен простатит.

Уропрост отлично се съчетава с повечето препарати за лечение на простатит.

За да се увеличи ефективността на лечението, преди употреба е необходимо да се проучат простатата. При използване на Уропроста се избегне по-добре на твърд алкохол, който намалява ефективността на лечението и увеличаване на симптомите.

Аналози на лекарството Уропрост

При индивидуална непоносимост или алергична реакция на Уропрост, препоръчително е да се замени лекарството на аналози. Сред аналози има Уропрост с префикс Д, Витапрост, Сампрост и простатилен. За разлика от лекарствата Уропрост, цената на неговите аналози може да бъде по-висока или по-ниска. Аналози се различават по количеството на действащото вещества, някои от тях действат заместители на Уропроста при местни алергични реакции.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00087 sec