Повишени lactic в кръвта: дешифрирането на анализи, причини, лечение

Завишени lactic

Lactic или бели кръвни телца – това е бариера срещу чуждите клетки, създават бариера за болести, микроби и други вредители, така наречените «щит». Са в състояние да създадат специални антитела в кръвта и ензимите, които разграждат, се свързват и се извежда навън вредните продукти на жизнената дейност на човека, като токсини. Основен метод за проверка има ли намалени или повишени lactic – отдава общ анализ на кръвта.

Правила за доставка анализ

Ако се случи така, че да отидете да дарят кръв анализ на съдържанието на левкоцитите, е важно да се помни за такива прости правила:

 • анализ на кръвта дава се на гладно сутрин, да ям нищо преди това не е необходимо, тъй като резултатите могат да бъдат ненадеждни;
 • преди да бъдат раздадени анализ на необходимостта от предотвратяване на физически и психологически натоварвания;
 • пред себе определянето в кабинета си, седнете, релаксирайте на пейката за 20 минути, тъй като дори и вдигане на 3 етаж – физическо натоварване.

Функцията на белите кръвни клетки:

 • защита от въздействието на вредни организми;
 • отделянето на мъртвите и ненужни клетки;
 • почистване на организма от продуктите на разпадането, това са трите основни функции на белите кръвни клетки.

Оценка на резултатите от

Норма левкоцитите при жените малко повече, 4-10 × 109 / l. Повишени показатели на левкоцитите в кръвта, както и ниски разкажат за много неща, само трябва да се вземат предвид незначително повишаване или понижаване на нивото на левкоцити в кръвта, още не говори за неизлечима болест, но е показател за никакви отклонения или функциите на човешкия организъм. Дори напротив-може да бъде, че са здрави, при липса на оплаквания и присъствието на доброто настроение и самочувствие, както разчете резултатите от анализите ви може да помогне на д-р.

READ  Фракция на изтласкване на сърцето (EF): определение, норма, причините за намаляване на лечение

Причините за повишаване на

Повишаване на левкоцитите (лейкоцитоз) се откриват при здрави хора:

 • ако вие сте добре покушали, една от функциите на левкоцитите са предотвратяване на всмукване в червата от токсини и затова когато приемате храна, lactic се отделят в кръвта, за да се предотврати инфекция на червата, дори и приемана от вас храна е чиста и здравословна. Високи показатели (появата на лейкоцитоза) се откриват когато са използвали месото, в него се съдържат животни антитела, които организмът расценивает ги като чужди тела и на «борбата с тях» започва трескаво да произвежда бели телца, също допринасят за повишаването на кръвни клетки, млечни продукти, меса, риба, морски дарове, детелина, плодове, свежевыжатие сокове, магданоз, тинктура от билки.

 • в случай на физическа претоварване се стимулират всички процеси в тялото, включително и на кръвообразуване, когато тялото се чувства упражнение, белите кръвни клетки да «бягат» в мускулите и тялото реагира като на липсата им и започва бързо да произвежда нови lactic, за да се предпази. След това, когато в тялото се връща към нормалното, белите кръвни клетки се връщат на място и с нови показват броя много повече от нормалното, понякога дори надвишават броя на 500%.
 • при резки емоции, като вик, плач, дъвчене, агресия, депресия, т.е. емоционално натоварване, тялото реагира изработката на по-голямо количество левкоцити, че да се защитите от възможни наранявания и рани. Тялото ви не знае, че ние сме толкова нервна заради прости проблеми на работното място, стрелецът на колготах, бунтът деца, или лошо време.

 • при бременност тялото на жената да се подготви за осигуряване на кръв два организми, съответно и кръвта се произвежда два пъти повече. Според организма на жената – матката е един от важните органи на жената и неговото увеличаване води до стрес на имунитета и нашият умен тялото започва бързо да се направи lactic, за да защити една жена от възможните проблеми. Увеличен брой на левкоцитите при бременни — това е нормално и не изисква намеса и корекция.
 • менструацията при жените спомага за увеличаване на левкоцитите в кръвта, продължителен престой в сауната, в градината, тютюнопушене. Тези левкемии са името на физиологичните и не са форми на заболявания. И повишено ниво на левкоцити ще кажа и за болестта на човек,
READ  Кръвен тест за ЧХГ: хормон, какво е това, след постинора, норма, резултат, като дари, дешифриране

Най-честите причини за повишение на белите кръвни клетки при заболявания на:

 • Бактериална инфекция, онкологично заболяване или възпалителен процес, тогава повишено съдържание на неутрофилите (нейтрофильный лейкоцитоз).
 • Алергични реакции (эозинофильный лейкоцитоз). Може би като реакция на лекарства.

 • Повишаване на базофилов е характерно при алергични процеси, проблеми с червата, стомаха, далака, щитовидната жлеза (базофильный лейкоцитоз).
 • При пациенти, които да се възстанови, започва моноцитарный лейкоцитоз, също така, този вид лейкоцитоза може диагностироваться при наличие на ранен етап на рак на заболяването. Това са най-честите причини за повишаване на левкоцитите.

Такива лейкоцитозы са причината за възникване и изисква допълнителни проучвания за инсталиране на диагноза и правилното лечение са от името на патологичните (реактивен или абсолютен).

Неконтролирано размножаване (злокачествена пролиферация) носи името на левкемия кръв или левкемия, да не се бърка с лейкоцитозом. При левкемия lactic престанат да изпълняват функциите за защита, тъй като не могат да идентифицират, поради неизправност в кроветворении.

Левкемия е опасно не много последвалите клетки, а липсата на тези клетки умения за изпълнение на техните функции. Лечение на левкемия трудната задача за лекарите-имунологов, с което те, за съжаление, не винаги се справят добре.

Лечение на

Ако форумите в интернет са прочели някъде че повишените lactic в кръвта — това е болест, която трябва да се лекува, не да вярвате на това, по-горе вече разбра какво означава повишаване на белите кръвни клетки в кръвта, тоест това не е заболяване, а реакция на организма на отрицателното въздействие на бактерии, токсини, емоционален стрес, физическо натоварване, щети, травми. Увеличаване на левкоцитите в кръвта – имунния отговор на организма на «вредното агент», който е потопен и се опитва да унищожи нещо в тялото ви, така че лечението повишени левкоцити – мит.

READ  Гранулематоз Вегенера (болест): симптоми, лечение

Така че, ако имате повишени lactic това, най-вероятно, добре, отколкото зле, трябва само да се разбере с причини и лечение не е на нивото на левкоцити в кръвта, а причина. Когато причината е идентифициран, болестта се излекува, lactic дойде в нормално състояние за много кратък период от време.

В никакъв случай не си струва да навлизам в паника никога, прекарайте анализи, потърсете причината за болестта и добър лекар. И тогава всичко у вас ще бъде добре.

А може би просто трябва да промените начина си на живот, с повече сън, яжте качествена и полезна храна, разходка на открито, да не се реагира на дребни житейски обърквания като че ли това е катастрофа или край на живот.

Видео — Lactic. Бяла формула на кръвта:

MAXCACHE: 0.4MB/0.00090 sec