Оперативно лечение на хемороиди: цена, мнения

Ако хронични хемороиди преследва пациента в продължение на няколко години и състояние само се влошава, трябва да се мисли за по-радикални методи да се отървем от болестта. В тези случаи, когато медикаментозно лечение не води до желания резултат, а заболяването прогресира и води до значително намаляване на увреждане, лекарите препоръчват оперативно лечение на хемороиди.

Безспорен индикация за операция е постоянно пролапсни и обилно кървене, водещи до анемия. Оперативната намеса препоръчва се също за онези, които страдат от сезонни възпалителни изостряне на хемороиди. Именно при тази категория пациенти на операции, разработени по най-модерни техники, дават най-устойчив и положителен резултат.

Операцията за отстраняване на хемороиди

Хирургична интервенция е показана при хроничен хемороиди 3-ти и 4-ти етап, при наличието на невправимых възли или в случай на остра тромбоза, сопровождающегося силни болки. Има няколко вида намеса:

 1. операция геморроидэктомии (отворена, подслизистая и закрита),
 2. трансанальная резекция на лигавицата по метода на Лонго.

Оперативно лечение с помощта на геморроидэктомии

Открита hemorrhoidectomy. Този вид операция е най-ефикасен. По време на неговото провеждане на ултразвуков скалпел, лазер или специален уред (электрокоагулятором) се отстраняват всички възли. При намеса на иссекается парцел на лигавицата на аналния канал и ректума, разположени над хемороиди. След това лигавицата на червата запис на до са данъчно тъканите. Продължителността на операцията е от 40 минути.

Следоперативния период изисква продължителен ремонт (повече от месец). В ранните следоперативни дни пациентът изпитва силна болка, раната дълго време остава отворена и бавно се лекува. За облекчаване на болка регионална синдром предписват аналгетици, след възстановяване на функцията уриниране са необходими прекомерната употреба на алкохол, лаксативи и спазване на специална диета. В последно време, поради високия риск от усложнения и дълъг възстановителен период този вид операции почти не се използва.

Закрита hemorrhoidectomy. Изпълнява се по същия принцип, че и открита, но раните, които остават след отстраняване на възли, веднага се зашива. Процесът на възстановяване и зарастване на рани се случва по-бързо и в следоперативния период пациентът не изпитва силни болки.

Подслизистая hemorrhoidectomy. С помощта на тази сложна операция се отстранява големи, силно увеличените възли. При намеса правят разрез на лигавицата, при изтриване на геморроидального възел остави крак. В восстановительном период болковият синдром слабо изразени, рехабилитация на пациента се случва доста бързо.

Всички видове геморроиндэктомии провеждат с прилагане на обща анестезия. Операция от този тип обикновено се използва при възрастова група над 45 години, тъй като при пациенти от по-ранна възраст не са гаранция за липса на рецидив на хемороиди и в бъдеще. Възстановителен период след такива операции продължава повече от 20 дни. За цялото това време пациентите са противопоказни физическите натоварвания. За предотвратяване на запек се хранят само трябва леко пюре или течна храна.

Лечение на хемороиди он-лайн чрез използване на метода на Лонго

Същността на метода се състои в това, че хемороидалната възли не се изрязват, а дърпане нагоре в резултат на отстраняване на част от лигавицата на дванадесетопръстника. Като инструмент се използва специален сшивающий апарат, работещ на принципа на телбод. Той титан скоби сшивает края на лигавицата. В резултат на това драстично намалява притока на кръв към хостове, и те са обрасли, образувайки малки белези. Операцията трае само около 20 минути. Основните предимства за пациента:

 • Възстановяване на анатомични структури на аналния отвор, без нараняване на лигавицата и повреди на вътрешната повърхност на черво.
 • Рехабилитационен период минава бързо, безболезнено и без усложнения. Пациентът е в болница 2 дни.
 • Веднага след изписване на пациента може да се върне към нормалния си живот. Работоспособността се възстановява на 5-ия ден, рецидив на болестта, почти не се празнува.
 • Операцията се извършва без ограничения под локална анестезия.
READ  Метамиелоциты: в анализа на кръвта, при новородени деца, че това означава, че нормата

Правилният избор на метод за оперативно лечение на хемороиди ще се постигне стабилен положителен резултат. Преди операцията пациентът трябва да получи възможно най-пълна информация за предстоящото участие, за възможните усложнения и противопоказаниях. Положителен и траен резултат след всеки вид изброени операции се постига в 98% от случаите.

Какво трябва да знае пациента, ако е необходимо оперативно лечение на хемороиди

Преди да даде съгласието си за операцията, консултирайте се с лекуващия лекар, уточнете квалификацията на хирурга, който ще извърши операцията. Съсредоточете се върху отзиви за работата му и препоръки. Полезна информация може да се получи и при съседи на камарата. Не забравяйте, че законът ви дава право да се замени лекар по желание, а отговорност за изпълнена операция носи не само за практикуващия хирург, но и всички отделение на болницата.

Задължително обговорите с вашия лекар подробностите на предстоящата операция, той е длъжен да ви обясни, защо операцията е необходимо, какви са рисковете от усложнения и прогноза за развитие на заболяването след операция. Задавайте колкото се може повече въпроси, колко е удобно да се претеглят всички «за» и» против » и се запознаят с всички тънкости на предстоящата интервенция. По време на обстойна разговори могат да бъдат съвместно работят на следващата тактика на лечението, да разберат разумността на операция и да се оцени от лекар, като специалист.

Могат да бъдат експлоатирани за хемороиди могат да бъдат в някоя болница, но най-добре е това да се направи в специализирана проктологической клиника. Не забравяйте, че операцията по премахване на хемороиди – това е златар работа, която изисква сръчни ръцете на опитен хирург. Специалисти предпочитат да оперира пациенти с хронични хемороиди в период на затишие, когато няма остри прояви.

При обостряне на хемороиди операция протича по-трудно, резултатите оставя много да се желае, освен това значително увеличава риска от следоперативни усложнения. Така че болестта в остра фаза при ущемлении и тромбозе възли обикновено не работят, първо терапевтични методи за облекчаване на възпалителния процес и едва след това да се осъществяват оперативно лечение на хемороиди.

Пациентът трябва да знае, че в резултат на операцията не трябва да се счупи на функцията на сфинктера и ректума. Ползи от намеса не ще бъде, ако след операцията аналния канал не може да задържи каловые маса или ще се окаже суженным толкова много, че е трудно дефекацию. За предотвратяване на нежелани последици на хирург трябва да се стреми към максимално опазване на лигавицата в аналната област. Преди операцията вашият лекар трябва да направи оценка на особености на анатомията на пациента, характера на протичане на заболяването и да се избере най-подходящият вариант за бърза намеса.

Подготовка за операцията

Преди хирургична операция пациентът трябва да се мине през необходимата подготовка.

 1. Задължително се провежда редица изследвания: общ анализ на урината и кръвта, ЕКГ.
 2. При необходимост се представят колоноскопию и ректоскопию, се извършва консултация с терапевт и анестезиологом.
 3. Преди операцията се подготвят за червата, го освобождава с помощта на очистительной клизма, тъй като стол веднага след намеса е опасно и нежелателно. За първи път има голяма опасност от заразяване инфектирането на повърхността каловыми масите, освен акт на дефекация след оперативно лечение на хемороиди е придружено от остри болки и става за страдалец на голямо изпитание.
 4. Така че ден преди операцията на пациента предпише очистително, в навечерието на вечерта, и на сутринта преди операцията поставят почистване клизма. С особено внимание трябва да се вземат мерки за хигиена в областта на заднепроходного дупки.
READ  Трофичните язви на краката: лечение, причини, симптоми, видове

В предоперационный период е необходимо спазване на специални диети. Храната трябва да бъде лека и балансирана, богата на витамини и фибри. От диетата се изключват тестени ястия, пушени храни, бобови храни, пикантни, мазни, солени храни и алкохол. Глад не се препоръчва, тялото ви ще се нуждаят от сила за възстановяване. Само в нощта преди операцията, извършена под обща упойка, пациентът се иска нищо да не се яде и не се пие.

Противопоказания

Оперативна намеса при лечение на хемороиди е противопоказан при следните съпътстващи заболявания:

 • болест на Крон,
 • възпалителни заболявания на червата,
 • иммунодефицитные състояние,
 • сърдечна недостатъчност и захарен диабет.

Категорично не се препоръчва да се направи операция за отстраняване на хемороиди при онкологични заболявания. Те са противопоказани по време на бременност, през този период се извършва медикаментозную терапия, насочена към премахването на възпалителните процеси. Съхраняващи операции се извършват в следродовия период.

Следоперативния период

Пациентите, оперированные за хемороиди, може да започне да яде и да пие вече няколко часа след операцията. При това е важно да се спазва специална диета и определени правила на хранене:

• Храна вземат 6 пъти на ден на малки порции
• Изключват продукти, дразнещи лигавицата
• Ястия трябва да бъдат в течно или протертом формата на
• Спазва температурата на сервиране на храната, те трябва да бъдат топли
• Изключват тестени изделия, млечни храни, сурови плодове и зеленчуци, подправки, чай и кафе.

В следоперативния период пациентите започват да се изправи и да ходи на втория ден. Значително безпокойство може да предизвика дренажи или тампони, появата на силните болезнени усещания. В тези случаи се предписват болкоуспокояващи лекарства. При позывах до дефекация на пациента правят внутримышечный аналгетичен убождане и поставят маслена клизма, това значително улеснява процеса. След радикална хирургична интервенция пациентът обикновено остава в болницата в продължение на 5-7 дни, на възстановителния период продължава от 2 седмици до месец.

Средната цена на операции в различни градове

Вид на операцията Москва Санкт — Петербург Казан
Hemorrhoidectomy от 36 000 от 35 000 от 32 000
Операция Лонго от 25 000 от 22 000 от 20 000

Наименованието на лечение

Междинен метод между хирургична операция и терапевтично лечение са модерни малоинвазивные процедури.

 1. Склеротерапия инъекционная. Процедурата се извършва амбулаторно, при стерилни условия. В оформянето на възел, с помощта на инжекции инжектира склерозирующее вещество. Под действието на лекарства в стените на възел започва некроза на тъканите, той склерозируется, се превръща в малък белег. Процедурата е бърза и безболезнена, слаби неприятни усещания може да се наблюдава известно време след инжектиране, но те преминават бързо. Ако при пациента се появят усложнения като подуване или болки, трябва да се консултирате с лекар, той ще лосиони и свещи. Ако всичко е без усложнения, а след това възел изчезва след две седмици.
 2. Процедура лигирования. Използва се за лечение на падащите вътрешни възли, се извършва в амбулаторни условия. Извършената манипулация е безболезнено. С помощта на лигатора на крак изпаднал възел се побира плътно латексово пръстен. След няколко дни стянутая пръстен стъбло умира и възел отпадне. Останалата малка раната бързо се лекува. Метод лигирования хемороиди латексными пръстени дава добър ефект и е показан на болните със заболявания на сърцето, бъбреците, белите дробове, за които хирургическа операция е свързана с риск за живота.
 3. Криодеструкция. Същността на метода се състои в замразяване геморроидального възел на течен азот при ултраниски температури (-185°С). Под тяхно влияние възел умира и с течение на времето кора се разкъсва.
 4. Фотокоагуляция инфрачервена. С помощта на обнародването на инфрачервени коагулятора към дръжка на възел се сервира мощен светлинен поток. Изработени възел впоследствие, изтощен и изчезва.
READ  Трансферин: норма в кръвта, повишен, понижен, анализ на

Всички тези процедури се отнасят до най-съхраняващи методи за лечение на хемороиди, се извършват в амбулаторни условия, без прилагане на обща анестезия. Манипулация е безболезнено и не отнемат много време. След тях пациентът веднага може да отиде вкъщи, а на следващия ден отиде на работа.

Хемороиди – сериозна болест, която изисква максимално внимание към здравето си. Всеки, столкнувшийся с този проблем, трябва да насочат всичките си сили, за навременно лечение на заболяването. В борбата с хемороиди, важно е да не се отдадете на самолечение, а навреме да се потърси помощта на специалист проктологу.

Отзиви на пациенти за оперативно лечение на хемороиди

Съвет №1

Извършила през март 2013 г операция за отстраняване на хемороиди. Той ме измъчван от няколко години, са били постоянни болки, кървене. В последно време започнаха да падат възли, е вдигнат вече може би до последния етап, дори не можеше да седи. Лекарят каза, че обичайното лечение няма да помогне, трябваше да се вземе решение за операция. Легнах в стационар, преминали тестове, е преминал всички подготвителни процедури. Самата операция е била под обща упойка, болка не усещах.

Болка и силна дойде след това. Спасени само обезболяващи инжекции. В рамките на няколко дни след операцията в ануса имах турунда с мехлем и газоотводной с шнорхел, също е приятен малко, особено когато си вытаскивали. По малко също ходят, не може, поставя катетър за отвеждане на урината. Първи поход до тоалетната по-голям е ужасен, от силните болки дори се появи повръщане, са аналгезия и маслена клизма, след това нещо като процесът е започнал.

След всяка екскурзия до тоалетната ви препоръчвам непременно да се мият с вода с някакъв антисептик, иначе започва силно дразнене. Восстанавливалась повече от 2 месеца, най-важното за спазване на диета, за да се стол е лека и не боли. Въпреки всичко, смятам, че добре е направила, че е решила да могат да бъдат експлоатирани. Сега за хемороиди нищо не прилича, аз живея нормален живот.

Оксана — 40 години, Москва

Съвет №2

Правил операция на хемороиди по метода на Лонго. Провеждат под местно обезболиванием, около 20 минути. Не боли, само усещането не е много приятно. След процедурата болка извадени уколами. Хранене настроили подходящо, така че един стол е лека и без проблеми с отправят в тоалетната не е имало. От стационара освободен за три дни, все още е някъде около 2 седмици се усеща дискомфорт.

Сега за хемороиди нищо не прилича, забравих за него, надявам се завинаги. Всички съветват да не дърпам време и не се измъчвам, хемороиди сам по себе си няма да мине, а с помощта на операция отново може да почувствам радостта от живота.

Михаил — на 56 години, Санкт-Петербург

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00071 sec