Допълнителна хорда на лявата камера на сърцето: фалшива, нарушения

Сухожильные развитие на личността, или сухожильные направления в кухината на лявата камера – това е соединительнотканные образование, представени от тънки влакна, прикрепляющимся от една страна към месест трабекулам в стената на лявата камера, и към створкам митралната, или двустворчатого клапан, от друга.

Функция данни нишки е да се осигури соединительнотканного рамка, вътре в сърцето и в поддържането крила клапа за изключването му увиснала в кухината на лявата камера (ПС). Когато то миокарда камера отпуска, и облекчаването на натягиваются, клапан се отваря, като прескочите порция кръв от предсердия в желудочек в момент диастолы (релаксация) на последния. Когато то миокарда камера намалява, развитие на личността, като извори, да се отпуснат на спокойствие, и на крилото клапан е затворен, като предотвратява обратния ефективността на кръв в предсърдие и спомага за правилното освобождаване на порции кръв в аортата в момент систолы (намаляване) камера.

Понякога в периода на развитието на плода по силата на различни причини не полага няколко хорд, както обикновено, а една или повече допълнителни направления.

В случай, че и двата края на конеца регистрирани, става въпрос за истинската хорде, а ако единият край не е приложен към створке клапан, а свободно спадове в кухината на лявата камера, говори за невярна допълнителна или добавена хорде на лявата камера.

Обикновено се среща едно допълнително хорда, по-рядко се срещат множество. По отношение на надлъжната ос на ПС отделят надлъжно, диагонално и напречно разположени развитие на личността. В повечето случаи такива образувания не са подложени на отрицателно въздействие на тока на кръвта в камерите на сърцето, затова се считат за гемодинамически незначимыми образувания. Въпреки това, в случай на напречното местоположението на эктопической (това не е място, намиращо) и облекчаването на сравнително кухината на лявата камера, нейното наличие може да провокира нарушение на сърдечния ритъм по вид тахиаритмий.

В последно време се е увеличил честотата на регистрация допълнителни хорд в сърцето, това се дължи главно на увеличаването на броя на провежданите эхокардиоскопий (ЕХОГРАФИЯ на сърцето) в периода новорожденности, според новите стандарти за изследване на деца на възраст до един месец. Това е клинично такова развитие на личността не се проявяват, и ако детето не е изпълнена эхокардиоскопия, родителите могат да не е наясно, че детето има необичайно разположен хорда в сърцето.

Диагноза «допълнителна трабекула на лявата камера» в речник лекари УЛТРАЗВУК-диагностика всъщност е равнозначен на термина допълнително развитие на личността. Въпреки че, както беше казано по-горе, от гледна точка на анатомията трабекула — отделно образование, продолжающее струна.

Причини

Допълнителни развитие на личността се отнасят за малки аномалии на развитието на сърцето (МАРС) – това е състоянието, които се случват във внутриутробном период в развитието на плода и са представени нарушаване на структурата на вътрешните структури на сърцето. Освен допълнително развитие на личността, към МАРС се отнасят отворено овалния прозорец и пролапс на митралната клапа.

Развитие на допълнителна система се дължи, на първо място, наследственост, особено от страна на майката, а също така и въздействието на неблагоприятни условия на външната среда, вредни навици на майката, стрес, недохранване и свързаната соматической патология бременна.

Появата на МАРС може да се дължи на това заболяване, като соединительнотканная дисплазия – това е наследствена патология, характеризиращи се с «слабост» на съединителната тъкан на сърцето, ставите, кожата и сухожилия. Така че ако детето присъства на няколко аномалии на сърцето, лекар трябва да изключи дисплазию.

Симптомите им и облекчаването на

Като цяло допълнителната хорда по никакъв начин не се проявява в продължение на целия живот на човека. Това се наблюдава в повечето случаи, когато аномалия не е придружено от соединительнотканной дисплазией и е представена на единичната нишка.

Ако детето е по УЛТРАЗВУК на сърцето се определя от няколко хорд, които, освен това, заемат напречно положение в сърцето, е напълно възможно появата на оплаквания от страна на сърцето, в периоди на интензивен растеж на детето, както и по време на пубертатного период на бременността. Към тях се отнасят слабост, умора с болки в гърдите, придружени от усещане за сърцебиене и чувство на недостиг на въздух, бледностью. В редица случаи тези развитие на личността могат да предизвикат появата на тахикардия или предсърдно мъждене при пациента.

В случай, когато появата на МАРС се дължи на синдром на дисплазия на тазобедрените стави, характерни за съответните симптоми – висок ръст на детето, худощавость, гипермобильность ставите, чести навяхвания на стави, деформация на гръбначния стълб и ребрата, структурни аномалии в други органи (опущение бъбреците, разширяване легенче в бъбреците, деформация на жлъчния мехур, бронхолегочная дисплазия и други аномалии в различни комбинации).

Диагностика

Обикновено допълнителна хорда е «случайно» откритие при провеждане на эхокардиоскопии едно дете на възраст от един месец или малко по-късно. В момента всички деца в тази възраст трябва да се извършва ЕХОГРАФИЯ на сърцето, с цел откриване на недиагностированных веднага след раждане, пороци на сърцето и като планираното изследване на детето. Ето защо, дори и за родители на здраво бебе може да се превърне в пълна изненада заключение на лекаря за наличието на система на сърцето. Въпреки това, при липса на друга значителна патология тези деца са признати от педиатри почти здрави и не се нуждаят от внимателно наблюдение на лекар кардиологом.

Ако хорда в сърцето съчетава с друга патология на сърцето и кръвоносните съдове, на детето трябва да се наблюдава детски кардиолог. В този случай по отношение на изследването на дете ще бъде провеждането на ЕКГ, при необходимост – ЕКГ с физически упражнения в по-високо възраст, и циркадните измерване на ЕКГ и АДА при наличие на нарушения на сърдечния ритъм. За възрастни пациенти с эктопической хордой план за наблюдение същото с изпълнението на изследвания веднъж годишно или по-често в показанията.

Необходимо ли е лечение за допълнително развитие на личността?

Ако детето открити патологични хорда в сърцето си, и при това на други съществени кардиологических заболявания при малко дете не се лекува такова състояние не трябва.

В случай, когато се наблюдават функционални разстройства на сърдечно-съдовата система в по-високо възраст, не причиняват гемодинамических нарушения, развитие на белодробна хипертония в резултат на неспособността на сърдечния мускул правилно да се свие, както и не води до сърдечна недостатъчност, може би определяне подкрепа и захранващи то миокарда лекарства. Оправдано използването на лекарства на калий и магнезий (магнерот, магневист, панангин, аспаркам), витамини от групата В, антиоксиданти (актовегин, милдронат, мексидол и др.). Също така е показано определяне на комплексни витаминни препарати.

Ако пациентът има значителни нарушения на функцията на сърцето, е показан прием на такива лекарства, като диуретици, гипотензивных, антиаритмических и други групи лекарства. За щастие, свидетелстващи за това, в случай на необичайни хорд в сърцето, се срещат изключително рядко.

Начин на живот

Да се спазва определен начин на живот за детето с допълнително хордой не се изисква. Достатъчно рационално хранене с прием на витаминизированной храна, дълги разходки на открито, както и обичайната двигателна активност. Ограничаване на детето в занимания пластика или спорт няма смисъл. Детето може активно да тичат, да скачат и да изпълнява всички тези физически натоварвания, подходящи за неговата възраст и практикуемые в учебното заведение, които той посещава. Добре дошли занимания по плуване, фигурен кънки, хокей на маса.

Сравнително ваксиниране според националния календар може да се каже, че допълнителната хорда мед. товаро не е, и малко дете може да бъде присаден съответно възраст.

По отношение на израстването на детето и влизането му в труден период на пубертета важно е отказ от вредни навици и спазването на принципите на здравословния начин на живот. В случай на някакви възрастови прояви от страна на сърцето и кръвоносните съдове (изпотяване, умора, тахикардия, диспнея) трябва да се показват на тийнейджър кардиологу и при необходимост да се пие или пункция на посочените по-горе лекарства.

Бременност момичета с повече хордой, разбира се, не е противопоказан. Ако има повече от вродени аномалии на сърцето се препоръчва провеждане на ЕХОГРАФИЯ на сърцето по време на света плода и наблюдение на кардиолог.

Вие престой в армията не е противопоказана. Товаро от армията е наличието на пациента нарушения на сърдечния ритъм, развитие на сърдечна недостатъчност, която при повече хорде, отново се среща рядко.

Няколко думи трябва да се обърне на храненето на деца и възрастни с наличието на структурни или функционални аномалии на сърцето. По възможност трябва да се избягва употребата на мазни, пържени, мариновани и пушени храни. Предпочитание трябва да се даде на пресните зеленчуци и плодове, натурални сокове, кисломолочным изделия и риба нежирных сортове. Добре дошли употребата на червен и черен хайвер, сушени кайсии, стафиди, домати, моркови, банани и картофи, богати на полезни за сърдечния мускул вещества. Освен това, в ежедневната диета трябва да бъдат продукти от зърнени култури, например, различни зърнени храни за закуска. Разбира се, трябва да предпази детето си от употребата на пържени картофи, напитки от бутилки и различни ястия за бързо хранене, тъй като това може да доведе до затлъстяване и наднормено тегло са изключително неблагоприятно влияние върху състоянието на сърдечния мускул и стените на кръвоносните съдове и в бъдеще.

Възможни ли са усложнения?

Усложнения при анормални хорде, като правило, не се развива. Ако по някаква причина пациентът могат да възникнат нарушения в сърдечния ритъм, възможно е развитие на тромбоемболични усложнения (тромбоэмболия белодробната артерия, исхемичен инсулт и др.). Също така може да настъпи спиране на сърцето при фатални нарушения на камерна проводимост (фибрилляция камерна и пароксизмальная желудочковая тахикардия).

Прогноза

Прогноза за времето на присъствието на детето в горния желудочке допълнителни хорд щастлив и в детството и в зряла възраст.

READ  Повишено СОЭ в кръвта: какво е това дете, мъже, жени, как да се намали

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00243 sec