Разликата на сърцето: от страх, уплаха, инфаркт на миокарда, причини, симптоми и лечение

Какво е това разкъсване на сърцето

Най-трудното и трагичное резултат на инфаркт на миокарда, настигающее не по-малко от пет процента от всички, които са били подложени на дадено заболяване, е скъсване на сърдечния мускул. Въпреки че, фолклорът и направи разликата сърцето си нещо, подобно на името на нарицательного, директно до състояние на уплаха този проблем не е без значение, тъй като тук е място изцяло механичен процес, в следствие на реално увреждане.

Зоната на риска на критичните постинфарктного състояние, обхваща достатъчно широк кръг от пациенти, страдащи от заболявания на сърдечно-съдовата система. В зоната на риска включва хора, след шейсет години (по-често жени на тази възраст), високо кръвно налягане, диабет болни и, разбира се, пациентите с всички степени на исхемичен сърдечно-съдови заболявания.

Причини

Предизвика разкъсване на сърцето човек може всяко обстоятелство, препятствующее зарастване на постинфарктного белег. В резултат на това могат да бъдат, както на вътрешния, така и външния вид разкъсване на мускулите. Вътрешен предполага нарушение на тъкани папиллярной мускулите или преграда между желудочками, а външен да доведе до увреждане на външните тъкани на сърцето. В действителност, най-честата причина за скъсване на сърцето, са увреждане на външния характер.

В отговор на въпрос, каква е разликата на сърцето по своята същност, това е полезно да се помни и за това, че също има такова инфаркт на миокарда.

Създаване на първоначалните етапи на възникването на по-забележим дискомфорт, в съда се образува блок във формата на тромба в съдове, предотвратява свободното кровотоку. Препятствие, се появи по пътя на кръвообращението, може веднага да изразиш себе си мъчителни болки, а може би достатъчно дълго, изобщо себе си не показва, че всичко зависи от чисто индивидуалните особености на организма. Въпреки това, в някакъв момент, болката ще се появи непременно и те със сигурност ще отяготятся редица неприятни симптоми – виене на свят, учащенным сердцебиением, ниска честота на пулса.

Основните причини за разкъсване на сърцето се нарича:

 • Инфаркт на миокарда;
 • Наранявания на гръдната кост, причинени от външни фактори;
 • Възпалителни процеси в сърцето;
 • Опухолевидные образование;
 • Пороци на сърцето, вроден характер.

Най-силен натиск при работа на режим на сърцето се пада в ляво желудочек. И именно там най-често се случва некроза. Предвестник на сърдечен порок – разкъсване на сърдечния мускул – става инфаркт. Различни опухолевидные заболявания, амилоидоза, ендокардит, значително истончают тъкан на сърцето, но и те не са пряка причина за сърдечна руптура. Катастрофа се случва на фона на тези нарушения и като ги следствие.

READ  Гранулематоз Вегенера: причини, симптоми, диагностика, лечение и прогноза

Всяка травма на гърдите, нанесени с достатъчно силово въздействие, може да доведе до разкъсване на сърцето директно. Към тях се отнасят като проникващи наранявания, така и на външни фактори – например, мощен удар, насочен към гръдната кост.

Предположението, че разликата на сърдечния мускул може да се получи от страх, отчасти не отговаря на истината: не се случва разкъсване на сърцето от страх, или, да речем, на специална эйфоричной радост, както всички, по причина на същата инфаркт на миокарда, е вярно, което се дължи именно на силна емоция.

Косвени причините за разрива на сърцето:

 • Възраст на човека в рамките на шестдесет години. Повечето хора на тази категория вече имат някои проблеми със сърцето. И техните съдове, както и на самия сърдечен мускул, вече имат признаци на предразположение към инфаркт;
 • Стабилно високо, или скачущее в контрастни амплитудах кръвно налягане;
 • Плачевното време на стария инфаркт – достатъчно често встречающееся явление «изстрада болестта на краката си». Болестта е пренесена, а белегът, често мърляв и нещо-като изваден, остана;
 • Твърде преждевременно възстановяване след инфаркт. Безопасно пережитый удар, това все още далеч не е причина окунаться във водовъртежа на активност. Обикновено, вторичен инфаркт, причинен от точно неукротимым желанието да навакса изгубеното време, се преживява по-малко от 3% от пациентите;
 • Поради различни причини, крайна степен на изтощение на пациента, толкова пречи на полномерному зарастване на белега след инфаркт, което често води до разминаване;
 • Системното използване на хормонални лекарства значително намалява скоростта на зарастване на постинфарктного белег.

Не всеки разкъсване на сърцето може да бъде фатално в момент на остър пристъп, защото степен на увреждане на миокарда могат да бъдат, както дълбоки, охватывающими по-голяма площ, така и повърхностни. В случай на повърхностни дефекти и сравнително малка област на некроза, разликата става постепенно, се влошава състоянието на пациента по нарастваща.

Симптоми

Сравнително лесен естеството на увреждане на сърдечния мускул води до разкъсване на бавен, със симптоми, което ще сполети света вълни или скача Човек, в продължение на значителен период от време, може да се чувстват временен недостиг на въздух, тревожно състояние, пулсираща, силни болки в сърцето. Кожата, най-вероятно ще има синкав оттенък, е възможно подуване.

Спешни мерки чрез приемане на конвенционалните лекарства, в този случай, е напълно неефективно. Постепенно се натрупва останалите симптоми разбито сърце, действащи като в забавен кадър режим – изпотяване, сърцебиене. Но това явление на постепенно различията не са толкова често срещани на практика.

READ  Дисциркуляторная енцефалопатия/ДЭП: лечение, степен (1,2,3)

Значително по-висок процент на скъсване сиюсекундного, с внезапни приливите и отливите на кръвта в сърцето на чантата. След остър удар, в такъв случай, веднага идва обморочное състояние на пациента, набъбва и се издува венами го шия. Една-две минути, човек се опитва да компенсира дефицит на кислород учащенным, тежко дишане и настъпва смърт. На электрокардиограмме (ЕКГ на сърцето) този момент изразен плътен изолинией.

Самият дефект на сърдечния мускул, непосредствено преди прекъсване, да не забележите, че е невъзможно — за него ще се говори такова изобилие от симптоматиката, пренебрегването на които води до летален изход в най-кратки срокове.

Всичко това не за счупвания външен характер. Почивки със спецификата на вътрешното, е не по-малко сериозни и да доведат до след себе си точно такъв резултат, ако навреме не се вземат мерки за качествена и многостранен рехабилитация след инфаркт.

Лечение на

Руптура на сърцето при инфаркт на миокарда, или като резултат на некроза, това не е заболяване, което може да се надяваме да се прехвърлят в краката си, дори, ако със себе инфарктом това и се оказа, и той премина почти незабелязано.

Така че е много важно веднага, след като факт прекаран инфаркт ще бъде открит, да се започне лечение и да мине повече клиниката в съответствие с всички препоръки на лекаря. Всички видове и характер на болката в гръдната кост, симптоми на диспнея, с продължителност повече от 5 минути – това вече е достатъчна причина да се обадя екипи на спешна помощ, ако в миналото на пациента е налице инфаркт на миокарда.

При най-малкото подозрения в пропастта, лекарят назначава изследване незабавно, в рамките на неотлагательных. Това може да се случи, ако при стетоскопии кардиологом са били изслушани характерни шумове в областта на сърцето, или, получени оплаквания от пациента с описание на признаци на сърдечна недостатъчност.

Самото лечение на разбито сърце, от време на многоканални изследвания просто не оставя – на лекарите се налага да отидете на определени рискове, като се определи тази диагноза. Въпреки това, цената на забавяне може да бъде твърде висока, така и за доставка на пациента, в кардиология център далеч не винаги се случва спешно – загубени ценни минути и дори часове.

READ  Реовазография (РВГ) плавателни съдове на долните и горните крайници: че това, дешифриране, норми

В случай, че транспортирането на пациента приключи благополучно и тя се доставя в Спешното отделение с признаци на живот, най-вероятно веднага попада на операционната маса.

Оперативна намеса при скъсване на сърцето, което може да бъде извършена в този момент, се разделя на няколко вида:

 • Зашиване на място на разликата, фиксиране на опасна зона;
 • Коронарна байпас хирургия;
 • Смяна на клапани на изкуствени;
 • За трансплантация на сърце.

Открит достъп до сърцето предполага пряка намеса – разликата се записва ръчен шев, след това резултатът се определя покритие от синтетични влакна. Ако разликата се дължи на увреждане на межжелудочковой на стената, се извършва корекция на хернията метод эндоваскуляции, и, също така, се определя хонорар. Скопившаяся в пазвите на перикардита течност се изпомпва през надкол пункция сайт. В случай на тежка slagging съдове холестериновыми табели, операцията е сложна процедура на установяване на шунт.

Смяна на клапани на изкуствени, е показан при изрично повреда на някоя от частите клапанного апарат.

Най-трудното и, уви, малодоступное, поради наличието на задължителен донорского орган, намеса, това е трансплантация на сърдечния мускул. Тази операция е показана при наранявания от този тип, когато на границата на пропастта е твърде лежат един от друг и не подлежат на накладыванию шевове или фиксиране.

Всяка терапия – медикаментозно и инфузионная, предполагат препаратное лечение на инвазивни методи, чрез инжектиране на плазма и физрастворов, а също и на сърдечни гликозиди, аналгетици и др. Този вид лечение има за цел уреждане на показатели на нормите на кръвното налягане и по този начин да се намалят рисковете за възникване на руптура.

Живота на хората след петдесет години, ако те не се занимават редовно със спорт, не следят за броя на консумираните мазнини и въглехидрати и не са положително на жизнения тонус, е под постоянна заплаха от развитие на сърдечна недостатъчност. Помислите за това, за предпочитане колкото е възможно по-рано, но и в петдесет години значително подобрение на качеството на живот и, по-специално, отказ от вредни навици, ще донесе на организма неоценима полза.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00134 sec