Хемороиди след раждането: лечение на свещи и с мехлем, снимка

С раждането на детето животът на всяка жена набъбва с нови тревоги и радости. Но често след раждането се случва в сянката на такъв деликатен проблем, тъй като хемороиди.

При жените хемороиди след раждане не е необичайно. Обикновено той за себе си декларира още по време на бременността поради промени в тялото на жената: нарастващата матка оказва натиск върху област във вътрешността на перитонеума, отколкото е затруднено от вените на ректума изтичането на кръв. Допринася за развитието на заболявания и заседнал начин на живот, увеличаване на тегло, нездравословен начин на хранене, а като следствие — запек.

След раждането на ново заболяване започва да се влошава. Въпреки това, няма да е чак толкова страшно. При спазване на някои прости правила с това заболяване може бързо и ефективно да се справят още в първите няколко месеца след раждането на бебето.

Хемороиди – болестно разширение и възпаление на вените на ректума, тази болест е много разпространена и знак за почти всеки. Обикновено, първите симптоми на заболяване на жена забелязва още по време на бременността.

Вынашивая дете, една жена е все увеличаване на тежестта на органите в малкия таз, в резултат на което е нарушено кръвоснабдяването на органите и се развиват явления на застой, които допринасят за появата на хемороиди възли.

Ако по време на бременността бъдещата майка може да се опита само лек дискомфорт, то след раждането на бебето проблемът ескалира. Защо се появява силен хемороиди след раждането и какви са причините за провокира обостряне на заболяването?

Причини за появата на хемороиди след раждането

 1. Хемороиди започва да се развива още по време на бременността. В това време се увеличава натоварването върху вътрешните органи и значително се увеличава внутрибрюшное налягане. Нарастващата матката е в състояние да пережимать багажника венозни съдове, което води до нарушаване на кръвообращението и предизвиква застой явления във вените на ректума.

 2. Важна роля играят физиологични причини, по-специално запек, които често се преследва една жена по време на бременност. Това се дължи на промяната в хранителния режим и малоподвижным начин на живот.
 3. Появата на хемороиди възли може да се дължи на генетична предразположеност и вродена слабост на венозната стена.
 4. Провокира появата на хемороиди може да се промени в хормоналните фон.
 5. Влошаване на болестта са в състояние да предизвика сложни и продължителни раждания, с продължителност повече от 12 часа и дълготраен потужной период.

По време на бременността бъдещата майка набира от 10 до 15 килограма, което става допълнителен провоцирующим фактор, водещ до развитие на хемороиди. В процеса на раждането проблем се задълбочава, преумора на мускулния апарат на перинеума и силни опити могат да доведат до загуба на външни хемороиди възли и влошаване на заболяването.

По този начин, всяка бременна жена страдаща хемороиди, автоматично попада в групата на риска след раждането на бебето. За какви симптоми трябва да се обърне внимание и какво да направя, ако след раждането се появи на хемороиди?

Симптоми — снимка

Обостряне на хемороиди след раждането значително намалява качеството на живот и доставя млада майка значителен дискомфорт. Раздаването на всички сили се грижи за новороденото дете, на жената едновременно е принуден да се бори с мъчителни симптоми на заболяването.

Обикновено първите прояви на патология се появяват още на мястото на болницата. Това е свързано с намаляване на тонуса и слаба перистальтикой на червата след раждането. Натрупването на каловых маси в червата и води до запек и засилване на застой явления в органите на малкия таз.

В резултат на това вече са налични хемороидалната възли се увеличават по размер и се възпаляват. Започват да се проявяват характерните симптоми на хемороиди:

 • Чувство на тежест в аналната област
 • Постоянен дискомфорт, парене и сърбеж в ануса
 • Усещане за чуждо тяло в ректума
 • Болка по време на дефекация
 • Появата на кръв по време на изпразване на червата

Хемороиди може да бъде както външен, така и вътрешен. При вътрешните хемороиди възли се възпаляват вътре в ректума. За външните форми е характерна загубата на възли навън, да предизвика такова състояние могат да са тежки, трансфери раждане.

При появата на първите симптоми на хемороиди млада майка не бива да се бавя с обръщане към лекар. Много жени се интересуват, ще се проведе дали самия хемороиди след раждането? Еднозначно може да се твърди, че няма да мине. Пренебрегването на проблема или да се опитват да се лекуват сами може да доведе до усложнения и преминаване на болестта в хронична форма.

Апел към проктологу ще помогне за решаването на деликатен проблем, лекарят ще вземе необходимите лекарства с отделните състоянието на пациентката. Млада майка трябва да се помни, че при кърмени много лекарства могат да окажат отрицателно въздействие върху здравето на вашето дете, затова само лекар може да вземете безопасни лекарства и да обясни как се лекуват хемороиди след раждането.

Лечение на хемороиди в послеродовом период

Лечение на хемороиди след раждането жената трябва да започне възможно най-скоро. Факт е, че това заболяване е сериозно вреди на здравето на майките, включително и психическо. Той ще я възстановят по-бързо, за да се справят с следродилна депресия и какво да правите висококачествени грижи за дете.

И постоянно кървене в ректума още повече влоши послеродовую анемия. В резултат на това жената постоянно се чувства умора, а това се отразява върху качеството на кърмата, а оттам и върху здравето на бебето. Мляко дори може изобщо пропаст, ако анемията ще стане прекалено силна.

Хемороиди след раждането не трябва да става пречка за щастлив майчинство. В този отговорен период от лекарите прилагат съхраняващи методи на лечение и дори в тежки случаи, при признаци на външни хемороиди 3-4 стадий, се опитват да се избегне оперативното лечение и отлагат за по-късна дата.

След раждането на бебето си за избор на лечебни средства, трябва да се подхожда с повишено внимание. Приоритет се радват на такива лекарства, които не могат да окажат отрицателно въздействие върху детето, техните активни вещества не трябва да проникне в кръвообращението на майката, а с него и в майчиното мляко. Много мощни средства, съдържащи хормони, в този период са противопоказни.

Предпочитание се дава на средства на естествена основа, не съдържа химични съставки. Те са не по-малко ефективен и може да се прилага за лечение на хемороиди след раждането при кърменето. Тъй като повечето лекарства в този период са забранени, най-популярните и подходящи средства остават ректално свещи и мехлеми. Ще ви разкажа повече за тях.

Мехлем за хемороиди

Мехлем за хемороиди след раждането трябва да притежава следните терапевтично въздействие:

 • Купировать болка.
 • Борбата с възпалителни процеси.
 • Премахване на дразнене и сърбеж в аноректални област.
 • Пречат на развитието на кървене от ректума.
 • Да допринесе за укрепване на тонуса на вените.
 • Активните вещества на лекарството не трябва да проникват в кръвта и майчиното мляко.

Фармацевтичната промишленост произвежда широка гама от лекарства местните действия, съответстващи на тези изисквания.

 1. Троксевазин (мехлем, крем) – използват за лечение на външни хемороиди. Лекарството е с венопротекторным действие, заздравява малките кръвоносни съдове, намалява възпалителния процес, облекчава сърбежа, премахва подпухналостта. Има минимум противопоказания и странични ефекти.
 2. Гепатромбин Г – най-добър мехлем за хемороиди след раждането. В състава на мехлеми е включена хепарин и алантоин. Активното вещество е хепарин спомага за намаляване съсирването на кръвта, благодарение на което се стартира процесът на резорбция на кръвни съсиреци и не допуска появата на нови. Алантоин има изразено противовъзпалително действие. Като цяло лекарство е регенерирующими свойства и стимулира зарастването на увредените тъкани.

 3. Релиф Ултра, Релиф Адванс (мехлем, крем, гел) – съдържа масло акульей на черния дроб и бензокаин. Масло от черен дроб на акула успокоява инфекциите на възпалението и има ранозаживляющий ефект. Бензокаин е силен анестетиком, устраняющим болковият симптом. Лекарството може да се прилага за лечение на различни форми на хемороиди (вътрешни, външни и комбинация).
 4. Гепариновая мехлем – често се предписва за лечение на хемороиди след раждането. В основата на лекарствения продукт е хепарин, който има противовъзпалително и разсейващо действие. Мехлем помага за укрепване на тонуса на кръвоносните съдове и предотвратява образуването на кръвни съсиреци.
 5. Безорнил – маз съдържа мускус (изкуствен), борнеол, перли, кехлибар, изкуствен безоар, калциев цинк. Лекарството притежава обезболяващо, регенерираща, противоотечным, стягащо действие. Прилагането на мехлем позволява купировать болковият синдром, премахване на дразнене и сърбеж, да се предотврати развитието на кръвоизливи.

 6. Миро Флеминг – хомеопатично лекарство, в състава на които влизат екстракти от див кестен, хамамелис и невен, ментол, цинков оксид. Оказва меко обезболяващо действие, бори се с възпалението и подпомага зарастването на увредените тъкани. Мехлем притежава антибактериално и подсушивающим действие и се препоръчва за лечение на външни хемороиди.
 7. Миро Ръководството — съдържа три компонента: брезов катран, антисептик и рициново масло. Перфектно се справя със симптоми на възпалителен процес, при нанасяне образува мастната обвивка, която пречи на проникването на въздух, да стимулира бърза регенерация и зарастване на тъканите.
 8. Ихтиоловая мехлем на основата на ихтаммола има изразен обезболяващ и противовъзпалителен ефект, добро зарастване на анални фисури.

Свещи за лечение на хемороиди след раждането

Основната трудност при лечение на хемороиди по време на кърмене е опасността от проникване на активните вещества в майчиното мляко. Тези лекарства, като Анузол и свещи с красавкой съдържат в състава си екстракт от отровни растения на беладона, която може да нанесе непоправима вреда на здравето на детето.

Така че, изборът е по-безопасно средство трябва да се повери на специалист, той ще вземе правилния медикамент, който е в състояние ефективно купировать болезнени симптоми и не нанесе вреда на бебето. Най-надеждни средства за лечение на вътрешни хемороиди след раждането са:

 • Свещ с масло от морски зърнастец. Това са най-популярните свещи от хемороиди след раждането. Препаратът оказва мощно регенеративное действие, намалява възпалението, премахва парене и сърбеж, добре лекува мазен. Свещи с морски зърнастец се използва за лечение на вътрешни хемороиди възли, анален пукнатини и язви на правото черво. Това е сигурно средство, което има минимум противопоказания, свещи са разрешени за лечение на хемороиди през периода на кърмене, тъй като в състава им няма никакви вредни за бебето вещества.

 • Постеризан (ректално свещ) – в състава на препарата влизат инактивированные чревни пръчици, които допринасят за повишаване на местния имунитет и помагат на организма сам да се справи с патологични процеса. Свещите притежават заздравяването на раните ефект, допринасят за укрепване на кръвоносните съдове. Активни вещества не се абсорбират в кръвта и не прониква в майчиното мляко, което ви позволява да използвате лекарството по време на кърмене.
 • Свещи Релиф Эдванс, Релиф Ултра. Имат болкоуспокояващо, лечебен, кръвоспиращо действие. Активната субстанция на препарата е добре да се справи с възпалението, стимулират местния имунитет. Ректално свещи Релиф са разрешени за употреба в периода на кърменето, но лечението трябва да се проведе под наблюдението на лекар, тъй като са възможни алергични реакции към един от компонентите (масло от черен дроб на акула).
 • Гепатромбин Г (ректално свещ) — в състава на свещичка е включена хепарин, полидоканол и преднизолона ацетат. Лекарството има противозудное, антитромботическое и противоотечное действие, прекрасно успява да се справи с възпаление и помага за укрепване на стените на кръвоносните съдове. Хепарин решава съществуващите тромбы и предпазва от появата на нови, ускорява процесите на зарастване, за сметка на склерозирования разширени вени. Преднизолон облекчава подпухналост, премахва сърбеж. Полидоканол притежава силно обезболяващо действие.
 • Прокто-Гливенол (свещ) – лекарство съдържа лидокаин и трибенозид, тези вещества притежават местните анестезирующим, противовъзпалително и противозудным действие. Прилагането на препарата при вътрешните хемороиди спомага за подобряване на микроциркулацията на кръвта, укрепване на стените на капилярите и подобряване тонуса на вените на ректума.

 • Свещи с календулой — натурален препарат за растително извличане на лечебни растения. Неговото основно предназначение – заживлять пукнатини и рани. Свещи с календулой се прилагат успешно за лечение на анален пукнатини и други повреди лигавицата на ректума. Лекарството почти няма противопоказания и е одобрен за употреба при бременни и кърмещи жени.
 • Свещи Натальсид – активната субстанция на препарата е естествен полизахарид, добиван от морски водорасли. Оказва изразено кръвоспиращо и репаративное действие, активно се бори с възпалението и бързо успява да се справи със симптомите на хемороиди. Свещи Натальсид предписват при хроничен хемороиди, сопровождающемся кървене, пукнатините на ректума и усложнения хемороиди (проктосигмоидите). Естествен наркотик почти няма противопоказания и е одобрен за лечение на хемороиди след раждането.

За раждането на хемороиди е типично по време на остро. Първоначалните симптоми (сърбеж и дискомфорт в областта на задния проход) бързо осложняются появата не, възпалени хемороиди възли. Актът на дефекация става изключително болезнено и често придружени с кървене от задния проход.

Бързо се справят с проявите на хемороиди, за да се предотврати неговото по-нататъшно развитие и поява на усложнения ще помогне не само на медикаментозно лечение, но и за корекция на начина на живот. Специалистите ще ви информират за млада майка да правите специална гимнастика, укрепляющую мускулите на тазовото дъно и да се спазва определена диета, насочена към премахване на запек и за нормализиране работата на храносмилателния тракт.

Диета и правилно хранене

Освен медикаментозно лечение, жена посъветва да се придържаме към специална диета с високо съдържание на фибри. Диетата трябва да бъде колкото е възможно повече пресни зеленчуци и плодове.

Фибрите ще допринесе за засилване на перистальтики на червата и предотвратяването на запек. При това трябва да се помисли, че ако една жена е кърменето, някои плодове се консумират не е желателно (например, цитрусови плодове), те могат да предизвикат алергия у бебето.

От диетата трябва да изключи мазни, пържени, високо калорични ястия, да се откажат от остри, солени продукти, подправки, кисели краставички и пушено месо. Не си струва да се опре на шоколад, бял хляб, захарни изделия, кафе, сладки газирани напитки.

Специалисти съветват да се включва в ежедневното меню:

 • зеленчукови салати, пълнени с растително масло,
 • ниско съдържание на мазнини бульон,
 • диетично месо (телешко, пилешко, крольчатину),
 • млечните продукти.

Да се откаже от зеленчуци с груби фибри (зеле, ряпа, репички, царевица) и бобови растения, те допринасят за прекомерно газообразованию и отрицателно влияние върху процесите на храносмилането. За ефективно отстраняване на запек се препоръчва да се пие повече:

 • чай,
 • минерална вода,
 • сокове,
 • компоти.

На ден трябва да се пият не по-малко от 1,5 – 2 литра течности. Храната е най-добре да се готви на пара, задушава или пече.

Как се лекуват хемороиди след раждането с помощта на активен начин на живот и хигиена

Освен спазването на диета лекар ще ви посъветва жената да се движи повече, да правите продължителни разходки и изпълнява специални упражнения в домашни условия, които ще помогнат за възстановяване на нормалния кръвен поток в органите на малкия таз и да се премахне един от основните причини за развитие на болестта.

Комплекс от лечебни мероприятия бързо дава положителен ефект и помага да се справят с проявите на хемороиди. Да се отървем от изтощително симптоми, жената ще може да посвети цялото си внимание, грижа за новороденото дете.

Е Необходима при хемороиди и хигиена. При възпаление на външните възли всеки път, след като на стола трябва да се мият с хладка вода. Това облекчава възпалението и болката. По-добре се насладите на влажна или поне мека тоалетна хартия.

При това трябва да се помни, че при заболяването, са противопоказани за горещи вани и сауни, полезни са топли вани с отвари от билки (лайка, листа от градински чай, кора от дъб, невен цветя).

Народни средства за защита

Липсва и рецепти от народната медицина, успешно борещи се с първоначалните етапи от жизнения хемороиди. Но и с тях трябва да бъдат внимателни, не винаги съвети и препоръки, вычитанные на някакви форуми или в списания могат да се възползват. Често се случва, че е безвредна препоръки могат да навредят на здравето си и допълнително да влоши положението. Така че не забравяйте предварително обсъдете понравившиеся рецепти с вашия лекар.

Едни от сигурните рецепти за лечение на хемороиди при кърменето са следните:

 1. Три пъти на ден се пие по половин чаша сок от прясно офика, измиване с вода. Или 30 минути преди хранене, всеки път се пие по чаша зеле туршия.
 2. За да се измие използват отвара от листата на горската ягода.
 3. За една нощ могат да бъдат в ануса еднократен шприцом въвеждане на 2 мл кедрово масло или да поставите в ануса на памучен тампон, напоен със сок от жълтурчета. И лосиони за да използвате отвара от листа от тръни, или отвара от билки хвощ.
 4. Ако при хемороиди вече се появи кървене, тогава може да се приема по една чаена лъжица сок от краставица билки или сок дымянки наркотици.

По този начин, за лечение или поне облекчаване на състоянието на здравето при хемороиди достатъчно е да се хранят правилно, за предотвратяване на запек, следи за хигиената, водят активен начин на живот, а най – важното- навреме да се обърнете към лекар.

Препоръки за лечение на хемороиди след раждането

Съвет №1

Имам пъхна хемороиди след раждането, състоянието е просто ужасно. Какво да правя? Детето е неспокоен, постоянно плачеше, а аз дори не можеше да седи дълго време, така че имам всички болки. Подутини воспалились, при опорожнении на червата от задния проход имаше кръв, всяка дефекация е мучением.

Освен това ме преследват запек. Лекар предписал свещички Натальсид, миро Флеминг, микроклизмы с отвари на билки. Аз съм кърмила бебето на гърдата, но проктолог увери, че тези лекарства са безопасни.

Започна да се лекуват, свещи била два пъти на ден, миро наносила на нощ. Скоро се почувствах значително облекчение, зацапване няма, възли са намалели, изчезна болката. Сега за хемороиди отдавна бях забравила.

Ani, Краснодар

Съвет №2

След раждането на детето е проблем с червата, ме превърнаха в мъчение запек, а след това се превърна в усещат дискомфорт в ануса, постоянно преследвани сърбеж и усещане за чуждо тяло. При опорожнении червата се превърна в усеща болка.

Сходила до проктологу, се препоръчва специална диета и свещи Прокто-Гливенол. Лечението е дало положителен резултат, болката изчезна, превърна се чувстват много по-добре. Диета помогна да се синхронизира работата на червата и избавила от запек.

Лариса, Москва

Съвет №3

Хемороиди се пъхна при мен още преди раждането. След раждането на бебето, процес обострился, възпалени възли вылезли навън, силна болка в областта на задния проход кожа промие и отекла.

Лекуван мехлеми, тъй като кърмила детето и се прилагат някакви мощни средства е невъзможно. Използва гепариновую миро, тя е доста ефективна и облекчава възпалението. Освен това, отглеждани възпалени възли гел Релиф. Лечението помогна, влошаване успя да се оттегли.

Bess, Новосибирск

READ  Какаово Масло от хемороиди и свещи: препоръки

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00197 sec