Генитални брадавици: симптоми и лечение кондиломатоза на народни средства за защита, снимка

Генитални брадавици — това са същите брадавици, разположени само в интимните места. При жените те се поставят във влагалището, а при мъжете в зоната на пениса и тестисите. Често се срещат случаи на поява на брадавици в областта на ануса, както и през устата. Собственици на многобройни брадавици много може да разкаже за борбата с тези малоприятными наростами.

Но няма начин отделянето на брадавици, самостоятелно или в условия на клиниката, не е в състояние да се отърве от тях завинаги. Рано или късно ние кондиломатоза възниква рецидив: в края на краищата причината на заболяването – папилломавирус — не си отива и продължава да съществува вътре в човешкия организъм. Специални проблеми доставя една разновидност на този агент, който води до увеличаване на брадавици в гениталната област в медицината, които са получили името на генитални брадавици.

Какво е генитални брадавици и причина на заболяването кондиломатозом?

Човешки папиломен Вирус има над 60 различни вида, много от които потенциално носят опасност за живота на човека. Именно това заболяване съвременните учени дават първенство сред възможните причини злокачествени образувания в сексуалната сфера.

Начин на предаване на вируса – предимно чрез сексуални контакти, макар и домакински път на заразяване не може да се изключи напълно, както и проникване папилломатоза в организма на бебето от майката по време на света, при раждането или чрез кърмата.

Първи в кръвта, папилломавирус се установява вътре в епителните клетки на половите органи и прилежащите зони, «нарушава» техния генетичен код и видоизменяет ДНК, нарушаване на процеса на функциониране на засегнатите клетки. В резултат на епитела започва активно да се разраства, образовывая характерните израстъци в женски и мъжки половите органи, перинеума, в областта на задния проход.

Симптоми кондиломатоза

Генитални брадавици растат далеч не веднага след заразяването. Инкубационният период на болестта може да продължи до една година, и само по негово края на пациента се появяват израстъци, външно сходни с пъпки карфиол или петушиным гребен.

Брадавици са малки размери, не повече от няколко милиметра, но достатъчно рядко, те са изолирани. Най-често те растат в колонии, които имат тенденция да се сливат в едно образование и заемат обширна територия. Има случаи, когато генитални брадавици растат в цялата слабините, което води до пациента проблеми с физиологични отправлениями (основно това се случва при жени). Въпреки това, този изобилен растеж брадавици се срещат рядко, вече в напреднали случаи.

Обичайните места на локализация на брадавици при мъжете – препуциума, при жените – срамните устни, в аналната област – и тези, и други. При пациенти жени генитални брадавици могат да расте и вътре в половите органи – във влагалището, уретрата, на шийката на матката. Само новообразование се прикрепя към кожата на тънък струпясване и е цвят от белезникав до бордо.

В групата на риска «улов» тази инфекция са младите, сексуално активни лица от двата пола. Често брадавици рамо до рамо с други полови инфекции. Заболяването може да протече безсимптомно, случайно выявляясь при провеждане на изследвания по други причини. Но по-често тя се проявява симптоми, типични за много инфекции на пикочно-половата сфера: сърбеж и парене, болки по време на уриниране и полов контакт, тежест в долната част на корема.

READ  Свещи от хемороиди Натальсид: лечение, мнения

Трябва да се разбере, че остри брадавици – това е само симптом на системен заболявания папилломатозом, което до голяма степен зависи и от общото състояние на организма, работата на имунната му защита. Силен имунитет ви позволява да запазите вирус «в шах»: дълъг инкубационен период, по време на който папилломатоз ще остане в пасивно състояние, несильные единични обриви, дълга ремисия.

Въпреки това заразено тяло все още ще се «подтачиваться» отвътре толкова коварен вирус, който само чакат благоприятни условия, да се прояви в целия си блясък. Тласък на бързо нарастване на засегнатите клетки може да бъде всичко, което искате от банална настинка до намаляване на имунитета по време на бременност.

Как да генитални брадавици?

Кондилому достатъчно лесно да се идентифицира само на външен вид – отделни малки възли, с размери от 1-2 мм и повече, на крака-ниточке, с дольчатым постройка. Всеки лекар-гинеколог ще го направи без проблеми в нормално профилактическом проверка. С мъжете е по-трудно, тъй като те, за разлика от дамите, едва ли посещават «своя» лекар 2 пъти в годината, дори и без никакви оплаквания. Локализиран в пикочния канал образование откриват с помощта на уретроскопии.

За потвърждаване на диагнозата задължително се предписват анализ на PCR – метод на полимеразной верижна реакция помага да се изолирате от биоматериала човек фрагменти от ДНК на причинителя и определяне на папилломавирус, неговия вид (онкогенный или не), фаза на заболяването.

В проучване на пациента отнемат кръв, проби от пикочния и маточната канал, влагалището при жените, при мъжете – намазка от уретрата, тайната на простатата. Паралелно се извършва проучване на други урогенитальные инфекция. Генитални брадавици е необходимо да се разграничат от широки, които са признак на сифилис.

Основните методи за отстраняване на генитални брадавици

Деструкция

 1. Хирургично отстраняване – най — «старият» и рядко се използват днес метод. Кондилома се нарязва скалпел, което изисква не само добра аналгезия, но и дълъг възстановителен период с регулярна обработка на следоперативна рана.
 2. Криодеструкция, или «замразяване» на брадавици течен азот. Въздействие върху плат брадавици течен азот води до смъртта си протеинови клетки, в резултат на което сексуалната папиллома отпадне. На мястото На операцията остава една малка раната, която по-късно няколко седмици без следа лекува. Този метод е добър тяхната безопасност, безболезненностью и ниска цена. Като правило, всички негативни последици след процедурата не се празнува.
 3. Электрокоагуляция – премахване на брадавици и с помощта на електрически ток, създаващо по-висока температура и прижигающего новообразование. Метод на стар и изпитан, но болезнен (изисква анестезия) и може да се придружава от рубцеванием рани.

 4. Лазерната терапия е сравнително нов и ефективен начин за борба с новообразованиями на кожата, на базата на изпарението на засегнатите тъкани лазерен лъч. За отстраняване на генитални брадавици се използва доста рядко, тъй като местонахождението на образувания по интимните места заплашва изгаряне на лигавицата на половите органи.
 5. Радионож – премахване на брадавици с помощта на радиоволнового метод, ефективно и безболезнено, но е изключително скъпо. Което води до широко разпространение по този начин, докато не се получи.
 6. Химическа деструкция – се основава на прилагането на лекарства, които са способни да «горят» брадавицата. Най-често в състава им се съдържат концентрирани киселини или основи. Тези лекарства обикновено се произвежда в аптеките по лекарско предписание.

Лечение на генитални брадавици

 1. Аптечные лекарства, които причиняват некроза на тъканите брадавици, но по този начин не са свързани с киселинни составам. За такива лекарства включват Подофиллотоксин, Кондилайн, Кондилин. Специален апликатор средство се нанася директно върху кондилому, много спретнато, така че в никакъв случай да не се кача на здрави тъкани. Курсът на лечение – 3 дни, сутрин и вечер, всеки ден, след това почивка за 4 нощувки. Ако кондилома не изчезна, лечението ще продължи до 5 седмици. Данни лекарства се използват болен от себе си, но е задължително преди и по време на лечението се осъществява под наблюдението на лекар. По време на процедурата «обгаряне» и след нея е допустимо парене, гиперемия, дискомфорт. С повишено внимание тези лекарства се прилагат при жени – те са противопоказни за бременни, планиращи трябва да се въздържат от забременяване следните шест месеца след завършване на курса на лечение.

 2. Местната противовирусная терапия. Този метод се състои в обкалывании брадавици и зоната около тях човешки интерфероном. Ефективността на това лечение е индивидуална, така че лекарите не го препоръчват за употреба от масата на странични явления. Лечение интерфероном често предизвиква трескава състояние, характерно за настинки.
 3. Още един препарат, който докато не е от голямо разпространение, но показва добри резултати в лечението на гениталните брадавици – Имиквимод. Това е крем в концентрация 5%, които се прилагат локално, директно върху лезии папилломавирусом в областта на гениталиите. Средство се използва вечер, преди лягане и оставете за една нощ. На сутринта трябва да се измие с крем с топла вода и сапун. Схема на употреба – през деня до получаване на резултат, но не повече от 16 седмици. Препаратът е ефективен за информация на по-малки тумори.

Лечение на народни средства за защита

Рецепти, които предлага традиционната медицина за лечение на генитални брадавици, имат две посоки на действие. Едно от тях е укрепването на имунитета, второ – локално въздействие върху генитални брадавици, с цел да ги унищожат.

За да премахнете брадавици на половите органи препоръчват:

 • триене на брадавици свежеотрезанным резен ябълка 5-6 пъти на ден в продължение на един месец;

 • сок от жълтениче брадавици се лекуват с по 3 пъти на ден, всяка поотделно;
 • спомага за намаляване на брадавици чесън – израстъци може да си трие зубчиком чесън, сок или да налага каша;
 • от парчета кора узрели банана може да направи приложението със сок от чесън в продължение на 10 дни;
 • добър ефект дава настойка от 1 част от хвойна и 5 части туи, които наля водка и выдерживаются 3 седмици, след което получената течност се намазва с брадавици 2 пъти на ден, за един месец;
 • сок от лук притежава ефект, подобен на чесън;
 • един от най-популярните средства за лечение на гениталните брадавици се счита за хрян, ситно настъргана и смесена със сол;
 • компреси от листа от каланхое, каша от настърганите картофи се налагат всеки ден в продължение на няколко часа върху засегнатата област;
 • най-лесният и достъпен начин – от смазване на брадавици обикновена алкохолна тинктура от йод.

Както е ясно от горните рецепти, действието на повечето от тях са базирани на лек антисептическом, подсушивающем ефекта, въздействието на киселини и прижигании спирт.

Да се борят с проявите на HPV може, като вътре такива средства:

 • половин чаша настойка от репей (1 чаена лъжичка на чаша вряла вода), се приема 4 пъти на ден;
 • през деня се пие чай от маточина (сварете трева, 2 супени лъжици в 300 мл гореща вода);
 • преливане на цветове невен и 1 супена лъжица. л. в чаша вряща вода, една супена лъжица всеки ден;
 • сварете оман корен, се приемат три пъти на ден по 1 супена лъжица. л.

Също много помага ново средство е изцяло на природна основа — Папилайт. Вижте коментари и цената на лекарството.

Възможно ли е лечение на генитални брадавици?

На днешния етап на развитие на медицината напълно да се излекува човек от HPV е невъзможно. Нито един от сега съществуващите officinalis лекарството не е в състояние да смаже този вирус, да го унищожи и да се оттегли от тялото.

Така терапия на дадено заболяване, е в иммунокоррекции и симптоматическом лечение, изпратено на премахването на външни прояви на болестта. Казано по-просто, генитални брадавици премахване на всички достъпни начини, като едновременно укрепване на имунитета и опитвайки се да намали активността на вируса.

Що се отнася до укрепване на защитната система на организма, за лечение на кондиломатоза напълно неадекватен прием на стимуланти на имунната система, като Иммунал, Циклоферон, тинктура от ехинацея и други лекарства. Ефективността им по отношение на HPV не е доказано, а в редица западни страни, подобни лекарства не се предписват изобщо поради тяхната съмнителна ефективност.

Възстановяване на пълноценна защита на организма е възможно само като отидете на здравословен начин на живот: правилно балансирана храна, спазване на режим на труд и почивка, достатъчно количество витамини и минерали, спорт, закаляване, липса на вредни навици. Само така може да се справи с коварни вируса и «управлява» в най-далечния ъгъл, където той ще смирно да седи, без да показва себе си неприятни наростами.

Учени от цял свят, осъществяват спешна разпространението на вируса на HPV, зает с намирането на лекарство, което би позволило да се избави човечеството от този бич. Въпреки това, докато всички опити се оказаха безплодни. Единственото нещо, което има определен напредък – това е създаването на ваксини, които могат да защитават мъжете, и жените от първична инфекция, остър кондиломами. Такива ваксини, които вече съществуват, но тяхното прилагане е свързано с много ограничения, странични ефекти и последици от употребата им още до края, не са проучени.

Единственото ефективно днес средство за защита от този потенциално онкоопасного заболявания – профилактика: спазване на хигиена на половия живот, употребата на презервативи, липсата на случайни връзки.

При откриване на признаци на гениталните брадавици не си струва самостоятелно да се ангажират да ги изтриете. Правилно диагностициране на заболяването, не перепутав с друг, може само лекар: — гинеколог, уролог или венеролог. Той трябва да назначи адекватно лечение. В редица случаи премахване на брадавици не се изисква, тъй като те са в състояние да «отваливаться» себе си.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00097 sec