Подути крака: причини, в района на глезените, на дъното, на един възрастен човек, лечението с народни средства за защита

Защо подути крака

Това се случва след дълъг намиране на открито слънце, по време на полети земя, в менструалния цикъл при жените, при недостатъчно сън, злоупотреба с алкохолни напитки в краката се усеща дискомфорт, те променят големината и формата си. Този проблем може да възникне и при здрави хора, но минава бързо, в продължение на два часа. Ако подути крака за по-дълъг период и това се случва често, тогава трябва да се обърнете към специалист за консултация, трябва да разкрие причината за него и да започнете лечението, докато не са настъпили усложнения.

Причини

Причините за подуване и отекания на краката могат да бъдат различни, например, алергична реакция на организма към някакво вещество, това може да бъде вирусна инфекция, нараняване на крайниците, сърдечно-съдови заболявания, както и свързани жлези с вътрешна и външна секреция.

Подуване на крака в областта на глезените се разделят на едностранен и двустранен. В първия случай причината може да послужи като травма или местно поражение. Във втория е необходимо спешно лечение, защото последствията от болестта могат да бъдат необратими.

Сърце

Недостатъчно кръвообращение. При малък брой на постъпващите хранителни вещества и кислород към клетките и тъканите се случва подуване на двете крайници. Пациентът може да почувства хлад в краката си и ги изтръпване. Опухлость в областта на крака се формира след сън или вечер. При намиране на човек в легнало положение за дълго време, отокът се разпространява по-горе по тялото, кръста, ръцете, лицето.

Другите симптоми включват:

 • Болка в гърдите;
 • Задух;
 • Аритмия на сърцето.

При проява на такива симптоми трябва да се обърнете към специалист. Не може да тегли! Болести, свързани със сърдечно-съдовата система винаги са много опасни, за тях трябва да се знаят и да се придържаме към прописанного лечение.

При сърдечна недостатъчност централен орган на кръвообращението започва да работи по-силни и да се изтощава, след което не може напълно да изпомпва кръв. Последствията са, че това става неговата стагнация в краката, вените се разширяват, стените на кръвоносните съдове губят тонус, компактен, нарушена структура. Във връзка с това плазма излиза навън, отвън изглежда като подуване. На пипане те са студени, цвят на кожата син. Пациентът усеща болка.

READ  Левкемия: остър и хроничен - симптоми, лечение

При заболявания на сърцето се провежда традиционно и хирургично лечение, диета.

Инфекция. Възпалението на перикарда се дължи на вирусни заболявания води до уплътняване. Сърцето не може да функционира нормално, поради нарушена циркулация на кръвта. В следствие на това се подуват вените на долните крайници, след известно време се появява подуване на краката в долната част.

Основната задача на терапия в такъв случай е да се отървем пациента от инфекция. Предписваните лекарства, правят възпаление, хормонални, сърдечни гликозиди, диуретици, витамини. Толкова е необходима диета.

Съдове

Всички заболявания на вените на долните крайници, които така или иначе водят до опуханию.

Възпаление на кръвоносните съдове. При тази болест подуване концентрира върху един от крайниците. Кожата е червена, защото от високо налягане във вътрешността на капиляри на краката. Много рядко при тази болест, оток на двете крайници.

Разширени вени. Болестта се развива по-късно известно време след началото на развитие на разширяване на кръвоносните съдове. Вените стават подобни на въжета, ясно може да се проследи в движение на крака. Глезените стават кафяви. Ако не се предприемат мерки за вылечиванию патология, а след това могат да се образуват язви, които не се лекуват.

Тромбоза на вените. Образование тромба във всеки участък на тялото винаги е много опасно. При запушване на вените на долния крайник плазма излиза през стените му и спира в околните тъкани, поради която се формира тумор. При това пациентът изпитва болка и топлина, парцел става горещ и плътен. При игнорировании такава патология може да настъпи некроза на тъкани, тромбоэмболия белодробната артерия, разпространение на възпалението в организма.

Като лечение препоръчват носенето на компресия облекло, бельо, масажи, мазила и гелове, които допринасят за възстановяването на тонуса на кръвоносните съдове, специални физически упражнения, лекарствена терапия. При силно развита болест се извършва ампутированные крайници.

Бъбреците

Нездравословен начин на бъбреците не могат да се справят с излишками на течности в организма, това е свързано с недостиг на специален протеин, выводящегося от организма заедно с урината. Отоци се концентрират върху лицето му, в областта на окото и по-долу по тялото. Главната особеност на такива опухлостей е да ги компенсира, ако върху тях натиск. От страна на отечное място блед от околната кожа.

READ  Постинфарктный кардиосклероз: етап, симптоми, причината за смъртта, перспективите за оцеляване

Нефротические. Свързват с неправилно съотношение на протеини в подвижния тъкани на организма. Такива патологични образование плътни, се концентрират върху лицето и долната част на гърба.

Нефритические. Тук основната причина за опухлости е грешен притока на кръв в бъбреците. Отоци, разположени по лицето, краката. Различават мекота.

Пациентът може да забележите някои промени в организма: промяна в цвета на урината, намаляването му в брой, болка в долната част на гърба.

При лечение се предписват диуретици, ангио-тропные, въвеждането на физиологичен разтвори, предписана специална диета. След успешно премина терапия подпухналостта бързо се спуска на не.

Ендокринната система

При недостиг в организма на хормона тиреоида оток на змиеподобните в областта на глезена. Главната особеност е, че при натиск да не остават дупки. Специалистът веднага може да се определи причината за заболяването.

При разгрома на голям парцел на щитовидната жлеза набъбва цялото тяло. Кожни воалите стават жълти груб, шелушащимися. Ясно е, че пациентът бързо да наддава на тегло.

Ако не се потърси навреме, пациентът започва да пада косата на организма, а също така и на миглите и веждите, ноктите стават крехки жълти. Основната задача на лекуващия лекар е възстановяване на количеството на хормона в организма на пациента.

Травма

При ушибе или переломе всеки е забелязал, че се образува оток и болка, след което се появява натъртване, подути пръсти. При лоша проводимост на кръв към тях, те са сини. С този проблем трябва да се обърнете към травматологу.

Алергия

Повечето хора имат алергия към храни, животни, насекоми или от лекарства. При внезапната появата на тумори на краката, която може да бъде локализиран в засегнатата място или разпространен по цялото тяло, трябва да напусне алерген (да се откаже от които вземате лекарства, «изплакване» на организма).

READ  Повишаване на броя на тромбоцитите в кръвта: какво означава това, причини при жените, мъжете, дете, норма показатели по пол и възраст

Симптоматика при тази болест:

 • Опухлость на краката;
 • Зачервяване;
 • Обрив;
 • Сърбеж;
 • Болка при физическо натоварване.

Лекарите предписват антиалергични лекарства.

Към другите причини включват заболяване на черния дроб, възпаление на ставите, подуване на лимфите, продължително гладуване.

Лечение на

При всяка причина е описано как да се отървете от подуване на краката с помощта на лекарства и операции, отделно отделят лечение на народни средства за защита подуване на краката. Може да се извършват в малки патологиях.

 • Настойка от ленено семе;
 • Вана с лайка;
 • Смес от маслини, лимонов сок, сол;
 • Микс от трици и мляко;
 • Пиете сок от моркови, лимон, краставица, мента.

Препоръчва се гимнастически упражнения, като например вдигане на конче, а също и масажи. Тези начини са подходящи, в никакъв случай, че при пренебрегвани заболявания, при профилактика.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00155 sec