Пакет аневризма на сърцето: на коремната кухина, причини, симптоми и лечение

Какво е пакет от аортата

Една от най-големите заболявания на сърдечно-съдовата система на човека – това е разликата, най-големия непарного съд (аневризма). Според статистиката на това явление отнема живота на седемдесет процента на засегнатите, не предпринявших спешни мерки за нейното възстановяване. Тридесет процента от хората дори след провеждане на операции все още умират. Какво е пакет от аорта на сърцето и как да се справят с него ще ви помогне да разберете тази статия.

Какво е това

Като цяло централен без еш съд има три слоя: вътрешен, среден и външен. Обикновено, пакет аневризма на сърцето се дължи на нарушаване на целостта на средния слой. По този начин се формира фалшив просвет между външната и вътрешната черупка.

Нататък надрыв може да става по два пътя:

 • Разкъсване, вътрешна обвивка на аортата образува кухина, която с течение на времето се запълва кръв частици. По този начин, тя не позволява по-нататъшно пропастта, сякаш от само себе си се ликвидира.
 • В друг случай, се случва развитието на процеса на пакети аневризма на сърцето. Тъй като кръвта в съдовете се намира в голямо налягане, а след това при всяко нарушаване на целостта на обвивката, може да има катастрофални последици. Разликата може да се докосне не само на аортата, но и на артериите, оттам масови нарушения на кръвообращението.

И този, и другият случай доведе до един смърт – това е загуба на голямо количество кръв при прекъсване на съда, след няколко часа или дни. Спасяване на болния е много трудно винаги.

Има два парцела, които са изложени на този патологическому на процеса:

 • Асцендент (повечето случаи на възникване на аортна аневризма). По-опасно, тъй като налягането в настоящето начин многократно се увеличава, нарушена работа на сърцето, освен това, аорта снабдява с кръв на мозъка, така че процедурата незабавно се появява върху него;
 • Спад парцел или пакет в коремната кухина (изключително рядко се регистрира). Тук се случва производството на кръв в кухината на корема и белите дробове. Това е опасно, но времето до смъртта повече, така че може да имат време да се вземат спешни мерки за лечение.

Развитието на обелване образува два изхода: фалшиви и истински. При това притока на кръв в първата по-бавно, отколкото през втората. В съдове с по-малък диаметър получава кръвта на тези просветам с различна скорост. В резултат на това плат получават различно количество кислород, настъпва кислороден глад.

Видове

Патология на различават по местонахождение, в зависимост от това отделят три вида пакети на аортата:

 • Първо – извира с възходящата част, движейки се по дъгата. Такъв тип отбелязано в петдесет процента от пациентите.
 • Втората е локализацията на възходяща сайта. Тридесет и пет процента от пациентите;
 • Третият – в началото се взима с низходяща част и се развива нагоре, това се случва много рядко, до петнадесет процента от случаите.
READ  Неутрофили в кръвта: норма, причините за повишаване и понижаване на дете, на възрастен

Отделно отделят пакет на аортата на сърцето – локална или често срещано, може в диаметър надвишава нормален съд на два пъти и дори повече.

Цялата картина на болестта е свързана освен самото образование, още и с различни нарушения на други съдове, в работата на които тя пряко се влияе.

По-проста класификация на подразделяет на поражението възходяща и низходяща дъга.

Причини

Тази патология възниква по причина на вече съществуващи нарушения в съда. Например, в следствие на голяма физическа, емоционална тежест, рязко се издига високо налягане, за да може да следва разкъсване на обвивката.

Други причини пакети аневризма на коремната кухина могат да послужат като такива заболявания като:

 • Атеросклероза на кръвоносните съдове (особено внимание се обръща на факта капиллярам, че работят, директно на самата аортата);
 • Хипертонична болест на сърцето и всички заболявания, свързани с превишаване на налягането (трайно високо или ниско АД не е причина за пътуването със съдове);
 • Сифилис;
 • Вродени дефекти на клапите на сърцето (гипоплазия).

Винаги има риск от разкъсване на голям непарного на съда при получаване на травми или удари някое от чужди тела във вътрешността му.

Симптоми

При формирането на изпъкването на стените на артериите в възходящия си участък, а след това някакви симптоми връзки на аортата липсват и това е лошо, тъй като може да пропуснете време, когато може да имат време да помогнат на човек. В други случаи пакет е придружен от сильнейшими болевыми усещания в областта, където тя се намира.

 • Пакет възходящ парцела. Болезнените усещания се локализират напред гръдна (знак за проксимална, което улавя вътре перикардиальную възходяща аортата и може да включва дъга);
 • Когато пакета, охватывающем тенденция към отдел, е, с преминаването на коремната аортата болка локализуется в областта на плешките. При увеличаване на червата в съда, болката се разпространява в долните крайници, дори може да ги изтръпване. При недостатъчност на кръвообращението в червата, той може да откаже, както и на мозъка, ще доведе до ужасяващи последствия, като например, нарушение на движенията и дори парализа.
 • Пациентите говорят за нестерпимой раздирающей болка, която не преминава. Се опитват да се преобърне, така че, за да се облекчи това състояние, но не помага. С помощта на тази функция може да се разграничи от стенокардия съдови заболявания, тъй като в този случай, болеви усещания са нищо.

Трудността е в това, че тази болка възниква и при някои други заболявания, като инфаркт на миокарда, нарушения на постъпване на кръв към мозъка или при «остър корем».

Коронарна исхемия нуждае от спешно въвеждане на лекарства, които се разтварят тромбы, тази грешка ще доведе до летален изход при неправилно поставяне на диагнозата.

READ  Стволовой инсулт: причини, симптоми, лечение, прогноза възстановяване

Диагностика

Заболяване трябва да се заподозрено при всякакви раздирающих чувства болка в областта на гръдния кош със спонтанни обмороками по неразбираеми причини. При това, ако се измерва пулса на човек, тогава той ще се различава от кръвното налягане.

За точно извършване на диагностика на пакети аортата използват такива методи:

 • Радиография ще ви помогне да разберете нарушения в контура на най-големия непарного на съда, отместване на гръдния кош и наличието на течност в обвивката на белите дробове. След това се предписват по-точното изследване;
 • Ехокардиография. Тук се въвежда сензор през хранопровода така, че тя се оказа за сърдечна мышцей. Когато пакета то има двоен силует. Този метод за диагностика на аортата е най-точен.
 • ЕХОГРАФИЯ. При болки в областта на корема се извършва ултра звуково изследване заедно с допплерографией позволява най-точно да се определи диагнозата.
 • Магнитнорезонансная резонанс не се използва често, тъй като изследване отнема дълго време, а при пакета стените на съда, се изисква спешна операция. Подходящ за некритични случаи.
 • Ангиография съдове най-точни. Тук се въвежда катетър през артерия в централен съд, с помощта на което изцяло можете да разгледате на целостта на стената на аортата. Но има и своите минуси, да попадне механизъм в невярна кухината на съда силно исказит картина, на всичко, може да увеличи своята територия расслаивания. Така че вторият метод използва много по-често, въпреки някои грешки.

Лечение на

Курсът на лечение зависи от времето, с проява на болезнени усещания и техните места. Винаги предоставят на пациента в стационар и осигуряват пълен покой, тъй като всяко действие на болния може да се увеличи развитието на патологичния процес. Важно е да се въведе лекарства, намалява кръвното налягане.

Заболяване се нуждае от незабавна хирургическа намеса.

Провеждането на операции на аортата е да се порежете на нарушен участък на съда и вживление синтетични протези. Ако повредата не е само в горната част на аортата, но и долната, а след това възстановяване се извършва на второ място, така че основните органи са разположени в горната част на тялото.

READ  Енцефалит: клещевой, мозъка, причини, симптоми, диагностика, лечение и профилактика

Състоянието на пациенти във втория случай не са толкова критични, така че лечението пакет на аортата се провежда рутинна. Но при заплаха от усложнения, свързани с нарушаване на работата на органите, операцията се извършва в най-скоро време.

Ако отслоившаяся вътрешна обвивка закупорилась от само себе си и не расте, а операция не се извършва.

Нарушение на целостта на черупки съдове изключително сериозен проблем, който трябва да се справи бързо оперативен път. Но дори и провеждане на лечение не дава гарантиран резултат, че патология не може да възникне отново. Но ако това не се направи, тогава шансовете за оцеляване драстично са намалени до деветдесет процента.

Профилактика

Профилактика на пакети аневризма включва следните предупредителни дейности:

 • Здравословен начин на живот;
 • Отказ от вредни навици;
 • Рационално хранене;
 • Спазването на режима на дейност – мир;
 • Ежедневното физическо натоварване;
 • Преминаването на редовни медицински прегледи.

Прогноза

Прогноза връзки на аортата на сърцето неутешителен, особено, ако не се проведе подходящо лечение: в първия ден умира преди три процента от засегнатите, в продължение на една седмица до тридесет процента, в продължение на две седмици умира до осемдесет процента от пациентите, за една година – деветдесет. Според статистическите данни, преди да дойде бърза помощ, дори и при навреме направен обаждане на номер «03» си отива от живота на двадесет процента от пациентите.

При транспортиране на пациент в болница и провеждането на лечение смъртността е тридесет процента, при разгрома на въстанието на парцела и десет при изтегляне. Процент на оцеляване след операцията е шестдесет процента до пет години. Дожившие до десет години, след остър епизод представляват четиридесет.

Една трета от летальных резултати се дължи на усложнения, а останалите по други причини.

По този начин, пакет аортата е много сериозно заболяване, при което в повечето случаи хората не живеят и пет години, дори и след провеждане на операцията. Придружени от сильнейшими болевыми усещания в зависимост от локализацията на патологичния процес, със сложна диагнозата, тъй като процедурата е сравнима с други заболявания.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00120 sec