Епилепсия: причини, симптоми, при децата, оказване на първа помощ, лечение и диагностика

Эпилептический пристъп

За първи път за приступах падучей, като за болест, а не се прояви на висше божествен знак, заговори известният учен, е и родоначалник на медицински азовско, Хипократ. Той е един от първите лекари на древността проведе паралел между смущаваща, необятно тъмни следи за ограничения на средата симптоматикой и дълбоки увреждания на мозъка, като същевременно заключения, които са в основата на всички последващи изследвания. Същите усилия, се събира заедно на масата на коренно различни факти за този заболяване и разделянето му на групи от по черта. Благодарение на тази информация, ние знаем, че епилепсия — това е фокусна неврологично заболяване хроничен имоти, характеризиращо се с периодично повтарящи се судорожными пристъпи. С други думи, обединява множество разновидности на това тежко заболяване, е само последната фаза на атаката – пристъп.

Категория

Лекарите споделят видове епилепсия на два последователни етапа: директно култивирани огнище и положителна ответна реакция на мозъка на нейронное дразнене, произлизащо от центъра.

За възникването на эпилептического синдром, достатъчно травма на главата или са претърпели операции, инфекциозни заболявания, или кистозна формация в някой сегмент на мозъка, за да се развива благоприятна среда за стимулиране на нервните влакна.

Досадни сигнали се разпространяват бързо от зоната на поражението, което води до офанзива эпилептического припадка.

Друг е въпросът колко бързо мозъкът повлиява на дразнене на невроните; за това вече е отговорен степента на судорожной готовност, с двухфазисный сценария на събитието. Ако прагът омекнат достатъчно ниска, болки по време на атака, не само запазва съзнание, но и доста осмысливает, което се случва. Напротив, при високо прага, мозъкът отговаря незабавна реакция и эпилептический пристъп, обикновено протича с дълбок обморочном състояние.

Самата епилепсия – това е не по-малко от 30 разновидности на заболявания с несхожей симптоматикой, делящаяся в следните категории:

 • Локални, от своя страна, отделят две форми: прости и сложни. Първата води до минимални последици и не променя възприемането на личността и света; второ, придружени от дезориентацией, дълъг период на възстановяване и освен това допринася за значително влошаване на функционалността на мозъка.
 • На първо място-генерализованные, която обхваща и двете полукълба на мозъка.
 • Отново генерализованные, образувани вече това, което се случва в процеса на парциальных гърчове.

Комбинирането на получените данни, на базата, също така, резултатите от проучването на ЕЕГ, може да направи следната класификация форми и синдроми:

 • Парциальная форма, която е в основата на обмяната на веществата и снабдяване с кръв конкретно взет сегмент на главния мозък.
 • Генерализованная епилепсия, развившаяся по причини, като установените (белези, кисти и др.), така и не са установени.
READ  Патологична извитость: гръбначни и на каротидните артерии, кръвоносните съдове на главата

Причини

Появата на епилепсия се връзват на няколко причини, и въпреки че има голяма статистика, болните в недиагностицирани обстоятелства, се счита, че наличната база е напълно обяснява причините за появата на епилепсия:

 • Усложнения след хипоксия (кислороден глад) в родилна зала, получени увреждане раждане, тежко раждането период – при деца до дванадесет праг.
 • Энцефалитные, вирусни инфекции с увреждания на ЦНС – при деца над грудничкового възраст.
 • Освен това, причина за епилепсия при детето често е в следствие на сътресения на мозъка и устойчиви на стресови състояния.
 • Епилепсия при възрастни хора е много по-ронлива фактор, тъй като в основата й може да лежи алкохолна зависимост, потискане на стрес, както и рразвитие тумори на GM, и, разбира се, всяко главоболие, травми.

Признаци

Единствените симптоми и признаци на епилепсия, по които можете да разпознаете човека, изложени на припадкам, това е фактически признаци.

Тоест, самият удар, като се започва винаги внезапно, извън времето и на мястото, където се намира болният, и някои ранни симптоми на епилепсия, индивидуални за всеки, но има някои приликата: главоболие, загуба на апетит, безсъние.

Протичането на инфаркт и е само на приблизителна модел, не е задължително за всички.

Обикновено, няколко минути по припадка, се появява един вид аура (разделени на моторна, умствена, сензорна, вегетативната, слухова, обонятельную, зрителна, сенсетивную). Подчинявайки се на непроизвольным движения, или възникнали пристъп на паника, усещания за студ и т, болни, с опит, може вече сам да разпознае приближаването на пристъп на епилепсия и да се предпазите от внезапно падане.

В края на това състояние веднага започва активна фаза – болните пада, в съзнанието или без, и под въздействието на спазматических контракции на мускулите, нечленораздельно вика (крещят). Едновременно, в непрестанни гърчове на тялото му намалява в засводени състояние, дишането се прекъсва, а цветът на лицето се излиза с смъртно бяло синкав оттенък.

Първа помощ

Ако по време на эпилептического припадка на пациента извади хрипове, трябва да се опитаме да го задържат главата по такъв начин, че езикът не е попаднал между зъбите, или, напротив, не се предпазител на гърлото.

Първа помощ при пристъп на епилепсия не свършва. Разбира се, сами да се справят с един човек, упавшем в эпилептическом пристъп, не е толкова лесно, защото, освен на главата, да трябва и на ръцете, и на краката. Така че, ако в съседство ще се окаже друг човек, извикайте го за помощ.

READ  Атеросклероза брахиоцефальных артерии: код мкб 10, симптоми, лечение, диагностика, причини

Ако има възможност, трябва да опънете зъби на пациента се инжектира в челюстта свернутую гъста жгутом плат. Веднага, след първоначалните мерки, обадете се на «бърза» и до самото пристигане бригада се намира близо до пациента. Обикновено удар не продължава дълго и след около няколко минути, спазми стават по-рядко, тялото на пациента обмякает.

Дезориентация след особено силните пристъпи води до по-честа засыпанию на лицето незабавно след релакс.

Диагностика

Всички приступообразные загуба на съзнание эпилепсий изискват спешна диагноза за идентифициране на причини и назначаване на лечение. Диагноза епилепсия може да се постави само след проучване на ЕЕГ (электроэнцефалография).

Също така диагноза епилепсия предвижда следните видове изследвания:

 • Магнитно-резонансната томография;
 • Компютърна томография;
 • Офталмологично изследване;
 • Кръвта на биохимията.

Дете

Епилепсия при деца протича не в такава силна форма, като при възрастни, и често имат характер на «изключване» от реалността.

Пристъпи на епилепсия при детето може да се повтори по 2-5 пъти в рамките на деня и изглежда, в повечето случаи, като «замирание», като дете, очнувшись, не си спомня, че в продължение на няколко секунди напълно, не реагира на околните.

Достатъчно често, за епилепсия дете приемат в магарешка синдром, и в такава ситуация, специално лечение не са необходими и терапия се провежда достатъчно бързо. Друг е въпросът, ако етимология на заболяването не е призната, а броят на пристъпите не се намалява или те започват да се носят вредна характер – такива прояви трябва дълго и упорито лечение.

Лечение на

Когато става въпрос за лечение на епилепсия, много възрастни хора започват да се противопоставят на това обема на изследвания, който се назначава от лекар за по-точна диагностика. Но напразно, защото, идентифицира причината за произхода на заболяването, лекарят ще даде много повече гаранции за това, че лечението върви успешно и време няма да се окаже безнадеждно загубени.

Стандартна терапия предвижда прием таблетированных лекарства, не са достъпни в свободна продажба и отпускающихся от аптеката само с рецепта от лекар. Лекарства имат ярко изразени странични ефекти, сходни с ефект на силни успокоителни, но прекъсва ги приемате, това означава многократно да влоши състоянието ви.

READ  EFFIE на сърцето (электрофизиологическое проучване): какво е това, как се извършва, дешифриране

Това се случва, че единствената индикация за пълен излечиванию, е операция на мозъка – например, отстраняване на тумора.

Най-тежко и за съжаление, често срещана форма на епилепсия, подлежащи на бърза намеса, се счита за времеви – е не само най-мъчително в протекании, но и постоянно склоняющая до деградация на човешката личност.

При всяка форма на епилепсия при пациенти, основната задача на лекуващия лекар не само за да разкрие корените на заболяването и да се определят хода на лечението, но и да направим така, че пациентът не се чувства оттиснутым сложна диагноза на страна на живота. Важна роля в поддържането на човек здравословен интерес към заобикалящия ни свят, играят на разговор с лекар, го спокойно и с разбиране на чувства и усещания на пациента.

Задължителна част от такива разговори, стават препоръки, спазването на които не е вредно и за здрави хора:

 • Предимство мляко, растително, витамин диета;
 • Пълна забрана на алкохол и тютюнев продукти;
 • Ограничение на чай, кафе напитки.

Проблеми на социализацията

За съжаление, големият въпрос все още е проблем, нормално или относително нормален начин на живот за човек с дадено заболяване без отворена хората с увреждания. Много често той отказал в сферата на заетостта, без обяснение, но, предполагам точно тази диагноза в медицинската помощ.

Оказва се, че като по профил, специалност, свързана с физически усилия, инструменти за монтаж произведения на изкуството, или управлението на моторни превозни средства, пациентът е принуден коренно да промени платена работа, която успява далеч не винаги, особено ако болестта е подкрепено пенсиониране или предпенсионным напредване на възрастта.

Хората с увреждания също, като правило, получават пациентите с характерна промяна на личността в посока на деградация, или подлежащи на чести, непрогнозируемым пристъп.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00098 sec