Манастирският чай: състав, ревюта, от паразити, при варикозе, безсъние, алкохолизъм, захарен диабет, за мозъка

Манастирският чай — развод или истина

В сегашното време на производители едва ли не всеки новомодного средства обещават му безспорната и абсолютна ефективност в лечението на всички заболявания. Един от тези средства-панацеите е ултрамодерен манастирски чай.

Панацея

За по-добро разбиране за това, какво се разбира под думата «панацея», заслужава да се направи малко отклонение и да се обясни, от къде, всъщност, това е думата се появява.

При Эскулапа (римския бог на лечение) е имала две дъщери, които са наследили от него способности за изцеление. Първата от тях, е Панацея, е изключително высокомерна и самоуверенна, и взимаше си позволя да кажа, че дава на човечеството един-единственото лекарство, което ще помогне при всяко заболяване. Втората, Гигия, е била скромна и разумна, и всички сили се опитва да задържи сестра от дръзко изявления.

В крайна сметка, на пътя сестрите се разделиха: Гигия се превърна в проповядва здравословен начин на живот чрез познаването на нейните Закони (в чест на тази богиня е получил името си хигиена), както е Панацея все още продължава да търси универсално лекарство, изцеление на хората таблетки и микстурами (името й е популярно е станало част от ежедневието).

Струва ли си да вярваме

В сегашно време, потенциалните купувачи средства за лечение всички болести, условно се разделят на четири категории:

 • Доверието е абсолютно всяка информация за чудо-средства, получени от които нищо източници: телевизия, интернет, от колеги, приятели или познати. Тези хора, всъщност, представляват основната част от купувачи «панацея», закупуване на лекарства, които да помогнат «да се прибират 30 килограма за един месец» или «да се лекува простатит за един ден».
 • Към препоръките и съветите на трети страни хората се отнасят като правило, със здрави скепсисом, както тук в интернет, разчитат безрезервно, като се има предвид, че коментари от доволни клиенти или друго средство за измами, които не могат.
 • Се обръщат единствено към традиционната медицина, напълно игнорирайки всички модни новости. Тази категория хора смятат (и аз трябва да кажа, с право) че изпитанието на себе си лекарства необясними състав и качество може да е много тъжни последици за организма.
 • Предпочитат изобщо пренебрегват лечебни средства, което се ръководи от принципа «живеем, докато не отвалилось». Така потребителите е изключително трудно да се обясни необходимостта от придобиване на всеки, дори и наистина стои лекарства, тъй като те съвсем не обръщат внимание нито на биологично активни добавки, нито на различни видове диети, нито на здравословен начин на живот като цяло.
 • Разбира се, има известна степен на вероятност, че манастирският чай – това е наистина добро средство, помага и от простатит, и от остеоартрит, обаче да се прецени за всеки препарат е възможно само, ако е известен състава му.

Преди да поръчате този малко известен продукт, струва си да се разбере принципът на терапевтично действие на напитката чрез изучаване на свойствата на всеки отделно взет компонент на манастирския чай.

Състав

Интернет търговците на манастирския чай твърдят, че има два варианта на този лекарствен събиране. И така, какъв е състава на манастирския чай?

Първи Вариант

Според твърдения на продавачите, този чай е родом от Свето-Елисаветинского на манастира, и в състава му са включени седем билки:

 • Лайка. Определено е кралицата на лечебните растения, не трябва в отделен представяне. Тя изчиства организма от токсините, успокоява лигавицата на стомашно-чревния тракт, както и има възможност за лечение на множество вътрешни органи, включително черния дроб и на простатата.
 • Копър. Много прилича на копър (с които, между другото, успешно създава хибриди, ако се окаже наблизо), но по миризмата прилича по-скоро на естрагон или мента. Това растение е добре да знаят младите майка, тъй като той е първо средство за борба с колики при деца. Копър ускорява в организма, обмяната на веществата и помага за намаляване на теглото, като предотвратява натрупването на нови холестериновых плаки и намаляват апетита.
 • Черен бъз. Е ефективен изпотяване и диуретично действие, което помага да се отървете от излишните килограми. Освен това, бъз има способността да лекува различни кожни заболявания, а в някои случаи помага и в борбата с възпалява хемороиди.
 • Липов цвят. Напитка от липовых цветя много хора използват като аналог на покупному чай, тъй като чай от липа има красив златист цвят с деликатен сладък аромат. Тази напитка все още е полезен – той усилва отделянето на стомашни сокове, има противовъзпалително, урината е, пото — и choleretic имот.
 • Мента. Основно се използва като средство за борба с гадене, тъй като е собственост стреля мускулни спазми на стомаха, помага усвоени хранителни вещества, има ветрогонный ефект. Освен това, растението често влиза в състава на успокоительных лекарства. Има мента и един не много приятен страничен ефект – тя е толкова добре отпуска, че дори може да понижи категорията на мъжката сила, че едва ли ще оценят представители на мъжкия пол.
 • Александрийски лист. Това растение също е на името на сена, и свойствата му е доста опасно – това е силно очистително средство и назначен тя трябва единствено от лекар. При продължително приемане на сена уврежда лигавиците на стомашно-чревния тракт, а също така води до пристрастяване и необходимостта от увеличаване на дозата, тъй като червата на пациента отказва да работи нормално без това средство. В действителност, имоти александрийски лист може да се нарече наркотици.
 • Глухарче. Укрепва и защитава черния дроб, помага му на нормалното функциониране и прочистване. Авторите на разноски за отслабване обикновено се отбелязват способността на растенията до намаляване на апетита, но това изглежда доста съмнително, тъй като дори и на официалната медицина подметила, че глухарче, напротив, предизвиква желание да се яде.

Втори Вариант

Този травный събиране също е представен като родом от Свето-Елисаветинского манастир в Минск, но състава му е доста различен от предишния. Така, както и в първия вариант на събиране, в него има цветя от бъз, и се прилага инструкция, как да си направим чай по този начин да се прави нищо, губят два месеца 15 килограма.

Въпреки това, в състава на манастирския чай са включени вече не седем, а на цели десет растения:

 • Невен. Именно това растение послужи като основа за създаване на множество лекарства различен вид, тъй като притежава седативни, ранозаживляющими, дезинфекционни и антимикробни свойства. В състава на витамин чай за общо укрепване на невен трябва да е доста между другото, но ето за нейните ползи за отслабване много трудно да се прецени.
 • Бреза. В известна степен е болест-модифициращи антиревматични лекарства, диуретично действие, антибактериални и choleretic свойства. А ето ползи от брезови листа в изгарянето на мазнини, изглежда доста съмнителна.
 • Детелина. Третира това растение е основно заболяване на кръвоносните съдове, което помага за укрепване на стените им, а също така е ефективен в борбата със заболявания на сърцето и нервната система. Да намалите теглото си е полезно за сметка на пото — и диуретични свойства и заедно с останалите съставки може да помогне да отслабнете няколко килограма.
 • Ягоди. Има приятен вкус и деликатен аромат, съдържа голямо количество витамини. Ягоди има свойството да неутрализира възпалителни процеси, укрепва слаби съдове и успокоява нервната система, а също така може да се прилага като диуретик, което в известна степен улеснява процеса на отслабване.
 • Коприва коприва. Съчетава в себе си лъвския пай от менделеевата таблица, и е богата на мазнини, фибри, витамини и органични киселини. За тези, които спазват диета, коприва е просто незаменим, тъй като е в състояние да осигури на организма всички необходими вещества.
 • Листа от френско грозде. Извадени от тялото на каловые маса, заедно с като шлака и токсини, и притежава силно диуретично действие. Основното предимство на листа, френско грозде, е, че те са изключително богати на витамини за съдове и са в състояние оздоравливать тялото. А ето и способността на растенията към изглаждане на хормоналните нива е под съмнение, така че при неговите нарушения по-добре да слушате съветите на специалист.
 • Шипка. За това, че растението е мощнейшим антиоксидант, знае, може би дори на дете. И, без съмнение, растението ще спечели причинени от процеса на отслабване на общия стрес на организма. Ако в заказанном чай се вижда шипка, дори може да се предположи, че успя да си поръчате това, което е необходимо.
 • Meadowsweet. В противен случай, това растение се нарича лабазник вязолистный, и спектър на приложение е доста внушителен: да я използват, когато са припадъци, и като противовоспалителительное средство, и като бактерицидного на лекарството. Но в чая за отслабване е в основата са взети под внимание потогонные способността на растенията.
 • Бял оман. Известен със своята ефективност в борбата със заболявания, ЧРЕВНИ, на дихателните органи и кожата покрива, както и високо съдържание на витамин Д.
 • По-възрастният. Свойства на това растение са описани в предишния вариант на събиране, и се свеждат до отделянето на излишната течност.
READ  Аритмия на сърцето: форми, лечение, симптоми, причини

От всичко по-горе не е трудно да се заключи, че при изготвянето на всеки от чаено събиране за отслабване (и рецепти на манастирския чай не са изключение), основен акцент се поставя върху способността на билки бързо се извежда от организма каловые маса и течността, благодарение на което, всъщност, се случва загуба на тегло.

Но трябва да се разбере, че един и същи начин от организма се отделят и необходимите за нормалното му функциониране елементи, което може да доведе до сериозни нарушения на здравето.

Така че много по-разумно ще преразгледа хранителния си режим и да овладеят някакви физически упражнения за поддържане на физическа форма (например, да се запишат в спортната зала или да правя йога).

Също така е изключително неразумно да се разчита на гаранциите на производителите чайове за техните способности за нормализиране на хормоналния фон. Хормони в кръвта – това е много коварен, и да се отдадете на самолечение не бива в никакъв случай, иначе има риск още повече да влоши здравето и да предизвика сериозни проблеми.

Въпреки че при всичко това на практика не възниква съмнение, че билкови такси ще окажат много положително влияние върху мазен СЧ, кръвоносните съдове, сърцето и черния дроб. Точно това и потвърждават наличието на инструкции за чай описания от него цялостна действия.

От паразити

Много интересно наблюдение: обикновено производителите на манастирския чай призовават да започнат употребата му веднага, след като човек се чувства в организма, наличието на някакви извънземни «същества» (въпреки че подобна фраза може да се тълкува доста права, в този контекст под тварями се подразбират паразити). Обаче разкриват наличието на човешки червеи може само с помощта на лабораторни изследвания, както и за симптоми на така наречения «присъствие» може да се крие богата гама от заболявания на стомашно-чревния тракт.

По принцип, сега е модерно да се разсъждава за наличието на почти всяко дете обезпаразитяване, това имам предвид pinworms, живеещи в по-ниските части на червата. Причинява обезпаразитяване энтеробиоз – с други думи, детска любознателност, принуждавайки вървят в устата на всичко, което нито попадя, без да пречи с това за чистотата на своите ръце. Трудно е дори да си представим, че това се наложи да пие, та то щ. до места за локализация на pinworms и ги унищожават, без при това да вреди на организма.

Много познато и това състояние, като акаридоз, т.е. заразяване на големи, кръгли червеи акаридами. Им коварство се състои в това, че акариды не седят на място, а свободно да се движат из тялото, прониква дори в носоглотку.

Манастирският чай от паразити се радва на популярност, тъй като не съдържа химически съставки, а се състои изцяло от естествени съставки. Но все пак си струва да се чудя, трябва ли да се разчита на свойствата на растенията, за да се отървем от толкова деликатни проблеми, като глисти. В края на краищата човек трябва да знае, че билките от червеи, далеч не са толкова безобидни, колкото изглежда на пръв поглед, те имат своите противопоказания и странични ефекти, и е в състояние да нанесе на организма е не по-малко вреда, отколкото лекарства.

Така че, антипаразитарный манастирски чай се състои от лайка, от мента, от вратига, кора от дъб, бял равнец, невен, градински чай, бреза лист, камшик и сушеницы топяной. При това основното antihelminthic действие се възлага на вратига, който е строго противопоказан при деца с високо кръвно налягане, както и на лица с камъни в жлъчката болестта. Освен това, децата под три години, не могат да се използват мента. Не е необходимо дори да се говори за бременни жени и аллергиках – в техния случай употребата на подобни средства воспрещено категорично.

От това следва, че антипаразитарный манастирски чай без щети за себе си може да приема само абсолютно здрав възрастен човек. А глисти, както е известно, «обичат» не възрастни, а като път на децата.

Между другото, в случай на откриване в организма на такива паразити като солитер или whipworm, пиенето на чай е напълно безсмислено – глисти този размер на него по никакъв начин не реагира.

При варикозе

Ако човек ще се използва манастирски чай като средство за борба с разширени вени, трябва да получите съвет от специалист-флеболога. Защото далеч не всички промени съдови стени видими при визуална проверка – това е напълно възможно, че в тялото има място, да бъде още някаква дълбоко скрита патология.

Лечебен чай на манастира е напълно в състояние да се справят с отечностью и болевыми усещания, той по силата на укрепване на стените на кръвоносните съдове и има благоприятен ефект върху метаболитните процеси, но въпреки това да победи болестта веднъж и завинаги му, уви, не силата.

Състав на манастирския чай от разширени вени:

 • Лайка.
 • Коприва.
 • Поле бръшлян.
 • Жълт кантарион.
 • Бял равнец.
 • Плодове на офика.

Заслужава отделно се отбележи, че промяната на състоянието на кръвоносните съдове, често се срещат в доста зряла възраст, и в този период са склонни да се развият различни заболявания, наличието на които може да бъде противопоказание за прилагане на определени лечебни билки. Е и, определено, трябва да се вземе предвид възможността от възникване на алергични реакции.

От простатит

Сред представителите на мъжкия пол са доста често срещано заболяване е простатит, и че мъжете също не презират от народната медицина, за да се отървем от толкова неприятна болест.

Сред компонентите на манастирския чай от простатит може да се нарече репей, motherwort, божур, коприва, солодку, тръстика, брезови пъпки, жълт кантарион и шипка – това е, заживляющие и противовъзпалителни съставки, които допринасят за нормализиране на обменните процеси в тъканите.

Но следва да се има предвид, че някои от компонентите са в състояние заедно с това да доведе до високо налягане и да предизвикат подуване, а толкова полезен ефект от това не може да се нарича. Преди да се започне с прием на този чай, на стойност не съжалявам няколко минути и внимателно да се проучи и свойства противопоказание всичките му компоненти.

READ  Появата на кръв след обгаряне на ерозия: ток, радиоволнами, причини, симптоми, лечение, усложнения

За отслабване

Многобройни положителни отзиви на хора е написано, че манастирският чай е чудесно средство за отслабване. Въпреки че, от гледна точка на здравия скептицизъм, за да се бори с наднорменото тегло монаси, по принцип, и няма нужда – в края на краищата морето при тях далеч не е празен.

Да, и многодневный пост сам по себе си предполага въздържане от храна. Обаче напитка от билки, наречена манастирски чай е бил използван не за отпадане на излишни килограми, а на първо място, за да поддържа силите на тялото в продължение на пост, за укрепване на здравето, както телесен, така и духовен. В състава на тази напитка са включени събраните близо до манастира на лекарствени билки.

От алкохолизъм

Дори от вредните навици вече препоръчват да се отървете с помощта на манастирския чай. Въпреки че се счита за общоприето мнение е, че напълно да се отървете от, например, от алкохолизъм, невъзможно е, и колкото и да е дълго, нито е въздържанието, някога ще дойде момент същата тази «първа » чашки», която вмиг повишаване на забравени усещания и ще си спомнят старите «подвизи». Въпреки това се смята, че човек, който приключилась алкохолна зависимост, веднага да дръпне ръката и да го изпрати на бунището, грешно. Ако болният не се понижи до явна деградация, да го спаси, е реалистично.

Съживи за алкохолик понятия като дом, семейство и работа, по силата на много специализирани средства, и чайове от алкохолизъм също може да изиграе, за да се отървем от навика да не е последната роля. Но само при едно условие: хората трябва ясно да разберат, че дори ако закупеният чай ще му помогне да се справи с алкохолната зависимост, предразположение към нея ще остане завинаги.

Уви, пълна гаранция, за да се отървем от алкохолизъм не може да даде нито един лекар, тъй като именно от болен човек зависи, дали той може да спечели влечение към алкохола завинаги, или излекуване и ще даде само временно облекчение и след известно време всичко ще започне отначало. Ако човек страда алкохолизъм, твърдо решени да «завърже» с вреден навик, тогава трябва да се събира последни сили, но не купя още една бутилка «горчиво», а да отиде вместо това, в кухнята и сварете си чаша лечебен събиране.

Манастирският чай от алкохолизъм обединява в себе си следните функции:

 • Нормализиране на кръвното налягане, което има свойството да увеличи иде след гулянки (а това, между другото, е изпълнен с инсультным състояние).
 • Отслабват апетита алкохолик към алкохола.
 • Извежда от организма скопившиеся в резултат на приема на големи количества алкохол, токсични вещества и токсини, както и на продуктите на разпад на алкохола.
 • Да се предпазим от тежка за организма последствия – психоза, нарушения в работата на сърцето и кръвоносните съдове, заболявания на черния дроб и задстомашната жлеза и други подобни.
 • Отпуснете кръвоносните съдове, спечели главоболие.

А какво, всъщност, трябва да бъде в състава на толкова чудотворни средства, на които е по силите да се справи с всички по-горе цели?

При различни производители състава на манастирския чай от алкохолизъм може да варират, но най-вече в него присъстват следните компоненти:

 • Невен (релаксиращо на нервната система и защищающая черния дроб от вредни въздействия).
 • Безсмъртничета.
 • Аптека лайка (има противовъзпалителен ефект и изпълняваща ролята антисептично средство).
 • Corn silk (благоприятно въздействат върху бъбреците).
 • Копър (премахване на интоксикация на организма).
 • Убийствена (за подобряване на отделянето на токсини).
 • Репей (води в норма на ендокринната система).

Основни компоненти могат да се различават и да бъдат допълнени бессмертником, градински чай или бял равнец, и риган, или чемерицей.

Трябва да се признае, че пациент, който току-що е излязъл от две седмици, на запоя, манастирски чай, едва ли ще е полезен в такива случаи е много по-добре е да се потърси помощта на специалист, който ще специализирани препарати за неутрализиране на вредни въздействия. А тук, в случай, ако човек съзнателно е решил да се раздели с вреден навик, и той с нищо не помагат на конвенционални медицински методи, чай от злоупотребата с алкохол може да окаже неоценима помощ.

Този билков такса ще бъде полезна не само обичайно алкохолици – различно се случва, защото човек, не страдащи от алкохолна зависимост, не може да се изчисли силата си на някакъв празник. Така че е много добре, ако манастирски чай от пиянство ще се окаже в дома си в подобни случаи.

От пушенето

Марк Твен твърди, че да се откажат от тютюнопушенето е много лесно – и, очевидно е, следователно, хвърляне на тютюнопушенето безброй пъти. Разкъсване на човека, бросающего пушат, напълно заслужават състрадание, така медицина е разработила за тях много «заместители» цигари, предназначени да заблудят използва към никотина от тялото – дъвка, пластири, електронни безникотиновые цигари, бонбони и дори книги. Но да се раздели с усещанията, които дава първата утринна затяжка, успява далеч не е всичко – много от тези релаксиращи затягане започват дори мерещиться в съня си. Въпреки, че има ситуации, когато се откажат от лошия навик да принуждава такова заболяване като инфаркт на миокарда – да живеят-това искам.

Изградената зависимост от вредни навици напомня за себе си минута, човек губи възможност спокойно да се отдадете на обичайните си дела. Тялото изпитва най-силният стрес, перестраиваясь към нов режим на работа, така че човек се издига раздразнителност, той започва изключително нервно реагира на най-безобидни ситуации.

Често, бросающие хората започват да пушат много повече има, извеждайки по този начин душата. Резултатът, естествено, не принуждава себе си да чакат и лице в допълнение към лошото настроение получава още и излишни килограми.

Не е известно колко развълнуван от древните проблеми на никотиновата зависимост, но манастирски чай, избавляющий от тютюнопушенето съществува, и родина се смята за Беларус.

В състава на манастирския чай от пушачи се намират на такива компоненти, като медуница (излечивающая заболявания на бронхите и белите дробове), лопен (ефективно справляющийся с кашлица), цвят от бъз, черен оман корен, липа и подбел. Екстри чай може да съдържа и някои други компоненти.

От безсъние

Тъй като в сегашно време, нарушения на съня имат място не само сред възрастните хора, но и младите, не си струва устроено да свикнат да се справят с безсъние с помощта на лекарства. В такива случаи манастирски чай от безсъние «дълбок сън» трябва да е много между другото. Между другото казано, това е онзи рядък случай, когато мнението на медици напълно съвпада с мнението на производителите на чай.

В състава на този напитка обикновено се предлагат билки, които допринасят за релаксация и успокоению на нервната система и като следствие – крепкому и здравословен сън. Обикновено сред компонентите на отделят маточина, мента, motherwort, риган и шипка.

От захарен диабет

Ще облекчи ли манастирски чай от захарен диабет? Становището на медицински специалист, изразена позиция на един от сайтовете, гласи, че при диабет, не си струва да слушате традиционната медицина, като се отдава предпочитание на прилагането на естествени средства. Въпреки това, да слушате съветите на този вид категорично не си струва, тъй като диабетът е много сериозно заболяване, често изисква единствено на приложение на инсулин, и да го замени на монашески чай ще нанесе огромни вреди на организма.

READ  Възглавница от хемороиди: профилактика, прегледи

Диабетът е заболяване, точните причини, на които не са инсталирани до ден днешен. И до този момент са неизвестни случаи, когато болни от захарен диабет успя напълно да излекува чрез прилагане на каквито и да било средства. Така че със сигурност не трябва да се доверявате на мнението, че човек трябва само да пия здравословни чайка няколко седмици – и заболяване на ръка ще се вдигне.

Разбира се, много вероятно е, че заедно с традиционното лечение, прилагането на манастирския чай ще даде осезаеми положителни резултати, но пациентът трябва да осъзнае, че той така или иначе трябва да се контролира нивото на захар в кръвта, да се спазва предписаната диета и редовно да ходи на среща с лекар-эндокринологу. Други варианти ще бъдат съвсем глупави, тъй като всички положителни качества на манастирския чай, да стане алтернатива на инсулин не му е по силите. Въпреки че не изключва вероятността, че при диабет от втори тип прилагането на чай, в комбинация с диета, ще помогне за известно време, да не прибягват до фармакология.

Широко разпространените билки, притежаващи изразени лечебни свойства, могат да окажат помощ на страдащия от диабет:

 • Шипка (корени и плодове) – растението е описано подробно по-рано, и лечебните му свойства не предизвикват съмнение.
 • Черен чай. Такава напитка повечето хора консумират всеки ден, със сигурност дори и един път на ден. Естествено, заедно с лечебни билки, полезните му свойства се увеличили многократно.
 • Жълт кантарион. Това растение се радва не само народната любов – тя също е призната от официалната медицина като средство, помага при лечение на различни възпаления, сърцето, бъбреците, а също така и на депресия. По отношение на своите възможности жълт кантарион ще допринесе за нормализиране на кръвната захар, въпреки че замени на необходимия инсулин напълно, уви, не може.
 • Риган. За сметка на своя състав на растението успешно може да се конкурира с антибиотици и противоаллергенными средства. Допълнително оказва стимулиращо и тонизиращо въздействие, има противовъзпалителен ефект.

Освен гореспоменатите билки, манастирски чай от захарен диабет, увеличен и такива растения, като артишок, глухарче, мащерка, репей, боровинка, лечебен мъх, и някои други. Създателите обещават, че техният продукт ще укрепи кръвоносните съдове, отрегулирует работа на стомашно-чревния тракт, нормализира обменните процеси и намалява кръвната захар. Много е вероятно, че е така и ще бъде, но ефектът чай ще недолговременным, и болестта ще се върне веднага, след като човек е да се откаже от лечебни напитки.

За оглед

За съжаление, хората по природа се различават лекота, и малко хора мислят за здравето на своите очи, докато не се превръща в трудно се чете дори сравнително големи букви и цифри. Разбира се, сред приятелите или познатите има поне един, който да ви препоръча да опитате манастирски чай за подобряване на зрението.

Преди да започнете лечение точка на чай, по-добре все пак да отиде на среща с офтальмологу – все още не е факт, че падането точка не е свързан с някакви сериозни патологиями. А ето при липса на такава, манастирски чай за окото, е способен да забави тясно запознаване с оптични уреди за неопределено време.

Състои такъв билков събиране на окото може от градински чай, смола, лайка, берберис, боровинки, грозде, дяволска, дива роза и жълт кантарион. Както и в предишните случаи, компоненти могат да варират и допълвани.

За мозъка

Манастирският чай за подобряване на работата на главния мозък най-често се приемат хора, чиято работа изисква значително умствено напрежение. Не презират ги и пенсионери, които искат максимално да се удължи яснота на ума си и твърдост памет.

Officinalis събиране, който подобрява паметта, се характеризира с присъствието в състава на доста голям брой билки, и преди да го прилагат струва проверете спецификациите на отделните му компоненти, за да се избегне появата на нежелани ефекти.

И така, в манастира чай за мозъка са налице:

 • Детелина, който предпазва от повишаване на вътречерепното налягане.
 • Ягоди, питающая мозъка на витамини.
 • Евкалипт, в повишаващ работоспособността и който подобрява настроението.
 • Пелин за подобряване на запаметяването на информация.
 • Градински чай, стягащ съдове.
 • Мелиса, спокойна нервна система.
 • Говеда чанта, ни води подобри в мозъка процеси на обмяната на веществата.

Равносметка

Забредая в търсене на природни лекарствени средства за сайтове, посветени на монастырскому чай, човек на първо място ще видите описанието му неоценимых лечебни свойства, клетвени уверения в абсолютна липса на противопоказания и совершеннейшей безопасност. Също така, по всяка вероятност, на страницата ще бъдат представени препоръки за манастира чай, общият тон на които накрая склони човек до необходимостта от незабавно придобиване.

Но в действителност, напитка далеч не е панацея:

 • Подробно описание на манастирския чай за отслабване, го посочените свойства и възможните противопоказания дал в началото на статията. Развод или истина – всеки решава за себе си. Разбира се, ефект от прилагането на напитката ще бъде в случай, ако човек не ще объедаться мазни и сладки храни и да води абсолютно заседнал начин на живот. Същото се отнася и чайове от алкохолизъм и тютюнопушене – без ясно изразен стремеж на човека веднъж и завинаги да се раздели с един вреден навик, тези средства няма да даде равен резултат никакъв резултат, а това, заедно с него може да се окаже много ефективна.
 • С предимство чайове от безсъние, за стомаха и черния дроб се спори е трудно. Хубаво да се пие манастирски чай при диабет, варикозе или простатит, но основното лекарствено лечение, той явно не замести.
 • И тук е въпросът, как да поръчате officinalis събиране и при това да не те хванат в капана на сръчните измама, остава отворен. Трябва да се каже, че белоруски манастир, на която се позовават всички производители на такива продукти, никакви чайове в интернет не се търгува. Билкови такси, се продават единствено в кафене близо до манастира, и то най-вече варени. Ако потенциален купувач се съмнявате в целостта отговарящ за продажба на сайт или като самия продукт си струва прошерстить интернет в обект на търсене на отрицателни отзиви за този продукт.
 • По този начин лесно се препъне в жалбата, че за чай, поръчани отстъпка 50% за 990 рубли, в действителност е трябвало да плати много повече (транспортни разходи). Също могат да се срещнат много негативни коментари по повод това, че няма ефект средство не е, така че парите просто хвърлени на вятъра. А друг път има и откровено умения.своите оплаквания за възникнали след консумация на чай проблеми със здравето. Въпреки, че повечето, разбира се, клятвенно уверява, че манастирският чай – това е най-доброто, което съм опитвал през живота си, и помага той от всичко и веднага.

Който от мненията да слушате – личен въпрос. Но за всеки по-добро разбиране, никога не си струва да изпадате в крайности. Манастирският чай – това не е панацея, и пълноценна лекарствено лечение, той няма да замени в никакъв случай. А ето и укрепване на тялото, подобряване на ефективността и подобряване на настроението при липса на патология, му е силата.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.44MB/0.00126 sec