Чанти, синини, кръгове, подпухналост под очите: причини, като се махне

Торбички под очите са най-забележими след събуждане и това не е знак за здраве. Вярно е, че болните от този вид може да бъде краткотрайна и эпизодическим, ако човек в навечерието на вечер просто переусердствовал, било то алкохол, солени храни или сладки храни с големи количества течност. Като се появява в резултат на различни причини, отоци под очите се развалят външния вид, настроение и провокира нежелани въпроси от страна на познати. А струва ли си да казвам, колко коментари (не винаги тактичных) предизвикват синини около очите, на бузите, на бели и червени петна и други следи, които околните хора, няма да се впускам в подробности, често се кредитира с бурно прекарана нощ?

По този начин, чрез интензивна работа на мисълта си сам шеф «красота», спомня причината за «изненада» и няма да се налага да напускате дома, се стреми по-бързо да се ликвидира «следи на престъплението» скъпа козметика или народни средства за защита, тъй като разкаяние в подобни случаи не помага.

Отоците могат да се превърнат в постоянни торбички

Отоци под очите, произтичащи от случай на случай, когато човек си позволи някои радост в навечерието обикновено преминават бързо. Ден-друга – за тях е забравен. Здрав организъм е в състояние сам да се справи, всички ексцесии изтриване и по този начин да въведе ред, че не се получава на пациента. Торбички под очите, всеки ден и час за себе си приличат, свидетелстват за неблагополучии в организма, изисква преглед и лечение, в противен случай, те ще започнат да склерозироваться и, в крайна сметка, да се превърнат в постоянно присъстващите «черти на лицето», на които може да напусне само успешно изпълнена пластична операция.

Обаче има случаи (и обясни!) когато отоци под очите се появяват без никаква причина. В такава ситуация трябва да мисли за това, че в организма нещо не е наред въпрос. Може би, престанат да се справят важните системи за поддържане на живота (система за отделяне, сърдечно-съдовата и ендокринната).

Освен това, не само торбички се отнасят към факторите на безпокойство. Друг път се случва да промените цвета на някои участъци на лицето, причинени от битовите или други наранявания, алергични или възпалителни процеси, които човек активно се опитва да се скрие от околните, особено, ако той не се отпуска и той не е почивен ден.

Хронично подуване — знак за заболяване

За съжаление, в повечето случаи на отоци под очите, ако те се появяват систематично, нищо особено добро не предвещава. Човек е ясно пред задълбочено изследване:

 • Общ и биохимичен анализ на кръвта;
 • Тестване на хормоналните нива в проби от кръв на пациента и анализа на урината на 17-кетостероидов;
 • ЕХОГРАФИЯ на вътрешни органи (сърце, черен дроб, бъбреци);
 • Анализ на урината във всичките му варианти (общо, по Зимницкому, Nechiporenko, фахад джасим ал-Коковскому, на 17-ЧЕНГЕ и други);
 • Радиоизотопная ренография и други изследвания, позволяващи тест на работата на бъбреците.

Причини за торбички под очите обикновено се крият в промените, които са довели до нарушения:

 1. Функционалните способности на системата от отделянето (на бъбреците);
 2. Органи за детоксикация (на черния дроб);
 3. Работата на сърдечно-съдовата система;
 4. На хормоналния баланс;
 5. На имунния статус;
 6. Лимфооттока.
READ  Заболявания на ректума: симптоми и лечение на болести

Хронично подуване обозначават на болестно състояние на организма, а продължително, спиращ торбички под очите, склерозируясь, остават с един човек до края на живота си, ако в процеса не вмешается пластичен хирург. По-често това явление може да се наблюдава при мъже, които са по-малко заглядывают в огледалото и не е твърде притеснен за настъпили промени, като се позовава на възраст.

Видео: какво казват синини под очите?

Освен с отоци – петна и синини

Когато подпухналостта на лицето възниква без видима причина и се разпространява по тялото, придружен обрив, първата посетившая мисъл – алергия. И в повечето случаи това наистина е така. Отоци и червени петна причиняват хранителни продукти, лекарства, битова химия, чужди на човека вещества, с които той може да комуникира на производство, транспорт, така и просто на улицата (продукти на производствената дейност, ухапване от насекоми). Като правило, ние не можем да знаем предварително кои химични или биологични компоненти ще се окажат толкова чужди. Тялото, като отказва да ги приеме, проявит своя «протест» с оток, червени петна, обрив, понякога доста опасно състояние — оток на Квинке, който при някои хора се развива бързо, ако пролетающая покрай пчела случайно оставя своя отпечатък върху лицето и шията, а също и анафилактическим шок, възникващи след въвеждането на антибиотици.

Опасност човек може да наблюдаваш буквално на всяка крачка във всички пори на годината. През зимата при продължително пребиваване при ниски температури на откритите участъци на тялото страдат на първо място. Спазъм на кръвоносните съдове и загуба на чувствителност (латентна фаза) водят до обморожениям, които първо се появяват бели петна по лицето и на други места (отпадане на тъканта, температура, нарушена циркулацията на кръвта и обмяната на веществата), а след това по малко нагряване на тъканите се появяват симптоми, които зависят от дълбочината на поражението. При първа степен на измръзване засегнатата област от бледо се превръща в синюшное, което впоследствие може да се окаже синяком на бузата си, носа или някъде другаде. Вярно е, че такива плитки измръзване за седмица обикновено се провеждат.

През лятото на различни проблеми възникват не по-малко от: по време на цъфтежа на много растения могат да се обърнат с отоци около очите, на лицето, заложенностью на носа, затруднено дишане и червени петна. Дума, опасността може да бъде навсякъде и към нея трябва да бъдат готови.

Когато се изчервява лицето?

Човек, вероятно, е еднакво интерес към околните и за червено лице, и в случай на поява на синини под очите или около тях. Причините за тези явления са различни, например, зачервяване на лицето е:

 • Физиологичен, което се дължи на емоционалното състояние на човека (срам, срам, гняв). Червени петна в такива случаи се считат за естествено явление и бързо минаваща;
 • Болезнено, наблюдающимся при различни аномалии, като се започне от компенсаторного механизъм и завършва с определени заболявания. Приспособительное (компенсаторное) зачервяване може да се наблюдава в условия на хипоксия (катерачи при изкачване на голяма височина и с ниска концентрация на кислород или в други подобни ситуации). Гиперемия лицето е симптом на полицитемии (болест на Вакеза, эритремия), диатеза при децата, хеморагичен васкулита и някои инфекциозни заболявания. Между другото да кажа, хеморагичен синдром, придружен със зачервяване и обрив в условията на гипокоагуляции, може да даде синини по бузите или на други места, при незначителни травми, затова внимава в подобни ситуации излишната не ще.
READ  Демиелинизация на мозъка, демиелинизирующее заболяване, процесът на

Защо се появяват кръгове под очите?

Синините под очите, които хората наричат «кръгове» се считат за признак не само умора, но и симптом на патологични състояния. Изтощение, инфекциозни заболявания, хирургична патология и много други процеси, хронични и остри, нарушаващи нормалната жизнена дейност на организма, да допринесе за промяна в облика на човек. Синините около очите, бледност и изтощен вид, като правило, за да свидетелстват за наскоро похарчени огромни сили, които пациентът докато не се е възстановил.

Тъмните кръгове под очите, разбира се, минават за себе си, ако те са причинени от епизод липсата на сън, психическото напрежение, вълнение (време на изпити, кратки житейски проблеми), но се нуждаят от лечение, ако са резултат на тежко заболяване. Едва ли ще открием тайната, ако за пореден път припомни, че основните средства за борба с контузии под очите са:

 • Пълноценно хранене;
 • Свеж въздух;
 • Здравословен начин на живот, без вредни навици;
 • Достатъчно количество витамини и микроелементи в храната;
 • Пълноценен сън.

Освен умора и болест, синини около очите могат да се появят от удар, случайно или умишлено. Такова явление, като например, сътресение на мозъка, който е придружен от «симптом на точки» за всички ни е добре познато, тъй като всеки от нас, се натъкват на пострадалите от удара по главата на човека, трябваше да наблюдават ярки сини кръгове и подпухналост около очите. Но тъй като нещата са отишли толкова далеч, а след това, възползвайки се от случая, искам да предупредя, засегнати по подобен начин: натъртване-синяком, както и травма на главата трябва да се лекува, така че не трябва да правят това в домашни условия, като се прилагат мазила, набързо, придобити по съвет на приятели, или като се използват рецепти от народната медицина. Народни средства за защита, без съмнение, са добри, но в по-сериозни случаи.

Борбата с контузии

Въпреки това, колкото и да не е предупреден хора, особено жените, което самостоятелно лечение на синини, отоци под очите, може да се окаже не винаги са ефективни, а понякога и просто вредно, те все още ще се направи опит бързо да се отървете от синяка в домашни условия. Във връзка с това, че всички увещания да се окаже недейственными, ще се опитаме да се научи как да махнем синини, отколкото да го прикрие, като се прилагат аптечные мазила и народни средства за защита, за да е спокойно (доколкото е възможно), отидете на «за хората».

Ако подува лицето, но са използвани традиционни рецепти (супена лъжица мечи ушек (мечо грозде) на чаша вряла вода, парченца лед или на останалата заварка чай) не доведоха до желания ефект, не трябва да се прилага в себе си, фармацевтични форми и диуретици тип фуросемида. Това е не само вредно, но и опасно. Подобни лекарства, съвместно с течност вымывают и микроелементи (калий, в частност), които са необходими за нормалното функциониране на сърдечния мускул. С хронични с отоци трябва да се обърнат към лекар, а камео одутловатость почисти по-горе начин.

READ  Как да подобрите циркулацията на кръвта в краката в домашни условия: препарати, лекарства, народни средства за защита, храна

Що се отнася до «непредвидени изненади» под формата на синини, а след това, ако има увереност, че главата не са се докоснали сериозни проблеми и с централния мозък всичко е наред, може да се опита да изведе натъртване своите сили с помощта на народни средства за защита.

Обикновено, след получаване на удар в окото или в друго място, хора хванете полага нищо студено (лъжица, черпак или месо от фризера), но се оказва, «отглеждане на очите» натъртване могат да бъдат намазани с паста за зъби, сок от алое с мед или покрива зеле листа.

Ако времето позволява и човек не очаква незабавен ефект, който може да използвате у дома смес от масла – лавандулово и розмаринового.

Може да си приготвите мехлем, състояща се от 100 мл вряла с една крушка (до покафеняване) растително масло, добавете получената отвара от 100 грама пчелен восък и една супена лъжица стружки сапун.

Видео: народни съвети срещу торбички под очите

Често хората искат бързо да се отървете от синяка, тъй като времето не търпи, чака работа, както изглежда с «фенер» под око, ами не са. За такива случаи е добре да се поддържа у дома средства, закупени в аптеката, или бързо там някой, който да се изпрати.

Най-популярен е популярно мехлем троксевазин (троксерутин). Тя е достъпна за ограничен стоки не се отнася, и затова винаги има в продажба. Освен троксевазина, с цел премахване на синини може да бъде свободно (без рецепта) закупите натъртване-Off, Express-натъртване, индовазин и други лекарствени средства, стимулиращи регенерацията на тъканите, има обезболяващ ефект, намалява локално възпаление.

Лечение на малки наранявания на меките тъкани – това не е много неприятен, обаче изисква бърза реакция, иначе натъртване «набере сила» (образува хематом) и след това да се отървете от него много скоро няма да стане. Той, разбира се, по-бързо ще изчезне, ако го лекува, но все пак ще се проведе своите етап, ще отнеме време и доста попортит не само от вида на «шефа», но и неговите нерви. Затова е по-добре да се подготвят за подобни обстоятелства предварително, чрез поставяне на достъпно и хладно място, средства, предназначени за вземане на мерки спешно.

Видео: как да се отървете от торбичките под очите

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00091 sec