Как за понижаване на високо кръвно налягане: в домашни условия, народни средства за защита, без хапчета, бързо

Как да се намали високо налягане

Високо кръвно налягане (АДА), за съжаление, сега е доста «популярните» заболявания сред хора над четиридесет. Освен това се проявява той доста неохотно и бавно, своевременно да научат за него е проблематично. Но как за понижаване на високо кръвно налягане в домашни условия, ако изведнъж е станало лошо?

Симптоми

Преди да се втурне към своята аптечката и терена хапчета налягане, трябва да се уверите, че сделката е наистина в кръвното налягане. Особено ако преди това човек никога не съответните подобни проблеми.

Най-бързият и надежден начин да разберете своето кръвно налягане – да се възползват от тонометром, който в сегашно време има почти във всеки дом. Оптимално налягане се счита за по-малко от 120/80 мм живачен стълб. ст..

Ако тонометра под ръка, не се оказа нещо, което си струва да се обърне внимание на следните симптоми на повишено налягане:

  • гадене;
  • главоболие, пулсации в слепоочията;
  • слабост, умора и «мушица» в очите;
  • «изтръпване» на крайниците.

Взети заедно, всичко това може да послужи като предпоставка за безпокойство и изяви в болницата и назначаване на лечение. Само че не винаги има възможност веднага да отидете на лекар за прием. Какво може да се направи в подобна ситуация? За щастие, в случай на остра необходимост може да се понижи високото налягане в домашни условия.

Първа помощ

Най-лесният вариант — да се обърнат към спешна помощ. Разбира се, не си струва труда доктори неща, но в случай на рязко силно неразположение този вариант помощ не трябва да се пренебрегва.

Като правило, на дежурния лекар при пристигането замеряет налягане и дава каптоприл под езика и/или фуросемид. Допълнително може да се направи интравенозна инжекция клофелина или сернокислой магнезий. Последната може да се прилага и интрамускулно, но тогава резултата ще дойде значително по-бавно.

По-късно трябва да отидеш в болница, където човек ще получат препоръки за всеки случай, ако налягането отново ще се повишат. Въпреки това, може да понижи високо кръвно налягане, без хапчета.

Народни средства за защита

Ако човек страда от периодични покачване на налягането, то тук вече трябва да се мисли за общото здраве на организма и кръвоносните съдове. Постоянно се консумират едни хапчета не може. Къде най-добрият вариант ще бъде да обърне погледа си към трикове на нашите предци — понижаване на високо налягане на народни средства за защита.

От древни времена, за укрепване на кръвоносните съдове и от симптомите на хипертония хора използват кората и калина. Знае много рецепти, ето няколко от тях:

  • Нарежете 1 кг боровинки и се смесва с 1 кг мед и половин литра ракия. Се приема тази смес 3 пъти на ден с храна.
  • 2 супени лъжици боровинки се смила и се изсипва вряща вода в количество 1 чаша. След инфузия на тъмно място за около 3 часа, полученият сок се процеживается и може да се пие 3 пъти на ден по 1/3 чаша.
READ  За пола на бебето по обновяването на кръвта на родителите: да се изчисли, без датата на зачеването, отзиви, таблица

Към други ефективни рецепти от народната медицина се отнася не само сок от калина. За нормализиране на кръвното налягане може да се пие кисело мляко с канела или напитка, направена от червена детелина. Полезно е да се ядат и френско грозде, лимон или сок от цвекло с мед, боровинки и много други плодове и растения.

Ефективни хапчета

Аптечка – полезно нещо, към което хората обичат да се справят на първо място. Особено, ако скок на налягането се изплащат или много рядък случай. Къде по-лесно да взема едно хапче и да забравят за проблемите, да се опитат да решат полезните свойства на билки. Но тук си струва да бъде колкото е възможно по-предпазливи и внимателни, за да не нарани себе си с ненужни лекарства. Ако човек не знае какво и как да пия за понижаване на налягането, то самолечение – вариант не е от най-добрите и може да донесе повече вреда, отколкото полза. А как да се сведе този най-щети до минимум, можете да научите по-долу.

Не си струва веднага да се хванете за гипотензивные лекарства, въпреки тяхната наличност. Също така при малко налягане се повишава хората обикновено прибягват до лекарства, понижаващ спазми на гладката мускулатура. Но за артериальному натиск те не се отнасят, а по-скоро създават просто плацебо ефект – по-голямата част от лечението на въпрос на самовнушение. За по спазмолитикам или комбинирана с тях медикаменти са: спазмалгон, но-spa, баралгин, дротаверин и подобни на тях.

Но за сметка на това самия ефект спазмолитици в същото време се отнасят до една и най-безобидни лекарства. Освен това, частично се неутрализират и блокират симптоми за високо кръвно налягане, премахва главоболие, силен, и все пак съвсем малко, но още намаляване на налягането. Вярно е това най-вероятно ще се окаже недостатъчна при високи стойности на тонометра – тогава все пак ще трябва да се прибегне към по-силни лекарства.

При високи стойности на кръвното налягане е много важно бързо да го приведе в норма и «лек» вариант тогава вече няма да помогне.

Трябва да се обърнат за помощ към съвременните гипотензивных лекарства, които се приемат закладыванием под езика:

  • Хапчета от глог – лекарство на растителна основа. Сами по себе си хапчета се свалят високо налягане няма да могат, но при най-малкия гигантски скок АДА ще му се нормализира. Толкова глог може да засили действието на приети от него или с него бета-адреноблокаторов
  • АСЕ инхибитор на «Каптоприл» — се използва от лекарите в комбинация с инжекции, за да се спешно за понижаване на високото АДА. Дозировката варира в зависимост от това, колко отровни налягане. В случай на много на високо, вместо едно хапче може да вземе две, но ако човек преди това никога не са приемали подобни лекарства и се занимава самостоятелно, тогава по-добре да не се рискува и да се ограничи до една. А проверка на натиск минути след тридесет, да идват вече от получените резултати.
  • Бета-блокер «Пропранолол» — този блокер, е добре при наблюдение при човека признаци на тахикардия, тъй като на първо място оказва влияние върху честотата на пулса. Бързо напоена с, той осигурява антихипертензивен ефект. Но преди да трябва внимателно да прочетат и противопоказания. Например, «Анаприлин» не трябва да се приема при ниска честота на пулса или наличие на симптоми синусова брадикардия.
READ  Антитромбин III (АВСТРИЯ 3): норма в кръвта, повишен, понижен, при бременност

Може би, това е всичко, лекарства за намаляване на налягането, които могат да се приемат самостоятелно, без изрично сами причиняват голяма вреда.

Опасни хапчета

Далеч не всички лекарства и медикаменти аптечка за понижаване на АДА или облекчаване на неговите симптоми, е полезно да се приемат. Както вече споменахме по-горе, някои дори носят повече вреда, отколкото полза. Затова е толкова важно да се обърне внимание и да се разбере, че приема е безопасно, а преди приема на всякакви лекарства трябва няколко пъти да се мисли.

Повишаване на кръвното налягане почти винаги е придружено с главоболие. В опит да се отърве от тях, хората често прибягват до «опасно» медикаменти аскофен, цитрамон и други. Много от тях, но всички обединени от това, че те притежават съдосвиващо действие за сметка на съдържанието в тях кофеин. Той, от своя страна, не само не помага, но и влошава състоянието на болния.

Известно е, че кофеинът повишава налягането. Продължително или невнимателно прилагането му може да завърши нито повече, нито по-малко – инсулт на главния мозък и болничната койкой.

Друг опасен наркотик е нитроглицерин. Неправилно прилагане на дадено лекарство е в състояние дори да убие човек, ако той гипотоник или страдащи един от видовете анемия.

Преди да приемате някакви лекарства от комплекти за първа помощ, не забравяйте да прочетете упътването, като се обръща специално внимание на противопоказаниям при прием.

Други начини

Колкото и да е странно, са известни и други начини, като понижаване на високо кръвно налягане бързо и без хапчета. Истината е, че повечето от тях няма да може да се свалят много висок скок на кръвното налягане, но при сравнително ниски отклонения от нормата, те са способни да своевременно да помогне на човек. Но дали те са ефективни са мистериозен всъщност?

READ  Ретикулоциты: в кръвта, в норма, повишени, намалени функции, деца, жени, мъже

Различни тинктури като дяволска или валериан наистина са сосудорасширяющими, така че са в състояние да успокои не само нервите, но и расшалившееся налягане.

А ето използвани навсякъде korvalola и подобни лекарства, освен полезно, носят в себе си алкохол и фенобарбитал, които предизвикват пристрастяване. Полезно това лекарство може да се счита само за сметка на съдържанието в него мента – тя компенсира недостатъците, като позволява малко понижаване на налягането. Без аналог на лекарствена зависимост е «Валемидин», increaser съдове и допълнително снимающий спазми.

Над предложението на «чаша чай» с високо кръвно налягане също трябва сериозно да се замислят. Вече споменат по-рано кофеинът се съдържа не само в някои лекарства и кафе – повечето сортове чай също може да се похвали с високо съдържание.

Диета

За да си на кръвното налягане в норма за по-дълго време, може да се обърне внимание на принципите на диетата при хипертония. Тя не е сложна и няма нищо общо с обичайните понятието «диета» — просто, при храненето трябва да се предпазят от продукти, които натиск, вместо това, като се отдава предпочитание на храната, води до подобряване на работата на сърдечно-съдовата система.

Полезни ще зърнени храни, цитрусы, зелени зеленчуци, ядки, вече са споменати по-рано плодове, а така също и на богати на магнезий храни. Пържени и пушени, напротив, не е желателно, както и прекомерната употреба на сол. Всичко това може да се намери в обикновените принципи на правилното хранене, което при добро подход съвсем не ви пречи да направите за себе си е полезно, разнообразно и най-важното, вкусно меню.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00102 sec