Манастирският чай: състав, на върха на лекар, развод или истина

Сега на мода е влязъл манастирски чай. Може би той ще се превърне в панацея? В речник на съвременния човек, рассуждающего на медицински теми, често звучи това добре ни е известно, думата е панацея, с което ще имаме предвид лекарство от всички болести. Вероятно повечето читатели знае произхода му, обаче, тя може да вреди ще напомня, тъй като думата се появява.

При римския бог на изцеление Эскулапа е имала две дъщери, притежават дар за изцеление: высокомерная Панацея, която взима на себе си, за да донесе в дар на човечеството един единственото лекарство, което може да излекува всяка болест, и разумна скромница Гигия, можете да задържи сестра от толкова дръзко изявления.

Сестри разпръснати по различни пътища: е Панацея, името на който е станало част от ежедневието, лекува хора таблетки и микстурами, докато продължава търсенето на едно универсално лекарство, а Гигия проповядва здравословен начин чрез познаването на Законите на Живота. Пътя сестри в съвременната медицина често се припокриват и за някои хора вървят паралелно.

Да вярваме или да не вярваме?

Пациентите, включително потенциални купувачи на панацея от всички болести, на която в днешно време се превърна в една монашеска чай, са разделени в няколко категории.

Някои се доверяват на всичко, което чуят поне от познати, макар и в интернет, макар и в популярни телевизионни предавания, които са избрани за медицинска тематика. Те поглъщат всичко, което се рекламира, докато се опитва да следва модните тенденции и постоянно се надява на чудо, да губят по 20 кг за месец, или да се излекуваме от простатит с помощта на лечебен чай.

Други безрезервно вярват интернет, като се разчита, че той ще осигури здраве и благополучие, но са скептично настроени към препоръките на «знаещи хора», испробовавших чудодейни свойства на ново лекарство «за себе си».

Трети търсят съвети от традиционната медицина, както и за поръчките за сайтове да се отнасят предпазливо, осъзнавайки, че сляпа вяра може да постигнете не само «котка в чувал», но и загуба на ценно време в сериозни случаи.

Четвърти не са реагирали на всички и всичко, като се има предвид, че болестта не заслужава внимание и сама някак си «ще разреши». Обикновено именно тези съставляват група, игнорирующую здравословен начин на живот, диета, БАДы и други подобни. С тях распространителям различни «новости» работи особено трудно, тъй като им е трудно да се разрежда, дори и на наистина полезно лекарство.

Може би, манастирски такса наистина е добро средство срещу простатит, хипертония, остеоартрит и много други заболявания, въпреки това, да научат истината за манастира чай могат да бъдат само на старателно изучаване на състава му. Наивно да се смята, че едни и същи билки, подходящи за всички болести, така че преди да поръчате нов продукт, чиято цена не е толкова малък (по принцип, той е на стойност 990 рубли с т. н. з. 50% отстъпка), ще се опитаме да се анализира терапевтичния ефект на напитката от гледна точка на лечебни свойства на неговите компоненти. Да започнем с най-популярните в популярно такси – които намаляват теглото.

Манастирският чай за отслабване: наистина ли монаси се борят с наднорменото тегло?

Според коментарите на виртуални пациенти, манастирски такса – чудесно средство за отслабване. Скептиците вероятно няма да успеят да забележите, че монаси, и няма нужда да се бори с наднормено тегло, като се има предвид няколко дни пости и далеч не е празно занимание (молитва, труд в светата обител, където хляб отглежда и се избират ръце тези посветени). Междувременно, след вече предполага въздържание и почистване.

Постни дни лесно переживаются, а грешни мисли не присъстват, ако вместо скоромной храни се консумират напитката, приготвена от билки, подаренных природата, който лекува не само тялото, но и душата си. В състава на този лечебен чай са включени растения, събрани в околностите, където има манастир, изсушени и смесени в определени пропорции. Към днешна дата в интернет, най-популярни са два варианта за събиране на манастирския за отслабване, които се движат по-нататък.

Рецептата е първата

Според твърдения на продавачите на чай от интернет, такса за отслабване е роден «в недрата на Свето-Елисаветинского манастир», който се намира в покрайнините на беларуската столица. Той се състои от седем вида лечебни растения:

 • Копър – най-древното тревисто эфирномасличное растение, выращиваемое като хранителна и лекарствена култура. Билката принадлежи към семейството umbelliferae, външно прилича на копър, с които могат да създават хибриди, ако някой случайно се установява наблизо. Миризмата на копър, подобна на миризмата на мента или естрагон. В традиционната фармакология се използва за вземане на лекарства, използвани в гастроентерология, добре запознат педиатрам и на младите родители под името «Укропная вода», като първо средство за борба с колики при новородено. Копър регулира работата на храносмилателната система, ускорява метаболитни процеси, което може би до известна степен пречи на натрупването на нови мазнини и помага за намаляване на теглото. Освен това, плодове от копър, благодарение на своя толкова специфично вкус, в състава на лечебния чай за отслабване са предназначени да намалят апетита и избавлять от излишен стремеж моля, захарни изделия. Хората, които не понасят копър, тя е загубила;
 • Лайката е растение, без което в представянето, тъй като неговото достойнство и голямо търсене са известни още от древността. Лайка, притежаващи противовъзпалителни, успокояващи и местноанестезирующими свойства, пречиства организма от вредни продукти, се бори с токсините, оказва благотворно влияние върху лигавицата на стомашно-чревния тракт, затова се включва в пропись рецепта на манастирския чай не само с цел намаляване на теглото, но и за лечение на заболявания на черния дроб, на простатата, на стомаха и други органи;
 • Липов цвят, събрани от 100-годишно дърво-медоноса, има невероятен аромат, е уникален природен лечебно средство, наделенным седативными, противовъзпалителни, изпотяване, диуретични и choleretic свойства. Освен това, напитка от цветовете на липа допринася за засилване на секрецията на стомашния сок, и просто е много приятен на вкус, така че в много семейства вместо чай, закупени в магазина, е прието да се използват лева на липов цвят. Разбира се, в манастира правят точно така;

 • Черен бъз. В рецептата на манастирския на чай за отслабване се използват цветовете на растението, които в състава на лечебни напитки потогонную и мочегонную мисия, за сметка на което човек губи тегло. Въпреки това, достойнство бъз тези свойства не са ограничени, в други случаи тя дезинфекцира, лекува възпаления, изгаряния, опрелости и дори хемороиди;
 • Намалява ли мента апетит – въпросът е спорен, тъй като тя стимулира храносмилането, помага за усвояването на хранителни вещества и се използва като средство срещу гадене. Въпреки това, автомобилът може да ускори евакуацията на храната в стомашно-чревния тракт, за сметка на желчегонного и ветрогонного ефект, вероятно, някои-на кого е помогнал да загуби килограм-друга, но най-вече се надяваме на лютива мента в този план не струва. Лекарства от листа на мента, премахване на спазъм на гладката мускулатура, има добър успокояващ, а друг път и обезболяващо средство. Ментол, един от основните компоненти на лекарства, базирани на този растения в медицината като суровини се прилагат много широко. Лесно разпознаваем по дадена миризма капки за лечение на сърдечно-съдови заболявания (korvalola, валокордин), стомашна и бъбречна патология. Има мента и тайна, която се рекламира, не е прието – тя е толкова добре отпуска, че може да намали «мъжка сила», а това едва ли ще се хареса на представителите на мъжкия пол, не е взел монашески постриг, т.е. водещ мирскую живот;
 • Производителите на манастирския чай няколко подценявам способността александрийски лист или сена като слабително средство, наричайки го лесно. Не, сена доста силно газогонно средство, увреждащи лигавицата на червата, така че дълга му прием не е препоръчителен за всички, и особено – на хората, които имат проблеми с СЧ. Едва се появи бодрост и лекота в тялото от постоянното присъствие на спастична болка по целия стомаха, дължащи се на действието на александрийски лист, който влиза в състава на фармакологичните средства за защита и се назначава от вашия лекар. При продължителна употреба води до пристрастяване, пациентът непрекъснато се повишава дозата, тъй като неговите черва, без слабително отказва да работи. При гастроэнтерологов много други примери;
 • Глухарче choleretic действие за сметка на накапливающегося в корените на инулина, укрепва черния дроб, помага да се очистят. Освен това, в продуктите за отслабване се използват лаксативи и диуретици свойства на растенията, но способността му да намали апетита като нещо, което е под съмнение, често той, напротив, събужда потребност да се яде, което отбелязва и официалната медицина.

Втората рецепта

Тази рецепта манастирския чай от Беларус също, съдейки по рекламата, също е бил намерен в Свето-Елисаветинском манастир (Минск, Новости), въпреки това по своя състав тя се различава значително от предшественика си.

Общото между тях е присъствието в състава на цветя от бъз и инструкция как да се готвя манастирски чай, за да отслабнете с 15 кг за 2 месеца «пълен автомат» да не се прилага никакво усилие. Ами опитайте се да разберете с този манастирски чай, състав и коментари за него. Манастирският чай от Беларус представен събирането на 10 растения:

 • Бреза. Младите листа на това дърво има противовъзпалително, бактерицидно, диуретично и леко жлъчегонно действие. Той наистина съдържа витамини от група В и С, което в някаква степен се отнася към болест-модифициращи антиревматични лекарства и средства, но в чайове за отслабване се използва диуретик и не рязко изразено слабително действие листа, поради което те са и извежда токсините. Способни ли листа от бреза бързо изгаряне на разположение на мазнини – науката все още е неизвестен;
 • Невен. Използването на невен цветя е широко разпространено не само в народната медицина, защото от древността е отбелязано, че това растение може да дезинфекцира и заживлять раните, възпрепятстват развитието на възпалителни процеси, убиват някои микроби, а, освен това, успокоява нервната система, намаляват възбудимостта, така че тези добродетели невен е в основата на производството на много от фармакологични средства. Колко цветя растения са способни да дават чувство за ситост, намалява апетита, може да се спори до безкрайност, защото те имат съвсем друго предназначение, но без невен от общеукрепляющего събиране не трябва да има. В състава на витамин чай за повишаване на защитните сили на организма невен ще бъде изгодно да изглежда страхотно;
 • Ягоди. Листа на ягода придават чайному напитка изискан вкус и аромат. Благодарение на високото съдържание на витамини и други полезни вещества, притежават маса предимства: укрепва съдовите стени, се борят с атеросклероза, потискат възпалението, успокоява нервната система, укрепват и тонизират тялото. Подобно на много други растителни компоненти чайове за отслабване, диуретици имат и потогонные свойства, отколкото да допринесе за намаляване на теглото. Ягоди всичко добро е и, може би, от всички обичан, обаче има едно «НО» — то се отнася до силни алергени, така че хората, които имат индивидуална непоносимост, за него е по-добре да се забрави;
 • Детелина. Положително участва в лечението на заболявания на ЦНС, на системата на кръвообразуване, на сърцето и кръвоносните съдове на такива вещества, като например кумарин, състоящ се от основата на лечебните свойства на медоносного растения — детелина, е трудно да се оспори, но за отслабване детелина е добре, че има диуретици и потогонные свойства и помага, заедно с други билки, за да загубят няколко килограма;

 • Същото предназначение (диуретик, слабително) в чая за отслабване и коприва коприва – растение с уникални лечебни свойства. Благодарение на своя богат състав, коприва се смята за още и ценен хранителен продукт. Тя съдържа впечатляващ част на таблицата Da Si Измерения (желязо, бор, никел, манган, мед и др), а също така белтъчини, мазнини, фибри, органични киселини и най – важното- витамини: С, В, К. от Ядене на коприва, може да се надяваме, че най-жестоката диета не се страхува, тъй като осигуряване на организма необходимите материали, тя ще поеме;
 • Meadowsweet. Широка гама от приложения и лабазника вязолистного (meadowsweet), включен в списъка на вещества, използвани официалната фармакопеей. Тук и бактерицидни свойства и противовъзпалително, и антиконвулсивни забелязани, и способността да активира обменните процеси регистрирани, но в чая за отслабване акцентът е върху умението лабазника «пот прошибать» и след това се чувстват по-леки;
 • Шипка. Плодовете може и да не се рекламират, че това е съкровищница на витамин С и е мощен антиоксидант знае дори дете. Разбира се, неговата консумация ще помогне да се справи със стреса, причинен от загуба на килограми, стимулира имунната система и като цяло-ще «страда тялото», така че, ако в резултат на чая останат плаващи шипка, това може да се предположи, че успя да поръчате точно това, което трябва;
 • Листа от френско грозде помагат да се отделят токсини, отпадни продукти, каловые маса и течност по същия начин, както и други билки, влизащи в състава на манастирския чай, обаче, е высоковитаминным средство, френско грозде може да стимулира имунната система, подобряване на качеството на обменните процеси и като цяло оздоравливать тялото. Способността на изравняване на хормоналния фон, може би са твърде преувеличени, така че при нарушения в хормоналния баланс на пациента е по-добре да се вслушат в мнението на лекаря, отколкото да се надяваме на чудодейни свойства на манастирския чай;
 • Бял оман, като коприва, таволге, доннику и други лечебни растения, приет от официалната медицина за лечение на заболявания на дихателните органи, кожата покрива, на стомашно-чревния тракт. Обаче изобретатели разноски за отслабване, най-вероятно са били взети под внимание диуретици и cholagogue способност, а също и високо съдържание на витамин е, тормозящего процесите на стареене, за които той и се удари в пропись ново средство за борба с наднорменото тегло;
 • Бъз играе подобна роля, а именно, показва течност заедно с грам-килограма.

Анализ на рецепти за отслабване

Очевидно е, че основният акцент при избора на билки за намаляване на телесното тегло се прави на диуретици и слабително свойства, така че не е изненадващо, за да загубят няколко килограма, за сметка на грижите на вода и каловых масите. И ако все още се придържате към вашата диета и да се осигури физически упражнения – резултатът ще бъде още по-добре.

Без съмнение, манастирски чай, съдържащ предимно лаксативи и диуретици билки, помага за прочистване на организма и премахване на токсините, регулиране на храносмилането, но той също така помага за премахване на много точните микроелементи и витамини, за които по време на пиене на чай, не трябва да забравяме. Това се отнася особено за хора, които са спрели на чая, торта по ваша рецепта, а втората представлява манастирски чай от Беларус, се качват по-привлекателна по отношение на витамини и микроелементи. Освен това, ще бъде неразумно да седне на манастира чай дълго време, надявайки се, само с помощта на запазване на стройность и лекота. Би било добре да работи за себе си дългосрочна диета, за да реши, че може да има и какво да се избягва, да научат няколко упражнения за поддържане на физическата форма.

Съмнителни твърдения на производителите и разпространителите на лечебен чай и по отношение на регулирането на хормоналния статус. Такива способности се дължат липовому цвят, бузине черно, касис и на някои други растения, но подобни аксиома трябва да се пазят. Регулация на хормоналния фон – деликатен въпрос, изискващи участието на специалисти, така че самите пациенти по-добре да не разчита на подобна реклама и не се отдадете на аматьор. Освен това, все още не е доказано участие на тези растения в лигавицата на хормонален дисбаланс.

Очевидно е обаче положително влияние разноски за отслабване на лигавицата на стомаха, черния дроб, кръвоносните съдове, на сърдечния мускул, така че в инструкциите на чай за отслабване се посочва това цялостно действие (намаляване на кръвното налягане, лекува стомаха, помага на черния дроб за очистването).

Манастирският чай от алкохолизъм: казват, че бившите алкохолици не се случва…

Обича нашия народ сензация, ето манастирски чай и до вредни навици стигнал. Търсят хора чайове от алкохолизъм, тютюнопушене и друга някаква зависимост. Вероятно пациентите пристрастяването на службите и на техните роднини, които многократно са чували, че напълно да лекува алкохолизъм поне нещо невъзможно.

Задейства механизъм за възобновяване на процеса ще стане първият след дълго въздържание чаша, която ще помогне на тялото си спомня, привидно напълно забравени усещания и последните «подвизи». Обаче погрешно да се мисли, че човек не може да спаси, ако, разбира се, той не е стигнал до степен на явна деградация. Връщане в семейството, към работата, към пълноценен живот могат да помогнат много средства, включително и специално подбрани такси лечебни растения. Важното е да се «навързани» разбрах: той ще си чай от алкохолизъм, но все още не може никога повече безболезнено с размах, за да отпразнуват празника или излее мъката.

Манастирският събиране от алкохолизъм ще ви помогне да забрави миналото, подобряване на обменните процеси, ще повиши имунитета, възстановява (доколкото е възможно) на функцията на засегнатите органи. Важното е да си сам човек не се възстанови не само, злоупотреба, но и яденето изобщо.

За съжаление, нито един лекар не може да успокои пациента и роднините му по отношение на пълното възстановяване, но, тъй като вече са обременени анамнеза, трябва поне да се опитаме да опитате да се справят сами, без ситуацията до продължителна запоя и тежки похмельного синдром. Например, усещайки неустоимо привличане закупите бутилка, трябва да се съберат в себе си последните сили и да пие чай, в състава на което влизат билки, които правят това привличане. Ами, ако се случи срив, това, събуждайки се с тежка глава, не да мислят как да «за забавно» родителите размахване далеч», трябва да сварете си чай от алкохолизъм и малко перетерпеть – следващия ден отново ще е ясно и светло.

Може да се каже, че в манастирски чай от пиянство се изпълняват такива задачи:

 • Отслаби желанието за консумация на алкохол и да накара пациента да останат у дома, вместо да тичам до магазина за «лекарство»;
 • Да доведе до нормално кръвно налягане, което е «, след като вчера», със сигурност, роза;
 • Да се справят с мъчителна болка в главата, отпуснете спазмированные на кръвоносните съдове;
 • Отпечатване недоокисленные продукти на разпадане алкогольсодержащих напитки, токсините и отпадните продукти, получени в резултат на «бюст»;
 • Да се предотврати развитието на сериозни последиците от прием на алкохол (в магарешка синдром, психоза, сърдечна патология, панкреатит и др).

Разбира се, манастирски чайове, например, за отслабване и за алкохолизъм, ще се различават със своите составами. Ако в първия случай действат предимно растения, които имат слабително и диуретично действие, а във втория, несъмнено трябва да заеме мястото на съединения, които предпазват органи, страдащи предимно от нежеланите влиянието на алкохол.

Какво толкова е магически куршум в този чай, ако той е в състояние да изпълни тези сложни задачи? А нещо в състава, който, обаче, могат леко да се различават при различните производители, така че няма смисъл да се изброят всички. Той може да бъде:

 1. Маргаритка, която упражнява антисептично и противовъзпалително действие върху лигавицата на стомаха;

 2. Невен, лечебното функцията самия страдащ от органа, който е черния дроб, а в същото време успокояващо на нервната система;
 3. Безсмъртничета, има choleretic способности;
 4. Оман корен, прочистване на жлъчните пътища;
 5. Възел трева, предотвратява образуване на камъни;
 6. Corn silk, които оказват благотворно влияние върху выделительную система (бъбреците);
 7. Една серия, выводящая токсични вещества, натрупани в резултат на разпадането на алкохол;
 8. Копър, намаляване на интоксикация;
 9. Репей, нормализующий работата на ендокринната система;
 10. Мента, успокояващ нервната система.

Или така:

 • Жълт кантарион;
 • Евкалипт;
 • Касис;
 • Мащерка (между другото, той намалява желанието за алкохол);
 • Шипка;
 • Глог;
 • Лайка;
 • Meadowsweet.

Таксата може да бъде допълнено от бял равнец, градински чай, бессмертником, белокопытником. Добре, когато в състава на чай от алкохолизъм влизат билки, благотворно влияещи на съдове и успокояващо на нервната система (риган, невен, чемерица).

Не искам напразно обнадеживать на пациента, трясущегося от махмурлук завой след много дни запоя, в такива моменти най-добре се обърнете за помощ към наркологу, защото само той има лекарства, които правят тежки симптоми на отнемане, което може да доведе до много лоши последствия. Но манастирски чай от алкохолизъм може да бъде ефективен, ако човек сам реши да спре да пие, но по някаква причина традиционните методи на лечение (кодиране, въвеждането на така наречената «торпеда» или вшивание «ампула») отхвърля. Със сигурност, ако имат доверие в собствената си сила на волята, можете да опитате и да започнете курс.

Между другото, този чай със сигурност ще бъде полезна и на хора, не страдащи от зависимости от алкохол, а просто не е способен да разчита на дозата или на сила по време на някакво събитие. Всеки може да се случи и се случва с много хора, затова е добре, ако в къщата се окаже такава чайки.

Манастирският чай от тютюнопушене: тютюнопушенето е лесно?

Както твърди Марк Твен, пушат, се откажат лесно, защото самият писател сто пъти хвърлях, така че всичко, разкъсване изпитал на собствения си опит. За тези, които са решили да е толкова отговорен стъпка в живота си, съвременната медицина предлага много и различни «неща», които се опитват да мамят на тялото (дъвка, близалка, хапчета и дори и книги). Обаче далеч не всеки може да забрави за приятна релаксираща затяжке, ако тя нощем започва да мечтаят. Вярно е, че някои хора се раздели с вреден навик причинява заболяване (най-често инфаркт на миокарда), хората обикновено хвърлят веднъж завинаги – на живо, защото искате.

Каквото и да е причината за прехода към здравословен начин на живот (дори и спор с приятел), е едно нещо да кажа и друго – да се направи. Формира зависимостта на всяка минута, напомня за себе си и човек губи способността си да се съсредоточи върху други въпроси. Опитвайки се някак да попълните курительную пауза и успокоява душата, някои започват да се хранят повече. В резултат на забележителен набор от теглото. Освен всичко друго, тялото не може да не изпитват стрес, така че човек става нервен и раздразнителен.

Малко вероятно е да древни беларусите са толкова съм се притеснявал за употреба на никотин в настоящия му вид, но манастирски чай от тютюнопушенето съществува, и приписват произхода му точно нивите и поляните «синеокой република».

Чай от тютюнопушенето трябва да се пие няколко седмици (най – важното- да издържат). През това време той не само от цигари «отвернет», но и организмът ще се изясни.

В рецептата на манастирския чай, помага да се отървете от вредните навици, съдържа различни билки:

 1. Медуница, отдавна да ни води в лечението на заболявания на бронхолегочной система;

 2. Всяка от вида лопен, който е в състояние да потискат кашлицата при хора, quitters;
 3. Подбел (в края на краищата, отхрачващо също не боли);
 4. Цвят от бъз, които се лекуват доста засегнатите органи на дишането;
 5. Черен оман (коренище);
 6. Липа (цветя);
 7. Боровинки (листа).

Подобно и на други манастирски напитки, чай от тютюнопушенето може да съдържа и други растителни компоненти.

Антипаразитарный манастирски чай отърве от паразити?

Най-интересното е, че разпространителите на манастирския чай препоръчват да започнете приема му, след като човек почувства симптоми на присъствие на външни лица «същества».

Определение от себе си паразити, с които ние обикновено влагаме червеи (обезпаразитяване), на първо място изисква лабораторни изследвания, в края на краищата за лошото самочувствием може да се крие на различни заболявания на стомашно-чревния тракт или други органи.

Манастирският чай, убива ненужни на организма на живите същества, набира все по-голяма популярност, тъй като се състои само от растителни съставки и не съдържа «химия».

Най-често на слуха при хора са хелминти, досаждающие в детска възраст. Това е pinworms, които живеят в долните отдели на червата и откладывающие яйца в ректума. Pinworms причиняват болестта на «мръсните ръце» (энтеробиоз), която при децата е често, ако не винаги се случва по причина голямо любопитство деца и техните неумения в пълна степен да спазват правилата за хигиена. Можете обаче да си представите, че това трябва да се пие, за да го щ. във формата на непроменено до толкова далечни места и уби малки вертлявых червеи. Слава на Бога, са отишли в небитието времена, когато всички глисти са и редица отровни пиперазином, правеха клизми с чесън и непрестанно гладили бельо. В момента има лекарства, растворяющие тези нематоди и не изискват допълнителни дейности.

Добре позната (също от детството) и тази глистная нашествието, като ascariasis. Кръгъл сравнително големи кръгли червеи, те са в състояние да се забъркваш нещата много неприятности, мигрируя едва ли не в целия организъм. Във всеки случай, те се движат свободно на стомашно-стомашно-чревния тракт, заползают в дихателните пътища, на техните ларви могат да се открият в синусите и органите на пикочо-половата система.

Струва ли си да се надяваме в такъв случай на чудодейни свойства на манастирския чай от паразити — дело на всеки. Ние, позовавайки се на състава му, само спомнете си, че билкови лекарства, които не винаги са безвредни за организма средство, те могат да причинят алергични реакции и имат своите противопоказания. По този начин, манастирски събиране от паразити съдържа:

 • Бял равнец;
 • Лайката аптечную;
 • Вратига;
 • Градински чай;
 • Камшик;
 • Лютива мента;
 • Кората на дъб;
 • Невен;
 • Листа от бреза;
 • Сушеницу топяную.

Основен акцент като противоглистного средства в състава на манастирския събиране на сметки за вратига, която е противопоказан в детска възраст, при хипертония, камъни в бъбреците и камъни в жлъчката, пелин горчив, също с редица противопоказания (анемия, алергия, бременност и кърмене). Деца до 2-3 години да не се използва лютива мента и кора от дъб и абсолютно този списък се свива при страдащите от алергии, а също така от бременни и кърмещи гърдите на жените.

Оказва се, че антипаразитарный манастирски чай може спокойно да вземат само здрав човек, по същия начин, покинувший «нежна възраст», а най-често срещаните паразити (pinworms, кръгли червеи) и най-вече «обичат» именно децата.

Може би читателят и сам позна, че пийте чай в случай на присъствие тения (бичи и свински цепень) или власоглава няма никакъв смисъл, тъй като тези големи и опасни паразити на монашески чай просто не реагират.

Чай от безсъние: здрав сън и силна нервна система

При безсъние искате винаги да ви посъветва да пие манастирски чай, който така и се нарича «Здрав сън». С оглед на факта, че сънят в сегашно време разстроен не само при възрастните хора, но и младите хора, не трябва да бърза да «подсаживаться» за предизвикване на привикване към лекарства, така че първоначално манастирски събиране или друг лечебен чай от специално подбрани средства ще бъде като веднъж е годен. Тоест, в този случай мнението на производителите по-общо съвпада с мнението на лекаря.

Напитка, за да успокои нервната система и да се осигури нормална почивка, е приблизително такъв състав:

 1. Мелиса;
 2. Риган;
 3. Шипка;
 4. Хмел (копчета там);
 5. Мента;
 6. Motherwort.

Чай за подобряване на паметта и работата на мозъка

Манастирският чай за подобряване на паметта и работата на мозъка приемат главно хора на практика здрави, предимно заети в професии, които изискват не малък умствено натоварване. Въпреки че пенсионерите, които желаят да се удължи яснота на ума, докато е възможно, също често прибягва до средства от растителен произход, които са в състояние да позволи на интензивно да работи с главата. В крайна сметка, читателите сами добре информирани за този чай, което показва нарастващата му популярност с всеки изминал ден.

Манастирският такса за мозъка и паметта също е значителен списък от билки, но човек, приобретающий напитка, трябва да знае за отношението на вашето тяло към отделните компоненти (възможна индивидуална непоносимост или други противопоказания?):

 • Градински чай – укрепва кръвоносните съдове и паметта;

 • Пелин – помага да се отложи получената информация в дългосрочен план;
 • Червен корен – подобрява кръвообращението в мозъка мозъка;
 • Мента – подобрява фокуса, предпазва мозъка от преумора;
 • Маточина – успокоява нервната система;
 • Евкалипт – подобрява настроението, повишава защитата на дейност;
 • Детелина – предотвратява повишаване на вътречерепното налягане;
 • Шипка – обявената склад на витамин (А, В, С, К, Р);
 • Ягоди – доставя витамини и микроелементи мозъчните клетки;
 • Лабазник – повишава ефективността;
 • Говеда чанта – подобрява метаболитни процеси в тъканите на главния мозък.

Манастирският чай за оглед

За съжаление, за този важен орган си спомняме само тогава, когато пред очите започва всичко расплываться, трудно се чете цените в магазина или да се различи номер приближаването на превозното средство. Много сайтове или познати веднага предлагат манастирски чай. Не подценяване на неговите добродетели, все пак като за начало бих искал да ви посъветва да отидете в санаториум кабинет и да чуете мнението на лекар. Може би, падането на зрението се дължи не на възрастта или от прекомерно напрежение? Въпреки това, ако лекарят все пак реши причина възрастови промени или постоянно напрежението на очите, но, вероятно, манастирски чай за подобряване на зрението ще забави настъплението зависимост от оптични устройства.

Манастирският събиране, за да ви помогне да направите от околните елементи, по-ясен и изразителен, може да се състои от различни билки:

 1. Лайка;
 2. Градински чай;
 3. Олеорезини;
 4. Боровинки (може би, дори и на децата е известно, като плодове, боровинките са полезни за зрението);
 5. Eyebright (тази навсякъде произрастающую трева на много векове се използва за лечение на очни заболявания);
 6. Берберис;
 7. Дяволска;
 8. Магнолия;
 9. Малина;
 10. Жълт кантарион;
 11. Шипка.

Манастирският чай от диабет: може ли да се лекува диабет веднъж и завинаги?

Диабет може да се лекува! Това е силно казано. Интересно становище на лекаря на един от сайтовете, който не се препоръчва на своите пациенти да слушате съветите на традиционната медицина, ориентируя им за придобиване на народни средства за защита. Вероятно, все пак става въпрос само за диабет II тип, тъй като за първи приема единствено инсулин, и лечението манастирски чай вместо него, може значително да навреди на пациента.

Диабет се включва в групата на » най-остри проблеми на нашето време, и тук, оказва се, че всичко е толкова просто: поръчах манастирски чай, 3 седмици попил, всичко, както си ръка оттегли. Диабет полиэтиологичное заболяване, генетична предразположеност вече е доказано, но много причини остава «зад кадър». И ясно е, че това заболяване, а именно: диабет II тип, може да се забавят, при спазване на диетата и пиене на лечебни билки, но, за съжаление, се излекува напълно, докато не успее.

Възможно е, че набор от билки е в състояние да понижава кръвната захар, подобряване на благосъстоянието на диабет, едновременно решаване на други проблеми, но и да поеме мисията на пълното премахване на диабет, не може, така и на пациента, употребляющему чай, все още трябва да:

 1. Да спазвате диета № 9;
 2. Да се контролира захарта в кръвта;
 3. Посети ендокринолог;
 4. Се проведе диспансеризацию.

Друго поведение ще е просто неразумно, защото чай не замества инсулина.

Препоръчително е употребата на манастирския чай от диабет съвместно с други дейности, насочени към прекомерно повишаване на кръвната захар, което води до различни усложнения. Това е вероятно, че, постоянно консумирането на лечебен чай, премахване на вредните за диабетици храни може дълго време да издържи без да се прибягва до помощта на фармакологични средства. Освен това, може да става въпрос само за заболяването тип 2, с първата подобни възможности не са точно ще се проведат.

Рецепта за светите места на Русия е набор от широко разпространените билки, известни като забележителни лечебни средства:

 • Плодовете и корените от шипка, лечебни качества на което никой не се съмнява, те са описани по-рано в чая за отслабване;
 • Риган масло, съдържащи дъбилни вещества, етерично масло, аскорбинова киселина, за сет на своя уникален състав може в някои случаи дори се съревновават с противоаллергическими медикаменти и антибиотици, вместо тях. Оказва тонизиращо и стимулиращо действие, притежава пикочогонно, ветрогонным, противовъзпалителен ефект;
 • Жълт кантарион. Известен и признат не само в народната медицина, но и в официалната фармакология жълт кантарион, използван в лечението на широк спектър от заболявания на бъбреците и заболявания, възпалителни процеси, депресивни състояния. Жълт кантарион съдържа много полезни микроелементи, дъбилни вещества, витамини А, С, РР и по малко сили, може би, ще допринесе за намаляване на захар в серума на кръвта, но е напълно да замени работата на лангерхансовите острови, които са на инсулин, без да гледа на своето звучен името и добре подбрана комбинация с други билки, растението не е способно;
 • Чай черен, закупен от магазина, който, казват, може да се замени със зелен, също влиза в състава на лечебни напитки. Повечето хора и така да го ядат всеки ден, но, вероятно, с лечебни билки, действието му ще стане по-забележим.

Чай от диабет от Беларус (манастири Витебщины) се различава разширен състав, който, освен, риган, жълт кантарион, от шипка и чай от магазина, представени и други дарове на беларус на природата:

 1. Лечебен мъх;
 2. Боровинки;
 3. Репей войлочный;
 4. Глухарче;
 5. Мащерка;
 6. Лайка;
 7. Бяла черница;
 8. Ерусалим артишок;
 9. Манжетка;
 10. Козе rue;
 11. Черноголовик.

Списъкът, разбира се внушителен, която обещава:

 • За укрепване на кръвоносните съдове;
 • Намаляване на захарта;
 • Повишаване на съпротивителните сили на организма към различни инфекции;
 • Регулиране на процесите на обмяната на веществата, работата на СЧ, тегло.

Най-вероятно така и ще бъде, чай добър, общеукрепляющий, той ще изпълни своята задача в това отношение, но напълно да забравите за диабета не да се адаптира, така че пациентите, като изискан диагноза (захарен диабет) напълно да се отпуснете, не си струва. Болестта се върне, само като човек е в кутия, пиене на лечебна напитка.

Цената на манастирския чай от диабет с отстъпка от 50% е 990 рубли. За да не тече за измама и не се получи «котка в чувал», е желателно да поръчате му на доказани сайтове, предварително изучаване на състава на продукта, а след това изпрати «черно байховый»…

Монастрырский чай ни избави от хипертонията?

В инструкциите на манастирския чай от високо кръвно налягане (артериална хипертония) се посочва, че заболяването може напълно да спечели, тъй като събиране не само нормализира налягане, укрепва стените на кръвоносните съдове, предотвратява появата на криза, инсулт или инфаркт, с което, като цяло, може да се съгласи. Все пак, както гласи една и съща инструкция, той още и премахва причините за развитие на артериална хипертония, при което, става въпрос за АГ 2-3 степен, когато съдови стени на атеросклероза докосна много.

Изхождайки от състава на чай, може да не се съмняваме, че той оказва положително въздействие върху работата на сърцето, на мозъчната дейност, функцията на храносмилателната система. В манастирски чай от хипертония идват такива прекрасни и обществено достъпни билки, като:

 1. Шипка;
 2. Жълт кантарион;
 3. Бял оман;
 4. Риган;
 5. Motherwort;
 6. Арония;
 7. Глог;
 8. Черен чай.

Без съмнение, тази такса помага в борбата с артериалната хипертония и други съдови проблеми, употребявайки го постоянно, може да се откаже в някои случаи от закупуване на лекарства, които намаляват кръвното налягане, но си струва, не се пие чай в продължение на седмици и AH напомни за себе си отново. Атеросклеротични плаки, висящи по стените на кръвоносните съдове, не растворятся и няма да изчезне. Тъжно е, но този факт трябва да се има предвид. Манастирският събиране могат да съветват специалисти, всеки лекар знае, колко трудно е да вземете лекарството, намаляване (до нормата!) кръвното налягане и, ако набор от лечебни билки е в състояние да замени постоянно приемани хапчета, защо мнението на лекаря трябва да бъде друг. Друг е въпросът колко манастирски чай ще ви струва за пациента, тъй като тя трябва да се пие постоянно. Ако събиране на достатъчно да се консумира до 3 седмици (990 рубли), а след това достатъчно ли заплата, а по пенсия?

Сърдечен манастирски чай

Не лукавят разпространителите на сърдечната на манастирския чай твърдят, че той помага да се справят с проблеми, постигшими на сърдечно-съдовата система, това е точно помага, а не да се приема в две сметки да ги разреши, веднъж и завинаги. Хората, страдащи от подобни заболявания, със сигурност знаят, че много сърдечни лекарства, произведени на базата на растителни суровини. Защо не направите чай от същите растения, като не ги превръща в хапчета? И е вкусно и приятно.

Специално подбран и правилно съставен от сърдечен манастирски чай, може да ненатрапчиво да помагат на човека да се бори, укрепване на здравето, чрез регулиране на налягането, изравняване на пулса. Въпреки това не може да се каже, че чай «по-младото сърце ще инвестира, сърцето на стария в замяна», на пациента трябва да живеят със своите но, може би, лечебен събиране ще помогне за удължаване на този живот. Тя се състои от дълъг списък с лечебни билки:

 • Валериан;
 • Мента;
 • Глог;
 • Meadowsweet или лабазник вязолистный;
 • Шипка;
 • Хвощ;
 • Motherwort;
 • Мелиса.

Някои от изброените билки вече са се срещали в други манастирски такси, и читателят около представлява най-доброто качество. Заедно тези растения усилват действието един на друг, да допринесе за подобряване на храненето на сърдечния мускул, успокояват нервите, укрепват съдовата стена, облекчаване на спазми на кръвоносните съдове, намаляване на налягането.

Манастирският събиране на почистит черния дроб и…

Лечение манастирски чай е много популярно при заболявания на черния дроб и стомаха, което не е изненадващо, тъй като тези органи са най-достъпни за всички въздействия, вредни и полезни. Подобно на фармакологични средства, предназначени за лечение на сърдечно-съдовата система, на лекарства, които помагат при заболявания на храносмилателната система, също така е често в основата си имат растителен компонент.

Черният дроб е много чувствителен орган, тя отговаря за лошо, тя пак проявява способността бързо да се възстановява, когато влиянието на вредните фактори свършва. Това обаче съвсем не означава, че обезвреживая отрови, той може всичко да издържа, да не се нуждаят в почистването. Манастирският събиране подходящ за възстановяване на леко засегнат черния дроб и помага на повредената хепатит, цироза или (не дай Боже) рак на орган още известно време да се справи със своята задача. Разбира се, при гепатитах може да се разчита на значително удължаване на живота. В състава на черен събиране са включени растителни съставки, почистване и оздоравливающие черния дроб, притежаващ противовъзпалително, спазмолитично, диуретично и жлъчегонно действие:

 1. Бял оман;
 2. Лайка;
 3. Corn silk;
 4. Невен;
 5. Мента;
 6. Копър;
 7. Камшик фармацевтичен;
 8. Безсмъртничета пясъчен;
 9. Knotweed (възел трева);
 10. Убийствена.

Приемат монастырское лекарство в продължение на 1-2 седмици (черен дроб в края на краищата, сравнително бързо се възстановява), заваривая чаена лъжичка в чаша вода в продължение на половин час, за да се подготви достатъчно за един ден. Задачата за събиране на информация за пречистване на черния дроб най-често срещана:

 • Защита от неблагоприятно въздействие на лекарствени средства, алкохол или не хранителни продукти, например, след дълги чествания на Нова година;
 • Подобряване на благосъстоянието, подобряване на трудоспособност;
 • Подмладяване, работа на външния вид;
 • Намаляване на телесното тегло;
 • Повишаване на устойчивостта на организма;
 • Премахване на проблеми на храносмилателната система.

Съдейки по коментарите, в състава на манастирския чай за възстановяване на дезинтоксикационных способности на черния дроб, напълно отговаря на изискванията на пациента, той наистина разтоварва на стомашно-чревния трак, придава лекота на тялото, подобрява състоянието на кожата покрива.

…Ще успокои стомаха (рецепта на манастирския на стомашния чай)

Стомашна чай по монастырскому рецепта, може би, най-старият от техните «братовчеди», тъй като проблемите със стомаха винаги е на първо място се решава с помощта на билкови разноски, а след това се обърна към гастроэнтерологу. Лечение манастирски чай при нарушения в храносмилането, придружени от болки и диспепсическими нарушения, се предвижда използването на такива представители на растителния свят:

 • Невен, която смятат за основна в лечението на заболявания на СЧ, защото тя е тайна на лигавицата, помага заживлять рани и да се бори със запек.
 • Ленено семе — покритие, противовъзпалително, снимающее болка средство;
 • Шипка, притежаващи противовъзпалителни, choleretic, подобряват храносмилателния процес свойства, а освен това съдържат голямо количество витамини и други полезни за организма вещества;

 • Жълт кантарион, намаляване на киселинността и премахване на киселини в стомаха, голяма апетита и нормализующий отделителната способност на СЧ;
 • Сушеница топянаяоблекчава възпалението, спазми и болезнени усещания;
 • Ментадава мощен противоболевой ефект, стимулира отделителната дейност на лигавицата на стомаха, спомага за възстановяването на апетита, намалява процесите на ферментация, регулира стол;
 • Пелинактивно се борят с паразити, подобрява процесите на храносмилането, повишава апетита, помага добавянето на всяка от следващите тегло при недохранени пациенти;
 • Хвощ — помага заживлять язви, възстановява нормалната дейност на червата, казват, дори се опитва да се бори с новообразованиями;
 • Бял равнец – тонизира, подобрява отделителната функция, има choleretic и глистогонным действие, намалява газообразование.

Да кажа нищо – събиране прекрасен. Смятаме, че «язвенники» го знаят и отдавна са оценени по достойнство. Цената му не се различава от стойността на други лечебни чайове (990 рубли, 360 хиляди, 360 гривна), да се готви на стомашния чай по монастырскому рецепта е толкова просто, както и другите, обаче, в ръководството, всичко написано едно изречение.

Манастирският чай и болки в кръста

Мнението на лекаря, че болки в гърба могат да бъдат излекувани събирането на растения, много искаме да подложим на съмнение. Безспорно – събиране от остеоартрит, като в състава добре подбрана комбинация от билки може да стимулира микроциркулацията и обменните процеси в тъканите и по този начин да се създаде ефекта на облекчаване на болката, подобряване на подвижността в ставите, а в същото време – на здравето и качеството на живот. Добре е да е след традиционните за болния масажи и ФИЗКУЛТУРА пие манастирски чай. След, но не , вместо. Лежи на дивана, распивая чайове от остеоартрит, може никога да не чакам някакво подобрение.

Казват, че ако се пие манастирски чай няколко пъти на ден в продължение на 3 седмици, а след това и в следствие на остеоартрит — междупрешленните херния може да «се изплаши и да избяга. Обяснете: напитка се приема орално, се извърви дълъг път, който по-бързо да свърши, за да стигне до межпозвоночной херния. Тя ще трябва да се лекува консервативно, докато това е възможно, или премахване по оперативен път, ако, разбира се, тя операбельна.

Днес интернет предлага две рецепти на манастирския чай от остеохондроза. Първият, който дойде от светите места на Русия, състоящ се от:

 1. Шипки;
 2. Корен от бял оман;
 3. Билката жълт кантарион;
 4. Билката риган;
 5. Черен чай.

Тази напитка от всички болести се готви за цял ден: всяка билка — 2 супени лъжици, черен чай – 2 чаени, бял оман с шипка кипятятся 20 минути, след това се добавят останалите и настаиваются 1 час, процеживаются. Използва се отвара, като обикновена заварка, т.е. да пие манастирски чай трябва 2-3 пъти в деня, когато «Бог е в душата ще сложи».

Произходът на втория приписват отново Беларус, състава му, както винаги, по-широко:

 • Бял равнец;
 • Градински чай;
 • Червена боровинка;
 • Репей;
 • Бял оман;
 • «Шотландски боец»;
 • Бреза (листа);
 • Див розмарин;
 • Бъбреците бор;
 • Жълт кантарион.

Как да се готви манастирски чай – написаното в инструкциите (чаена лъжичка заваривается в чаша вряла вода), а се използва вместо обичайните напитки – чай или кафе. Си заслужава, тъй като всички — 990 рубли.

Манастирският чай от простатит: мъж ще се почувства сила и увереност?

С надеждата да премахне разпространени в мъжка среда проблем – възпаление на простатната жлеза (простатит) силната половина от човечеството също се обръща към различни методи на народната медицина, сред които и в момента се води монашески чай от простатит. Ето и неговите съставки:

 1. Брезови пъпки;
 2. Motherwort

 3. Орхидеи;
 4. Коприва;
 5. Женско биле;
 6. Репей
 7. Божур ;
 8. Аир
 9. Шипка;
 10. Жълт кантарион.

В този състав, главно използвани противовъзпалителни, антибактериални, заживляющие и подобряване на обменните процеси в тъканите свойства, изброени представители на беларуската флора. Много от тези растения, като склад на полезни вещества (етерични масла, витамини, микроелементи и полизахариди), влезли в официалната фармакопеята и служат не само за народна медицина. Въпреки това, в допълнение към основните добродетели, някои имат сериозни противопоказания. Например, женско биле е в състояние да задържа течност, доведе до отекам и повишаване на налягането, което на човек, страдащи от артериална хипертония ще е съвсем за нищо.

Може би, преди да закупите на манастира чай все пак трябва да започнете да го проучи състава, свойствата на входящите компоненти, да се запознаете с противопоказания (не цялото чай, разбира се, защото в инструкциите ще намерите 100% безвредност, както и неговите компоненти).

Манастирският чай и менопауза

Често с лечебен чай съветват да започне борба с приближаване на климаксом. Прекомерно изпотяване, «топли вълни», раздразнителност, нарушение на съня значително расшатывают нервната система и намаляват общата ефективност. Много жени, които приемат като успокоително напитка от билки, отбелязват от себе си за намаляване на проявите на лош период и подобряване на благосъстоянието.

Състои лечебният чай от различни части на следните растения:

 • Мащерка;
 • Градински чай (има високо эстрогеноподобным действие);
 • Шипка;
 • Глог;
 • Риган;
 • Цъфтят сали;
 • Невен;
 • Жълт кантарион;
 • Stevia (мед трева).

Но трябва да се отбележи, че списъкът на представителите на флората могат леко да се променят, например, в състава на манастирския събиране, поставена на менопаузата, могат да се срещнат овчарска торбичка, хвощ, бял равнец, мента и други билки.

Манастирският чай и варикоз

Лечение манастирски чай на разширени вени е желателно да се приведе в съответствие с флебологом. Мнение на лекаря, относно състоянието на кръвоносните съдове и степента на поражението им е особено важно, защото освен разширените вени, които човек вижда с невъоръжено око, могат да бъдат и други, дълбоко скрити, че има промяна. Не може сляпо да вярва, че е някаква болест, включително разширени разширяване на венозных съдове, ще отмине без следа.

Лечебен чай помага за укрепване на съдовите стени, за известно време се нормализира обменните процеси, премахване на възпаление и подуване, в известна степен да намали тромбообразование, но не може да реши всички проблеми веднъж и завинаги. В състава му влизат:

 1. Жълт кантарион;

 2. Лайка;
 3. Коприва;
 4. Бръшлян поле;
 5. Бял равнец;
 6. Плодове на офика.

Трябва да се има предвид, че патологическо изменение на кръвоносните съдове най-често се отнася до немолодого възраст, затова трябва да се има предвид и съпътстващи заболявания, които могат да станат противопоказание за прилагането на отделни представители на растителния свят. Да, и при по-млади не винаги всичко е наред, алергични реакции възраст не могат да си избират.

И така – правим равносметка

Удря рекламна страница, посветена на монастырскому чай, читателят на първо място ще получи информация за непревзойденных качествата на напитката и на абсолютната си безопасност. Но, както казва напреднали младежи «фильтруй базар»:

 • Особено полезни чайове за черния дроб, стомаха и безсъние, тук не поспоришь. Пия билкови събиране на «Супер памет» при стрес, влошаване на концентрацията, вниманието и паметта също не ще бъде излишно;
 • Не е зле да го прилага при хипертония, сърдечно-съдови заболявания, варикозе, диабет, нарушения на зрението, простатит и дори остеохондроза, където той наистина помага да се справят, но не замества основното лечение и не избавя от болестта веднъж завинаги;
 • Чай за отслабване е описан подробно в началото на статията, да вярваме или да не вярваме – дело на всеки. Напитката ще ви помогне оздоровиться и намаляване на теглото, ако питейна му не ще седи със скръстени ръце, и да се консумират без мярка любимите си ястия. Подобна е ситуацията и с чайове против алкохолизъм и тютюнопушене — принос в укрепването на воля за отказ от при лечението на наркомании навици, те ще ви помогнат, общото състояние ще се подобри, но чудо без определени действия от страна на пациента няма да се случи;

 • Ще помогне, като помощно средство, манастирски чай и в случай на простатит, защото той има противовъзпалителни и антибактериални способности. Същото може да се каже и за антипаразитарном манастирски чай — някои «почистване» свойства тя притежава. Обаче да се отървем от всички и от всички паразити той едва ли ще помогне.

Въпросът е как да поръчам чай и да не се препъне в измама – виси във въздуха. Всеки човек трябва да се обмисли и да вземе решение, Свето-Елисаветинский манастир, на която се позовават всички сайтове за чайове, питие в интернет не се търгува. Той продава билкови такси в кафене, близо до манастир (вече в завършен вид). Единственото нещо, което може да предложи на купувача, сомневающемуся в автентичността на чай – анализира отрицателни отзиви по форумите. Повярвайте ми, те са там, но не на страниците на което продава чай на сайта.

Някои се оплакват, че поръчаната за 990 рубли чай идва за 1300 (разходи за доставка), други твърдят еднозначно – да не може, трети, меко казано, съобщават: «за Да помогна на манастира чай – трябва да начин на живот да водят монашески». Въпреки това, най-многобройната част от публиката уверено твърди: «едно Ново, прекрасно, излечивающее от всички болести, ефективно снижающее тегло лекарство – манастирският чай от всичко». Нашето мнение – не си струва да се потопите в крайности, лечение манастирски чай – аксесоари, при всяко заболяване не боли, нали и без никаква патология помага за укрепване на тялото, подобряване на имунитета, подобряване на настроението и вярват в светлото бъдеще.

READ  Внутричерепная хипертония мозъка: причини, симптоми при новородени, възрастни, диагностика, лечение

MAXCACHE: 0.48MB/0.00178 sec