Lactic при бременност в кръвта: норма, повишени, анализ на кръвта, лейкоцитоз

Нивото на левкоцитите в кръвта на бременната

В периода на света плода на контрол за състава на кръвта като цяло, и бели клетки, по-специално, трябва да бъде особено внимателен. Lactic при бременност в кръвта на жените са отговорни за формирането на механизмите на имунната защита на майката и развиващия се ембрион от болестотворни агенти микроорганизми. Белите кръвни клетки, инактивируют алергени и предпазват от развитие на заболявания на рак на характера.

Lactic участват в изработване на целлюлярного и течно имунитета, потиска размножаването на патогенни микроорганизми, инактивируют токсини.

За предотвратяване на усложнения при бременност, норма левкоцитите в кръвта се изисква да поддържат с всички възможни средства.

Информация за концентрацията на бели клетки помагат наблюдающему за протеканием на бременността лекар да се съди за състоянието на здравето на бъдещата майка. Систематични изследвания на кръв в lactic ще разкрие патология в ранен етап и своевременно да се реагира лечебни и превантивни действия.

Норма

Първите три месеца от бременността нивото на левкоцитите в кръвта не се различава от тази при не-бременни. Норма левкоцитите в един милилитър семенна кръвта варира от 4 до 96 копия. С увеличаване на възрастта тялото все повече се нуждае от защита от неблагоприятни условия на околната среда, така че броят на левкоцитите в кръвта по време на бременност постепенно се увеличава. Долната граница на нормата левкоцити приемат 116 клетки, на белите кръвни клетки в един милилитър семенна, в горната—156.

Фактът, че lactic по време на бременност в кръвта, повишени, не е нещо фантастично: те защитават не един, а поне два организма.

Физиологични причини за повишаване на

Вынашивание плода—това е нормално за жената физиологично положение, узаконивающие високи lactic в кръвта по време на бременността във връзка със следното:

 • Физически натоварвания постоянно се увеличават;
 • Преяждането в навечерието на оградата на кръв за изследване;
 • Притесненията за състоянието на здравето на бъдещото дете е в състояние да създаде стресови ситуации;
 • Небалансирано хранене: излишъкът на въглехидрати, топла или студена температура сервирани ястия;
 • Прекалено ниска или висока температура;
 • Сгъстяване на кръвта, поради хормонални промени;
 • Стресово състояние, преди да бъдат раздадени на кръв.
READ  Болестта Вакеза Ослера: полицитемия, че това, причини, симптоми, анализ на кръвта, лечение

Така или иначе, ако резултатите от общ анализ на кръвта показват лейкоцитоз, а след това изследвания се дублират.

Патологични причини за повишение на белите кръвни клетки

Ако анализът на кръвта показа прекалено високо ниво на левкоцити, предписват повторение на изследвания. В случай на продължителен и развиващ се лейкоцитоза при бременни, провеждат допълнителни изследвания за изясняване на причините аномалии:

 • Заразна бактериална или вирусна етиология с развитието на клинични симптоми на остър респирационного болест, пиелонефрит, хепатит, пневмония;
 • Нагноения: абсцеси, перитонит, сепсис на кръвта;
 • Възпаление не инфекциозна етиология;
 • Алергични състояния. Стенокардия, анафилаксия;
 • Ревматоиден артрит и други заболявания, при които тялото отторгает собствени клетки, като им за чужденец;
 • Изгаряния, рани, наранявания;
 • Силни кръвоизливи;
 • Млечница;
 • Раковите тумори.

Диагностика

Ако анализът на кръвта на бременни жени показа лейкоцитоз, допълнително се извършва изчисляване на лейкоцитарной формула. Такова изчисление позволява да се даде оценка на общото здраве на пациентката и се установи причината за лейкоцитоза и предоставя възможност за:

 • Да предоставим причината за инфекциозна патология;
 • Разкриват етап на развитие на болестта, нейната сериозност;
 • Откриване на алергени. По време на бременност не си струва да се ядат храни, които могат да причинят алергии: яйца, риба, морски дарове, мляко;

Опасност лейкоцитоза бременни

Ако по време на света плода се развива лейкоцитоз и са налице клинични симптоми на инфекциозни заболявания, инвазионной или алергична етиология, е необходимо незабавно да причини повишени левкоцитите в организма. Имунна защита вынашивающих плод се понижи, поради опасност да навреди на эмбриону. Затова патология се развиват по-бързо, отколкото при не-бременни.

Последици лейкоцитоза при бременни се проявяват тяжкими усложнения: вродени заболявания, преждевременно раждане, выкидышами.

След раждането лейкоцитоз

Брой на левкоцитите в кръвта може да остане висока след раждането на физиологичните и патологични причини. Физиологичен лейкоцитоз се нарича необходимост на подобряване на защитата на организмите на майката и на бебето.

Lactic при жената по време на бременност, участващи в синтеза на имуноглобулини, които проникват в кръвта на бебето с коластрата на майката. Физиологичен лейкоцитоз може да продължи на кърмене.

Причини за повишено ниво на левкоцитите по време на бременност (лейкоцитоза):

 • Образуването на тапи, лактостаз. Непълно изпразване на мама ще доведе до повишаване на налягането вътре в скилидки жлеза и нейните протоках, което причинява подуване, предизвиква възпалението и потиска кърмене;
 • Мастит—възпаление на паренхима на млечната жлеза. Най-честата причина смятат, инжектиране на пукнатини и наранявания на зърното;
 • Пиелонефрит. Причина при бременни жени смятат, че задържането на урина поради изцеждане на пикочните пътища нарастващата матката и хормонални нарушения;
 • Эндометрит след раждането–инфекциозно възпаление на лигавицата на матката;
 • Бъбречни заболявания с възпалителен характер, при които възниква заплаха тежко протичането на раждането.

В постродовой период майката трябва да се консултират с гематолога и гинеколог, периодично да дарят кръв за изследвания. Трябва да се разбере, че в постродовое време твоите резултати могат да бъдат заблудени, ето защо при откриване на отклонения от нормата трябва да бъде завършен за повтарящи се анализи.

Лейкоцитоз бременни изисква към себе си особено внимание. Защото причините за високите левкоцити могат да бъдат физиологични и вредни. Така че, се нуждаят от спешна диагностика и леко лечение. Ако квалифицирана помощ ще бъде оказана своевременно, неприятни последици лейкоцитоза ще бъдат успешно преодолени. Това е всичко, което трябва да знаете за lactic при бременност в кръвта, бъдете внимателни и здрави!

MAXCACHE: 0.4MB/0.00097 sec