Лигирование хемороиди латексными пръстени: цена, мнения

Както е известно, се бори с хемороиди могат да бъдат по много различни начини. В началото на заболяването – с помощта на консервативна терапия, в по-късните етапи се прилагат жалят, наименованието на лечение. Стартирала и осложненный хемороиди изисква извършване на радикална хирургическа операция.

В последно време в проктологии най-голямо разпространение е получил прост и ефективен метод — лигирование хемороиди латексными на кръгчета. Тази процедура се счита за добра алтернатива хирургически операции, се извършва амбулаторно и ви дава възможност за кратко време да се справят със заболяването.

Какво е латексово лигирование? Показания за процедурата

Лигирование – малоинвазивная процедура, по време на която основата на хемороиди възли пережимаются специални латексными на кръгчета. В резултат на това кръвта престава да дойдат до възел, с течение на времето той умира и кора се разкъсва от организма. Латексови пръстени са изработени от материал, по своя състав, сходному с гума, той не съдържа вредни вещества и не предизвиква алергична реакция.Индикация за провеждане на процедурата е да се вътрешни хемороиди втора и трета степен. На тези етапи на домакините са достатъчно големи и оформени, те причиняват на пациента много неприятни моменти, а продължение на болестта се усложнява от такива симптоми като кървене, болка, сърбеж и парене в аналната област.

Процедурата ще позволи не само да се премахнат болезнени и неприятни симптоми, но и завинаги избави от хемороиди възли. За разлика от хирургическа операция пациентът не е необходимо намирането на стационар, манипулация се извършва без прилагане на обща анестезия, възстановяване и рехабилитация се случи в кратки срокове.

Противопоказания

• Лигирование не се прилагат при 1-ия етап на хемороиди, когато домакините все още не са се образували, в този период с болестта успешно се справят свещички, мехлеми и други средства за консервативна терапия.
• Процедурата е противопоказан при комбинирана форма на болестта, когато липсва ясна граница между възли.
• Лигирование не се правят при наличие на анален пукнатини, хроничен парапроктите или други възпалителни заболявания в стадий на обостряне.
• Много рядко процедура лигирования предписват при хемороиди 4-ри етап.

Подготовка за лигированию

Преди процедурата пациентите трябва да преминат предварително обучени. Вашият лекар ще ви помоли да положи необходимите тестове и не се вземат лекарства, които намаляват съсирваемостта на кръвта (аспирин, нестероидни противовъзпалителни средства).


Освен това пациентът трябва да изчистите червата с помощта на клизма или лаксативи (Фортранс, Лавакол). В специализирана клиника могат да бъдат ефективно почистени с помощта на безболезнена процедура хидротерапия на дебелото черво. Това е необходимо, тъй като в първите дни след процедурата появата на стола е крайно нежелателно. По-подробни препоръки за подготовка ще лекуващият лекар.

Същността на метода и видове лигирования хемороиди латексными на кръгчета

Същността на метода лигирования е в това, че кръгчета от латекс передавливается основата на възела, в резултат на което той се лишава от храна. След известно време възел atrophies и умира и след около две седмици кора се разкъсва от организма по време на дефекация.

За изпълнение на процедурата проктолог въвежда в дебелото черво аноскоп, възел заловен лигатором и се прибира в пръстен от латекс. Пръстен плътно обхваща крак възел, ако закрием достъп на кръв. Латексови пръстени са изработени от еластичен и дълготраен и противоалергичен материал, те не причиняват вреда на тялото. На мястото На бившата възел с течение на времето се формира шкембе.

При извършване на манипулация на лекар е длъжен да попитам, не е ли здраво затягане на пръстена, и не са ли болезнени усещания. При поява на болка, правят и анестетични инжекции възли за намаляване на тяхната чувствителност. Манипулация се извършват в амбулаторни условия, за една процедура лекар може едновременно да лигировать не повече от 1-2 възела. Процедурата се извършва на етапи, почивка между тях трябва да е 4-6 седмици.

Има два вида латексного лигирования: с помощта на механично или вакуум лигатора.

1. С помощта на механичен лигатора

Пациентът се намира в гинекологическом стола в позиция на страна или по гръб с подтянутыми към корема крака. В дебелото черво се вкарва специален уред — аноскоп и да определи такъв начин, че в skylight стая е видимо геморроидальный възел. Механичен лигатор с латексово пръстен се инжектира в аноскоп, с помощта на мек затягане улавят възел и бяха засмукани в главата лигатора.

Кликнете върху спусъка на устройството и се хвърли лигатуру на крак възел. Пръстен трябва плътно да задържите основата на възел, не се вземат близлежайшие тъкан. Механичен лигатор по-удобно да се използва при вътрешни възли с отчетливи ръбове и добре изразена струпясване. Цялата манипулация отнема 10 минути и в повечето случаи се провежда без упойка, тъй като е безболезнена.

2. С помощта на вакуум лигатора

Чрез аноскоп до възел подвеждат вакуум лигатор, който е свързан с отсосом, създаващ отрицателно налягане. При включване далеч смучене за създаване на налягане палеца на ръката си затворят дупката в главата на лигатора, геморроидальный възел, при това се прибира навътре. Когато се постига отрицателно налягане до 0,7-0,8 атмосфери, с помощта на спусъка механизъм на крак възел хвърли два пръстена. След това се почистват с пръст дупки и се изравни налягането в главата на лигатора с външен натиск. Ако налягането не се приведе в съответствие с възможно отделяне на възела и кървене. В края на манипулация лигатор се отстранява.

Тази техника е най-удобно и лесно, не изисква присъствието на асистент. Да го прилагат можете не само когато краче възел ясно изразена, но и тогава, когато му е трудно да се идентифицират и изолират. И В двете програми използват еластични пръстени от естествен латекс, техният диаметър отвън – от 5 мм, вътре – 1 mm. Благодарение на своята еластичност и здравина, те сигурно сдавливают крак възел, докато работите на своята храна. В резултат на възел съхне, ще отпадне и безболезнено се отделя по време на дефекация.

Един пациент може да се наложи няколко сесии, необходимостта от допълнителни лигированиях може да възникне и в случаите, когато са отстранени големи възли, и един път за улавяне на целия възел не е възможно. В тези случаи на повторна процедура предписват не по-рано от месец.

В рамките на два дни след процедура при пациенти може да се появи усещане за присъствие на чуждо тяло в аналната област и болковият синдром. Болката се отстранява аналгетици, както и неприятни усещания скоро преминават.

Какви усложнения са възможни?

В първите дни след процедурата при някои пациенти се появяват силната болка, най-често става причина за неправилното налагане на лигатури или едновременно лигирование три и повече възли.

Един от усложнения може да бъде появата на тромбоза на външни възли. Това се случва в тези случаи, когато процедурата се извършва при пациенти с комбинирана форма на хемороиди, при липса на изрични граници между вътрешните и външни възли. За вендузи усложнения използват методи на консервативна терапия.

В редки случаи е възможно появата на ректално кървене. Причината може да бъде разликата латексного пръстени се дължи на твърде силно напрежение или недостатъчния размер на възел за задържане на лигатури, то може да се отпускам, когато натуживании. Кървене може да възникне при неспазване от страна на пациента лекарски препоръки за забрана физически натоварвания, правила изпразване на червата, спазване на хигиена и ограничаване на храненето.

Понякога кървенето може да се отвори по време на първия стол след процедурата. Затова е много важно преди очевидни манипулации държат на правилното почистване на червата и се избягва движение на червата в първия ден, яде само течна храна (супа, кисело мляко, сок). В следващ период за смекчаване на стола лекарите препоръчват да се консумират храни, богати на растителни влакна и фибри, и пият повече течности. Препоръчва се в рамките на 2 седмици се ограничат физическите натоварвания, не се допуска на запек и се опитайте да не се седи дълго време, да се движат повече.

Понякога усложнение може да възникне по причина на въвеждане на инфекцията. В тези случаи пациентът може да бъде честван като симптоми, като висока температура, слабост, болки, проблеми с уринирането. В случай на възникване на усложнения трябва незабавно да се обърнете за медицинската помощ за извършване на неотложни дейности.

Предимства и недостатъци на метода

Най-основното и безспорно предимство на метода лигирования латексными пръстени е възможността да се избегне радикална хирургическа намеса. В 80% от случаите при прилагането на тази процедура може да се постигне трайно положителен ефект. На място отпавшего геморроидального възел с течение на времето се образува белег от плътна съединителна тъкан, в случаите на рецидив, почти не се наблюдават.

Модерна техника лигирования е проста и ефективна манипулация се извършва в амбулаторни условия. Продължителността на процедурата само 10-15 минути, тя е безболезнена, само в някои случаи се прилага местна упойка.

Веднага след извършване на манипулации пациентът може да се върне към обичайното живот и на другия ден да се пристъпи към работа. На пациента не се изисква дълъг престой в болницата и дълъг период на възстановяване, усложнения след процедурата са рядкост.

Към някои от недостатъците на процедури могат да включват чувство на дискомфорт, болка и леко възпаление в продължение на известно време след намеса. Пациентът усещане за присъствие на чуждо тяло, може да се появи леко кървене при дефекация по време на отклонение отмершего възел. В първо време след процедурата пациентът може да възникнат трудности при опорожнении на червата. За да се избегнат усложнения, е необходимо стриктно да изпълнява препоръките на лекуващия лекар и да се придържат към правилното хранене и начин на живот.

Цената на лигирование хемороиди латексными пръстени (1 възел) в частни клиники проктологических

Москва

  1. Клиника «Евромед» — от 5 000 евро.
  2. Клиника «Атлантик» — от 6 600 евро.
  3. Център coloproctology — от 6 000 евро.

Казан

  1. Клиника «Формула здраве» — от 3 500 евро.
  2. Клиника «Пролет» — от 4 400 евро.
  3. Клиника «Medel» — от 4 500 евро.
Отзиви на лигирование хемороиди латексными на кръгчета

Съвет №1

От хемороиди страда от 7 години. За метода лигирования знаеше отдавна, сестра с помощта на удаляла възли. Аз също съм най-накрая дойде. Общо по време на лечение на етапи направих 4 процедури. През цялото това време е живяла с ежедневието си, ходеше на работа, изпълнявана домакинската работа, само тежките чанти с продукти не носеше, син помогна. Самият процес на налагане на пръстените премина бързо и не боли. Болката започва по-късно, на мястото, където са оставили пръстен.

Домакин на аналгетици може да издържи, още повече, че неприятните усещания е продължило само няколко часа. Седмица по-късно с изпражнения излезе на кръвен съсирек, заедно с отпавшим възел. Сега се опитвам да се избегне запек, приемам лаксативи, за да се стол е мек, се придържат към правилното хранене, отиде на зеленчуци, плодове и млечни продукти. Чувствам се добре, радвам се, че дойде на процедурата и сега могат да не се страхуват от сериозна хирургическа намеса.

Светлана, на 36 години — Москва

Съвет №2

Той се обърна към проктологическую клиника, имаше голяма подутина в ануса и много неприятни симптоми. Казаха диагноза: хемороиди 3 — та степен и са предложили лигирование пръстени от латекс. От сутринта е направил дома си клизма, в процесуална ме слага на лявото рамо, след това лекар вакуум апарат хвърли върху два възела латексови пръстени.

Всичко мина бързо и безболезнено. За хода на процедурата може да се наблюдава, пред теб виси голям екран и там се вижда, че и като лекар прави. Самата процедура мина лесно, а ето тогава започнаха силни болки и чувство на силен натиск отзад. След приемане на плода става по-добре, издържа около ден. След това болката престана. Важното е в този момент да не се допуска запек и не тласък, за да не се отвори кървене. Сега живея с ежедневието си, рецидиви не се наблюдават

Генадий, на 40 години — Санкт-Петербург

READ  Диабетно стъпало: симптоми, лечение, етапи, язви

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00079 sec