Препарати за съдове на мозъка: на шията, на паметта, списък с лекарства за главата

Съдови лекарства за мозъка

Има редица съдови заболявания, може не само значително да намали прага на качеството на пълноценен живот, но и да доведе до полномасштабным негативни последици – чак до летального. На всеки човек, така или иначе, запознати симптоми на стесняване на кръвоносните съдове на мозъка: гадене, дезориентация, ухудшенное възприятие. И не е тайна, че препарати за съдове на главния мозък са на разположение почти навсякъде – както в домашни, така и в автоаптечках, и на всяко производство.

Причините съдови нарушения

Като правило, в первопричине съдови нарушения, е заболяване атеросклероза на кръвоносните съдове, т.е. наслоение атеросклеротични плаки на стеночках съдове, което води до значително стесняване на артериите, превозват кръв в отделите на мозъка.

Тъй като нарастването на холестериновых плаки е неравномерно, а след това и на артерията е надлез, навсякъде има различни степени на сгъстяване. Поради това, когато налягането на кръвта върху стените на кръвоносните съдове се увеличават, най-фините части може да не издържи и да се спука, което най-често се случва, ако не се вземат мерки за откриване на заболявания.

Нарушаване на работата на кръвоносните съдове на мозъка, участващи след себе си непоправими щети, диагноза, като мозъчен инсулт.

Има и друг вариант на развитие на събитията – не е толкова фундаменталния, но не по-малко от бездънен. Като атеросклероза, така и на обикновена мигрена, както и ВСД и наличие на анамнеза за мозъчно-мозъчни травми, могат да допринесат за нарушение на малките капиляри, прошивающих човешкия мозък фин мрежата. Капилярите престанат да се справят с транспортирането на червени кръвни клетки в нервни клетки в мозъка, възниква остър кислороден глад и на пациента се случва пристъп на остро главоболие.

Сосудорасширяющие

Ако при първите признаци на тази симптоматика не се обръщат към лекар, а след това болезнени признаци ще започнат да растат с геометрична прогресия. С течение на времето това ще доведе до частично унищожаване на неврони и ще започне деградацията на личността, освен това, далеч не винаги това се случва в дълбоко старческом възраст.

Разбира се, причината за всеки, постоянно произтичаща от главоболие, може и трябва да се открие и да се лекува. Съвременната медицина отдавна е в арсенала на доказали ефективността на лекарства за кръвоносните съдове на главния мозък. Всички те разработанны с оглед на възраст, симптоматиката, а така също и интензивността на признака.

Прилагане се предписва лечение се отразява не само на самата съдовата тръба, но и значително коригиране на показателите на най-кръвта, като предотвратява загустевание и образуването на кръвни съсиреци в съдовете.

Ударни имоти съдоразширяващ лекарства допринасят за подобряване на кръвообращението, клетъчния метаболизъм.

Антагонисти на калций

Антагонисти на калций имат голям спектър на приложение, като се акцентира на силата на водата с кислород на мозъка за сметка на релаксираща на кръвното тонус. Приема на тези лекарства трябва да бъде само по лекарско предписание, има сериозни странични ефекти при приемането на не по предназначение!

Предоставено от три серийни изнасяне на данни лекарствени средства с въвеждането на качествени подобрения във всяко следващо издание.

Ето един доста подробен списък съдоразширяващ лекарства за мозъка:

  • Към първата група се отнасят — изотопин, финоптин, фенигидин, адалат, коринфар, кордафен, кордипин, диазем, дилтиазем.
  • През второто поколение на тези лекарства, тяхната гама е разширена, са се появили като: исрадипин, клентиазем галлопамил, анипамил, фалипамил, амлодипин, фелодипин, никардипин, лацидипин, риодипин, нитрендипин, нимодипин.
  • Лекарства за третата серия на значително намалява гама от нежелани ефекти, като демонстрира по-целевата насоченост на действие. Съществен плюс на съвременната фармакология тази линия на лекарства – те избирателно направили и нещо повече влиянието на съдове, и по-специално, мозъка, оставяйки без внимание артерии, които не са свързани с болестта на резервацията. Най-изгодно се показа: нимодипин, циннаризин.

Антагонисти на калций за съдове на главния мозък са станали незаменими при ярко обозначени атеросклерозах. Въпреки това, съществуват сериозни ограничения за тяхното използване и, като средство за самоназначения, те не са подходящи и могат да причинят непоправими щети.

Да ги зададете може само кардиолог или невролог въз основа на проведени изследвания. Често, данните лекарства се предписват, като свързаните с тях през целия си живот.

Растителни алкалоиди

Фармакология, също така, за най-щадящего въздействие върху мозъчното кръвообращение, широко се прилага растителни алкалоиди. В основата на средства от тази група идват от системи от отделни компонентни съотношението барвинки. Действайки като спазмалитик, тя облекчава спазми на кръвоносните съдове на мозъка при нормалния метаболизъм на мозъчните тъкани и спомага за динамичному кровоснабжению, питающему клетки на GM.

Може би едно от най-известните средства от тази група – винпоцетин – известно е, също така, под други имена: бравинтон, веро-винпоцетин, винцетин, кавинтон форте.

Лекарството е уникален с минимален списък с противопоказания, с което значително се разшири кръгът на пациентской база. С назначаването му, д-р, също ще ви насочи най-удобна форма на приложение – таблетировано, или инвазивно. Ако състоянието на здравето вдъхва страх, лекарството ще бъде назначен за интравенозно.

Групата на никотиновата киселина

Единственият недостатък на лекарства никотинова киселина – зачервяване и леко кожно дразнене, причинено пряко, тяхното действие.

Значително намаляване на броя на холестериновых плаки. Назначава никотинова киселина за използване в комплекс с други лекарства, за укрепване на кръвоносните съдове на мозъка, и влиза в състава на необходимия курс, най-често, иньекционно в лечебни заведения стационарен тип.

Таблетки средства за това направление: никотинова киселина, эндуратин, никошпан. В аптеките се отпускат строго рецептурно.

Витамин с-минерален група

Освен сериозните лекарства, вреди ще знаете и за подготовката на алтернативни имоти, укрепване на стените на кръвоносните съдове и за стимулиране на обменните процеси. На първо място сред тях са витамини за съдове.

Витамин Р. Съдържа комплекс от активни вещества, не по-малко от 150 биофлавоноиди и полифеноли. В синергия с витамин С, в сила, като антиоксидант, витамин Р се разкрива максимално мощно. Най-популярно средство, синтетичното на базата на тези два витамини – Аскорутин.

Минералосодержащие комплекси, както и, в частност, БАДы, в състава на които има селен, калий, силиций, са задължителни за стимулация при проблеми с церебральными съдове.

Точно по същото действие имат биофлавоноиди даурской лиственица.

Витамини и медикаменти от типа на БАД не изискват лекарско предписание и може да служи само препоръка. Важното е, че ги приемат, трябва да се придържат към спазването на дозата и внимателно да разгледа списък с противопоказания.

Хомеопатията

Хомеопатията — това е много спорен в последно време, метод, срещу които изтъкнати много обвинения, често на нищо не основывающихся. Това се дължи най-вече на самия метод на предаване на лекарства в организма, чрез техните минимални концентрации. Тялото, всъщност, само получава информация за приетия средство, в бъдеще, като възможност да се «преработи» информация индивидуално за себе си. Процесът е много дълъг, действа чрез натрупване и предвижда достатъчно сложна схема неукоснительных действие.

От достойно показаха себе си в общия контекст на последния фармакологични изпитвания средства, искам да отбележа капки Эдас – 138 и Церебралик. Те се отнасят до серия от лекарства за разширяване на кръвоносните съдове на мозъка и подобрява паметта. Също така, забелязал, че систематичен прием ги намалява проявите на дезориентация, главоболие.

От мигрена

Няколко на разстояние от, наред с другото, изисква разглеждане на лекарства за мигрена. В действителност, мигрена остава също заболяване общата кръвоносна система, но сложността му се състои в стъпално проявление на симптомите, при които лекарства само сосудорасширяющие, ще бъдат безсилни.

Само пет степени на мигрена, както и всяка може да има доста резки преходи да следват.

Започва удар с съдова релаксация, може да се появи леко замайване. След това, в точка дружина на сънната артерия възниква спазъм на съдовата и притока на кръв стените на артериите намалява значително.

Веднага, след като за втори признак, кръвоносните съдове на главния мозък се разширяват, като поддържа тонусное състояние стеночек, а интензивността на пулсации продължава да расте. Ухудшенное кръвоснабдяването води до подуване на стените на кръвоносните съдове, и в този момент човек се чувства най-силните болки. След това, състоянието на кръвоносните съдове отново се връща в отпуснато състояние.

В никакъв случай, при първите признаци на започваща главоболие, ако вие вече ги знаете этимологию, не трябва да се приема лекарства, предназначени за разширяване на кръвоносните съдове. Първото нещо, трябва да обезболить състояние на всеки, подходящ анальгетиком. Не трябва да се очаква, когато те подействуют, веднага трябва да се вземат лекарства за кръвоносните съдове на главния мозък, шията и врата.

Желателно е, че това са триптаны, тип имиграна, но има преглед и на други, доста прилични аналози на този испытанному времето средство: зомиг, амердж, максалт. Всеки от тях може да бъде назначен само от лекар.

Съдови заболявания, свързани с нарушение на мозъчното кръвообращение, коварни факта, че често хората не са свикнали да се доверите на мнението на лекарите, или нямат време за посещение на поликлиники, са готови да отпишат всички симптоматические явления на умора, лишаването от сън, хронична преумора.

Въпреки това, не мисля, че диагнозата включва в себе си само своето собствено мнение лекар, който може да бъде погрешно – това е доста сериозно и многоплановое проучване, не оставляющее съмнение след приключване на всички резултати.

Поне един път в годината, всеки здрав човек трябва да мине планиран кардиологическую и неврологични проверка. Само лекарите от тези специалности са в състояние да направят подходящи заключения по жалби на пациента, назначава преминаването на изследването и да се изключи или потвърди патологични изменения на кръвоносните съдове на главния мозък.

READ  Артериовенозные мальформации: на главния мозък, причини, симптоми, диагностика, лечение, последствията

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00087 sec