Разжижение кръв: лекарства, лекарства за разреждане на продукти

Сгъстяване на кръвта, причинени от много патологическими промени в организма, се изразява с увеличаване на някои показатели общ анализ на кръвта (хемоглобин, червените кръвни клетки, хематокрит). Причините за този феномен могат да бъдат най-разнообразни. По-често патология се отнася до възрастни хора, които вече имат проблеми със сърцето и съдове, което повишава риска от възникване на сърдечни катастрофи, така че разжижение кръвта остава важна задача не само на привържениците на алтернативната медицина. За разработването на нови лекарства, безопасни за другите органи на пациента, непрекъснато се занимава сърдечни наука и фармацевтичната промишленост.

Какво предлага аптека мрежа?

Ацетилсалициловата киселина

Ацетилсалициловата киселина (аспирин) съществува повече от век и през това време тя не е отдал позиции на един от основните лекарствени средства, прилагани при много заболявания като жаропонижающего, анальгезирующего, противовъзпалително средство. С прекрасни антиагрегантными свойства, аспирин зае достойно място сред лекарствата, предназначени за оказване на спешна медицинска помощ при стенокардия и инфаркт на миокарда. В кардиология практика аспирин за разреждане на кръвта, незаменим: действа бързо, често успевая предотвратяване на тромбоэмболию при скъсване на атеросклеротични плаки.

Междувременно, ацетилсалициловата киселина има и някои недостатъци – тя влияе негативно върху лигавицата на стомаха и 12-пестной черво, и се дразни на това, може да провокира язвенную болест и/или стомашно-чревно кървене. Ацетилсалициловую киселина, издавана в таблетки по 0,25 или 0,5 грама, предписват се пие само след ядене и за кратко време, но читателят ще има право, ако се припомни, че антиагрегантные лекарства с превантивна цел трябва да се използва ежедневно и за живота. Във връзка с това на базата на аспирин, разработени специални дозата кардиологических лекарствени средства, максимално щадящи на стомашно-чревния тракт, но пречи на образуването на смъртно опасни кръвни съсиреци, които могат да се затвори важен кръвоносен съд.

Аспирин за разреждане на кръвта

Пациентите кардиолог аспирин (заедно с нитроглицерином) обикновено носят навсякъде със себе си, за да може в случай приближаването на опасност бързо да се дъвчат таблетката, поставете под езика си и след няколко минути чакам да се улесни. Обаче няма да е особено спира терапевтични дози аспиринсодержащих лекарства, тъй като до този момент от нас се интересуват повече от аспирин за разреждане на кръвта, което предотвратява остра съдова патология:

 • Тромбоза на важни кръвоносни съдове;
 • Пристъп на стенокардия;
 • Транзиторную коронарна атака (ТИА);
 • Исхемичен мозъчен инсулт;
 • Инфаркт на миокарда;
 • Тромбоэмболию белодробната артерия (ТЭЛА) и нейните клонове;
 • Тромбоэмболии следоперативен период от време при различни инвазивни вмешательствах, включително и на съдовете (аортокоронарное байпас, стентирование на коронарните артерии, ангиопластика и др).

По този начин, от лекарства, разжижающих кръв, ние очакваме, че те просто не изключат тези страшни събития, така че вкъщи на видно място държим на хапчета, за да не забравя да пие профилактична доза преди лягане, защото, както е известно, пристъпи по-често идват през нощта.

Специални доза пощади стомаха

Самият аспирин за разреждане на кръвта във формата, в който ние го знаем, вече не се прилага, на смяна дойде лекарства с активно вещество – ацетилсалицилова киселина, която в ниски дози се справят със задачата за предотвратяване на сърдечни катастрофи:

 1. Аспирин кардио е предназначен за продължителна употреба, трябва да се пие по 100-300 mg 1 път на ден преди ядене. Лекарството се дава странични ефекти, подобни на аспирин;
 2. Аспекард приемайте по 0,5 грама 2-3 пъти на ден, което създава някои неудобства за пациента;
 3. Кардиомагнил днес е може би най-известният и широко прилагани лекарства за разреждане на кръвта. Да се пие тя трябва да се забравят цял живот за 75 mg 1 път на ден;
 4. Тромбо ASSE приемат преди ядене в доза 50-100 mg се понася добре от пациента, се назначава за профилактика на инфаркт на миокарда.
READ  Гъста кръв: причини, симптоми, какво да правя, лечение, при мъжете и жените

Списък на лекарства, произведени на базата на аспирин и в състояние да предотврати образуването на кръвни съсиреци, тези средства не се ограничава само до тях е доста повече, те свободно се реализират аптечната мрежа, не се изискват постоянен контрол върху състоянието на системата на хомеостазата. Обаче преди да започнем превантивно лечение, би трябвало все пак да се консултирате с вашия лекар, така и кръвта на дари периодично за определяне на протромбинового индекс (PETIT) и ниво на тромбоцитите не би предотвратило.

Замяна на аспирин, ако към него има противопоказания, може да клопидогрель със своите аналози (плавикс, атерокард, тромбонет, кардогрель), но той не се отнася към категорията на евтини, така че не се прилага в такива широки мащаби.

Освен това, за намаляване на вискозитета на кръвта се използва:

 • Директни антикоагуланти: хепарин и неговите аналози (клексан, фраксипарин, цибор). Лечението е ограничено във времето и преминава под контрола на лабораторни тестове (PETIT, АЧТВ, коагулограмма);
 • Индиректни антикоагуланти (синкумар, варфарин) с контрол на международното нормализованного отношение (INR). Те често се предписват като превантивно средство след инсулт или инфаркт.

Струва ли си да казвам, че всички тези лекарства, намалява гъстотата на кръвта, не се самовольного на приложение: дозировка и начин на прием се определя от лекар, той прилича на пациента за необходимостта от лабораторията за контрол.

Видео: препарати за разреждане на кръвта — мнение на специалист

Народни средства за защита

Разжижение кръвта на народни средства за защита се извършва главно за сметка на фитотерапията. Има много рецепти, в които заедно или поотделно включват билки като детелина, жълт, мента, маточина, meadowsweet вазолистная, червена детелина. В лекарство, приготвено от тези растения, често се добавят валериана се използва наркотици, глог червен и шипка. Между другото, мента и маточина, се добавят в обикновен чай: и вкусно, и полезно, а на шипка може да се намира в рецептите, предназначени за производството на най-различни отвари, което не е учудващо: шипка съдържа голямо количество витамин С (аскорбинова киселина), която помага за лечение на много заболявания.

Въпреки това, при разжижении кръвта на народни средства за защита на истинските ценители на лечебните растения на първо място се използват суровини, които в края на 19 век е дал живот на сегашното аспирин. Това е кората на върба (върба). Тя не оказва толкова отрицателно действие върху лигавицата на стомаха, като ацетилсалициловата киселина, така че в някои случаи (много внимателно!) може да се използва за лечение на малките пациенти:

 1. Лекарството се приготвя от една супена лъжица кора, която се налива чаша вряща вода;
 2. Сместа отново се поставя на огъня и се вари в продължение на цели 10 минути;
 3. Отстранете от огъня, се оставя да престои, прецедете;
 4. Добавете преварена вода до обема, с който започна всичко (около 200-250 мл).
READ  Lactic повишени в кръвта (лейкоцитоз): нормата, причини

Лекарството се препоръчва да се пие 3 пъти на ден преди ядене по 2 супени лъжици (деца, вероятно ще е много по-малко, така че да дава съответно възраст и само след консултация с вашия лекар!).

Много силен кроворазжижающий ефекти, наблюдавани при детелина жълто, но лек за това небезобидно, така че преди да започне използването му, е препоръчително да се консултира със специалист. А за покупка на трева е по-добре в готов вид, в аптеката, в края на краищата, не всеки знае как да я събира и се изсушава.

От детелина правят инфузия:

 • Охлажда се до стайна температура в чаша вряла вода;
 • Добавете чаена лъжичка билки;
 • Настояват 2 часа и се прецежда.

Инфузия се изчислява на ден, затова го разделя на 2 приема (по половин чаша).

Приготвени от детелина и чай, в който се литър вода и 30 грама трева (цветя и листа – все още), но въпреки това изобилие периоди на кормуване, на разположение на хемороиди ще е противопоказание за прилагането на този напитка.

Отнасят ли се към методите на традиционната медицина гирудотерапию – нека читателят да реши сам за себе си, но в последно време той активно се използва като средство, разжижающее кръв, което потвърждава поговорката, че «ново – отдавна забравено старо». Съдържащи се в слюнката пиявици ензим (гирудин) намалява съсирваемостта на кръвта и по този начин предотвратява образуването на съсиреци в необезпокоявани от варикозом вените.

Освен тези народни средства за разреждане на кръвта в домашни условия се използват конски кестен, в пшеничен зародиш, ленено масло, ябълков оцет, сода за хляб. До прилагането на последните две средства, от които хората все пак трябва да се подхожда с повишено внимание:

 1. Ябълков оцет не допадне на хората с повишена киселинност и други стомашни проблеми;

 2. Сода, в последно време някак отнесенная за вещества, които дори и рак са в състояние да победят, въпреки това, подобни характеристики не притежава. Може да се нуждаем от луга тялото, но определи това за себе си, пациентът едва ли ще може, затова е по-добре да не експериментирате.

Значителна полза в лечението на повишен вискозитет на кръвта могат да се храни, достойнство, която ние, а понякога, подценява.

Морски дарове, зеленчуци и плодове

Желаещите да се предотврати образуването на излишни съсиреци на кръвта в организма голямо внимание трябва да се обърне вашата диета, защото това, което ние консумираме, на първо място сгущает или прочиства кръвта. За това не е задължително да търсят някакви екзотични плодове и зеленчуци, почти цялата храна е роден в необятността на Руската Федерация или вылавливается в моретата.

Списък на продуктите, разжижающих кръв, включва:

 • Морски дарове (риба, промысловые видове миди и водорасли), е не толкова за разреждане на кръвта, колко не допринасят за нейната сгущению, по същия начин, човек, платил решение да се борят с излишното вискозитет, трябва да се откаже от много продукти от животински произход, така че рибите и ламинария ще им достоен заместител;
 • Всички видове плодове (горска, градинска, блатните): грозде от всички класове, френско грозде, цариградско грозде, череши, ягоди, боровинки, най-ценната бери северна Русия – боровинки. Много полезни сокове от тези плодове, защото те могат да се подготвят за зимата и да пие ежедневно;

 • Различни плодове, вярно е, че все повече топлина и солнцелюбивые, но сега, слава Богу, дефицит няма, всички зеленчуци и плодове се продават през цялата година, дори в Най-Северната част. Следователно, с изключение на ябълките, които са и си има, винаги можете да закупите лимони, портокали, нар, банан, ананас или сок, выжатые от тях;
 • Много от нашите «native» зеленчуци също са включени в списъка на продуктите, разжижающих кръв: цвекло, моркови, домати, краставици, в крайна сметка, всичко това, което много расте в градината;
 • Хубаво разреждане на кръвта продукти, които се употребяват като подправки: черен пипер лют червен пипер, джинджифил, канела, целина, чесън;
 • положително въздействие върху системата на хомеостазата може да се очаква от употребата на продуктите на «за душата»: кафе, чай от мента и маточина, какао, шоколад (горчив).

Сокове се считат за най-добрите естествени средства, които могат да правят кръвта по-малко гъста, за да се предотврати образуването на съсиреци, както и, съответно, толкова усложнения, които заплашва оторвавшийся тромб. От списъка следва, че сокове могат да се получат от почти всички плодове и зеленчуци и, ако ананас или праскова е недостъпен поради географски или финансовото състояние на пациента, ябълки, цвекло, морков винаги са под ръка и при желание добива, без сокове, както са правили нашите баби.

Виното помага да се измъкне от инфаркт?

Алкохолът за разреждане на кръвта – отделна тема. Някои представители на руския народ, консумирането на алкохолни напитки с думите «не за пиянство, а за здравето», упорито се опитва да убеди останалите световната общност, за да мисли, че е по-добре за алкохол с тази задача, нито един продукт няма да се справи. Що се отнася до алкохолни напитки, като цяло, това трябва да се отбележи, че се очаква да чудодейни свойства здрави видове (водка, ракия, уиски и, още повече, ликьори) – абсолютно неразумно, може да влоши положението, защото «шашлычок под коньячок много вкусно». Силни напитки изискват добра закуска, която и кръв сгущает и холестериновые образува плаки.

Изключение от разнообразието алкогольсодержащих продукти е вино – сухо, качествени, скъпи. Наскоро се появи информация, че трябва да се пие всеки ден по чаша. Вероятно в този случай се има предвид специален вино чаша, в която налито 50 грама вино, а не фасетиран чаша с капацитет от четвърт литър. Употребата на такова голямо количество, много скоро ще започне граничить с друга болест, която на народни средства за защита не се лекува, това е, човек бързо може да се плъзга към алкохолизъм. Вярно е, французи, грузинци, италианците някак успяват да се пие ежедневно по нашите стандарти чаша, без повишаване на дозата в продължение на живот и отдаване под наем на себе си няколко повече само по повод на всеобщ празник или семейно тържество. Може би климатът влияе или на принципа: «Може бяло, може и червено, но само от съображения за здравето». Или… просто култура пития имат различна?

Видео: гъста кръв и тромбы — програма «най-важното»

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00105 sec