Намаляване на хемоглобина, без медикаменти в кръвта, при жените, храни, диета, народна медицина

Намаляване на хемоглобина, без лекарства

В последно време на високи нива на хемоглобин в анализа на кръвта настораживают жена. Причината за това може да бъдат различни по вид фактори. Опасни кръвни съсиреци, които в най-лошия вариант може капакът на артерия. Също така е изпълнен с намаляване на скоростта на преминаване на кръвта и води организма към кислороден глад. Като резултат, има повреда в работата на организма. Жените често се замислят как да намалят нивото на хемоглобина, без лекарства в домашни условия.

Лечение и диета

Въпреки, че времето за походи към лекарите е крайно липсва, лечение и намаляване на хемоглобина трябва да се извършва задължително под наблюдението на лекуващия лекар. Често се предписва като лекарство, терапия такива лекарства, като Трентал, Кардиомагнил, които най-добре за разреждане на кръвта и увеличават нейния обем.

Всяко лекарство носи в себе си странични действия. Ако здравето на жената са задоволителни, а след това е възможно да се направи и без лекарствено лечение. Необходимо да се започне с промяна на хранителния режим.

Най-доброто лечение в тази ситуация ще бъде на диета при високо гемоглобине. От менюто на жената, страдаща от високи нива на хемоглобина, са изключени тлъсто червено месо, черен дроб и други меса, елда, тлъсто пълномаслено мляко, масло, пикантни и пушени. На по-горе споменатите продукти, увеличаване на показателите на холестерола в кръвта, и се появява вероятността съсирва при високо гемоглобине в кръвта.

Да ги замени трябва да пилешко месо, яйца — това са храни, съдържащи протеини, риба, морски дарове в тях се съдържа омега – 6 и омега – 3. Добър ефект че да се намали нивото на хемоглобина без лекарства има груби влакна, съдържащи се в зелените растения, спанака, плодовете.

READ  Антиаритмические лекарства: списък средства, класове, действие

Освен това не трябва да забравяме и количество консумирана течност, която трябва да се увеличи. Лекарите – диетолози препоръчват прави «гладно дни» веднъж в седмицата с много течност (вода, сок, компот). Тялото на жената започва да живее пълноценен живот.

Нетрадиционни методи на лечение

Ефективно намаляване на хемоглобина в кръвта, без лекарства могат да бъдат също така и с помощта на медицински медицински пиявици (умишлено пускане на кръв) и природен мумията. В организма пиявици се произвежда специфичен ензим – гирудин, който е в състояние в момента на провеждане на процедурата гирудотерапии винаги разреждане на кръвта. По този начин се намалява риска от възникване на тромба в съдовете.

За една процедура медицинска пиявица изсмуква 5 мл. кръв и 30 мл. произтича от раната на ден. За да се нормализира нивото на хемоглобина в кръвта, без приложение на таблетки са достатъчни за извършване на седмичен курс.

Лечение на нивото на хемоглобин в кръвта природен мумията се използва в рамките на 10 дни, с прекъсване в 5 дни и последващо повторение на 10 дневен курс на паралелно да извършва анализ на кръвта. Мумията се продава в аптеките под формата на таблетки. Една таблетка се разтваря в ½ чаша вода, като предварително я вскипятив и хладно до топло състояние. Прилага се за нощ. В периода на провеждане на лечението жената трябва да се изключи употребата на алкохол във всички дози и психотропни лекарства.

Прилагането на народни средства за защита

За да се постигнат добри резултати от използването на нетрадиционни методи на лечение ги съчетават с народна медицина.

Оригиналната рецепта понижаване на хемоглобина на народни средства за защита:

Лимон трябва внимателно изплакнете под течаща вода. Почистване не е необходимо. Нарежете на филийки. Точно в цедре съдържание на витамин С и груби влакна значително по-високи от пулпа или от сока. Филийките се поставят в купа и пара. Не се препоръчва да използват водата по-висока от 50 С, тъй като при висока температура витамини се разрушават. В резултат на лимонада пие вместо вода в продължение на един месец.

Не трябва да забравяме и за други полезни продукти за разреждане на кръвта — плодове и билки. Особено с настъпването на пролетта и лятото, когато се появи по рафтовете на грозде, праскови, кайсии, жената е задължена всеки ден да се яде плодово-зеленчукови салати.

За да се консолидират и се поддържа в продължение на дълго време резултатът, получен след намаляване на хемоглобина в кръвта трябва да се забравя и за начина на живот. Редовно правят разходки в парка, да се отдадете на скандинавската ходене, ползване на басейна, за да седна на велосипед, ходене на ски през зимата – всичко това помага да се насити на кръвоносните съдове на кислород.

При повишено гемоглобине в кръвта не може да се прилагат поливитаминни комплекси, в състава на които влиза и желязо, витамини от група В (В 6, В 9, В 12).

Е, и в проекти, за да се намали нивото на хемоглобина без лекарства за жена, която има тази патология, трябва напълно да се откажат от лошите навици.

MAXCACHE: 0.39MB/0.00125 sec