Аутогемотерапия: показания, противопоказания, провеждане на

Аутогемотерапия в своето време е била много популярна, противопоказания от възрастното население не е имала, но лекувана от всички възпалителни заболявания и мъже, и жени. Към края на миналия век тази лечебна процедура,-а след това се отдалечи назад, но сега отново започна да влиза в модата, главно, козметика и пациентите, опитващи се при ниски материални разходи се отърве кожата на лицето от акне и други дребни козметични дефекти гнойничкового произход.

Някои хора наричат аутогемотерапию переливанием кръв от вената в хълбока, като по този начин, като придават на тази манипулация съществено значение – все пак звучи! Мнението на медицински специалисти към процедура на двусмислени. Някои твърдят, че новото – това е отдавна забравено старо, да продължат да вървят по отдавна отъпкан път и да използвате този метод, заедно с традиционните. Други – по-аутогемотерапию лженаучным фокус, позовавайки се на това, че дойде с нея Август-In (хирург) в 1905 г., когато друго лечение особено и не знам. А, между това, той по същия начин, успешно е лекувал фрактури на костите.

Сега, при наличието на огромен избор от коректори на имунната система, този метод се използва главно като помощно средство при лечение на възпалителни процеси, или в козметика за борба с проблемите на кожата на лицето. Колко голям е ефектът от аутогемотерапии – да се прецени себе пациенти, обаче, от него, тъй като в песента се пее: «…и да навреди, обаче, също – не».

Има ли противопоказания?

Класически вариант аутогемотерапия – това е толкова лечебен процес, при който от собствена вена на пациента е взето известно количество кръв, което веднага се инжектира в мускул или под кожата и същи пациент.

Вярно е, подкожни инжекции не са много извършени, народ много обича мускулни, което е напълно разбираемо – под кожата може да се образува хематом и да отиде местен възпалителен процес, придружен от припухлостью и страдания, в резултат на което не към по-добро прекъсване на общото благосъстояние. След убождане в хълбока, всичко е по-лесно — електрическа възглавничка под меко място постави и всички бързо премина.

Смята се, че аутогемотерапия няма противопоказания. Във всеки случай, лекари с помощта на нейно действие на миналия век за лечение на много болести, с изключение на детска възраст, бременност и кърмене, когато е изключително, не е препоръчително да се намесва в имунитета, не ги посочи. Сега сред противопоказания можете да намерите на:

 • Остър инфаркт на миокарда, при което човек най-вероятно се намира в отделението за реанимация, където едва ли някой ще предпише такава процедура;
 • Тежки аритмии – вероятно, също на никого не му дойде в главата купировать пристъпи с помощта на данни, да, и те самите пациенти, често жалующихся в нарушение на ритъма, едва ли ще възникне подобно желание;
 • Онкологические заболявания – тези хора изобщо не преди това, те търсят по-ефективно лечение, макар че, съдейки по това, как модата влезе сода, не е изключено нов живот аутогемотерапии и в такъв личността. Бързам да предупредя нито сода, нито аутогемотерапия, нито нещо друго, выдуманное народ, не ще помогне. Само лекар! и веднага, за да не губи време!
 • Психоза, епилепсия и други нарушения — това е деликатен въпрос, е в компетентността на психиатър, така че — без коментар…
READ  Недостатъчност на клапите на сърцето: при деца, възрастни, причини, симптоми и лечение

А ето че наистина може да повлияе на психиката на човека, че е конфигуриран се излекуваме от акнето, черните точки или нещо по-сериозно, така че това е самото провеждане на процедурата. Хората, падащи в припадне при вида на кръвта, не обичат да бъдат свидетели на манипулация, наподобяващи истинска операция: игли, кръв, пренасянето му от едно място на друго…

Макар че има всякакви обстоятелства и на различни пациенти, така че преди началото на лечението трябва да се консултирате и със специалист, който ще ви предпише терапия, да разкажеш подробно за своя анамнеза, и с лекаря, който постоянно гледа, лакомства и, със сигурност знае, включен ли е този метод или по-добре го заобиколи.

Основната задача – повишаване на защитните сили на

Подобна е ситуацията и по отношение на свидетелства за аутогемотерапии – переоценивая способността на тази терапия, тя приписва всички нови достойнство, досега официалната медицина неизвестен. Например, че тя може да лекува от безплодие или от такава инфекция, като цитомегаловирус (CMV), херпес и папилома вирус (HPV) може да помогне при добрия климакса и премахване спаечный процес в малкия таз.

Привържениците на този метод на лечение, твърдят, че този метод има чудесно действие по отношение на широк кръг възпалителни процеси на женските полови, тя помага при ожулвания и други гнойни заболявания на кожата, а като лечебно средство от акне — тя изобщо равни няма. И това е истина: аутогемотерапия, за стимулиране на собствен имунитет на защита на организма и за подобряване на метаболитни процеси в него, наистина помага (но не се втвърдява) при много заболявания.

Медицина все още не отхвърля способността аутогемотерапии, но само като помощен, а не е основно средство при лечението на някои заболявания – това е и има показания за провеждането на тази процедура:

 1. Вялотекущие продължителни възпалителни процеси, локализирани в органите на дишането, на женската полова сфера или в кожата;
 2. Намаляване на собствения имунитет след травми, оперативни интервенции, посещение на места екологични катастрофи в сила на професионалните задължения или настаняване в тези зони;
 3. Гнойни инфекции, заселили се на кожни покровах или вулгарис, свързани с хормонална корекция в организма;
 4. Лошо подлежащи на лечение на дълго незарастващи рани и трофичните язви (при диабет);
 5. В помощ на лечението на херпес инфекция;
 6. Повишаване на имунитета в климактерическом период.

Аутогемотерапия в тези случаи играе ролята на иммунокорректора. Доколко тя ще бъде в сила във всеки случай е трудно да се предскаже, но в това, че не боли — няма съмнение.

Да ясно да се покаже ефектът от лечението собствената си кръв, препоръчително е да се провеждат различни имунологични изследвания преди и след провеждане на аутогемотерапии.

Провеждане на процедурата – което може и не може

Под кожата не е желателно да въведете повече от 1 мл кръв, но в края на краищата в основата на класическата аутогемотерапии е постъпателно увеличаване на броя на въведена собствена биологична течност до 10 мл, а след това същото намаление на дозата. Може би затова подкожни инжекции с кръв за традиционния метод не са много подходящи. Те могат да причинят не само на локално възпаление, но и за общото разстройство на здравето: висока температура и придружаващите го симптоми – треперене и болки в мускулите.

READ  Сърцебиене: причини, симптоми, диагностика и лечение

Според отдавна прижившейся за класическия вариант на схемата на провеждане, аутогемотерапию започват с 2 мл кръв, взета от вената на пациента, който веднага, без всякакво бавене да се въведе в верхне-външен квадрант на големия седалищен мускул, мускулите същия пациент.

Следващата процедура се извършва през 1-2 дни, но вече в по-голяма доза 4 мл, 3-та инжекция (също през 1-2 дни) предвидена доза 6 мл, 4-ти – 8 мл, 5-та – 10 мл, 6-та – 10 мл, а след това движение в посока на намаляване в същия ред.

Вторият много важен момент – спазване на стерилността. Аутогемотерапия изисква, може би, по-други манипулации, защото в този случай се съчетават две методологии: провеждане и интравенозни и мускулно инжектиране. Специално внимание трябва да се обърне на изпълнението на подобни събития в страната, което, по принцип, не се препоръчва. Но ако много иска и пациент, може да се доверите в това отношение (бъдещето на лечение, съгласуван с вашия лекар), а сред познати или съседи се появи, притежаващи необходимата квалификация медработник (не санитарка), лечението може да се извършва и в дома си, но тогава и цялата отговорност пада върху участници в тези събития.

Нови методи за лечение на стария

Със сигурност с помощта на най-добрите постижения в областта на медицината нашите предци наистина тъпи, наивно да се надяваме, че сегашните эскулапы ще остави всичко, както е. Ето и с аутогемотерапией същото нещо: макар и да е класически метод е все още в движение, нови възможности не дръзнах да чака дълго, пополнив редиците на хомеопатични средства, насочени към корекция на системата за защита. В основата на по-съвременни начини на лечение, разбира се, се превърна в «една стара, добра» аутогемотерапия.

Сега много медицински центрове предлагат на своите техники, като при това трябва да се отбележи, че сред тях може да срещнете и авторско варианти:

 • Гемопунктура (биопунктура) представлява въведение малки количества кръв на пациента, взета от вената, в рефлексогенные или болезнените точки, разположени по тялото му. Кръв за процедурата може да се използва както в чист вид, така и в състава на хомеопатичните лекарства. Метод на външния вид, е длъжен да белгийския доктор-гомеопату, непрестанно занимавшемуся търсене на истината, Яну Керсшоту;
 • Стъпка аутогемотерапия предвижда въвеждането на кръв, разтворена набор от хомеопатични лекарства. Този метод не е толкова нова, че е нещо подобно беше по време на широко разпространение на тази терапия в традиционната медицина, когато в спринцовката с кръв се добавят антибиотици, че сега вече не се практикува. Виновна степенна аутогемотерапии принадлежи Гансу-Генриху Рекевегу, който, като, дело на баща си, активно се интересуват от хомеопатия. Той успя да се запознаят с основоположник на аутогемотерапии Август Биром, да получите консултации и да се комбинират и двата начина на лечение, взети заедно.
 • Лечение аутокровью на базата на промени на някои от характеристиките на кръв при химични и физични уведомяване (озонирование, рентгеново облъчване и ултравиолетови лъчи, замръзване и др). Въпреки това, очевидно е – така «магия» върху телесни течности, трябва да имат не само специални познания, но и специално оборудване (последното не всички налични).
 • Аутогемотерапия + озон — метод е подобен на класически, но се различава по това, че към приготвената до въвеждането на кръвта се добавя озон (трехатомный кислород – О3), който засилва ефекта на собствена биологична среда — това е малка озоноаутогемотерапия. Освен това, има и голяма аутогемотерапия с озон, където на кръв от вена се изкачва в по-големи количества (до 150 мл) и го въведе тя, обогатена с озон, вече венозно. Казват, този метод помага в борбата със синдрома на хроничната умора.
 • Комбинация от аутогемотерапии с гирудотерапией (или обратното: на първо място все пак лечение с пиявици, които в процеса се допълва от участието кръвта на пациента).

Такива методи, разбира се, не са подходящи за домашно лечение. Освен това те използват нови технологии, разширяване на кръга и на свидетелски показания и противопоказания, списъци за проверка, които в различни източници могат да варират, защото официалната медицина не е участвала в тези въпроси. Във връзка с това, трябва още веднъж да ви напомня, че аутогемотерапия – алтернатива на традиционната медицина метод за самостоятелно дестинация не се препоръчва, поради лечение при хомеопат трябва да поеме предварително дълъг разговор с д-р.

Колко ще струва това?

Цена за аутогемотерапию класическа или преправен, както винаги, ще зависи от места със статут на заведение) и на региона (Москва се различава от Брянск) нейното провеждане. «Яко» медицински центрове може да поиска до 28000 хиляди за 10 процедури, «поскромнее» да спрат на 6-7 хиляди рубли за всички, но тези, които сега започват да «падат и те започнали» същите тези манипулации ще произвежда над 4 хиляди.

READ  Норма на кръвната захар: как да се поддържа, контрол, анализ на кръвта на глюкоза

Цена на една процедура в Москва и Санкт-Петербург започва с 400 рубли и стига до 1000 и повече лева. В крайна сметка, всичко е много индивидуално, няма единна цена за всички процедури, институции, места за настаняване и най-вероятно пациентите. Някои хора се лекуват само в много скъпи клиники, както се казва, всеки – за себе си.

Видео: аутогемотерапия — програма «най-важното»

Видео: аутогемотерапия с озон — пример за провеждане на

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00103 sec