Кръв от ушите на детето: първа помощ, причини, какво да правя, болести, видове кръвоизливи

Кръв от ухото на детето

Ушите не искат да се грижа за тях: перка предпазва уязвимите части на тялото на щети. Трябва да ушите на бебето на топло и внимателно да ги затворят от студа, така и от пряка слънчева светлина. Но защо отива кръв от ушите на детето? Какви са причините и как да се отървете от него?

Физиология на ушната мида

Лумена на кръвоносните съдове, снабдяващи ухото, е изключително тесен, така че в случай на повреда на притока на кръв в ухото, се изисква доста време, за да се възстанови работата на органа.

Ушния канал е снабден с «ресничками». Това са малки косъмчета, които служат за почистване на орган, от нечистотии. Отделянето на ушния серки различните хора варира, а излишъкът е в състояние капакът на преминаване. Избягвайте образуването на ухото свещи, е необходимо да чисти ушите си всеки ден, освен това, използването на традиционните ушния пръчки, снабженной вата опасно. Пръчки дразни кожата и натискат серку вътре в ухото, което увеличава риска от образуване на задръствания.

Възможности заболявания

Проблеми с уши, предимно, са от децата. Защото средното ухо при малки деца миниатюрно, просвет слуховата тръба е тесен, назофаринкса дете често се възпалява и запушен с тиня. Децата често простужаются, кашлица, в резултат на евстахиит и заключване на слуховата тръба.

Анатомично и функционално, ушите могат да бъдат разделени в три отдела:

  • външен слухов тунел и външно ухо, те създават външно структура;
  • средното ухо бъде монтирано от слухови семки: чук, наковаленки и стремечка. Те излъчват акустични вибрации от външно ухо в средната и засилват въздействието им;
  • скрито ухото, или лабиринт с перепонками, се състои от вестибул и охлюв, пълна с влага, предаване на звуковите вълни с високоговорители от него. За провеждане на лечението се изисква изясни: кой от участъци на ухото не е в ред.

Видове кръвоизливи

Всички видове кървене от ухото са основание за бързо обръщане към лекар-отиатру. Безхаберието на родителите може да се превърне в бич, чак до загуба на слуха.

Вярно, има и такива, кървене от ушите, които спират сами. Това се случва в случай на механична повреда на кожната покривка на ушната мида, микрораны или леки драскотини. Когато отива кръв от носа, обикновено плаши родителите, както и кървене от ухото на детето, поставя родители в безизходица.

Етиология геморрагии от ушите неясна, изисква експресна диагностика, и незабавно лечение. Анамнеза за да се изясни какви обстоятелства може да доведе до травмированию на кръвоносните съдове на ушите. Чесалось ли ухото си, какви предмети са се опитали да премахне сърбежа? Дали е опит за премахване на ушную серку? Повредена ли лигавицата на средната ухото?

READ  Агаммаглобулинемия болест Брутона: симптоми, се характеризира, снимки, лечение

Понякога, кръв от ушите на детето се появява по време на почистване на ушната мида. Например: ако човек в този момент избута под лакътя. Навик почистване на ушния остър предмет -това е риск пробива тъпанчето. При развитието на отита, твърде голяма е вероятността ушния кървене. Това е сериозно заболяване, чреватое тежки усложнения.

Травма

Наранявания на травма на главата-мозъчното характер soputstvuyut изтичане на кръв от ушите. Естеството на вредата може да бъде всеки. За премахване на сърбеж в ушите прибързано се използват остри предмети. Рано или късно, този навик неминуемо ще доведе до увреждане на тъпанчето на ухото. Тези наранявания обикновено са придружени с кървене.

Нараните тъпанчето на ухото могат да конни надбягвания налягане. Това се случва, ако при кихане зажатом носе при бързо потапяне при гмуркане в езерото, по време на набиране на височина със самолет, или при намаляване на индивидуален подход за кацане. Причина за нараняване на тъпанчето на ухото може да се превърне в почистване на ухото и спукан, игла, кламер или с шиене предмети.

Инфекциозни болести

Кръв от ухото на детето инфекциозна етиология: образуването на гнойников в ушите, основните проявления на които е висока температура в населено място нагноения. Кожата придобива червено-син цвят, силно набъбва, след това се вари избухва, от него изтича гной, често с кръв.

Серозное възпаление на тъпанчето на ухото (мирингит) се характеризира с построената в близкия ухо балон оказывающего налягането върху околните тъкани, придружена от силни болки. Започва с висока температура, мястото на възпаление горещо. Очите възпаление на почивката, от него изтича серозен ексудат и кръв в ухото. След пробив в огнището на възпаление, налягането върху околните тъкани се намалява и болката спира.

Кандидамикоз ухото провоцируется антибиотикотерапией. Гъбички, нормално, винаги присъстват върху кожата, в малки количества и не причиняват болести, защото са в антагонистичесих отношения с друга развитие на микрофлора. Кандида е устойчива на действието на антибиотици, както околна микрофлора-не. При липса на конкуренов, candida започва да се размножава и предизвиква възпаление.

Страничен ефект на всяка антибиотикотерапии е потискане на имунитета и отслабване на организма, становящегося беззащитни срещу агресия населяващи го микроби. Гъбички унищожаване на кръвоносните съдове, което води до силно кървене.

Кървене от ухото при деца –това е един от симптомите на отита. Най-често се регистрира възпаление на средното ухо средната част на ухото. В кухина, заобиколена от всички страни кости и нерви, се формира абсцес. Отечное образование оказва силен натиск върху нервните окончания, което води до нестабилна местната болка, сопровождающуюся непоносимо главоболие, сопровождающуюся висока температура. Аутопсия на абсцеси и вытекание гной, а също и кръвта, облекчава болката.

READ  Сърцебиене: причини, симптоми, диагностика и лечение

Липсата на отделяне на гной и слабо кратко кървене на ушите на бебето, придружена облекчение на болката свидетелства за това, че е гной, е изтекъл вътре в ухото на детето. В такъв случай е необходима незабавна лекарска помощ.

Онкологические заболявания

Една от причините, предизвикващи кървене от ушите, е формирането на тумори. Параганглиома, или гломусная тумор, не е злокачествени образованието. Новообразование се формира в областта на venas виена, постепенно се разпространява. Заболяването е съпроводено от шум в ушите, головокружениями и обилно кървене.

Кръвта на детето от ушите може да се появи при гипертрофическом катар на външното ухо. Усложнение на хроничен гнойного отита е образованието на ушния на полип. При това, от време на време, се наблюдава отделяне на гной и кръв. Придружаващи симптоми са чувство на запушване на ушите, мигрена, виене на свят.

Всички новообразувания в ухото, и доброкачествени и недоброкачественные, включително, плоскоклетъчен карцином, са склонни към кровоточению.

Механични повреди на ухото

Детски игри са причини за наранявания на ушите. Силен удар на топката може да стане причина за последващо възпаление. Механична травма в мача, когато момчетата се борят помежду си, могат да наранят хрущял на ухото. Да, и при по-възрастните борци-спортисти, всички уши счупен.

Удар в ухото, може да доведе до развитието на хематом, между тъканите на ушната мида. Силен удар по ухото може да се прекъсне тъпанчето. Симптоми подобни травматични увреждания на ухото могат да кървене от ухото, болка и проблеми със слуха.

Първа помощ

Преди да се пристъпи към оказване на помощ при кървене от ухото, трябва да се почисти травмированное място от калта с помощта на асептична превръзка и топла преварена вода. Ръбовете на раната навлажнена с дезинфекционен разтвор, към, например, йодсодержащим спиртовым разтвор с последващо наслагване на превръзки.

При съмнение за руптура на тъпанчето на ухото вход в ухото си затварят с помощта на тампон от асептической вата на Детето дават в болницата, за предоставяне на квалифицирана помощ.

При нараняване на ухото не се препоръчва:

  • вграждане на тампон, напоен в ушния, това може да затрудни изтичането на кръв;
  • изтриване на инородную частица пин покрива с памучна свещ или пръчица, има риск от пробива перепонку, или да преследвате частица навътре в ухото;
  • въведете пинсети в слуховия канал за извличане на инородной частици.

Съвети:

  • организира правилното хранене: изключва от диетата на тези продукти, които продуцируют слуз: пречистени продукти, захар, бял цвят, молочку;
  • при постоянна гиперсекреции ушния серки кг на детето, показва процедурата за промиване на лекар-отоларингологом. Родителят е длъжен да държи на главата на бебето по време на процедурата. Това могат да бъдат капки, или топли вани;
  • за омекване на серки може да използва наличните в аптеките специални разтвори, или да използвате топло маслиново масло. Вграждане на специални свещи в ушите на детето, не се препоръчва.
READ  Операция на каротидната артерия: видове, показания, рисковете, провеждане на

Защо отива кръвта

При кандидомикозе е показано медикамнтозное лечение. Прием фунгицидных лекарства отвън и вътре. Ако детето гнойный отит на средното ухо, трябва да се вземат определени лекар болкоуспокояващи средства, антибиотици и капки в ухото камфарное малко, или лекарство подобни действия. При остър серозном отите ухото на детето се измива с изотоническим физиологичен разтвор и се всели зехтин. На драскотини и ожулвания на кожата трябва да се прилага антисептици.

Кипва се третира с препарати, борна киселина, и се прилагат обезболяващи средства. При перфорация на тъпанчето на ухото е необходим режим на легло и тампонирование с прилагането антисептично средство.

Какво да правя

Най-често, перфорация мембрана се излекува сама, в продължение на няколко седмици. Но, при значителни щети на възпалението може да проникне във вътрешното ухо. Тогава не е изключено възпаление на лабиринта, възпаление на слуховия нерв на ухото. Ако микроорганизми проникват по-дълбоко, може да се развие тежко заболяване — енцефалит или менингит. При значителни вреди мембрана не може да се изключи загубата на слуха.

За предотвратяване на инфекции на средното и вътрешно ухо. Показва антибиотикотерапия. Ако курсът на лечение не даде резултати, или разликата е голяма, показва мирингопластика. Хирург произвежда малък разрез над ушите, избира парче от кожата за налагане на кръпки на дефект в мембраната. Работят с помощта на ендоскоп, на кръпката, пришити саморассасывающимися с конец. След операцията пациента трябва за известно време да не правя носа резки втягиваний на въздуха, за да не се наруши лечебния процес мембрана.

Което е опасно за ухото

При проникване инородной частици в ухото, не се препоръчва да се опита да извлече я от себе си. Използването на игли, игли, кибрит, клечки за зъби травмоопасно и изпълнен с перфорации мембрана.

Използвайте пинсети, за извличане на частиците кръгла форма, несигурен: частици проталкиваются още по-дълбоко. Избягване на голямо бедствие, трябва да се обърнете към квалифициран специалист.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00084 sec