Кардиомиопатия: дилатационная, хипертрофична, рестриктивная, аритмогенная, причини, класификация, форми

Какво е сърцето, кардиомиопатия

Всяка година, медицина сблъсква с различни патологиями на сърцето. Неимоверную болка носи на пациента, е заболяване на сърдечно-съдовата система като кардиомиопатии. Повечето хора изпада в паника, когато чу тази диагноза и не знаят какво да правят. Обаче кардиомиопатия не си струва да се отнасят до конкретно заболяване, а по-скоро за тази диагноза се крие редица признаци, които по-късно могат да доведат до сърдечна недостатъчност.

Причини

Всяко заболяване не може да възникне от нищото. Това предполага една кардиомиопатия? Това са различни патологични изменения на мускулите на сърцето и камерна.

Основни причини на миокарда на сърцето:

 • Генетично предразположение;
 • Нарушение на нормалната работа на имунитета;
 • Вредните навици, които разрушителни действат на тялото;
 • Много рядко по време на бременността;
 • При поглъщане на вируса.

Разбира се може да има и други причини за възникването на болестно състояние.

Класификация

В зависимост от това коя област е по-вероятно счупен, кардиомиопатия има своя собствена класификация:

 • Хипертрофична;
 • Рестриктивная;
 • Аритмогенная;
 • Дилатационная.

Ежегодно се провеждат различни изследвания в медицински учреждения, които помагат да се определи най-оптималния метод на лечение. Правилно класифицира заболяването, ще ви помогне лекуващият лекар.

Дилатационная

Дилатационная кардиомиопатия — това отклонение, поради което обемът на камерите на сърцето значително се увеличават. Въпреки това, общата дебелина на мускулите на сърцето остава в норма, както обикновено се случва систолическая дисфункция, и тогава повредени камера прекъснато съкратителната функция. В следствие на което количеството кръв става по-малко, заради това се появяват останки в желудочках на сърцето. Става застой, вследствие на което се появява сърдечна недостатъчност.

Ако първично заболяване, е в основата на кардиолозите не е в състояние да даде обяснение на причините за възникване, тъй като дилатационная кардиомиопатия все още не е напълно проучен.

READ  Тромбоза на дълбоките вени на долните крайници: причини, симптоми, диагностика, лечение, народни средства за защита и превенция

Дилатационная кардиомиопатия не зависи от възрастта, и резултатите могат да бъдат непредсказуеми. Ако не се обърне достатъчно внимание диагностированию, заболяването може да прогресира и да доведе до летален изход.

Хипертрофична

Това заболяване е независима форма. За това отклонение е характерно хипертрофия на лявата камера, което може да бъде, като прирожденной така и придобити.

Хипертрофична кардиомиопатия сърце може да направи доста тежки и уплотненными на стената на лявата камера, че там просто не ще дойде точното количество кръв. Изтласкване на кръвта от камерна сърцето също се случва в по-малък размер. Като правило, по време на физически натоварвания не се случва почит на изтласкване на кръвта, поради което се ускорява ритмичность на сърцето, и се увеличава налягането в желудочке. Ако не се отдаде на лечение в последствие може да възникне недостиг на въздух, а също и загуба на съзнание.

Рестриктивная

За това рестриктивной кардиомиопатия се характеризира с липса на разтегливост на миокарда. Поради това то миокарда е с ограничени възможности, и желудочки не получават достатъчно необходимото количество кръв, като правило, възниква хронична сърдечна недостатъчност. За да се диагностицира причината за появата, трябва да работим усилено, тъй като тази форма на заболяването се нуждае от сериозно проучване.

Най-рядка форма е начална кардиомиопатия, тъй като кардиолозите не са съвсем сигурни дали рестриктивную кардиомиопатия наричат независими. В страните с умерен климат, не е установено, което не може да се каже за тропически.

Аритмогенная

Такова заболяване, което в този момент явление е доста рядко. По медицински данни, отклонение се среща само веднъж в 5000 случаи и да има генетична предразположеност, която доста трудно се проявява.

READ  Синусова аритмия: при деца, юноши, възрастни, отколкото опасно, лечение и профилактика

Аритмогенной кардиомиопатия се интересуват от огромна маса от медици, тъй като поради това често си отиват от живота на младите спортисти. Това отклонение по принцип се среща при хора над 40 години.

Диагностика

За провеждане на диагностика, трябва да се консултирате с вашия лекар. В този момент на заболяване не е напълно проучена, затова повечето специалисти не могат да отговорят на всички въпроси на пациента. Често се налага да отидете в различни медицински центрове, за да може напълно да разберете към коя група кардиомиопатия трябва да включват отклонение.

Но за да лекарят може да предпише компютърна томография, ако анализът е показал твърде малко или не достатъчно информация, тогава се назначава наблюдение.

И патология може да се определи и по външния им вид, като пулсираща вена около врата. Навреме се проведе диагноза кардиомиопатия ще прекарат най-доброто лечение.

Форма

Има различни специфични форми на кардиомиопатия, които се проявяват на различни етапи, а именно:

 • Клапанная;
 • Исхемична;
 • Следродилна;
 • Алкохолната кардиомиопатия;
 • Възпалителна.

Всеки, който се блъсна с това заболяване, не трябва да се отчайваме, тъй като ако навреме се направи диагностика и да преминат на лечение, това значително ще подобри живота на пациента.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00088 sec