Усещане за парене при уриниране при мъжете: причини и лечение

Неприятни усещания при уриниране са ярък знак за това, че в организма на мъжете присъстват инфекциозно заболяване. Всеки втори представител на силната половина на човечеството веднъж се е сблъсквал с подобен дискомфорт, който се проявява по време или след изпразване на пикочния мехур. Това може да бъде сърбеж, парене или режещата болка, която трусовете дава в долната част на корема. В по-напреднали случаи подобна болка може да променя вида на струята. При най-малкото сигнали от този тип, трябва да посетите профила на лекар уролог. Нататък ще се опитаме да разберете основните причини за тези неприятни усещания и основни методи на лечение.

Дискомфорт при уриниране при мъжете – видове

Тази проява може да има различен характер или се влошава с течение на инфекциозни заболявания. Лекарите отделят основните видове болки:

 • Един проява, се наблюдава сутрин, след първото изпразване на пикочния мехур;
 • Вечерни болка;
 • Чести нощни позиви, които са придружени от трактор дискомфорта;
 • Еднократно проявление само веднъж на ден;
 • Сърбеж при всяко опорожнении;
 • Усещане за парене след уриниране при мъжете;
 • Остра болка преди началото на опустошение;
 • Изтръпване в процеса само уриниране, тези усещания могат да не завършват още в продължение на 5-10 минути.

Основните причини, провокира болезнено уриниране

Като цяло, на цялата гама от причини, които са провокаторами подобни прояви в тялото на мъжете може да се разделят на две големи групи: инфекциозни фактори и заболявания неинфекционного тип. Да разгледаме по-конкретно на всяка група.

Инфекциозни фактори

Това е заболяване на пикочните канали и половата система, тук полово ПРЕДАВАНИ болести. Основна причина за болестни прояви тук, е наличието в човешкото тяло на болестотворните бактерии, които предизвикват възпалителен процес.

Основната проява на възпаление е парене при уриниране при мъжете. Сред най-честите фактори:

 • Възпаление в устната пикочния мехур – цистит;
 • Възпаление на бъбреците на различните етапи;
 • Уретрит;
 • Възпаление на простатата;
 • Полово ПРЕДАВАНИ болести – гонорея, хламидия, кандида, херпес и т.н.;
 • Възпаление в определен отдел на червата, което може лесно да премине на половата система;
 • Усложнения след вирусни и настинки.
READ  Морски зърнастец масло от хъркане: преглед, като се вземат

Заболявания неинфекционного вид

Тук могат да бъдат отнесени такива болезнени процеси в организма на човека:

 • Патология на пикочните канали и система за разпределение, която не е заразно основа;
 • Излишък на сол в състава на урината;
 • Отрицателното въздействие на химически средства: гел, сапун, тави;
 • Наранявания и сериозни щети, както половите органи, така и на органите на коремната кухина;
 • Перенагрузка емоционално и физически тип;
 • Неизправност в ЦНС, се проявяват чрез нейрогенной болка и неприятни усещания при уриниране.

Симптоматична картина на свързаното тип

Освен основните симптоми – парене и сърбеж, може да се наблюдава още няколко сигнали. Характерът и степента на проявление зависи от причините за патоген. Освен основните признаци.

Ако ден е уретрит, парене при мъжете се наблюдава не само при уриниране, но и по време на сексуална възбуда.

Голяма част от клиничните случаи придружени от секрети гнойного тип.

При заболяване на мочекаменного тип може да възникне остра и внезапна болка. Това се дължи на факта, че камъкът или дори камъни се спускат от горната част на отделителната система, и се заби в областта на пикочния канал. Ако ваш постоянен спътник са неприятни усещания при уриниране, това е директен знак на простатит. Лечение на такова заболяване, следва незабавно, в напреднали форми може да доведе до безплодие и онкология.

Когато на пациента, освен от сърбеж и парене присъстват редовно отделяне с кръв или гной, значи трябва спешно да преминат тестове за полово ПРЕДАВАНИ болести.

Именно венерия се проявява по този начин и прави това не веднага. След приключване на инкубационния период, бактерии, болестта може да не показваш признаци още в продължение на няколко месеца.

READ  Заболявания на тестисите при мъжете: какви са?

Когато успоредно с сърбят се наблюдават кисело разпределение на белия цвят, това показва наличие на кандида. Лечение за тази болест процес, не един ден, понякога то включва 2-з курс на терапия. Ако при уриниране при мъжете в главичката на пениса се усеща болка и изтръпване, а след това започва парене в уретрата си струва веднага да се направи ЕХОГРАФИЯ. Симптоми, показателни за новообразовании.

Основни методи на лечение

При първите прояви на подобен дискомфорт, трябва незабавно да се обърнете към лекар, само той знае как правилно лечение на болестта. Това ще позволи да започне процес на терапия по-рано и по-бързо отстраняване на проблема. Категорично е забранено да се отдадете на различни по вид самолечение, това може да влоши рамките на симптомите и да доведе до необратими промени.

Много често се случва, е, че парене в уретрата при уриниране при мъжете, показва тумор в кухината на пикочния мехур. В този случай, лекарят предписва незабавно УЛТРАЗВУК и след това идва оперативната намеса. Всички снася като диагноза, може да летально.

В случая със симптоми на лека форма, уролог предписва на пациента, на специална диета, с минимално съдържание на сол, и пет-дневен курс на антибиотици, в отделни случаи курс е по-дълъг. Това позволява да се отървете от огнището на възпалението.

По време на прием на лекарства, трябва с голямо внимание да се отнасяме към интимна хигиена и за периода на лечение да се въздържат от полови контакти, в каквато и форма.

Като цяло, полово ПРЕДАВАНИ болести могат да бъдат придружени не само усещане за парене и сърбеж, но и леко повишение на температурата на тялото, което се проявява сутрин и вечер. А в процеса на развитието на инфекция, температурата може да стоят ден. В този случай парене след уриниране при мъжете, допълнително обработени жаропонижающими.

READ  12 причини, поради които се намалява либидото

Какво може да се направи в домашни условия?

Преди да се отправят към уролог, болните могат сами да се сведе до минимум негативното въздействие на домашното ниво, поради което изгаряния в уретрата:

 • Преминете към балансиран прием на храна, премахване на мазни, солени и пушени храни, а също и алкохолни напитки;
 • Да спрем да използваме средства за лична хигиена с остър мирис и много оцветители;
 • Преминете към активни пиене на течност, това може да е чиста вода или отвара от плодове от шипка. Голямо количество течност ще ви помогне отчасти да се отървете от патогенни микроорганизми.

Обобщавайки

Съвременните медицински специалисти силно препоръчват да не издържат на неприятни усещания в областта на пикочния канал и на половата система, като цяло. При първите прояви на дискомфорт, трябва да отидеш в болницата и да преминат съответен курс на лечение. Но не забравяйте, че правилната терапия ви ще предпише само от лекар, както и рецепти от народа могат само да влошат ситуацията.

За профилактика не трябва да се практикува незащитен секс, винаги използвайте презерватив, това ще предотврати попадането на инфекция в организма. Това е особено важно с нов партньор. И, разбира се, строго спазвайте правилата на ежедневна лична хигиена.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00136 sec