Емболия: белодробната артерия, мозъчни, околоплодными води, причини и симптоми

Какво е емболия

Има голям брой инфекции, да причинят вреда на тялото на човека. Една от тези е емболия. Това заболяване може не само да влоши състоянието на живота, но и да сваля тялото е фатално.

Какво е това

Емболия представлява болестно заболяване, наблюдающееся в кръвно канал. В резултат на процеса на развитие на болестта на припокриване на централен съд и е нарушена циркулацията на кръвта в органите и тъканите.

На всички е известно, че перемещающаяся течност в дизайна на затворени съдове образува добри условия за нормалната дейност на организма на човека. Кръвта, благодарение на определен състав, играе важна роля, обаче, се движат по съдовете и подобравшись до един от най-далечните върхове на тялото, човек не се свива в кровеносном канал.

При нежелани обстоятелства в кръвта може да се окаже не са наблюдавани по-рано в нейните функции эмболы, или се образуват тромбы в съдовете (в резултат на формирането на съдове процеси патология). Частици от друг проблем (эмболы и тромбы) в кръвта, не се разтварят до течна консистенция и не са в състояние да влезете в своя състав, което води до тяхното увеличение. В резултат на това, че уголемени частици се придвижват заедно с кръвта, те се забавляват и затворете съда. Този процес се характеризира с прекратяване на циркулацията на кръвта и образуването на източника на исхемична атака.

Процесът на патология, позволивший да се намеси не са характерни частици в кръвта, и се нарича эмболией. В кръвотечения эмболы може да достигне както на големи, така и малки размери. Те се движат сами, или в група. Эмболы малки размери по-малко опасни за организма, защото те не са в състояние да блокира пътя на кръвта в кръвоносните съдове.

READ  Миро Эскулюс при хемороиди: лечение, мнения за прилагането на

Видове

Реши да отпусне осем видове емболия:

 • Микробная. Заболяване, при което капилярна затворени съдове концентрация на бактерии (различни инфекции, гной).
 • Тромбоэмболия артерия. При този вид емболия тромбы се отварят и започват да си функциониране, често скоро заканчивающееся, т. к. поради своите размери той не е в състояние да се движат по каналите на кръвоносните съдове.
 • Въздушна. Формира в резултат на проникване на кровеносное руслото на кислород.
 • Мазнините. Эмболы, състоящи се от мазнини, образуват една тапа в знанието на повечето органи.
 • Клетъчна (тъканно). Служи за унищожаване на тъканите, разделя ги на парчета и прониква в кървене. Такъв тип емболия се характеризира с туморната эмболе.
 • Емболия околоплодными води образува задръстване в съдовете.
 • Инородным тяло. Эмболы достигат големи размери. Пътя е кратък. Те имат голямо тегло, което позволява не само подниманию, но и спускане на эмбол. Към този тип эмболий може да се дължи на претоварване на плавателния съд от вар и хрусталиков на холестерола.
 • Газова. Наблюдава се при кесоновата епидемия, въпреки факта, че една малка група от учени кооперация с въздушна эмболией.

Причини

Всички причини емболия са свързани с образуването на кръвни съсиреци в течащия с нарушение на стените на кръвоносните съдове патология, а също и с намаляване и бавене на потока на кръвта в кровеносному канал. По този начин е нарушена съсирваемостта на кръвта, което води до гиперкоагуляции.

Към такива инфекции може да се дължи на сърдечно-съдови заболявания, захарен диабет, преливане на кръв, в резултат на въздействието на отровни вещества и защитно размисъл на организма за образуване на синини, или при фрактури. В резултат на тази патология може да се откъснат тромб, започва процеса на развитие на эмбол, което води до закриване на кръвоносен съд.

В повечето случаи, задвинутый съд на тромб служи като начало на функциониране на организма и сърдечно-съдова отклонения, прекращающееся тромбоэмболией.

До тромбоэмболии се отнасят следните заболявания:

 • Мерцательная аритмия (нарушение на сърцето);
 • Вроден порок на сърцето (недостатък в структурата на сърцето и големите съдове от самото раждане);
 • Инфаркт на миокарда (форма на мозъчен заболяване на сърдечния мускул);
 • Септичен ендокардит (инфекциозно заболяване на сърдечните клапи, могат да бъдат произведени в резултат на вроден порок на сърцето);
 • Атеросклероза на аортата (формирането на атероматозных язви);
 • Обединената митральный недостатък са ревматични основания;
 • Аневризма на коремната аорта (увеличение аортной на стената в брюшном отдел).

Симптоми

Проява на симптомите на емболия зависи от изпълнението на заболявания на някакъв съд:

 • Патология на артериалните съдове на долните крайници се проявява в резултат на заточение тромба в опорна артериите на един от крайниците. При това неразположение тъкани не получават необходимото количество кръв, е налице нарушение на обмяната на веществата, се появяват остри болки в краката, причинена от спазъм на кръвоносните съдове. Наблюдава изтръпване на краката, слабост и бърза умора в краката. Долните крайници постоянно охлаждены. Засегнатата кожна покривка придобива бял цвят, губи чувствителност. Замечается и вяла парализа.
 • При емболия на кръвоносните съдове на мозъка, на главата се наблюдава инфаркт на мозъка. Когато заболяването се формират от атеросклероза и друго сърдечно-съдовите отклонение, който е придружен от силен породени от кръвни съсиреци.
 • Емболия на околоплодната течност подлага е фатално за майката и детето (плода). Заболяване се извършва с неблагоприятната протекании на бременността, раждането и постнаталното период, пороке на сърцето, захарен диабет, патология на бременността, увреждане на плацентата, кесаревом сечение и при употреба на някои лекарства. Емболия на околоплодната течност е резултат от усложнения на родилния процес.

Профилактика

С цел предотвратяване на риска от заболяване емболия, е препоръчително да се спазват следните превантивни мерки:

Спазването на медработниками правила и закони извършване на медицински процедури.

Кессонная емболия се проявява често при водолази, пилоти, шофьори. За премахване на риска от попадане на инфекция в организма си, те трябва да бъдат запознати с последиците от този вид на екстремните спортове;

Пациентите трябва да се придържат към правилата за предотвратяване на сърцето, кръвоносните съдове;

Трябва да се обърне внимание на правилното хранене и здравословен начин на живот.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00111 sec