Рожистое възпаление на: краката, кожата на лицето, причини, симптоми и лечение на еризипел

Рожистое възпаление (чаша)

Сред всички заболявания има и такива, които се срещат много често, това ARI, различни видове стомашни заболявания. До същия инфекционному заболяване може да се дължи рожистое възпаление. Интересен факт е, че от 20 до 40 години засегнатото могат да боледуват само мъже. Високо квалифицирани медицински специалисти свързват това е проява на факта, че мъжете често работят там, където не е най-обикновени хигиенни норми (чиста вода, тоалетна). При тях по-често, отколкото при жените се появяват травма по време на работа, които няма възможност да се справи. Работа на улицата или в горещо поточната линия на завода също дава своя принос за появата на рожистого възпаление. А в 50-70 години, лицето възниква предимно при жени, от физически натоварвания.

Причини

В основата на рожистое възпаление възниква в крайниците на тялото, понякога може да се появи на главата, на лицето. И много рядко може да възникнат по тялото и в слабините (гениталиите). При болните хора засегнатото се появява дискомфорт на фона на психиката, защото лицето има ярко червен цвят и околните обръщат внимание на това.

Основните причини за болести са на стресова ситуация, в която човек изпитва неуравновешенное стресово състояние, както и чести физически натоварвания.

Останалите причини рожистого възпаление на кожата може да се класифицира на:

 • Разлика в температурата на околната среда на човека – ниската температура, високата.
 • Увреждане с различна тежест на кожата – пукнатини, ухапвания, рани.
 • Тен. От големия получаване на слънчеви бани може да се появи чаша.
 • Синини.

Допринесат за появата на инфекция или заболяване също може да:

 • понижен имунитет;
 • хронично системно заболяване с решетка;
 • захарен диабет;
 • заразяване на стрептококком;
 • алкохол;
 • неправилното хранене.
READ  На АСЕ-инхибитори (ace-инхибитори): действие, списък на лекарства

Симптоми

Процедурата лица е различна. Това зависи от продължителността на заболяването, от това колко пъти тя се проявява, и защото където тя произхожда.

Симптоми рожистого възпаление на първите крачки в ярко изразени, е:

 • виене на свят;
 • втрисане, по време на която цялото тяло на много напряжено, след него настъпва отпадналост в цялото тяло и сънливост;
 • силна болка в главата, това чувство е създаден, че някой сучит чук черепу;
 • гадене – се появява желание да грабне;
 • висока температура до 40 градуса.

При всякакви възникнали симптоми е необходимо скорошното посещение на лекарски кабинет.

При тежка форма на заболяването се появяват спазми, силно е нарушена памет, реч (човек започва да говори безсмислици). Ако в това време не се предоставят на врачебную помощ, тогава започва да страда кората на мозъка.

Обща симптоматика продължава по време, около деня. След това се появява болка, подуване на мозъка, усещане за парене и през нощта силен сърбеж (пече и сърби).

Видове

Лицето се разделя на 2 вида заболявания:

 • Эритематозная болест – парцел на тялото е много силно се зачервява, подува и когато докоснете боли. Край на този тумор са назъбени, а на повърхността започва да се отлепите.
 • Эритематозно-буллезная – допълва симптом отслаивания кожата на втория ден. Появяват гнойники, те се спукат, и на тяхно място възниква мръсен кафяв цвят.

Характеристики

Рожистое възпаление на кожата на краката. Това е в основата на женска болест в тази област. Защото мъжете еризипел на крака почти не се случва. Най-често заболяването се проявява през пролетта и есента.

На долните крайници министерския съвет списывают на ухапване или на алергия. Както и обща слабост на организма и промяна в цвета на кожата не се вземат в профила си. В повечето случаи започва самолечение, прием на антибиотици, което силно усложнява положението. Изисква лекарски преглед, както и консултация и назначаване на медикаментозно лечение.

Лицето често стои на опашка. В първия час идва силен сърбеж, промяна в цвета на кожата. Започва подуване придружен болевыми усещания. Ако «работи» болест ще започне гнойный абсцес, абсцес и може да завърши гангреной на краката.

Алтернативна медицина в този случай няма да помогне. Това стрептококковая инфекция, тя се лекува само с медикаменти, а не билки и приговорами.

Рожистое възпаление на кожата на лицето. В този случай заболяването засяга в по-голяма част от лимфните съдове. В резултат на протичането на заболяването на лицето могат да се появят пукнатини и други увреждания на кожата. И най-лошото е, че рожистое възпаление на лицето му има свойството да се повтаря. Заболяването засяга всички по лицето – бузите, носа, устата и дори малко ушите. Подуване в основата се появяват на бузите под формата на пеперуда.

Лечение на

За добро лечение на еризипел, болен човек изпращат в стационар на 10 дни, за да се водят непрекъснато наблюдение на здравето. Защото може да има усложнения опасни за здравето. Изолиране на пациента е необходимо, защото това е инфекциозно заболяване и здрав човек може лесно да се заразят.

В основата на лечението рожистого възпаление на кожата се провежда с антибиотици и вече е на втори план са дезинтоксикационные лекарства. При първите приеми на антибиотици преминават възпалителни процеси (висока температура, втрисане, силна болка), остава постоянна, артрит болка, която по-късно изчезва.

Ако в продължение на 4 дни няма промяна, лекарят трябва отново да вземе анализи и преглед на доставените диагноза. При приемането на антибиотици могат да се появят различни странични ефекти. Те са свързани с индивидуалността на организма. Ако болен човек от рожистого възпаление започнаха да се появяват тромбы в ставите, тогава д-р настоява за профилактика на тромбоза.

След лечение настъпва възстановяване, но може всичко да се повтори отново и отново в продължение на 6 месеца. Защото:

изисква се смени или работа, или условия на труда, създаване на условия за хигиена и да се хранят правилно.

при елементарно порезе пръст или драскотини трябва да се предприемат мерки за премахване на мръсотия и микроби (обработва антисептик).

при първите симптоми на болестта да се консултирате с лекар, а не да се използват екстракти от билки и мехлеми, които могат да помогнат, но само след консултация с лекар.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00181 sec