Компресия облекло, бельо в варикозе: как да изберете, класове, с размери, преглед на фирми

При изплащане на различни нарушения в работата на венозната система на долните крайници, например при варикозе, всички болни се препоръчва носенето на компресия облекло бельо. Това е отлично средство, което позволява да се направят допълнителни корекция в лечението на патологични процеси, чрез промяна на състоянието на пациента в посока на подобрение.

Същността на терапевтично въздействие

Компресиране терапия на заболявания на вените използван по всяко време. Описание на методики за лечение на венозни язви на краката си бандажами и превръзка на налягането си повязками има в писанията на основатели на медицинската наука. Принципът на въздействие на компрессионного бельо се състои в това, че то създава в различни части на долния крайник натиск с различна сила. При това максималната степента на (100%) се пада на долната част на крака (на глезените). Това се дължи на факта, че за зареждането на кръвта нагоре с този сайт е необходимо по-голямо усилие. По-малко насърчаване на притока на кръв нагоре, натоварването на вените, намалява. В горната част на пищяла се оказва 70% от продажба на бельо на натиск, а на бедрото — само 40%. Бельо свива вените, бутане на застоявшуюся кръв, принуждавайки я да се движи.

Благодарение на такова разпределение на товара, кръвния поток, насочен към сърцето, нормализират. Заложен прилича на степента на натоварване, създадена от работата на мускулите по време на движение. При хора, които използват компресия облекло, бельо, до края на работния ден краката се уморяват по-малко и не се подуе. Компрессионный трикотаж при варикозе — това е чорапогащи и ръкав, чорапогащник и чорапогащи, чорапи и бандажи. Той почти няма противопоказания. И може да го носите постоянно, вместо обичайните дрехи.

Ефект, достигаемый носенето на лечебен бельо

 1. Бельо оказва постоянен натиск върху повърхността на крака.
 2. Предпазва вените от разширяване.
 3. Носенето на компрессионного трикотаж (чорапогащи, чорапи или голф) нормализира притока на кръв в долните крайници, като допринася за подобряване на снабдяване на тъканите с хранителни вещества и кислород.
 4. Използването на компрессионного бельо предупреждава тромбозы.

Материал за производството на компрессионного бельо

Направени компресия дреха трикотажное бельо от еластични памучни и найлонови влакна, микрофибър и ликра. Така че има същия естетичен вид, както и обичайната. В нея няма никакви шевове. Това е най-привлекателно средство за защита. Освен това, тя гипоаллергенно, приятно гали кожата и пропуска въздух. Компресия на имоти, които са създадени и се разпределят по специална обработка на бельо с помощта на най-новите компютърни технологии. При спазване на правилата на грижи, лечебни свойства се запазват в продължение на 6 месеца.

Видове бельо за компресия

Компресия облекло бельо е профилактично (съвместната им степента на най-малката), лечебен (за носене в период на обостряне на заболявания на вените) и госпитальным (за използване в орегон след хирургическа намеса).

Профилактично бельо е препоръчително да се носят при първите появлениях разширени вени на краката, увеличаване на подкожни вени, при поява на болки и отоци в краката в края на работния ден. Тези чорапи са на повърхността на крака налягане от не повече от 18 мм. живачен стълб. супена (2,7х103 Бкп), която е предназначена балансира повишено кръвно налягане в по-ниските части на виена. Благодарение на това, еластични чорапи, не позволява да се натрупват течности в областта на глезена, като по този начин елиминира основната причина за появата на отоци. С цел предотвратяване на компресия облекло бельо може да се носи и на здрави хора, влизащи в групата на риска от появата на заболявания венозных съдове на долните крайници. То е полезно за учители и търговци, парикмахерам и на водачите, както и представители на други професии, чиято работа е свързана с продължителен намирането на едно статично положение (в изправено или седнало положение). Можете да го закупите в свободна продажба в аптеките. Рецепта за това не се изисква. Тъй като компресия облекло бельо е представена от различни видове, помислете за всеки от тях.

Чорапогащи и чорапи

Компресия чорапогащник — най-популярният вид лечебен бельо. Освен това, има някои специални модели за бременни жени. Чорапогащи, правилно подбрани по размер, трябва да е плътно облегать краката, и завършват точно на талията. Ако бельо кратко или, обратното, велико нарушен разпределение на компресия и се губи лечебен ефект. Според мнението на повечето пациенток, чорапогащник — най-удобен вид компрессионного трикотаж, който лесно да се свали, но оборудвайте трябва да положат малко усилия, тъй като те дорлжны равномерно се разстила по крака. Но тогава те сигурно зафиксируются на наге и не сползут по време на движение, което допринася за точното разпределение на заложената в тях компресия и постигане на съответните резултати. Носенето на компрессионного дрехи могат да бъдат комбинирани с помощта на козметични средства за краката и лечебни препарати под формата на мазила и кремове. Но по-добре е, ако те ще бъдат нанесени преди лягане, след като лечебно бельо ще бъде премахната. Ако кожата е необходима постоянна хидратация, се препоръчва да се използва бързо впитывающиеся кремове, има лека структура. Това ще бельо от разрушаването на целостта на влакна и загуба на неговите лечебни свойства.

Чорапогащи

Чорапи и чорапогащи са по-подходящи за лечение на болни вени при жените. Но в света и доста мъже страдат от разширени разширяване. Как да ги бъде? Постоянно забинтовывать краката еластични бинтове? Няма. Ние медици да има решение на проблема и за мъже. Те могат да използват компресия чорапогащи за избор, която към днешна дата е доста широк. Създадени специални чорапогащи за туристи и хора, водещи активен начин на живот, превантивни и за постоянна чорапи за медицински цели. Макар че защо и мъжете под панталоните не нося чорапогащник? Все още не се вижда, но краката каква е лукс! Широк асортимент представени компресия чорапогащи различни марки, както за мъже, така и за жени. Смята се, че могат да ги носят всички хора, тъй като те нямат странични ефекти. Въпреки това, има някои противопоказания. Чорапогащи се носят не може, ако човек има такива заболявания на кръвоносните съдове, като эндоартериит, атеросклероза, аортоартериит, както и при наличието на отворени рани или венозни язви с гнойни възпаление, некроза или екзема.

Еластична превръзка

Като допълнително лечебно средство при варикозе все още се използва еластична превръзка. В сравнение с компрессионным трикотажем, той има по-малка ефективност. Освен това му е неприятно и дълго да налага на болните места. Степента на компресия при това да се създава ръчно, за сметка на свиване бинтове, и се контролира от интуитивно. Но най-големият недостатък е, че превръзки постоянно, за да се плъзне. Въпреки това, много хора са принудени да ги ползват, тъй като това е най-евтиният вид трикотаж, използван за профилактика на заболявания на венозных съдове. Ето защо, човек трябва да знае как правилно да свържете краката при варикозе.

READ  Мигрена: причини, симптоми, лечение, хапчета - с аура и без

Правила за налагане на еластичен бинт

Трябва да се помни, че да налага еластична превръзка трябва да бъде сутринта, веднага след събуждане, докато в областта на глезена не започне да се натрупат течност, което води до подуване. Изпълнява се процедура е в положение «лъжата», крак, повдигат нагоре под ъгъл от 90°. Направи си сам неприятно. Да, и да постигнат желания напрежение е доста трудно. Така че, по-добре е да помолите някого от членовете на домакинството да изпълни тази процедура.

 1. Бинтование краката започват с най-тесния участък (на глезените), постепенно се движи към по-широк (бедрото).
 2. При бинтовании глезените трябва да се направи някакво подобие на «замъка», накладывая витки около петата. Това предпазва от изпадане превръзка по време на движение.
 3. Натягивать превръзка при налагане на завои трябва да е равномерно и да се следват, за да не са се образували гънки.
 4. Ролка бинт раскручивают малко по малко, по-близо до крака, като се внимава да не се разтягат. Това ще позволи да се избегне прекомерна изцеждане на тъканите.
 5. По време на налагане на превръзка, трябва да го витки са наложени с малко нахлестом, без образование пропуски.
 6. В областта на глезена превръзка трябва да бъде опъната по-силен. Движим нагоре, всеки кръг се наслагва по-слаби.
 7. Започва превръзка, най-малко 20 см от болен на парцела. Завършва тя също трябва да е на парцел със здрави съдове с дължина не по-малко от 15 см

Правилното налагане на превръзки може да се провери по външен вид на пръстите. Ако всичко е направено правилно, те първо изглеждат посиневшими. Но буквално след няколко минути се връща ги нормален цвят. В областта на коляното и лакътя на ставите налагането на превръзка не трябва да бъде прекалено тугим, за да не се нарушава кръвообращението в тази зона. Признак на неправилно бинтования (прекалено твърда) е изтръпване на пръстите на краката и болка. Тази превръзка се усеща пулсация на кръвта. В този случай, трябва да легне, да се освободи крака си от превръзки, малко помассировать го даде нормализоваться кровотоку. А след извършване на повторно бинтование.

Лечебен ефект и класификация на трикотожа

За постигане на необходимия лечебен ефект при лечението на разширени вени и различни други заболявания на вените, една медикаментозна терапия не е достатъчно. Голяма роля за премахване на отоци, отстраняване на болката и други симптоми играе лечебен трикотаж. Благодарение на носенето му, при пациенти отбелязва следното благоприятно влияние:

 • Диаметър на вени намалява, което нормализира работата на клапанного механизъм. Вискозитет на кръвта намалява, скоростта на венозна връщане на притока на кръв се увеличава. Благодарение на това, вероятността от образуване на кръвни съсиреци значително намалява.
 • Увеличава способността на венозно-мускулна помпа за проталкиванию кръвта чрез изцеждане вени, разположени в мускулната тъкан.
 • Повишава се способността на капилярите към всасыванию извънклетъчната течност. А това води до премахване на отоци.

За разлика от профилактични компрессионного бельо, лечебни не могат да се купят в свободна продажба. Тя се продава с рецепта от лекар. И да придобият, се препоръчва в специализираните салони за красота, ангажирани в реализацията на ортопедични продукти. Медицински лечебен трикотаж по степен на създадената налягане е със следните класове компресия:

 • Клас 1. Създадена от степента на не повече от 23 мм hg. супена (2,7х103 Бкп). Носенето на бельо от този клас се препоръчва на болни в процес на появата на разширени вени по краката, увеличаване на подкожни вени, при поява на болки в краката в края на работния ден.
 • Клас 2. Распределяемое налягане не повече от 33 мм hg.календар. (4,25х103 Бкп). Използва се при лечение на тромбофлебит и разширени вени средна степен на тежест.
 • Клас 3. Степента на не по-висока от 45 мм hg.календар. (6,1х103 Бкп). Чорапогащи (и други стоки), използвани при венозна недостатъчност тежък поток, характеризиращо се с нарушение на трофики.
 • Клас 4. Степента на повече от 50 мм hg.календар.(6,5х103 Бкп). Прилага се за отстраняване на нарушения на лимфотока и премахване на отоци, причинени от това заболяване.

Профилактично бельо и трикотаж 1-ви клас можете да вземете от себе си. А да купуват чорапогащи или чорапи, включени в класове компресия 2 и 3, се допуска само след предварителна консултация при флеболога. Той ще ви даде препоръки за режим на носене; ще кажа, как е правилно да се насладите на бельо и да се грижи за него.

Всички видове компрессионного бельо имат различна цена, но тя най-често зависи от раскрученности марка, материал, от който са изработени чорапогащи (чорапи или чорапогащник). Разпределение на компресия на местата, в чорапогащи (отглеждане или голф), а след това и краката, на цена не се отразява. Налягането е еднакво във всички модели.

Как да се избере лечебно бельо?

Избор на лечебен трикотаж достатъчно широка. Затова мнозина се питат: кой вид трикотаж при варикозе по-добре? За да отговорим на него, нека започнем с това, че лечебен компрессионный трикотаж от всякакъв вид, предназначени за това, да се спре развитието на разширени вени, премахване на застой на кръвта в крайниците и облекчаване на оток в зоната на глезените. И с тази задача отлично се справят и чорапогащи и чорапи и чорапогащи. Разликата между тях е само в техните дължина: максимална дължина на голф — до коляното чорапи завършват в горната част на бедрото, както и чорапогащи — на кръста. Избор от продукти на тази основа се извършва в зависимост от локализацията на основните признаци на заболяването. Ако изготвянето на разширените вени се ограничава до долната част на крака, а след това за противоварикозного въздействие достатъчно, за да закупите чорапогащи. Ако те се разпространяват по-горе, трябва да се грижи за чорапи или колготках. Тук изборът зависи само от собствените си зависимости. Дамски лечебни чорапи и чорапогащи могат да бъдат както прозрачни, така и с прилага върху тях модели. Лечебно бельо за мъже е изпълнено, като обикновен трикотаж, за да остане незабележим.

READ  Психосоматика на хемороиди: психологически причини за възникване на заболяването

В аптеките и специализираните магазини се предлага лечебен компрессионный трикотаж от различни производители. Степента на бельо на марката просчитана с максимална точност. Така че, чорапи и чорапогащи на всички фирми имат еднакъв терапевтичен ефект. Те се различават главно дизайн, с продължителност чорапи, и стойност.

Чорапогащи и чорапи Relaxsan

Компресия облекло бельо от италианския производител привлича много руски пациенти флебологических клиники сравнително ниски цени. Максималната им стойност не надвишава 1200 рубли. Предлагат се модели с различен дизайн и всички степени на компресия. Техните недостатъци са недолговечность (степента продължава не повече от месец), малък дискомфорт в чорап и бързо износване.

Бельо от разширени вени Интекс

Руската компания Интекс е достойна конкуренция на чуждестранни компании, предоставяне на качествено бельо от разширени вени на сравнително ниска цена. Той създава необходимата компрессию, притежава достатъчно висока устойчивост на износване. За сумата от 800 до 1300 рубли, може да закупите чорапогащи, чорапи или чорапогащи от отлични плат, с качествени конци и да получат, при това необходимия лечебен ефект.

Компресия облекло бельо ORTO

Чорапогащи, чорапи и чорапогащи от испанската фирма ORTO се отнасят до стоки средна цена. Минималната сума, която трябва да плащам за простият коментирали няколко, варира от 400 до 700 рубли. Всички продукти се характеризират с добро качество. Степента се запазва и до 4-те месеца, но те бързо се износват по пръстите на ръцете и крак.

Лечебен трикотаж Венотекс

Компресия облекло бельо VenoteksTherapy (САЩ) — едно от най-популярните. Тя е представена от широка модельным наблизо. Всички продукти на тази марка са сертифицирани, отговарят на руските Госстандартам. Чорапи, чорапи и чорапогащи имат средна степен на износоустойчивост. Всички представени компания Венотекс модела са относително по-ниска стойност:

 • от 650 рубли за чорапи за профилактика;
 • от 1600 рубли и най-вече за модели 3-ти клас на компресия.

Антиварикозный трикотаж Меди и Bauerfeind

Тези, които предпочитат по-високо качество на трикотаж, по-добре да закупите стоки от една от германски компании в Меда или Bauerfeind. Цените на продуктите на тези компании значително по-горе (от 1300 рубли), но те напълно отговарят на качеството на продуктите. Всички продукти, подредена в чорап, за нея е лесно да се грижи, тя притежава висока степен на износоустойчивост. Чорапи, чорапогащи и чорапогащи различни красив дизайн. В модел броя на тези дружества е представена бельо за пътешествия и спорт. За обличане на бельо компресирани по-висок от 2-ри клас и трябва да си купя специален уред от фирма меди.

Лечебни чорапогащи, чорапи и чорапогащи Sigvaris

Луксозни лечебно бельо от швейцарската компания Sigvaris— най-скъпото от всички подадени видове. Тя се различава минимално износване, високо качество на изработка и красив дизайн. Това са основните свойства, за които руските покупательницы трябва да плащам от джоба на чантата сума от 2500 до 4500 рубли и по-висок чифт. Тъй като степента, която е включена в бельо, и на лечебен ефект от носенето, не се различават от създадената налягане трикотажем на други производители.

При избора на компрессионного бельо много допусна грешка, не знаят, как той се маркира. Особено го купуват с ръце, пазари и т.н., като се стреми да се запишете на покупката. На опаковката с всякакъв вид терапевтични трикотаж показва класа, породени компресия, с индикация на налягането в мм hg. супена (или Бкп). На обикновените колготках, чорапи или гольфах показва плътността на тъканите в денах (den). Затова си струва да се откажат от покупка, ако като компрессионного бельо се предлагат чорапогащи в n-та на брой den. Надявайки се на медицински ефект от тяхното носене, може да влоши състоянието на вените.

Как да изберете размера на компрессионного бельо?

След като е избрана фирма и модел на продукта, получен рецепта с указание на класа, компресия, трябва да се определите с размера чорапогащник (отглеждане и голф). За да направите това в домашни условия се правят следните обмеры краката; За голф:

 1. Дебелина на долната част на краката в долната част над глезените (см);
 2. Дебелина на долната част на краката в горната (широката) част, под коленным суставом (см).
 3. Дължина от крак до коляното.

За отглеждане:

 • До две първият измервания за голф трябва да добавите стойност на обиколката на бедрата, на височина от 25 см от коляното (стандартна фигура). За човек с висок ръст на обмер се извършва на разстояние 30 см от коляното.
 • Необходимо е също да се измери дължината на крака до точката, в която се отстранява измерване на обиколката на бедрата (или до слабините).

За чорапогащи, различни от тези, изброени по-горе измервания ще трябва още да се измери обиколката на талията и бедрата, а също и дължината на краката от стъпалата до слабините. За да изберете чорапи (и друго бельо) с подходящ размер, получените данни се сравняват с изложените в специални таблици с размери, които при различните производители може да варира. При закупуване на компрессионного бельо в ортопедическом салон, достатъчно, за да покаже своите измерване на консултант, и той ще вземе модел на необходимия размер. Качество на компресия облекло бельо струва доста скъпо. Но понякога се случва, че то предизвиква дискомфорт по време на чорапи. Дори теоретично е правилно подбрано бельо може да окаже отрицателно въздействие върху състоянието на вените при използване. Следователно, препоръчително е да започнете да закупите по-евтини модела, да свикне с усещанията, които възникват при носенето компрессионного бельо. И само след това можете да си купите скъпи антиварикозные чорапогащник или чорапи за постоянно носене.

Компресия облекло, бельо за бременни

Носенето на компресия облекло бельо се препоръчва на ВСИЧКИ бременни жени. В първия триместър, дори ако няма видими признаци за разширени вени, се препоръчва да се използва превантивни трикотаж. В по-късните етапи трябва да се възползват от препоръките на medicating на специалисти-лекари. Компрессионный трикотаж за бременни има и съществени различия от другите видове лечебен бельо. Първо, в горната част на чорапогащи е направен еластичен бандаж, основната функция, която поддържа корема, не сдавливая му. И второ, за производството им се използват материи с повишена пропускливост на въздуха. Много жени в период на бременност предпочитат носенето на компрессионных на отглеждане. Това се дължи на факта, че голям корем, не се побира в рейтузную част от чорапогащник (тя не може да се разтягат безкрайно). А в специални колготках за бременни не всяка майка се чувства комфортно. Както чорапи може да се избере с оглед на физиологичните функции и собствени предпочитания. Те се предлагат следните видове:

 1. Класически модел;
 2. С еластична лента от силикон;
 3. На специален колан-корсет с цип велкро;
 4. С отворени пръсти.
READ  Анализ на кръвта на коремен тиф: кога и как да дарят, за санкнижки, симптоми, лечение, диагностика, профилактика, invitro

Видео: как да се предпазим варикоз по време на бременност?

Когато все още си струва да се носят компрессионный трикотаж?

В създаването на целенасочена налягане на повърхността на краката, с цел нормализиране на притока на кръв, хората имат нужда не само при заболявания на венозных съдове, като разширени вени. Тя може да се използва при намаляване на теглото за отстраняване излишък на течност, изглаждат натрупвания на мазнини под формата на гънки. При това благодарение на генерираните компресия, масажира и тонизируются на мускулите и кожата. Специално компресия облекло бельо е препоръчително да се носят в първия месец след раждането период. Тя допринася за предотвратяване на много тежки усложнения, като загуба на стените на влагалището, опущение на матката и т.н. Освен това, той поддържа коремните мускули, които са отслабени в периода на бременността. Компресия облекло бельо за спорт позволява да се постигне по-големи резултати с по-малко потребление на енергийните запаси на организма. Тя подобрява издръжливостта, човек по-малко уморени, а това значи, че може да изпълнява повече силови упражнения.

Като се извади компресия облекло бельо?

За разлика от обикновените, за обличане компрессионных чорапогащник има определени правила.

 • Всеки вид компрессионного бельо (чорапогащи, чорапи, чорапогащи) се поставят веднага след събуждане, не ставане от леглото.
 • Прави това внимателно, без прекомерно разтягане и перекручивания.
 • Първо се събират на горната част на гармошку.
 • Като поставите дланта на ръката си вътре чорапогащник (чорапи), внимателно се пускат на крак, с оглед на местоположението на петата.
 • Постепенно изправяне, дърпат на долната част на крака.
 • По бедрата, чорапогащи и се поставят в легнало положение, повдигане на торса при приближаване към талията.

Компресия чорапи при варикозе се поставят по същия начин.

За процедура за обличане антиварикозных чорапогащи и чорапи да се направи, колкото е възможно по-лесно, може да се закупи едно от специални устройства, например меди Butler. Те издават се за различни категории пациенти:

 1. За хората с големи размери, предназначени тела серия Big;
 2. За хора с ограничена подвижност — серия Longo;
 3. С разборной конструкция, за пътуване — Travel Butler;
 4. Hospitalbutler е с разтегателен механизъм.

Тази фирма предлага също така и тела, помага да стреля лечебно бельо — medi Butler Off.

Ако за обличане антиварикозных чорапогащник (чорапи), няма тела, а след това при изпълнението на тази процедура производителите препоръчват да се ползват ръкавици от латекс, за ноктите не навреди на еластични влакна. Всички нокти на краката и трябва да бъде прекъсната почиства и земята. Трябва да се изглади повърхността на мазоли и сухи мазоли.

Видео: как да се облича компрессионный отглеждане?

Препоръки за използване на бельо от разширени вени

Когато човек компресиране терапия се назначава за първи път, могат да възникнат въпроси, свързани с използването на лечебен трикотаж. Например, пациентът купи чорапогащи, а виена с разширени, се оказа малко над венеца. Възниква въпрос. Трябва ли да се носят закупения нещо? — В този случай, на засегнатия съд ще бъде даден косвено въздействие, за сметка на нормализиране на притока на кръв в долната част на крака, а защото закупен продукт може да се използва. Но е препоръчително да се постараем да закупите продукт с подходящ размер. Много въпроси възникват по повод това, възможно ли е да се носят чорапи против разширени вени на са подути крака. В този случай, флебологи са съгласни — е не само възможно, но и необходимо. Но това е трудно, тъй като това се дължи на подуване размери краката силно увеличени. Често възниква въпросът: защо е нужно да се свали чорапи (чорапогащи) за една нощ? — Това се препоръчва да се направи, за да може кожата на краката могат да си починат, да дишам. Когато човек е в хоризонтално положение (при 1-ва и 2-ра степен, венозна недостатъчност), бельо не работи, т.е. степента, не е създаден. Но тъй като го оставя по тялото си — безполезен. Въпреки това, ако човек случайно паднала в бельо, силна вреда няма.

Най-често е въпрос на това, какво бельо носят в горещите летни дни. — Степента, трябва да продължи и през лятото. По-високи температури — провокаторы допълнително разширение на кръвоносните съдове. В особено горещи дни може да се използва по-леко бельо, 1-ви клас или превантивно. Намаляване на компресия в този случай, за предпочитане, от пълната му липса.

Грижа за компрессионным трикотажем

За всеки вид компрессионного бельо изисква пълна грижа, за да запазите неговите лечебни свойства в продължение на дълго време.

 • Компресия облекло бельо се препоръчва да се перат всеки ден на ръка, не перекручивая и без натискане.
 • Водата трябва да бъде умерено топла (не по-висока от 40°).
 • Използвайте за пране-течен сапун или шампоан, както и всяко друго средство за грижа за деликатни тъкани.
 • Забранено е използването на перални прах и белина, химическо чистене, горещо сушене и вывешивание на слънце.
 • Дъвка от силикон на чорапи трябва да се пази от всеки от съществено значение контакт с вода. В противен случай той ще загуби заключване на качеството. Мазнини със силиконови ленти се отстранява с памучен диск, пропитанным всеки спиртосодержащей течност.

Ако се вслушат в мнението на тези, които вече имат опит в използването на компрессионного бельо, най-добре да закупи само два чифта (за по-голяма надеждност и улесняване на грижите за тях).

Видео: лекар-флеболог за компрессионном бельо

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.43MB/0.00107 sec