Множествена склероза: колко живеят, симптоми, диагностика, лечение и народни средства за защита от множествена склероза

Какво е множествена склероза

За тези хора, които трудно се разбира за какво става въпрос, сух език факти, също така, има какво да покаже. Преди всичко, самата диагноза множествена склероза (МС), няма нищо общо с това склероза, който е отговорен за нарушението на паметта в старческом възраст. Дори и за произхода на тези две заболявания, въпреки че подобни производни, не съдържат в основата на никакви обединяващи започна.

Хората с тази страшна диагноза, всъщност е невъзможно да се намери навсякъде, тъй като разпръснати склероза много бързо, буквално, в рамките на първите няколко години, отнема на пациента за възможността да се движи самостоятелно и да правят най-елементарни действия, налични в нормалния живот на всеки.

Какво е това

Самото име на множествена склероза вече говори за себе си – развитието на болестта не се случва на местно ниво, тя сякаш разсеяно на десетки неща, така или иначе, удря целия организъм като цяло. Диагноза предполага появата на холестериновых плаки в миелиновата обвивка на нервите. Табели се запушва нервните сплит всички отдели на гръбначния стълб и мозъка.

Стойността на плаки не е интегрирана; те създават за натрупване и непроходими задръстванията, очаговые зона, понякога по-грандиозни размери.

Статистика

Склероза се отнасят към болести, поражающим тялото в младостта си. Изключително рядко, той попада на детството и, не по-малко рядко, за периода след четиридесет години. Податливи на заболяване, предимно жени с нарушения в ендокринната система и отягощенной данни на вируса на наследственост.

Множествена склероза е прогресивно, динамично развитие, с периодични падения, замираниями течението на симптоматиката и резки, неочаквани скачками в посока на влошаване. Тъй като подобрение, така и внезапно влошаване на състоянието, могат да не се влияе от прием на никакви лекарства.

Колко живеят

Въпросът е колко живеят хората с множествена склероза, също е много спорен и зависи от протичане на заболяването и честотата на ремиссионных паузи в него. Въпреки това, тази възраст в никакъв случай не надвишава четиридесет години, че вече е в резултат на дълго лечение и стриктно спазване на всички препоръки. Обичайната продължителност на живота след поставяне на диагнозата, е от три до десет години.

При достатъчно пълна сглобени материал по симптоматике и диагностированию множествена склероза, все още остава загадка произходът на болестта като цяло. Невъзможно е да се предскаже и откъдето ще дойде последният удар, тъй като разрушителен процес дърпа струята на инфекции и функционални нарушения, едно от които е, в крайна сметка, причината за фаталност.

Симптоми

Общо определение на симптом на определено заболяване, при първични форми множествена склероза в това, че ги няма, като такива. Всеки път началото на заболяването прилича на нарушение на работата на една от функционалности невралгии, и без явни острота. Това може да е незначително проявление на бърза утомляемости, загуба на възприятие, влошаване на слуха, паметта, вестибулярности и др

Форма

Разпознават болестта може да бъде само въз основа на следните задължителни принципи, подразделяющихся, на свой ред, на трите форми на множествена склероза.

Те се проявяват етапи от жизнения, подходящи за влошаване на състоянието на:

 • Ремитирующая форма: какъвто характер на нарушението не са се появили от началото на заболяването, на първичния етап те ще се прояви скача Пауза ремисия могат да бъдат дълги и не носи никакви отрицателни точки за красота.
 • На втори-прогресивна форма: моменти на преход от спокойна на държавата до влошаване се забелязва все по-малко; проявившиеся нарушения са все по-агресивен характер и отягощаются усложнения.
 • На първо място-прогресивна форма: най-скоротечная и сложна от всички форми, наложена постоянна, стабилна увеличаването на симптоматиката, почти без ремиссий и облегчений.

Развитие

Както вече споменахме, естеството на множествена склероза напълно се различаваше от множествена склероза в разбирането, в която го виждат повечето, които водят към влошаване на паметта.

Споровете за произхода на това сложно, необяснимо заболяване, не приключи никога, обаче медицина все още е отнесла тази болест за сметка на патология аутоиммунной система.

Но не може напълно да се отрече и други фактори, подпомагащи процесите на развитие на множествена склероза:

 • Възможно излагане на радиация;
 • Прекалената подвергание на организма на въздействието на UV-радиация;
 • Постоянни неблагоприятни условия климатични зони (например, в условията на крайния север);
 • Травми на главата, или травма на гърба;
 • Алергия към различни видове патогени.
 • Предаването на болестта на генетичния ниво;
 • Отравяне с токсични вещесвами;
 • Остра недостатъчност на витамин D в организма.

Множествена склероза един от родителите, не е задължително да води до промяна на генетичния фон родено дете. Разбира се, тази възможност не се изключва напълно, но не повече, отколкото при прехвърляне на всички неврологични заболявания. Например, при эпилептическом пристъп, процентът на предаване на отягощенного ген, по наследство от единия от родителите, много по-високи.

Множествена склероза – това не е механичен процес, така че той не може да бъде подчинена на строг веригата на симптоматиката. Единственото нещо, което, повече или по-малко, може да се побере под общи стандарти, това е един алгоритъм на процеса с непроменените края на заболяването – с фатален изход. Етапи на заболяването могат да се различават по продължителност – седмица на ремисия осеяни рецидиви, длящимися повече от три месеца, или обратното. Понякога пауза достигат до две-три години, а понякога са ограничени в продължение на часове.

READ  Народни средства за съдове: рецепти, тинктури и билки, лечение, укрепване, почистване

Разбиване на тежестта на състоянието се случва в прогресия, с всеки следващ рецидив.

Достатъчно често, симптоми на множествена склероза се дължат на узконаправленным нарушение – например, страдат само на очите, или рязко влошаване на слуха. Болен човек дори няма да се досетят за постигшей го беда, може, в най-добрия случай се обърнете към специалист по очни болести или отоларингологу, а може и да не се обръщат изобщо, списывая влошаване на случаен фактор – да речем, на преумора. След известно време неудобство преминават от само себе си, но след това се връщат в увеличили размера.

Диагнозата множествена склероза се провежда от невролог, отмечающим съвкупност от симптоми, допълват картината на диагнозата:

 • Неудержимое потряхивание крайници, ухудшившаяся моторика;
 • Проблеми с вестибуляцией, загуба на контрол над крайниците;
 • Нерегистриран скорост на движение на зениците, когато пациентът се опитва да се задържи вниманието на перемещающемся темата;
 • Blunting рефлекторни процеси, или пълна липса на рефлекси;
 • Липса на вкусови усещания, нарушаване на вкуса на хранене; за сметка на това изчезва удовлетворение от приемането на храна, пациентът рязко да губи тегло;
 • Неприятното усещане за «не на своите, памучни» на крайниците;
 • Интермитентно накуцване;
 • Дезориентация в пространството, състояние на «не-себе си»; проявява головокружениями, понякога, обмороками;
 • Възможно изопачени лица, разкритие в оскале горната венците, косене на външните краища на окото;
 • Урологични проблеми, нарушения на мочеполовых функции;
 • Сериозни нарушения на зрението, кривогледство, стесняване на зрителното поле, чак до пълната му загуба;
 • Много членораздельная, но при този, заплетающаяся става;
 • Значително намаляване на умствените способности, който се проявява често, тъй като несъответствие;
 • Развившаяся епилепсия.

Диагностика

За поставяне на точна и ясна диагноза, изисква съвпадение, като най-малко на няколко позиции, най-важни от които са: нарушения на речта, трясение крайници, бесконтрольная, нервическая скорост на движение на зениците, подтискане на рефлекси.

Много важно е да се многоплановое проучване на мс, защото правилната диагноза множествена склероза, е цената на човешкия живот, за която ще трябва да се бори, като се започне от минута на получаване на пълния размер на резултатите. В комбинация диагнозата си устни описания на болен му състояние, личен заключение от лекар, пълен с анамнеза за състоянието, а така също и подробна проверка. След произнасянето на предварително диагноза на пациента насочени към задължително ядрено-магнитен резонанс (магнитен резонанс)участъци на мозъка. Многобройни проучвания подслон, а също така, электромиографию.

Лабораторните изследвания включват:

 • Данни за лейкоцитам – чрез намаляване на още левкопения и лимфоцитарного ниво;
 • Коагулограмма кръв;
 • Огнища на множествена склероза снимка;
 • Биохимичен анализ на кръвта;
 • Имунологични изследвания

Инсталиране на диагнозата

От самото начало на образованието множествена склероза спинална форма, това е трудна диагноза трябва да бъде в състояние да се отдели от проявите на остеохондрозного заболявания, много подобно на него.

Точно така, лека задача на лекарите трябва да се запишат с други форми на заболявания, много умело подделывающегося по-малко опасни болести като протеканием. Затова е разбираемо желанието на медици да вземат пациента под строг болнични контрол, докато диагнозата не става ясно. Това често предизвиква недоволство при пациенти, тъй като, докато още не се досетят за тежки подозрения невролог, те се стремят по възможност да намалят престоя си в орегон.

READ  Недостатъчност на кръвообращението: на сърцето, мозъка, кръвоносните съдове, етап на лечение

Произнасянето на ужасна диагноза се извършва само след получаване на пълнотата на данни, потвърдени многократно, придружени с изследвания и осмотрами.

Промяната на състоянието на пациента се случват много бързо, дори ако те не се виждат постороннему виждането, самият болен човек не може да не се отбележи себе си в редица необичайни усещания, че често изкуствено само стоукс симптомите на това общото състояние на стрес осознающего своите заболяване на човека.

При откриване на множествена склероза в начален стадий, болният веднага при изписване от болница, получава трета група инвалидност. Но рядко, когато времето между трета и първа групи се простира в продължение на години.

Лечение на

Множествена склероза – заболяване, неизлечимое, но това не означава, че не могат да се лекуват, който печели месеци и години от живота си. Лечение на множествена склероза се случва по няколко направления, едно от които, че е много скъпа и нашумевшая процедура за трансплантация на стволови клетки.

Подобни операции вече са имали място да има, но за лечение се, отново не доведоха, макар и значително да облекчи състоянието на пациента за някакъв период.

Лекарите в реално и достъпно лечение, непременно ще постави пациента в известност за необходимостта от провеждане на една от следните процедури:

 • Плазмаферез кръв. Лечебен процес, положенный в основата на медицинската практика в продължение на тридесет години, все със същата интензивност се прилага и сега. Значението му е в разделянето на кръвта на пациента на две компоненти – плазма, и самата червена кръв. Кръвта отново, чрез кръвопреливане, се доставя и за пациента, а вместо повреда екстракт, болният получава гемодез, донорскую плазма, или да го аналогови решения;
 • Изкуствени интерфероны;
 • Глюкокортикоиди;
 • Витамини за съдове от групата В, а също така миелинообразующие средства.

Заслужава да се каже, че за последния четвърт век, науката е толкова направи крачка напред, че много от бившите методи се считат за безнадеждно остарели. Някои от тях се прилагат частично, но основният акцент лечение по нови методи се поставя не за облекчение на симптоматиката, но повече, за продължаване на живота в стабилно състояние на ремисия. Отправна каишка референтна рамка става все същата възраст от четиридесет години.

Малко по-малко от десет години руската медицина има в своя арсенал е много силно оръжие – имуномодулатор кладрибин. Курсови трикове на лекарството са доказали себе си толкова добре, че много пациенти са станали целенасочено иска да ги точно това лечебно средство, което не е наред в основата, тъй като използването на тези таблетки се назначава строго при ремитирующем процеса на заболяването.

Всички от горе, включително и скъпи трансплантация на стволови клетки, нито едно от средствата, не е в състояние да спре непрекъснат процес на унищожаване.

С големи резерви към постоянно продължаващите изследвания, медицина принуден да заявя, че причините за множествена склероза, а по този начин и метод за отстраняване на тези причини, все още остава отвъд разбирането.

Всички също, по старата схема, като подкрепа, на пациентите се отделят: антивирусните медикаменти и имунномодулиращи група, лекарства ноотропы, антихистамини, мозъчни стимулатори, диуретици…

Самият процес на лечение разпръснати склерозов при хора, хлад на анамнеза и текущото състояние на пациента, има само приблизителен алгоритъм на действия, вписывающихся в обхвата на следните срещи:

 • Мантинела напредва фактори течения забоевания;
 • Изглаждане на остри периоди на влошаване на състоянието;
 • Лечение на отделните прояви на заболявания;
 • Стабилизиране на възстановяване за удължаване на ремиссионных паузи;
 • ФИЗКУЛТУРА. Лечебна гимнастика за кръвоносните съдове фитнес с много строго дозированными и подбрани индивидуално, според възможностите на всеки пациент – това е много по-важен момент по пътя към облекчаване на състоянието, отколкото може да изглежда. Тялото, което се включва в разумни физически натоварвания, ще изпрати в мозъка здрави, пълни импулси, което благоприятно ще се отрази не само на физически, но и интелектуално ниво, значително отдвигая на прага на сериозни мозъчни нарушения.

Възстановяване

Възстановителна практика – може би единственото нещо, което не е лечение директно, наистина е в състояние да вдъхне живот на хората, вече са уморени да се бори със смъртоносни диагноза и често опускающих ръце. Начало на работа и най-тежка работа – да се обречени да гледам хората в утрешния ден, возлежит в тези центрове на лекарите-психологах, реабилитологах, физиотерапевтах.

READ  Анализ на кръвта на полово ПРЕДАВАНИ болести: дешифриране, invitro, цена, че това, че включва в себе си

Бране на диети-планове, помощни процедури и, разбира се, постоянно, ден след ден, дълго разговаряха с пациентите, те ежедневно да издържат върху плещите на огромния товар на отговорността за крехко спокойствие десетки безнадеждно болни.

Народни средства за защита

Лечение на множествена склероза на народни средства за защита, това е по-скоро глупост, сравними с отращиванием ръце. Въпреки това, дори е признат от лекарите са съгласни с факта, че при успешно преобладаващите обстоятелства, състояние на здравето на пациентите понякога се подобрява, или, дори, малко се удължава фаза на ремисия.

Няколко рецепти, най-често привлечени в случаи на заболяване на РС, ние представяме по-долу:

 • Чаша липов мед се смесва със същото количество лук, сок. Вземете 1 супена лъжица. л. три пъти на ден един час преди хранене.
 • О,5 чаена лъжичка. мумията се разтваря в 0,5 чаши хладка вода, и се приема по една чаена лъжичка три пъти на ден.

Билкари твърдят, че при първите признаци на множествена склероза, добре отпаиваться настоянным на водка полеви детелина. Същия имот задържане на болестта според тях, притежава листа от глог и много други растения.

Въпреки това, официалната медицина, не се отрече от полезните свойства на фитотерапията като цяло, в този случай е по-склонен да отпишат получен ефект за сметка на психологически фактор самовнушение. А път помага, означава да се игнорира, не си струва точно!

Каквото и да беше, с мед или детелина, но лекар трябва да знае за всички манипуляциях, провеждани болни над себе си.

Диета

Към общите препоръки за лечение на множествена склероза добре дължи изграждане на правилното хранене. Лекар с първите съвместни стъпки по веригата на заболяването, ще даде най-дълги съвети и ограниченията в диетата. Въпреки това, никой не возбраняет на пациента и на себе си да се обърнат към източници и проучване на съответната литература. Една от диети, между другото, създадена и опробованная известен научен изследовател в областта на медицината — Эштоном Эмбри, доста подробно и от гледна точка на медицинската практика, е разумно да прекарва границата в храненето между «да» и «не», поясняя всяка забрана съответните аргументи.

Всяка диета при дифузна склероза трябва да служи насочено към погасяване на неприятни симптоми и облекчение на състоянието, а не отслабване или други естетически цели. Затова храната трябва да се състои от комплекс от здравословни мазнини, протеини и въглехидрати, задължително добавянето в храната на витамини лекарства и минерални компоненти.

В края на краищата, не трябва да забравяме, че множествена склероза при по-млади или възрастни, рано или късно, ще започне силно влияние върху работата на стомашно-чревния тракт и по-добре предварително да се подготви тялото за възможно усилия от негова страна.

Раждане

Забрани за вынашивание на плода, раждането пряко, а така също и лактационный период и выкармливание, медицина не се прави. Но е ясно предвижда по-строг контрол над ситуацията, когато мама е болна. Препоръчителен период на поддържане, като се започне от седми месец от бременността, а при особено тежко протичане на множествена склероза, особено когато жената вече е обездвижена парализа на краката, задължително показател за раждане ще операцията цезарово сечение.

Профилактика

Превенция на множествена склероза не е и не може да бъде по една проста причина, че същността на произхода на болестта е достатъчно разреден. Не се знае със сигурност, е от коя страна дебне опасност, и за предотвратяване на болестта е невъзможно.

Обаче не медицинската практика не отменялся общ закон, че имат здрави, физически развит човек винаги е по-малко вероятно е болен, отколкото от някой, който не обръща достатъчно внимание на здравето.

Ограничение в живота на стрес, съдържание на тялото в нормална физическа форма, липсата на такива ярко изразени вредни навици, като зависимостта си към алкохола и табакокурение – значително намаляват риска от заболявания от всякакъв произход.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00099 sec