Ретикулярный варикоз на долните крайници: какво е това лечение, хапчета, храна, упражнения

Ретикулярный варикоз краката

Много хора знаят за разширени вени и не само по наслышке. Оказва се, че съществува такова понятие, като ретикулярный варикоз вени на долните крайници. Какво е това и откъде идва то? Самата дума «ретикулярный» означава мрежест или внутрикожный. Съответно ретикулярный варикоз на долните крайници — това е опростена форма на разширени разширяване, която предвижда появата на плитки венозна мрежа, под кожата на долните крайници. Тази патология е присъщо за красивата половина на човечеството. Затова я наричат «козметични». Основното неудобство, който има заболяване — това е лош вид. За младите момичета, това е цяла катастрофа!

Причини

В основата на ретикулярный варикоз на долните крайници – това е жена патология и най-често възниква в резултат на промени в женското тяло:

 • Всяка промяна на физиологични или патологични. Към първия вариант може да се дължи на бременността и всички произтичащи фактори. При увеличаване на плода увеличава натоварването върху краката. Вторият вариант предполага нарушаване на работата на ендокринната система.

 • Употребата на хормонални средства. Жените често използват подобни средства не като прочетете инструкциите за противопоказаниям, и без да се консултирате с лекар. Някои контрацептиви
 • Противопоказано да приемат онези, които пристрастна към тютюнопушенето. По-пушенето само по себе си се отразява негативно на кръвоносните съдове на човека. А така ефектът се усилва, и е добре ако това се свърши само ретикулярным варикозом.
 • Наследство също могат да повлияят върху появата на заболяването. Състоянието на кръвоносните съдове на вените може да се предава по наследство. Така че, ако възрастните са изправени пред този проблем, те непременно трябва да се грижи за превенцията на заболявания при децата.
 • Както и в случай на разширени вени, много от причините са сходни при двете заболявания. Дамски обувки на високи токчета, обтягивающее бельо — всичко това се отразява върху състоянието на кръвоносните съдове.
 • Ниска активност и продължително ходене или стои могат да станат агенти на reticular на разширени вени. Затлъстяването също няма да даде за себе си да се забрави. И всички тези признаци дават да се разбере, че трябва да се ограничи себе си почти навсякъде. Както се казва — красотата изисква жертви!
 • Има една особеност, която се среща доста рядко. Тази патология може да засегне не само ставите на краката, но и на ръцете.
READ  Ldh: норма в кръвта, увеличен общ, директен

Лечение на

Медикаментозно лечение

Ретикулярный варикоз на долните крайници при мъжете и жените могат да се лекуват с помощта на лекарства (таблетки от разширени вени, мехлеми). Това ще помогне за потискане на развитието на заболяването и го предупреди потенциалните усложнения.

Лекарства от reticular на разширени вени на краката:

 • Детралекс таблетки — премахва всички възможни болка и отоци на краката. Прием на лекарството се назначава в продължение на цялата бременност. След раждането на детето, при хранене на прием на лекарството струва да спре, за да не навреди на бебето.
 • Хапчета «Флебоида» — това е отлично средство потиска развитието на симптоми на разширени вени. Също така е противопоказан при майчиното хранене.
 • Антистакс капсули — физиологично средство, което предприемат, за да възстанови кръвообращението в съдовете. Противопоказан при жените вынашивании и при хранене.
 • Мехлем за «Троксевазин» — облекчава общото състояние при варикозе и връща на нейните симптоми. Използването на мехлеми трябва да бъде назначен от лекар. Има противопоказания, че и в предишния случай.
 • Капсули «Венорутон» — медикамент предупредителен запушване на кръвоносните съдове на венозна мрежа и потиска симптомите на заболяването.

Ретикулярный варикоз вени на долните крайници не може да се лекува само едни хапчета и мехлеми. За пълното възстановяване ще се нуждаят от комбинация от двата начина на лечение. В противен случай това е просто премахване на спазми, отоци на краката, и на време ще облекчи състоянието на долните крайници.

Терапевтично лечение

Преди назначаването на терапевтично лечение, лекуващият лекар е длъжен да даде посока на изследването. В хода на изследването трябва да кръвен и да се направи ЕХОГРАФИЯ (ултразвуково изследване на кръвоносните съдове). Според резултатите от анализи и изследвания от специалист се назначава подходящ начин за терапия.

Най-популярните и достъпни от тях:

 • Лечение на лазерни технологии;
 • Втвърдяване на пяна;
 • Микрофлебэктомия.

Лазерен метод на лечение на разширени вени ‑ най-често при лечение на капилярна мрежа. Самата процедура е абсолютно безболезнена, така че анестезия и аналгезия, тук не е подходящо. Се усеща лек дискомфорт. Пълен курс на лечение се състои от три етапа. Всеки от които се повтаря в рамките на месец.

Склеротерапия вени ‑ този начин се осъществява интравенозно под формата на инжекции. Във вътрешността на засегнатата усетят въвежда специална течност. Операцията се извършва при присъствието на големи и помощни вени и трае от пет минути до един час в зависимост от площта на поражението. След първия сеанс на оперируемое място наслагва плътна превръзка, и не е отстранена в рамките на десет дни — точен срок назначава лекар.

Микрофлебэктомия — това е голям напредък в областта на съдовите заболявания. С тази технология за лечение има възможност напълно да се възстанови предишното състояние на кожата на краката. Процедурата протича напълно безболезнено, и след операцията пациентът може да се чувства като чисто нова. Въпреки че самата процедура е подобна на хирургическа операция. Виена закачат специални измъкне и да извади, за да се връзвам. Но това има своите положителни страни, тук можете да направите, без прилагане на химични вещества и препарати. Така че по кожата на краката, след оздравяване не остава никакви следи и белези.

След пълното преминаване на курс на терапия, специалисти силно препоръчват носенето на компресия колготы с цел превенция. Това ще намали натоварването на вените на долните крайници, в следоперативния период, стабилизира кръвообращението в съдовете, и ще даде възможност да предупреди вторично заболяване. Този период е много важен и му препоръчва да не се нарушава, от това зависи крайният резултат е пълно възстановяване

Упражнения

Профилактична гимнастика и упражнения за съдове ще помогнат за стабилизирането на притока на кръв и увеличаване на съдовата дейност, както и подреждане на прилив на кръв в капиллярам.

Техника на изпълнение на физически упражнения при варикозе:

 • Се извършва в хоризонтално положение. Движението е подобно каране на велосипед.
 • Следващото упражнение се изпълнява в подобна поза. Но сега не огъване на коленете си разпределят ги в страна, след това обратно, така че да се застъпват и приличаше на ефекта на «ножица».
 • Това упражнение може да се нарече обикновена ходене, само на място и не вдигате чорапи.
 • Вземете сидячее положение. Нататък правим перекат — пета-пръсти, и така няколко пъти.
 • Ситуацията не се променя. Приподнимаем крака и се въртят ступнями в една посока, после в друга.

Хранене

В основата на съвети и забрани, свързани с хранителния режим, са сходни с диета при разширени вени.

Че не може да яде и пие при варикозе на краката:

 • Спиртни напитки;
 • Различни кафе напитки;
 • Тлъсто, солено, пържено, печено.

Че трябва да има при варикозе на долните крайници:

 • Пресни зеленчуци и овошки;
 • Естествени пресни сокове;
 • Зърнени храни;
 • Различни плодове;
 • Подправки (копър, магданоз, коприва).

Полезни храни са тези, които имат достатъчно съдържание на витамини.

Ретикулярный варикоз при жените е възможно да се предотврати, при спазване на пълноценен, здравословен начин на живот. А именно: редовно да се правят физически упражнения за краката, да вземе студени ванички, да се придържаме към хранителния режим.

Някои хора се препоръчва постоянно да носят компресия чорапогащи от разширени вени. Не се претоварвайте краката си тежки физически упражнения. Да се отървете от ненужни навици. И не пренебрегвайте съветите и препоръките на лекуващия лекар.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00135 sec