Ангиопластика съдове и артериите: балонна, лазерен, коронарна, следоперативния период

Видове ангиопластика съдове и артериите

Лекарите твърдят, че броя на хората страдащи от исхемична болест на сърцето постоянно се увеличава, което предизвиква обоснована тревога учените. IBS е най-летальной сред всички сърдечно-съдови заболявания като цяло, както казват кардиолозите. Около петдесет процента на смъртност от кардиологических заболявания се пада на коронарна болест на сърцето. Ангиопластика съдове и артериите е един от най-ефективни техники за терапия кардиологических и съдови заболявания, включително и ИБС.

Ефективността на ангиопластика

Според медицинската статистика, ефективността на метода достига деветдесет и пет процента.

Ангиопластика на кръвоносните съдове на сърцето, премахва признаците и причините за ангина, позволява да се увеличи упражнение. Като цяло, общетерапевтический резултат от този метод на лечение кардиальных заболявания, е стабилен и дългосрочен, а общото състояние на здравето на пациента коренно се подобрява.

По този начин, може с пълна увереност да се каже, че ангиопластика на артериите решава много проблеми с болести на сърдечно-съдовата система.

Същността на метода

Пълното име на този метод на лечение — перкутанна транслюминальная балонна ангиопластика.

Терминът ангиопластика означава следното:

 • Чрезкожная — провеждане през малка пункция на кожата, без широка операция на травмированной зона.
 • Транслюминальная — почти нетравматичное оперативно действие с пълна въвеждането на гъвкаво апарат в съд.
 • Балонна — за разширяване на артериите се прилага специален спрей от каучук.
 • Ангиопластика — възстановяване на стеснени съдове или затворени.

Балонный метод

Операция балонна ангиопластика трябва да се започне с малък разрез в бедрената артерия, която се намира в областта на слабините. В отвора се вкарва гнущаяся куха тръба, която се движи до стесняване на областта. По-нататък по тази тръба се вкарва специален катетър.

READ  Кетонал при хемороиди: свещи, маз

На върха На катетъра се определя спрей. Слушалката може да бъде въведена в бедрена, а също и в лъчева артерия, която се намира в сърцето на китката. Всички действия се показват на екрана флюороскопа – апарат за рентгена.

При въвеждането на бутилката в суженную област, в катетъра под налягане, добавят физраствор. Следва бавно се надува, като бляшку и увеличаване на лумена на съда.

В резултат на хирургическа манипулация е нормалното кръвообращение в сърцето.

Ангиопластика с помощта на лазер

Метод ангиопластика с помощта на лазер изпълнение на операция на същия, обаче, в кръвта се отстраняват гъвкава част, изработена от кварц.

Когато направление ще достигне свиват област, се свързва лазер и изгаря плака с помощта на высокотемпературного радиация. Холестеролът е напълно унищожен, освобождава пространство в съда.

Лазерна ангиопластика, предписани от хирурзите при запушване на устата на коронарните съдове при атеросклероза, в случай на абсолютна запушване на артериите, при силен калциране на артериите.

Показания за операция эндоваскулярной

Эндоваскулярная операция се назначава не на всички пациенти. Според резултатите от изпълнението на ангиография (рентген пациенти съдове), само на около тридесет процента от пациентите се изпращат лекари на ангиопластику.

Друга група пациенти (в тежки случаи) традиционно се назначава аортокоронарное байпас или медикаментозно лечение.

Но въпреки този факт, списък на свидетелства за внутрисосудистому операция на намесата на доста популярни теории:

 • Стесняване на основните пътни артерии.
 • Атеросклероза на кръвоносните съдове на краката. Първоначално този метод е бил изобретен, за да разширят кръвоносните съдове на краката на пациента, поради това, че стеноза често води до появата на гангрена и евентуална загуба на крайник. Балонна ангиопластика на артериите на краката е отличен заместител на хирургически намеса.
 • Недостатъчното кръвоснабдяване на органите.
 • Патология на периферните съдове.
 • Болестно стесняване на бъбречна или каротидната артерия.
 • Болки в краката, гангрена, язви на кожата покровах.
READ  Манастирският антипаразитарный чай: състав, мнения на купувачи и лекари, цена

Съществуващите противопоказания

Ангиопластика съдове и артериите, разбира се, има своите противопоказания. Това могат да бъдат следните фактори:

 • При инфаркт на миокарда;
 • При тежки белодробни отоци;
 • Тежка атеросклероза с появата на физиологичен отлагания;
 • Повишено налягане (хипертония);
 • Възпаление на вътрешната част на черупката стените на сърдечния мускул;
 • Наличието на стесняване на артериите, поставляющую кръв в голяма област на миокарда;
 • Болестно стеснение в лявата коронарна артерия;
 • Заболявания, предизвикани от вирусни инфекции;
 • Анемия;
 • Нарушение на съсирването на кръвта;
 • Алергична реакция към йод, който се съдържа в рентгено-контрастни течности;
 • Диабет.

Послеоперационное възстановяване

От оперативен клон на пациента се внася в отделението за интензивно лечение. В първия ден го свързват с апарат за ЕКГ. В рамките на следоперативен период редовно са наблюдавани показатели на кръвта и състоянието на прооперированной зона. Крайник, в която изготвен разрез, не трябва да се огъват. На място разрез наслагва превръзка и се поставя тежест, за да артерия, която кърви.

Болните се намират в стационарно отделение, докато спре кървенето от съдовата област. На втория ден може да стане. В продължение на седем дни пациентът се връща към традиционния ритъм на живот.

Стандартно, първия месец следоперативен период на пациентите е забранено да управлява автомобили, и носи тежки предмети и да се отдадете на други физически дейности.

Преди и след хирургическа интервенция на пациента се предписват лекарства, за да се избегне съсирва. Трябва незабавно да кажете на вашия лекар, ако след операцията произход задух, повишена температура, болка в крайниците или усещането, че кракът е вцепенен, или кървене в областта на разреза.

В момента ангиопластика съдове и артериите на сърцето може да купировать стесняване на всички съдови области, като се започне от кръвоносната система на мозъка се артериите на краката.

READ  Сътресение на мозъка: симптоми, признаци, лечение

Пациентите трябва да се помни, че хирургическа намеса премахва само последици на болестта. Ако халатно пренебрегвани превантивни дейности и терапия на атеросклероза, нови патология непременно ще възникнат в бъдеще.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00026 sec