Мехлем от разширени вени, крем, гел за вените на краката: преглед на най-добрите

Гел и крем за разширени вени като реклама често прекъсва любим сериал, който, според експерти, е признат добра идея, която, междувременно, здрави телевизионните зрители не ми харесва. Но трябва да се отбележи, че варикоз «не остарява» и повече от това — той е изключително благоприятна за сегашния ритъм на живот, така че все по-често могат да се срещнат млади хора, имали време до 30 години да преживеят на оперативната намеса (дори и малоинвазивное) по този въпрос.

Чрез изучаване на фамилна анамнеза по отношение на разширени заболяване, много (не без основание) спокойно могат да се нареждат себе си към групата на потенциалните пациенти флеболога. Въпреки това рискът от развитие на заболяването при наличието на наличната наследствена склонност към варикозу подобряват и други фактори: женски пол, плоски стъпала, наднорменото тегло, се провали избраната професия, която изисква по-дълъг престой в изправено положение.

Нов начин на живот и крем за разширени вени

Спомняйки си за възможни бъдещи проблеми, някои хора не остави този важен въпрос без внимание и се опитват да забавят разширени разширяване на венозных съдове във времето. Те са активни предотвратяване на по-нататъшното развитие на болестта, като само долавят първите признаци на поражение на вените на краката (тежест, нощни спазми, промяна на кожата на кориците на отделните сайтове на долните крайници).

Жените са първите, които забелязват у себе си съдови проблеми, така че по-често от мъжете с тази цел започват да:

 • Интересувам средства на народната медицина;
 • Да намерят сили да преодолеят страха си от пиявици и да гирудотерапией;
 • Категорично да каже «не» лошите навици и толкова популярен сред модни дамски обувки на високи токове;
 • Правят специална гимнастика, ходене на басейн и масаж;
 • Придобиване на компрессионный трикотаж и крем от разширени вени.

След като пробвах различни консервативни методи на лечение на разширени вени повечето пациенти се дава предпочитание на гелям от разширени вени. Гел, не проявява склонност към текучество, при нанасяне върху кожата внимателно се полага, се абсорбира бързо, така че не доставя никакви неудобства на пациентите. С мазна основа на миро, напротив, растекаясь, оставя следа не само върху кожата, но и на дрехите, и това не е всичко, на харесало. Крем заема междинно положение, той, макар и да съдържа мазни компоненти, но по-приятен за кожата и не зацапва дрехите. В

далеч от градовете, пациентът винаги има възможности: мехлем от разширени вени, гелове и кремове постоянно предлага аптека мрежа, например:

 1. Средства на базата на гепарина (Гепариновая мехлем, Веносан, Гепатромбин, Лиотон 1000 и др);
 2. Кремове от разширени вени, които използват уникалните свойства на див кестен (Эскузан, Эсцин, Веносал Плюс и др);
 3. Троксерутин под маската на мехлеми от разширени вени (Троксевазин);
 4. Нестероидни противовъзпалителни средства под формата на крем или гел, които, освен основните си дестинация, е добре да лекуват болните вени на краката (Нимесулид-гел, Найз-гел, Фастум-гел, Диклофенак-гел и др).

Под каква форма ще изберете е въпрос, обаче, за да не вредим, ние винаги препоръчваме разберете мнението на д-р.

Мнение на лекар и надежда на пациента

Подобно на всеки друг фармакологическому средство, приобретаемому в аптеката крем срещу разширени вени трябва да бъдат препоръчани от лекар, но и на пациента, може би ще бъде полезно да се знае, на какво е основано действието на данни лекарства, какви задачи те извършват, се качва на кожата на човека.

Тези средства предимно играе ролята на помощници при лечението на разширени вени и други начини. Нанесени на парцели поражение гелове, кремове, мазила от вени са предназначени за:

 • Попречи на застой на кръв;

 • Изпълнява функциите на възстановителни средства;
 • Оптимизиране на дейността на венозных клапани;
 • Да предотврати нежелани последици, причинени от разширяването на венозных съдове;
 • Да се намали тежестта на клиничните прояви (болка, подуване, възпаление).

За да се постигне много висока ефективност от лекарствено средство, се прилага за лечение на засегнатите варикозом на вените на краката, винаги трябва да се вземат предвид етап на заболяването. Кремове от разширени вени (мехлеми, гелове или други фармакологични форми), определени по своя собствена инициатива, може в най-добрия случай няма да донесе полза, а в най-лошия – да влоши развитието на процеса и да го подтикне развитието. Във връзка с това надяваме се, че пациентите, решително настроившемуся спре болестния процес, ще бъде от полза за запознаване със състава на лекарства от разширени вени, техните предимства и странични ефекти.

В аптеката – с рецепта

Не с цел обезкуражавайте читателя от поръчката крем срещу разширени вени чрез различни сайтове, все пак искам да му обръща внимание на лекарства, често с декодер «вено», регистрирано аптечната мрежа. Много от тях също така са направени на базата на див кестен, но се произвежда от фармацевтичната фирма, снабдени с подробни инструкции за употреба мехлем при разширени вени на долните крайници или в други случаи.

Например, гел от разширени вени Веносал Плюс, който също се състои от смес от екстракти от различни части на лечебни растения и като основен активното вещество е течен екстракт от семена на див кестен. Въпреки това, за да се направят изводи, по-добре да получите информация за пълния Веносала Плюс:

 1. Конски кестен (семена) – тонизира кръвоносната стена, нормализира тяхната пропускливост, ускорява лимфоток, оптимизира кръвообращението, не позволява на кръвта са в застой, блокира образуването на микротромбов.
 2. Невен (цветя) – премахва възпалението, подпомага възстановяването на тъканите.
 3. Вещица леска virginiana (листа) – носи гемостатический, антисептичен, стягащо и стягане на стените на кръвоносните съдове ефект.
 4. Гинко двулопастной (листа) – противодейства на образуването на съсиреци, нормализира притока на кръв.
 5. Иглица бодлива (коренище) – облекчава симптомите на възпаление, подобрява циркулацията на кръвта.
 6. Детелина officinalis (трева) — подпомага зарастването на рани, ако има такива, повишава устойчивостта на кръвоносните съдове микроциркуляторного на речното корито.
 7. D-пантенол – притежава противовъзпалително, противозудным и противоотечным действие.
 8. Помощни вещества (полисорбит, ментол, етанол и др).

Гел от разширени вени Веносал Плюс премахва болезнените усещания, облекчава тежест, умора и оток. Освен разширени вени на долните крайници и съдови «звезди» по кожата, лекарството лекува флебиты, отоци, причинени от лимфна недостатъчност, нощни крампи, хематом. Бързо прониква през най-горния слой на кожата покрива, гел, не оставя следи по бельото и дрехите. Веносал Плюс интересите на хората, които не искат или не могат (например при бременност) зареди тялото ви с различни медикаментозными лекарства, които желаят да получите максимален ефект от средства от растителен произход, произведени от фармацевтични компании.

Между другото, питам в аптеките гел от разширени вени Веносал Плюс, може лесно да се обърка с друго средство, в състава на които присъства эсцин (екстракт от див кестен) – Веносаном. Веносан също така се прилага при разширени вени, и за него ние ще говорим по-долу.

Подобни фармакологическими свойства притежават и други мазила от разширени вени, като например:

 • Эсцин;
 • Эскузан;
 • Венастат;
 • Веноплант;
 • Венитан;
 • Аэсцин;
 • Цикловен;
 • Репарил-гел;
 • Д-р Тайсс Венен гел.

Тромб – опасна дейност

Неравномерното вени, неадекватността на клапанного апарат венозна система, застой на кръв в съдовете на долните крайници – всички тези фактори създават благоприятни условия за образуване на съдовите стени на съсиреци (тромби), които във всеки момент могат да се освободи и да стреля с тока на кръвта в посока на неговото движение. Мигрирующий в кръвния поток на тромб може да има доста внушителни размери и затвори жизнено важен съд, че е изправен пред началото на летального резултат от тромбоэмболии.

Основното активно вещество на присвояване на повечето мазила, използвани при лечението на болните варикозом на вените на краката, е компонент, което предотвратява образуването на кръвни съсиреци – антикоагулант. Освен него, в състава на мехлем или крем от разширени вени могат да аналгетици, вазоконстриктор лекарства, както и на витамини и други средства за укрепване на стените на кръвоносните съдове и подобряване на храненето на тъканите. Трябва да се отбележи, че концентрацията на антикоагуланти в тази фармацевтична форма обикновено е висока, за да бавното усвояване на мехлем при разширени вени, не е пречка за ефективното й прилагане.

Като пример е широко разпространена, евтино, но ефективно средство, притежаващо антикоагулянтными свойства, може да доведе до известна на всички пациенти, страдащи от болестно разширение на венозных съдове, гепариновую миро. Лечебният ефект идва от главния активното вещество – гепарина. Гепариновую мехлем много хора за всеки случай постоянно държат в своята домашна аптечка. И не само като средство, което лекува разширени вени на краката си. Успешно се използва при обостряне на хемороиди (без кървене), синини и контузии, получени в дома, мастит и венозни язви. Освен пряко предназначение (предотвратяване на съсирва, което е поверено на хепарин), тази маз:

 • Дава противовъзпалителен ефект (за сметка на все същия гепарина);
 • Оказва сосудосуживающее действие, изпълнено бензоникотиновой киселина;
 • Носи анальгезирующие способности, заложени в местния анестетике бензокаине, също са включени в състава на гепариновой мазила.

Лекарства, като най-активното вещество е хепарин, в аптеките могат да се срещнат и под други имена:

 1. Гепароид;
 2. Гепатромбин;
 3. Веносан;
 4. Дерматон;
 5. Веногепанол

На базата На гепарина се извършва и такава местен антикоагулянтный гел от разширени вени, за който много хора са чували, като Лиотон (аналози — лавенум, хепарин-акригель, тромблесс). Освен гепарина в състава на Лиотон-гела влизат и други съставки: етилов алкохол, етерични масла, други органични съединения.

Див кестен и хепарин

Често средства за лечение на вените на краката в състава си имат и хепарин, и екстракт от див кестен, което значително повишава ефективността. Като пример, както бе обещано по-рано, препоръчително е да се разгледа гел от разширени вени под името Веносан, ефективността на който се дължи на включени в състава му активни вещества:

 • Екстракт от див кестен (эсцин) – за него всичко е казано;
 • Фосфолипиди, които допринасят за разжижению кръвта, потиска обобщаване на тромбоцитите;
 • Гепарином, улучшающим циркуляторные процеси в зоната на поражението, за сметка на техните противосвертывающих свойства.

Освен разширени вени, се прилагат крем е позволено и в други случаи:

 1. Затворени увреждане на кожата покрива;
 2. Тромбофлебит;
 3. Подуване след травми и отморожений;
 4. Венозен застой;
 5. Реакция към ухапване от насекоми.

Междувременно, производителите на лекарствения продукт предупреждават пациентите за възможно развитие на странични ефекти, така че трябва да се има предвид:

 • Висока чувствителност към някой от ингредиенту, входящ в състава на лекарства (или няколко);
 • Поражението на кожата покрива (отворена раневая повърхност);
 • Гематологическую патология, свързана с нарушение в кръвосъсирването;
 • Възрастта на пациента (в детска възраст не предписват), състояние (при бременност с повишено внимание), фаза на заболяването.

В обяснителни бележки към Веносану подробно описан начин и многообразието на използването на гел, възможните реакции, характеристики на приложението, в крайна сметка, всичко, което може да заинтересува пациент, приел решение да изпробвате това лекарство за себе си.

Съдови проблеми решава троксерутин

Чрез изучаване на състави от различни кремове и мехлеми, предписани при разширени вени, читателят може би е забелязал, че заедно с кон каштаном, често като основен лечебен компонент се използва това вещество, като троксерутин.

Значението на троксерутина за нормалната дейност на кръвоносните съдове е трудно да се надценява, така че този наркотик зае достойно място в списъка на жизнено важни лекарства. С Р-витамин активност, като пряко участва в биохимични реакции, протичащи в клетките на кръвоносните съдове, троксерутин носи в себе си широка гама от полезни свойства: притежава противовъзпалително, противоотечной, антиоксидант и ангиопротекторной способност.

Троксерутин се намира в състава на много мехлеми и гелове от разширени вени, всички и не се брои. Като пример искам да си спомням за много ефективно средство, назначаемом при разширени вени, чието име – Троксевазин.

Венотонизирующий лекарство, снимающий възпаление и подуване, който предпазва кръвоносните съдове и предотвратява образуването на микросгустков, гел от разширени вени Троксевазин носи всички възможности на ядрото на активното вещество. Значително намаляване на тежестта на симптомите, медикамент е ефективен за всички стадии на болестта, а освен това, той помага на хората да са здрави, да не спъва проблеми с плавателни съдове, например при травми или набръчкана и отоци по лицето.

Противопоказания за Троксевазину много малко, само нещо свръхчувствителност и отворени рани, така и деца, и бременни жени, в случай на необходимост, се прилагат без ограничения. Много хора Троксевазин държат в хладилника за всеки случай. Може би те са прави: да търсят някакви кремове против разширени вени от иновативна серия, по-добре се обърнете към стария, проверенному и безопасно средство?

Нестероидни противовъзпалителни средства при варикозе

Прилага се при варикозе мехлеми и гелове, основното активно вещество, които са така наречени НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства). Те са добре помагат при тромбофлебитах, извършват профилактика на тромбоза на повърхностни вени на краката, освен това, са анальгезирующий ефект и, естествено, противовъзпалително. Най-често аптека мрежа предлага:

 1. Диклофенак-гел;
 2. Нимесулид-гел;
 3. Фастум-гел;
 4. Вольтарен;
 5. Дерматон;
 6. Индометациновую мехлем;
 7. Диклорен.

А ето с мехлеми, наречени хормонални, т.е., съдържащи глюкокортикостероиды, все пак трябва да се внимава. В аптеките за лечение на вените на краката могат да бъдат закупени:

 • Флуцинар;
 • Лоринден;
 • Целестодерм;
 • Синалар и др

Тези и други подобни лекарства, много бързо облекчава възпалението и болката, обаче, имат странични ефекти и най-вероятно ще са противопоказани за бременни жени, малки деца и на хора със заболявания на кожата вирусен произход.

Продавачите ги наричат нновационной серия

Сега повечето пациенти, изразяване на желание, възможности и да предпази организма си от негативното влияние на «химия», която и така е наситена околната среда, се опитват като лечебни средства имат ако не е съвсем народни, то поне близо до него лекарствени вещества. Отдавна няма съмнение, че много представители на растителния свят, населяващи полета и ливади, градини и градини, могат при разумно използване се превърне в мехлем от вени, крем срещу разширени вени или балсам, растворяющий тромбы.

Крем за разширени вени — Варикобустер

В последно време сред пациенти, страдащи от разширени вени, на голяма популярност се радва на лекарството Варикобустер (Varicobooster). Този крем срещу разширени вени не може да се нарече евтин, но благодарение на уникалния си (и доста голяма) състав на болни се борят му нахваливают и съветват помежду си. Какви са тези странни компоненти са позволили Варикобустеру да отнеме своята самостоятелна (и доста добрата) ниша сред другите лекарствени средства?

Състава на този крем го изобретателите не се пази в тайна, така че ние имаме възможност да разкажа за него на читателя:

 1. Див кестен – естествен венотоник, който влиза в състава на повечето кремове за вените, Варикобустер също не е изключение. В състава на този крем от разширени вени екстракт от плодовете на див кестен намалява съсирваемостта на кръвта, предотвратява образуването на съсиреци и развитие на тромбофлебит, укрепва съдовите стени, предотвратява застой на кръв във вените на долните крайници.
 2. Лайка – при съставянето на прописи този крем срещу разширени вени, на първо място, отчетени противовъзпалителни способности на лайка.
 3. Коприва – благотворното влияние на това огнено растение, което насыщено полезни за кръвта и кръвоносните съдове вещества (витамини, органични киселини, минерали, БАВ), отдавна се използва за лечение на съдови и други заболявания.
 4. Мента – подобрява кръвообращението, носи локално облекчаване на болката.
 5. Мед — ускорява регенеративните процеси, притежава противовъзпалителни свойства.
 6. Ментол – охлажда и освежава кожата воалите на мястото на приложение на крема, облекчава умората, създава усещане за комфорт.
 7. Троксерутин – ангиопротектор, венотоник, антиоксидант.
 8. Кофеин – сложното действие на кофеина върху тонуса на кръвоносните съдове, увеличава ефективността на крема. Кофеинът може да и се разшири (стреля спазъм и да даде аналгетичен ефект), и суживать съдове.
 9. И още: листа от бреза, морска сол, етерични масла, пелин, гинко-билоба и др

Очевидно е, че имало странни съставки, този продукт не съдържа, освен това, нито един от компонентите не е в състояние завинаги да се отърве от болестта си. Сред основните предимства на Варикобустера производителите посочват липсата на токсичното въздействие върху жизнено важни органи. А защо, всъщност, тя трябва да бъде? Най-много от лекарството, трябва да се очаква от алергична реакция, защото крема е доста впечатляващ състав.

Взети заедно, действащи вещества на лекарството, може би, да се засили влиянието на всеки друг, но за съжаление, не толкова, за да спечели варикоз завинаги. Така че, може би не си струва да се притесняват, ако по някакви причини не са в състояние да закупят Варикобустер? В продажба има и други кремове, мазила и гелове, които като основни лечебни средства имат екстракт от семена на див кестен. Например, самите болни много похвали гел-балсам Реновен. Казват, той е направен по специална рецепта от екологично чисти растителни съставки, които разпръскват в различни географски зони на Руската Федерация. Съставни части Реновена дарява щедра природа Сибир, Камчатка и дори на дъното на Тихия океан.

Реновен

Реновен – средство за профилактика и лечение на разширени болест, выпускаемое в прах, но наречено балсам от Сибирски билки. Производителите твърдят, че лекарството е абсолютно сигурно, е много ефективно, може да доведе в ред не само болните си крака, но и целия организъм.

Както е известно, лечебни свойства на този или онзи средства са обусловени от неговия състав, затова вреди ще изброим основните компоненти Реновена:

 • Див кестен, който е израснал със сигурност за Уралом. Той, като намаляват съсирваемостта на кръвта, предотвратява прекомерно образуване на кръвни съсиреци, както и подобрява притока на кръв в микроциркуляторном начин.
 • Червено грозде (листа) трябва да бъде родом от Хакасии, той също така предотвратява ненужно тромбообразование, т.е. подобно на конскому каштану, изпълнява функции на антикоагуланти.
 • Алое – сок се добива от растения, събрани на брега на Охотского море, но едва ли може да се очаква някакъв магически куршум влияние на този компонент на съдове, най-вероятно, алое добре ще се отрази на кожата.
 • Мента, или по-скоро, получено от нея етерично масло, което действа като тоник. Претендира за място в състава на балсама може растение, което даде издънки в подножието на Източните Desi.
 • Агар-агар, извлечен от морски водорасли, които населяват дъното на Тихия океан, третира кожата и укрепва стените на капилярни съдове.
 • Гинко-билоба – укрепва съдовите стени, както и за производство на балсама се добива в Камчатка.

Към недостатъците на Реновена пациентите причисляват необходимостта от самостоятелно отглеждане на прах с цел да го превърне в гел, който може да се използва не повече от седмица, производителите си, в основата си, само похвали. Въпреки това ни се струва, че при бременност, кърмене и при напреднал стадий на разширени вени първо трябва да чуете мнението на флеболога.

Реновен, както и Варикобустер, може да се дължи по-скоро на хора, отколкото на фармакологични средства, и той може да бъде много полезна на хората, изпитващи постоянна тежест в краката. Освен, че Реновен оказва положително въздействие на променените венозни съдове, като едновременно той третира кожата, премахване на сърбежа и премахва лющене, обаче, както и Варикобустер, едва ли се продава в аптеките.

А, може би, все пак на лекар? …

Фолк и професионални фармацевти «не спят» и създават все нови и нови кремове от разширени вени, които след това активно се предлагат в Интернет, вярно е, че цената им не е на разположение на всички. Например, Варикобустер струва 1000 лева, за много хора тази сума на пътя не са лъжа. Всеки от компонентите на богат състав иновативен крем от разширени вени, несъмнено, е полезна и има лечебни свойства, ако той наистина е получено от растения, растящи в екологично чисти райони.

Междувременно, в истинността на твърденията, че «благодарение на мехлеми за вени или крему от разширени вени успя да се сбогува с болестта завинаги» или «средство за почти няма да има странични ефекти», на автора карат да се чудя дали:

 1. Първо, читателят трябва да знае, че такова заболяване не вылечивается изцяло и разширени вени на краката си няма да приемат предишния си състояние, така че може само да забавят симптомите на разширени вени;
 2. От друга страна, известно е, че най-силни алергени са именно естествени съставки – колкото повече от тях ще бъде в състава на мехлем, толкова повече «шанс» да се получи алергична реакция.
 3. На трето място, не трябва да забравяме, че крем или мехлем при разширени вени, ще подейства, ако концентрацията на лечебните съставки, ще е достатъчно висока, защото влиянието на всеки от лекарството на засегнатите съдове се извършва не пряко, а чрез кожни воалите.

И накрая, защо някои лекарства могат да бъдат закупени само Онлайн? Отговорът е очевиден – да ги няма в аптеката. А не е тайна, че понякога придобитите по този начин средства предизвикват съмнение в тяхната автентичност, така че може да се опита да говоря в аптеката ефикасен мехлем за вени?

В тази статия почти не вдигна въпроси, свързани с лечение на разширени вени директно на народни средства за защита – тази информация при желание може да се намери в други части на нашия сайт. Народни рецепти, както и аптечные, доста често като основно лечебно средство се използват див кестен, въз основа на нея се правят отвари, настойки, приготвени мазила. А още има хора, удряха краката синя глина, мед, смесен с лук, етерични масла (сандалово дърво, кипарисовое, «рициново масло» и др), правят вани с инфузии от билки (една серия, лайка, коприва), лекувани с ябълков оцет, пиявици, специална гимнастика и диета. Въпреки, че това е вече друга история…

Видео: специалист за лечение на разширени вени мехлеми

READ  Полицитемия (эритремия): симптоми, лечение, истинската и вторична

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.43MB/0.00090 sec