Аортна септален дефект: при възрастни, деца, новородени, код по мкб 10, симптоми, лечение

Аортна септален дефект

Аневризмой септален дефект — по-деформация stenochku на сърцето, разположена между две предсердиями. Често това се случва на това място, където тя е по-тънка. Аортна септален дефект, съкратено СПИ, известна още дълго време. Но учените все още не са стигнали до единодушно съгласие.

Причини

В процеса на деформация на сърцето, се появява една малка пробоина, поради което е нарушено кръвообращението. Причината за това е, че кръвта от лявото предсердия да напредва не само на ляво желудочку, но и към дясното предсердию, вследствие на което възниква голям товар на дясното отдел на сърцето.

Във връзка с това леки перенасыщаются от пристигането на кръвта, като по този начин перегружают съдове, които в резултат на рязкото разширяване може да се спука.

Конкретните причини за образование аневризми септален дефект невъзможно да се определи: в детска възраст, тази аномалия е наследствено характер, което може да се случи в резултат на нарушение на развитие на ембриона в утробата на майката. Също несъответствие образование в органа може да доведе до инфекция по време на бременността, но по-често наблюдавания заболяване може да бъде наследствена.

При възрастното поколение аортна преграда може да се образува след заболяването на инфаркт на миокарда.

Видове

Специалистите са изолирали някои видове аневризми:

  • При остра форма на болестта се проявява себе си в рамките на 14 дни след представени от сърдечен удар. Основните симптоми на аневризми септален дефект — висока температура, нарушения ритмичности, появата на лейкоцитоза.
  • Следващия период след инфарктного на благосъстоянието на 3-6 седмица. Деформация на разделяне се случва в резултат на дефективного зарастване на белега на повредени места. На този етап проява на аневризми на СПП е под формата на задух, ускорено сердцебиением и хронична умора.
  • Хронична патология се проявява след 5 седмици след заболяването инфарктом. Ясни прояви на болестта не се наблюдава, а само леки симптоми, подобни на сърдечна малоценност.
READ  Кръвно налягане: нормата, причини brownouts и лечение

Симптоми

Аневризма на учениците, прогресира след непредвидена затваряне на сърдечна преграда. Тази патология не е тотална заплаха и не води до отрицателно влияние върху работата на сърцето и кръв, ако не е своевременно да се пристъпи към лечение.

Освен това, аортна преграда при деца протича с определени образуват в организма, които се нуждаят от вниманието на родителите си. Аортна септален дефект в ранна детска възраст, се проявява притуплением физиологичните дейности, както и умствена изостаналост.

Често болни деца без значение наддава на тегло и могат да бъдат податливи на развитие на вирусни инфекции. Това се случва поради преместване на стени мъждене, благодарение на което възниква нестабилност във функционалността на сърцето. При възрастните това е по-рядко.

При малки деца, които са станали заложници на този сърдечната болест, са прекъснати функции на растежа, те са неактивни и мързеливи поради физическа слабост. Такива деца, като правило, имат бледа кожа, при тях се наблюдава издут гръдна, което се дължи на дисбаланс на сърцето и нестабилна работа.

Всички по-горе изброени симптоми аневризми септален дефект изискват специално внимание и лечение. Родителите са длъжни бързо да се реагира на тези промени, и веднага се насочете към специалист за консултация. Ако своевременно не се лекува аневризму, то може да доведе до непредвидени усложнения, по-специално до спукване на аневризма на сърцето.

Също така това може да помогне на психологически стрес или прекалено физиологични натоварвания. Непълнолетни пациенти са длъжни постоянно обследоваться на УЛТРАЗВУК и ЕКГ на сърцето, да стои на помощ при педиатър, а също така да се прибягва към съответните мерки за превенция. И за това са отговорни родителите. На болни в пенсионна възраст, болеющие аневризмой СПИ, могат да получат хората с увреждания.

READ  Натрий в кръвта: норма, анализ, повишаване и понижаване на

Диагностика

Аневризму на СПИ трябва да се открива още при раждането си в първата година от живота. Основната причина за такова разкриване може да послужи като първата електрокардиограма и ЕХОГРАФИЯ (ултразвуково изследване) на сърцето. Това изследване е ясно ще определи състоянието на организма по отношение на аневризми и ще даде възможност да я предупреждава влошаване в бъдеще.

При необходимост при новородени, изложени на КАТ, че помага детальней се определят параметрите и намирането на аневризми.

Ако по-рано выявленное заболяването се е проявило само в старши възраст, е препоръчително да мине диагностика по параметри:

  • Първото нещо е да получите консултация от лекар;
  • Да преминат предварителен преглед;
  • Да се направи ЕХОГРАФИЯ;
  • Мине электрокардиографию;
  • YARM;
  • Да се направи компютърна томография на сърцето.

Посещение на специалист предполага проява на видими симптоми на заболяването, както и разглеждане на болния на проверка пульсирования в гръдния кош. Ако лекарят определя очевидност видими разлики аневризми, а след това веднага дава посока на детайлно изследване, с помощта на специална апаратура.

Аортна септален дефект при възрастни и деца видимо се дестабилизира функции на системата. При инфектирани замечается остра неадекватността и вероятността от разкъсване на преградни стени. При това има опасност образование тромба, който може да се придвижи както в мозъка, така и до други важни органи.

Такава ситуация може да доведе до появата на инфаркт на бъбреците или загниване на крайниците.

Лечение на

Лечение на аневризми септален дефект се извършва по няколко начина: с помощта на лекарствени средства и чрез спешно хирургично въвеждане. Медицински метод за рехабилитация предписва на пациенти с непроменена форма на аневризми, която прогресира доста бързо и не съдържа сериозна заплаха за пациента.

READ  Сърдечни лекарства: списък на най-добрите хапчета за по-възрастните, при аритмия, тахикардия, болка

Такива пациенти се предписват лекарства, които нормализират функцията на мускулната тъкан, стабилизират ритмику на сърцето, нормализируя кръвното налягане в съдовете.

Аортна септален дефект на първите две фази изисква хирургически подход, за да предупреди за сериозни последици. Основната причина за хирургическа изпълнение е огромно количеството кръв, което вълнува легочную гипертензию.

Подобни операции се правят доста често и в повечето случаи — успешно. Те изпълняват оповестени начин с помощта на съвременните технологии.

Процес на лечение на аневризми се извършва с интернет материали на изкуствено хранене. Продължителността на процеса и обхвата на извършваните действия, пряко зависи от степента на деформация на сърдечна преграда. По време на процеса на апатия, нарушения септален дефект и се произвеждат укрепване чрез въвеждането на изкуствени протези. Не трябва да се страхуваме от тази сложна процедура, тъй като тя се извършва под действието на обща анестезия и освобождава от чувството на дискомфорт в организма.

Деца на различна възраст сложни операции от този вид се прилага в изключителни случаи. Един от тях е развитието на заболяването, в резултат на което се случва огромен кръвоизлив в гръдния отдел. Децата с такава диагноза трябва да бъдат освободени от физиологичното натоварване, всяка трудност.

Процеса на възстановяване може да продължи до 8 седмици. Този период е необходима, за зарастване на белега. За поддържане на тонус се отделят някои лекарства.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00079 sec