Камерна Дисфункция на сърцето: диастолическая, систолическая, причини, симптоми и лечение

Дисфункция на мускулите камерна сърцето

В момента има различен набор от сърдечно-съдови заболявания и отклонения от нормата. Едно от тях се нарича на камерна дисфункция на сърцето. За най-добрата работа на сърдечния мускул, трябва да всички части на нашето тяло изцяло получи достатъчно кръв.

Функцията на сърцето

Сърцето извършва насосную функция, т.е. постепенно облекчаване и съкращаване на сърдечния мускул, а именно на миокарда. При нарушаване на тези процеси, възниква камерна дисфункция на сърцето, а с течение на времето и намалява способността на сърцето насърчаване на кръв към аортата, поради което намалява кръвоснабдяването към важните органи на човека. Всичко това може да доведе до дисфункция на миокарда.

При камерна дисфункция на сърцето е прекъсната размяна на кръв по време на релаксация на мускулите, на сърцето и намаляване. Може да възникне нарушение на кръвообращението в жизнено важни органи.

Два вида дисфункция взаимодействат със сърдечна недостатъчност, както и от степента на отклонение от нормата дисфункции зависи и от сложността на недостатъчност. Ако човек страда дисфункция камери в сърцето си, тогава трябва да се консултирате с вашия лечащему лекар, така че той назначил лекарства.

Видове

Отделят два вида дисфункция, а именно диастолическую и систолическую. При диастолическом отклонение от нормата дисфункция се появява неспособност на миокарда релаксировать за да получи необходимото количество кръв. Обикновено се случва количеството фракция само наполовина. В своето първоначалния си вид диастолическая функция се среща в 15% от случаите.

Камерна Дисфункция на сърцето се разделя на три вида, а именно:

 • Отклонение на спокойствие.
 • Псевдонормальная.
 • Рестриктивный.

При систолическом отклонение се характеризира с намален сокращаемости главната мускулите, сърдечната система и малък обем на постъпващата на кръв към аортата. Според наблюденията на ЕХОГРАФИЯ (ултразвуково изследване) намаляване на емисии на фракция основен критерий е над 40%.

READ  Определение по група кръв на детето склонността му към спорта: на характера, физически натоварвания, 1, 2, 3, 4 група

Причини

Както и всяко друго отклонение, камерна дисфункция на сърцето има свои причини, а именно:

 • Инфаркт на миокарда.
 • Хипертония.
 • Различни заболявания на сърцето.
 • Оток на краката.
 • Неправилна работа на черния дроб.

И към причините може да се дължи и на различни пороци на сърцето, вродени заболявания, нарушение на работата на органите, различни сърдечни удари, всичко това директно се отразява върху нормалното функциониране на сърдечния мускул.

На лявата камера

Как може да изглежда в началото, всяко сърце отклонение от нормата в друга област на миокарда няма ясни симптоми, и не носи вреда за здравето. Но при неправилен подход към лечението, дисфункция на лявата камера на сърцето е в състояние сериозно да повлияе на рязкото намаляване или повишаване на кръвното налягане, може да възникнат, аритмия и други последици.

При първите симптоми лекарят съветва да се отнасяме внимателно към основната мускулите на сърцето, а именно долавя промяна на състоянието на мускулите отношение на нормата. Особено важно е да се отнасяме към съвета трябва да са хора с вродени или придобити патологиями на сърцето.

В основата на това заболяване са податливи хора в напреднала възраст, а също и страдащи от сърдечна недостатъчност. Ако не предприемат никакви опити за подобряване на състоянието, след което дисфункция започва да прогресира.

Не винаги дисфункция на лявата камера е придружено от хронична недостатъчност, често дисфункция не прогресира и при правилното лечение състоянието на пациента се подобрява.

Дясната камера

Причините за дисфункция на дясната камера могат различните заболявания, а също така и недостатъчност в долния стомаха, която впоследствие може да се развие в различни бронхолегочные заболявания, като например астма. И всичко това се отразява и на различни вродени дефекти на сърцето.

Хората, страдащи от дисфункция на дясната камера на сърцето имат следните симптоми:

 • Акроцианоз на кожата.
 • Застой на кръв в жизнено важни органи (мозък, черен дроб, бъбреци).
 • Подуване на крайниците.
 • Неправилна работа на черния дроб.
 • Други симптоми.

Диагностика

При откриване на един или повече симптоми трябва да се консултирате с лекар, за да се гарантира, че той е назначил диагноза, която ще ви помогне да се намери ефективен начин за лечение на патология. Към днешна дата медицина има в арсенала си от различни начини за диагностициране на камерна дисфункция на сърцето. Лекарят може да назначи общ анализ на кръвта и урината, за да направи оценка на качеството на кръвта.

Ако анализът на кръвта показа твърде малко или недостатъчно, може да се извърши изследване, което ще покаже съдържание в кръвта на хормоните. Защото може да има излишък или недостиг на определени хормони.

Един от най-ефективните методи е ЕКГ и Ехокардиография — това е основният инструмент за изследване на дисфункция, без който не може нито една здравна институция. Също така може да назначи рентгенова снимка. Сега диагностирование болести с всяка изминала година набира все по-големи обороти, които помагат за предотвратяване на различни етапи на сърдечно-съдови заболявания.

Лечение на

След като диагнозата на пациента трябва да се даде наясно, че за да се подобри състоянието на здравето му е необходимо лечение. Не пренебрегвайте съветите на лекаря, и да приемат една таблетка веднъж или два пъти на ден. Такива мерки удължава живота на пациентите дълго време и ще позволи да се радват и да се радват на живота всеки ден.

Въпреки това в по-късните етапи патология едни хапчета живота и здравето на пациента не се подобри, тъй като се нуждаят от по-силни лекарства. Основно се предписват диуретици, както и аспирин, нитроглицерин, бета, също така лекарят може да предпише и комбинация от лекарства.

Прогноза

Ако не се отнасяме сериозно към диагностированию дисфункция и да водят нормален начин на живот, може да дойде смъртоносни резултати. Ако обаче е да спазвате диета, да не консумират жаренную храни, остри сосове и добавки, а след това всичко това значително ще се отрази на живота на пациента.

За да се намали натоварването на сърцето, трябва да се пие около 1.5 л вода, но не повече, и да се откаже от лошите си навици, тъй като и за здрав човек те нанасят непоправими вреди на организма. При всичко това на организма е необходима физическо натоварване, но не си струва перетруждаться, трябва да се отпуснете и да се спазва режим на сън. При спазване на диета перспектива на живота при дисфункция вкусно.

Всяка диагноза, всяко заболяване или отклонения няма причина да изпадате в паника. Съвременната медицина позволява да се удължи живота на човек и знае целия й вкус. При спазване на правилата, това не само ще помогне да се справи със заболяването, но и ще ви помогне да живеят интересен и разнообразен живот. Отказ от вредните навици на живот да бъде изпълнен с ярки цветове и ще се появят нови увлечения. Правото на ежедневието ще ви помогне да планирате деня си така, че всички навреме, за да вървят в крак.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00142 sec