Лазерна коагулация на разширени вени (ЭВЛК): операция, стойността на показания

«Грозно» болест

Наистина, първото нещо, което рефлектира на хората (особено жените), страдащи от разширени вени — това е неэстетичный външния вид на краката си с лилави «паучками» расползшихся съдове или «змейками» пъпки подути, инфектирани вени.

И макар че яснотата е доста значим фактор, при наличието на които лазерна коагулация на разширени вени е оправдано, но прилагането на тази иновативна процедура е много по-важно, за да се избегне опасно (дори смъртоносно опасни!) прояви на разширени вени: тромбофлебит, венозни язви, тромбоза, които флебологи регистрират всеки четвърти пациент.

Това наистина е много опасно!

Тичам варикоз е крайно нежелателно. Под думата «нежелателно» специалистите предполагат нешуточную опасност за здравето и живота на пациента. Истината е, вени, не е толкова безобидно заболяване, как може да изглежда.

Дерматит, трофичните язви, кървене имат свойството не само трайно лишава човека увреждане, но и водят до увреждания.

Болест така променя венозни съдове, че тези метаморфози могат да допринесат за образуване на тромба. За тромбы и ги непредвидимо поведение нали знаем? Излизам да може във всеки един момент, и ако това се случи, смъртоносни изход е неизбежен.

Да, това е неприятно. Да, това е опасно. Да, това е страшно. Но нека не забравяме, че варикоз от тези заболявания, които може да спечели.

Хапчета и мехлеми? Едва ли…

Венозен заболяване преследва човечеството от древни времена. Да се разбере неговата същност, за да спре прогресията, за да проучи причините за възникване са се опитали известни Хипократ, Авицена и Гален. Но това, което беше на тяхно разположение? Билки, мехлеми от тях същото, масаж.

Както показа вековната практика, този варикоз не излечишь. Може би, той малко ще се забави своето развитие, може би дори, че стените на вените стават на някакъв дял от эластичнее, но пълно възстановяване няма да дойде.

Същата история при медикаментозном лечение. Хапчета от разширени вени (дори и най-разрекламированные) може да се приема цял живот и цял живот страдат от колющей и режещата болка в краката, срамежлив събличам на плажа, да се срамува от собствените си крака като цяло.

Лъч, може да възстанови здравето

Казват, панацея не съществува априори. Може и така. Но едва ли някой ще се търси друг, по-ефективен метод, да знаят за съществуването на ЭВЛК.

Не е съвсем ясна за нас съкращение – не е нещо като эндовазальная лазерна коагулация – революционен метод за борба с варикозом, признат в чужбина основният начин на лечение на разширени вени.

READ  Сърбящи на виена, сърбеж и парене на кръвоносните съдове на краката: причини, лечение

Лазерен лъч за много кратък период от време успя да се утвърди по-успешен конкурент на обичайното хирургически скалпел. Това е официално потвърдена от научни изследвания, по време на които лекарите многократно се стига до извода, че процентът на усложнения след ЭВЛК — най-ниска в сравнение с други видове хирургично лечение на разширени вени.

Как работи това?

За да се оправи най-накрая в терминологията и да спрете да се чувстват заплашени дълги умни заглавия, струва очевидно, обясни и самото име на метода, и същността му е достъпно.

Эндовенозная лазерна коагулация – същото лепене. Под влиянието на енергията на лазера се случва особена запаивание болната вена. Процедурата е амбулаторна, не предвижда никакви съкращения и отнема 30-40 минути.

Лекарите условно се разделят на лазерно лечение на два етапа :

 1. Въздействие върху подкожную виена, с нарушена работата на клапани, които не осигуряват правилното движение на кръвта.
 2. Въздействие върху притоци на багажника вени, осакатени болестта.

Тези грозно виена, выпирающие от под кожата — не е в основата, а в следствие на болестта. Основата на всички разширени проблеми – опорна подкожная виена, вентили, които по някаква причина са загубили способността да се затвори и да попречат на обратния протичането на ток на кръвта.

След процедурата сигурно спаянная виена остава на място, но кръвта по нея се движат вече не може да и се втурва в други, по-здрави вени. Болен, за някакъв половин час, който е получил статут на бившия, често забравя за проблема на следващия ден.

«Стои» метод

Лазерна коагуляцию си заслужава да опитате, ако класическа хирургическа намеса, ви противопоказани, абсолютно няма време за дълго възстановяване след традиционната операция, която не искате уродовать краката още и цепки или у вас се появи желание за бързо и завинаги да се отърве от разширени вени.

Този метод струва много повече от парите. След него ще можете да се почувствате пълноценен човек, а това чувство в дензнаках не се измерва.

Въпреки че, както и за всякакъв друг вид медицински услуги, има инсталирана цена лазерна коагулация на вените. Средно на Русия разходите за лазерно лечение на разширени вени – от 42 000 рубли (коагулация I категория на трудност) до 52 000 рубли ( коагулация III категория на трудност). Консултации флеболога — от 1000 рубли плюс послеоперационная терапия – от 10 000 рубли.

READ  Болест на Бюргер: причини, симптоми, диагностика, лечение и профилактика на облитерирующего тромбангиита

Специално за ползите от

С помощта на метода на лазерна коагулация на кръвоносните съдове, доста успешно могат да се реализират основните задачи, в които загуба интерес и на пациента, и на лекаря:

 • Премахване на разширени синдром.
 • Пълно премахване на симптомите на венозна недостатъчност.

Толкова бързо, лесно и ефективно да се отървете от вздутых на вените на краката, преди появата на ЭВЛК не е успявал нито един от по-известните методи.

И така, отговорът на въпроса, какво лазерно лечение на най-добре от всички останали, даваме попунктно:

 1. Операцията се извършва в амбулаторни условия (без хоспитализация).
 2. Минималната операционна травма (евентуално лечение на двата крака едновременно).
 3. Непродолжительность на интервенциите (около 30-40 минути).
 4. Да се използва само местна упойка.
 5. Ранно активиране на пациента (след 1-3 часа може да се отиде у дома).
 6. Липсата на рехабилитационен период от време (в деня на възможен изход на работа, нормален ритъм на живот, не е счупен).
 7. Идеален козметичен ефект (пълна липса на белези и синини).
 8. Най-нисък процент следоперативни усложнения.

Но има и противопоказания

Ако имате открити промяна на системата на кръвосъсирването ( това увеличава риска съсирва), ако е ярко изразено затлъстяване крайници, че в резултат на това ще направи невъзможно постоперативна компрессию, ако ви е поставена диагноза атеросклероза на краката или оклузивна болест, тогава никой лекар не се заеме с лечение на разширени вени с лазер.

Наличие на поне един от тези рискови фактори се взема предвид при анализа.

Както ви е удобно ЭВЛК?

Дори ако сте абсолютно сигурни в желанието си да направи крачка в посока на здравето, задължително се консултирайте с добър специалист.

По време на изследването флеболог ще бъде определен гемодинамический «портрет» на заболяването, в който учтет всичко до най-малкия детайл: и дължината на засегнатия варикозом сегмент, и степента на неговата извитости, и съотношение с околните тъкани.

В медицинската терминология този «портрет» се нарича флебокартой и на основата на хирург идва до заключение за по-нататъшното лечебна тактика.

Преди започване на лечение

Ако вие сте от тези късметлии, които нищо не пречи да се прилага съвременна методика за премахване на вени с лазер, тогава никаква специална подготовка за операция не е необходима – само стандартно изследване.

Непосредствено преди началото на операция лекар-флеболог празнуваха варикозно разширени притоци с помощта на ултразвук. Може би, ще се проведе премедикацию – ще се инжектира успокоително за облекчаване на напрежението и страха преди процедурата.

Както твърди статистиката, 98,7 % от пациентите понасят лечение на разширени вени с лазер е много лесно и абсолютно не забелязват никакви болезнени усещания по време на неговото провеждане.

READ  Синини по тялото, без да причини: на краката, ръцете, лицето си и ти век, жени, мъже, бебе, фото

Избягване на усложнения

Внутрисосудистое лечение позволява да се избегнат такива следоперативни усложнения :

 • Нараняване на лимфните съдове и съседните виена нервните окончания;
 • Нараняване на околовенозных тъкани;
 • Отоци;
 • Болка регионална синдром;
 • Частична загуба на чувствителност на кожата в областта на дистанционно виена.

Видео: репортаж за подготовката и хода на операция

Живот след операция

Лазерна операция на вените се състоя. Краката върнати красота и здраве, като цяло се молете, спокойствие и пълно удовлетворение. Но не забравяйте и за препоръките след операцията . Изпълнението им е задължително условие дори и след такова несложного намеса.

Вашият следоперативния период започва с една минута, когато наложен компрессионный еластична превръзка. Ярки болезнени усещания не чакайте – ще може да се изправи и да ходи по своите дела. «Заварени» виена ще придават малко дискомфорт, но не повече от това.

За да се отървете от проявленията на ноющей болки в областта на коагулированной на виена, може да бъде по препоръка на д-р приемат нестероидни противовъзпалителни средства. Но от тях се откаже вече на 2-3 следоперативни ден.

ВАЖНО! След лазерно лечение задължително:

 1. Носете компрессионный трикотаж;
 2. Всеки ден правете 1,5 -2 часа пеша;
 3. Временно премахване на физически натоварвания (в т. ч. занимания във фитнес залата);
 4. Откажете се от алкохола;
 5. Откажете се от обувки на висок ток (препоръка за жени).

Да записва сигнал

Разширени разширение – доста коварна болест. Може би ще я разпознаете по първите симптоми.

Болки в краката си и подуе? До края на деня обувки става тясна и неудобна? «Фигура» от дъвка чорапи твърде ясно отпечатывается на кожата? Появи тънка и малка синьо-червена паяжина съдове на краката? Така че това е симптоматика, която сигналит: спешно трябва да посетите флеболога.

А ако вие и сами знаете, че са склонни към заболяване на варикозом, направете, моля, профилактика.

И дори след ЭВЛК укрепване на кръвоносните съдове. Иновативна техника плюс вашето активно участие, няма да позволя на болестта никакъв шанс.

Видео: лечение на разширени вени с лазер в сюжета на канал «Русия»

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00109 sec