Почистване на кръвоносните съдове от холестерол народни средства за защита в домашни условия

Статистиката показва, че високото съдържание на холестерол в серума на кръвта имат повече от 10% от жителите на земното кълбо, а ако се изважда от цялата брой на малките деца и млади хора до 30 години, а след това холестеролът като цяло се превърна в бич на нашия живот, така че почистване на съдове на народни средства за защита и е придобило такава популярност. Обаче преди да се пристъпи към почистващ процедури, трябва да разберете, какво е холестерол, отколкото същността му и в какво физиологично значение има. Може да бъде, достатъчно е да отидете на продукти, които не съдържат холестерол, както и почистване да се прилагат лечебни растения?

Вреден или полезен продукт?

Противно на бытующему мнение за холестерол, като за ненужно от организма вещество, трябва да се отбележи, че той не е за нас, чужди и изпълнява определени функции: влиза в състава на плазма и петна мембрани, се предшества от образуването на стероидни хормони и жлъчни киселини. В телесните тъкани и течности, холестеролът винаги присъства, като продукт на липидния обмен, който така или иначе трябва да се случи в един жив организъм от всички бозайници, представители на животинския свят.

Нормални нива на общия холестерол се счита за показател до 5,2 ммол/л, но той се нарича обща и специална информативностью не притежава. За получаване на надеждна информация за състоянието на обмяната на мазнините трябва да се общият холестерол бъдат разделени на фракции, които са представени липопротеинами с висока плътност (HDL), с ниска плътност (LDL) и много ниска плътност (VLDL) и са свързани с други продукти, включени в липидном обмен (триглицериди).

По този начин, общ холестерол малко се говори, а основна роля принадлежи на неговите избиратели, които не са еднакво влияние върху образуването на плаки, които могат да доведат до атеросклеротическим промени в стената на кръвоносните съдове, така че почистване на съдове в домашни условия трябва да се сменя с оглед на липидния спектър.

Способността да образува атеросклеротични плаки принадлежи холестеринам ниска и много ниска плътност, като задача на HDL, обратно, се състои в защита на съдовите стени, следователно, почистване на кръвоносните съдове от холестерол трябва да включва само премахването на вредни частици.

И ако общият холестерол е повишен само за сметка на полезна част, след това се тревожи особено, нищо, въпреки че храни и билки в такива случаи да се предотврати «неправилно поведение» холестерол. Повишаване на нивото на холестеринов ниска плътност, дори и в случаи на нормални нива на общия показател, е сериозен сигнал за предприемане на мерки за очистване на кръвта и кръвоносните съдове.

Какво се случва при «неправилно» поведение на холестерола?

Нормалното протичане на кръвта през съдовете се нарича ламинарным. «Pinwheels», възникващи в местата на разклоненията на кръвоносните съдове наричат бурна удар, който допринася за увреждане на съдовата стена, което приваживает към себе си кичури на вредните липиди плазма в случаи на нарушение на кръвообращението.

Липидите се отразяват макрофагами, се натрупват и се превръщат в така наречените «пенести» клетки. Отначало всичко изглежда като на петна и ивици върху вътрешната повърхност на съда, след това започват да се появяват соединительнотканные влакна, които съвместно с «пенистыми» клетки да пристъпи към формиране на фиброзна плака, има сив цвят и извисяващите се над повърхността на вътрешния слой. От плаки, суживающих лумена на съда, на притока на кръв на това място е счупен още повече.

Нарушение на кръвообращението могат да носят хроничен характер и се проявяват кислородным глад на тъканите. Това се случва на фона на нарушение на притока на кръв в артериите, което неминуемо води до дистрофическим и склеротическим промени, усугубляющим ситуацията още повече. Можете да си представите, как ще реагират на кръвоносните съдове на сърцето на подобни промени.

При атеросклероза на плаки може да се очаква и други «изненади». Освен, че в бляшку може да настъпи кръвоизлив, тя може да изъязвляться и се раздели с последващо тромбозом. На фона На наличните атеросклеротични промени в съдовата стена на мястото на увреждане могат да я депозира калциеви соли. В резултат на това, артериалната стена става гъста, деформиран и губи еластичност. На първо място в такива случаи страдат аорта, коронарните съдове, съдове, мозъчни, чревни и бъбречни артерии и съдове на краката. Признаци на атеросклеротични промени могат да се открият на различни места едновременно, тъй като процесът е непрекъснато рецидивирующий характер.

READ  Болестта Верльгофа: какво е това, симптоми, деца, бременни, лечение и диагностика

Разглеждането на механизма на увреждане на стените на артериите, може да се разбере, защо е почистване на кръвоносните съдове трябва да бъде не само ефективна, но и навременна.

Фактори, които допринасят за развитието на атеросклероза

Защо при някои патологични промени започват да се появяват сравнително рано, дори при липса на наднорменото тегло и други утежняващи заболявания? Вероятно влиянието на наследствените фактори играе ключова роля. Въпреки това, дори ако предци «се» и се прехвърля само забележителни в това отношение гени, а след това на други заболявания, възникващи в процеса на живота, може да изиграе лоша шега. Що се отнася до вредните навици, тютюнопушенето, особено, след това никаква наследственост тук няма да помогне, ако самият човек вреди на тяхното здраве, целенасочено и методично, макар при това да се предпочитат бедни на холестерол продукти и непрекъснато да произвеждат миене на съдове в домашни условия. Загрижени за алкохол, хората по принцип обичат да се позовават на това, че алкохол, водка и допринасят за укрепването на кръвоносните съдове, тъй като известният чесночная тинктура, предназначени за прочистване на кръвта и кръвоносните съдове, приготвени за алкохол.

Значителен тласък за образуване на фиброзни плаки е стрес и психоэмоциональные разстройство. А хората, които в такива случаи се търсят спасение в една цигара или в бутилка, трябва да се обърне особено внимание на този факт. Пиене и пушене, а напротив, създават благоприятна почва за развитие на остри нарушения, които се наричат съдови бедствия и възникват внезапно. Остро закриване на лумена на съда, води до прекратяване на притока на кръв, което води до инфаркт на миокарда, инсулт, гангрена черво, т.е. към болести, чиито имена са известни на всички е известно и това, че тези състояния изискват спешна помощ, за съжаление, не винаги е ефективна.

Предразполагат към образуването на атеросклеротични плаки и да направи целия процес по-тежки заболявания:

  • Артериална хипертония;
  • Захарен диабет;
  • Нарушаване на метаболизма на мазнините и въглехидрати обмен;
  • Хормонални нарушения;
  • Системно нарушение на храненето;
  • Пол и възраст.

Много мъже обичат да коментират защо представители на силната половина на човечеството инфаркт наваксва по-рано и по-често, обяснява тя е по-висока жизнеспособността на женското тяло и по-трудни условия на живот на мъжете, съдове на сърцето, които просто не могат да издържат на прекомерно натоварване. Но същността на този феномен се крие в антиатерогенных свойствата на естрогени. Естрогените активно работят в репродуктивна възраст, като защитава кръвоносните съдове женското тяло. С настъпването на менопаузата функция на естрогените започва да гасне, и една жена също се оказва несигурна, затова и хваща рецепта за почистване на съдове чесън, вярно е, че в по-високо възраст, отколкото това правят мъже, които в други случаи нищо не правят и смятат, че всичко е празни приказки и нищо предварително се притеснявате. НО НАПРАЗНО…

Лечение на атеросклероза на хапчета

Лечение на атеросклероза медикаменти – процес сложен и продължителен. Определяне на лекарствени средства от групата на статини има много противопоказания и изисква постоянно наблюдение, така че всеки лекар-кардиолог преди да се предпише препарати за почистване на съдове, много пъти човек ще си помисли. Всички лекарства, целенасочени действия трябва да се предприемат по силата на специална схема, расписанной лекар, с оглед на пол и възраст, хормоналния статус, съпътстващите заболявания, наличието на вредни навици и емоционална състояние на пациента. В допълнение, лечение на статин изисква системно лаборатория за контрол на липидния спектър с освобождаването на всички фракции и изчисляването на коефициента атерогенности (индикатор за развитието на атеросклеротического процес).

READ  Анализ на кръвта на CPK: че това е норма показатели, креатинфосфокиназа за деца и възрастни

Самостоятелно почистване на съдове от кръвни съсиреци и невъзможно и непрактично и, по някаква причина, е опасно. Безконтролното прилагане на антикоагуланти, разжижающих кръвта, може да доведе до отрыву тромба и тежък усложнение – тромбоэмболии белодробната артерия (ТЭЛА), така че средствата, съдържащи аспирин, назначени от по-скоро за предотвратяване на повишено съсирва, а не като препарати за почистване на съдове.

Провежда лечение с медикаменти, означава да се приемат статини, антикоагуланти, и укрепване на стената на лекарства (хапчета рутина, аскорутина). Забелязал благотворното влияние на фолиева киселина и на витамин С в съдовата стена, така че те са не само под формата на таблетки. Препоръчва се в такива случаи на продукти, които съдържат в по-големи дози тези вещества, ще ви помогнат да осъществим почистването на кръвоносните съдове на целия организъм.

Въз основа на етиологични фактори и патогенезата на атеросклероза на кръвоносните съдове, може да се стигне до однозначному заключението, че превенцията играе решаваща роля за здравето и продължителността на живота на човека, ако става въпрос за промени в стените на кръвоносните съдове. В този случай почистване на съдове в домашни условия ще помогне да се избегне съдови аварии и да спаси живота на много години.

Помогни си сам

Дори несведущие в медицината хора знаят, тъй като явно нарушение на кръвообращението в мозъка и да заплашва хипоксия, дължаща се на стесняване на кръвоносните съдове. Главоболие, шум в ушите, намаляване на паметта и работоспособността значително влияние върху качеството на живот на човека, така че почистване на съдове на главния мозък – първостепенната задача в действителност предотвратяване на по-сериозни усложнения.

Взема решение изложи за очистването на кръвоносните съдове, които подхранват централната нервна система, преди всичко, трябва да правите диета: да се изключат от хранителния прием на пържени, мазни и пушени продукти, а за предпочитание е да се раздават зеленчуков и плодов свежевыжатым сокове, яхния от зеленчуци, нискомаслено сортове риба, кашам, орехам и зърнени.

Видео: продукти против атеросклероза

Повече подробности за храненето и начина на живот, за предотвратяване на атеросклероза може да прочетете тук.

Чай готвя по-добре от билки, а вместо захар да добавите натурален пчелен мед. За прочистване на кръвоносните съдове на главния мозък чудесно подходящи лекарства, които растат в градината, в градината, в гората, на поляна. Те са на разположение на всички жители на умерените ширини, така че се позове на заетост или липса на материални средства, не си струва.

Приготвени в домашни условия настойки и отвари от репей, глухарче, офика, допринасят не само за очистването на кръвоносните съдове на мозъка, но и на целия организъм. Мисля, че съдове на краката, чувстват лекота и ще бъде особено «благодарни».

Народни рецепти

Рецепти за прочистване на кръвоносните съдове от фиброзни плаки много и почти всички те са в неговия състав, са от такова широко разпространено растение чудо градинарство, чесън. Почистване на чесън и лимон много ефективна за профилактика на атеросклероза, което не е изненадващо, като се има предвид най-силните антиоксидантни свойства на чесън и на високото съдържание на аскорбинова киселина в лимоне, който, между другото, също е добър антиоксидант.

Рецепта за прочистване на кръвоносните съдове чесночно-лимонов екстракт от

Много известен рецепта за почистване на съдове чесън с добавянето на лимон, изчислена на четиридесет дни на пречистване, се предвижда подготовка на всеки 7 дни редовни три-литрови буркани се подготви. Целият процес ще отнеме 16 обелени скилидки чесън (не скилидки!) и 16 лимона заедно с кората, които ще разпръсне в 4 банки. Така че, се приема по 4 парчета на двете и усукана на една мелница, залейте с топла вода (преварена) и така са си три дни в кухнята, без хладилник. Реално инфузия процеживается, се поставя в хладилник и се използва три пъти на ден на гладно по 100 грама.

Троен удар по холестерину: мед, лимон и чесън

Казват, че мед, лимон и чесън, приети едновременно, не само на кръвоносните съдове укрепват, но и на целия организъм като цяло. Да се приготви лекарството е много просто, ако е пресен сок от 10 лимони с кората добавете в един литър мед и там също примешать каша от 10 скилидки чесън, получена в месомелачка. Преливане на защитено от светлина място трябва да седмично, след което можете да се отдадете на профилактика веднъж на ден. За това трябва да вземете една чаена лъжичка и скришно има. Дори и ако много се радвате на лекарството, все пак трябва да се консумира само по 4 чаени лъжички. Сместа стига за 2 месеца.

READ  Как да се определи хемороиди и му етап

Вариант с водка и дафинов лист

Интересен инфузия за почистване на съдове в домашни условия се появи сравнително неотдавна, когато една бутилка водка каша се смесва с лимон и чесън, счукани в месомелачка (1 лимон + 2 големи глави чесън), в сместа се добавят дафинов лист (5штук). Всичко се влива месец, процеживается и се приема по 2 супени лъжици три пъти на ден след хранене.

Какво препоръчват мъдри монаси

Тибетски метод: на чесън и спирт

И все пак, най-популярната в популярно е чесночная тинктура, в основата на който лежи чесън и алкохол, но точно за тази смес казват, че това е тибетски метод за прочистване на кръвоносните съдове:

За получаване на настойки се смачкват чесночницей 350 грама чесън, които наля двестиграммовым чаша алкохол. Тинктура отлежало в абсолютно тъмно място и се приема по схема 3 пъти на ден 15 минути преди хранене в продължение на 11 дни, като се започне с една капка, се увеличава до 15 капки (вечерта на 5-ти ден и сутринта на 6-ти). С вечеря на 6-ти ден броят капки се намалява и се довежда отново до една капка на 10-тия ден вечерта. Единадесети ден капки се приемат еднакво количество 3 пъти по 25 капки. Освен това, трябва да помним, че това почистване се изисква голямо постъпване на течност в тялото (НЕ газирана вода!) и спазването на диета, която изключва алкохол, мазни и пържени храни, пушени меса. Това почистване се препоръчва да провеждат един път на шест години.

Мек билков съдовата събиране на

Още една рецепта, известен като тибетски метод за прочистване на кръвоносните съдове, в състава на което влизат само трева — по 100 грама на всяко от тях:

Лайка, жълт кантарион, безсмъртничета и брезови пъпки перемалываются, се смесват и оставляются за известно време, за да съставки «свикнали един с друг». От сместа вземете една супена лъжица и се изсипва 0,5 л. вряла вода. След като билки настоятся (около половин час), прецедете и го изцедете добре, че всички ценни вещества попаднали в разтвор. Разделете получената течност се на 2 части, в едната се добавят чаена лъжичка мед и се пие преди лягане, а втората нека до утре да се изправи в хладилника, където ще бъде възможно да се вземат сутрин, разбъркайте, добавете една лъжица мед и се пие 15 минути преди закуска. Такава вечер и сутрин чайките може, отпивайки докато пречистване събиране няма да свърши. Казват, пет години може спокойно да се живее, след това процедурата се повтаря отново, защото рецептата записано.

Видео: пречистване на кръвоносните съдове на мозъка в домашни условия

Както се вижда, атеросклеротический процес — болестта е много сериозна. Съдовата предотврати катастрофа, не може, следователно всеки човек, а за тези, които се отнася към групата на риска, особено, трябва да се вземат всички мерки за предотвратяване на съдовата катастрофа. Улов фраза — болестта е по-лесно да се предотврати, отколкото да се лекува, вероятно, атеросклероза се отнася на първо място.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00164 sec