Сегментоядерные неутрофили понижени: при деца, възрастни, бременни, причини

Когато сегментоядерные неутрофили падат

Което помага да се идентифицират повечето заболявания в начална фаза на развитие? Общ анализ на кръвта. Той показва съдържанието на червени и бели кръвни клетки. Червените кръвни клетки и тромбоцити — червени телца. Насищане на кръвта с кислород е основната им задача. А lactic и моноцити (бели телца) – изпълняват защитна функция в борбата с инфекциите. При неутрофилите (вид бели кръвни клетки) има две разновидности: сегментоядерные и палочкоядерные. Общ анализ на кръвта показва съдържанието им в кръвта. Когато сегментоядерные неутрофили бъдат понижени или повишени, това говори за развитие на процеса на възпаление или вирусна атака на организма.

Какво представляват неутрофили

Създава тези клетки се извършва в червено костния мозък. Тяхната основна цел е борбата с гъбични и инфекциозни заболявания.

В момента, в медицината има разделение на неутрофилите на 2 вида:

 1. палочкоядерные неутрофили – това са млади клетки с ядро, напомнящ формата на пръчки. Като неутрофили, са функционално-незрели.
 2. сегментоядерные неутрофили – възрастни клетки, които имат сформировавшееся (сегментированное) на ядрото.

Какво се случва, когато атакува имунната система? Тялото започва да произвежда интензивно неутрофили в помощ лимфоцитам и моноцитам. При това се идентифицират и се сливат с клетките на вируса. В крайна сметка неутрофили и клетките на имунната система да се разпадне. Очевиден пример за такъв случай е образуването на гнойного на циреи.

От причините за появата на болестта и характера на неговото развитие зависи време на живот на неутрофилите в кръвта. Образовавшись в костния мозък, те узряват и попадат в кръвта. Там неутрофили са от два до три часа. След което се премества в тъканите на организма и са там от три часа до два дни.

READ  Статини: какво е това, списък на препарати, показания, противопоказания, странични ефекти

По-ниско ниво на

При заразяване на възрастен човек опасен вирус, количеството на неутрофилите в кръвта може да бъде нисък. За да разберете природата на болестта, е необходимо да дарят кръв за изследване в лаборатория. При изучаването на резултатите, отделя специално внимание се обръща на съдържанието на лимфоцитите, моноцитов и броя на неутрофилите.

Ако анализът на кръвта на неутрофили установи, че сегментоядерные неутрофили понижи, това показва появата и развитието на организма вирусна инфекция. Такова заболяване на кръвта си има име – неутропения.

Когато съдържанието на неутрофилите е на критично ниско ниво, е необходимо да се предприеме по-задълбочено проучване на организма.

Това помага да разберете наличност:

 • левкемия кръв;
 • на анемия;
 • тромбоцитопении;
 • В12-дефицитной анемия;
 • рак на костния мозък;
 • язви на стомаха и дванадесетопръстника;
 • анафилаксия.

Както и вирусни инфекции: поражението на радиоактивни лъчи и химическо отравяне.

Нисък процент на сегментоядерных на неутрофилите в организма се случва и поради техния престой в райони с неблагоприятни въздействия върху околната среда. Има основание да се смята, че намалява съдържанието се случва след продължителен прием на лекарства: Пеницилин и Аналгин.

При бременни жени по време на света и в лактационный период, анализ на кръвта може да покаже, повишен индекс на неутрофилите. Това явление се дължи на отделяне на екскременти развитието на плода. Тялото реагира на емисиите на допълнителни неутрофили, които влизат в състава на белите кръвни клетки. Трябва внимателно да се наблюдава за промяна на тяхното ниво. Ако анализът показва ниско съдържание на неутрофилите, това показва, риск от прекъсване на бременността, поради заплаха от спонтанен аборт.

READ  Компютърна томография (КТ) на мозъка, на коремната кухина, белите дробове, което показва

Норма

Норма на неутрофилите в кръвта на детето, както и при възрастни, се различават. При бебета ги процент на съдържание е не по-висока от 30% от целия обем на белите кръвни клетки и увеличава до достигане на зряла възраст. Тогава, като при възрастни норма сегментоядерных на неутрофилите е 50-70%.
Но не само сегментоядерные неутрофили реагират на появата на вирус или инфекция.

Често се случва, че и палочкоядерные неутрофили повишени. Това се случва в резултат на срив на имунната система, както и появата на голям брой млади форми на левкоцитите в кръвта. Като правило, това е реакция на организма на инфекция, за по-ефективна борба с нея.

От опасно понижаване на нивото на неутрофилите

Ниско ниво на неутрофили в кръвта, често се говори за сериозно заболяване на пациента. Ако възрастен пациент сегментоядерные неутрофили понижава – това се казва, за контакт и развитието на организма на инфекция, към които се отнасят:

 • остра фаза, ОРИ, грип;
 • инфекциозен хепатит;
 • туберкулоза.

Ниско съдържание на неутрофилите човек също е сигнал за инфекция на организма от бактерии от животински произход. Към тези заболявания се отнасят:

 • бруцелоза;
 • туляремия.

При деца с нисък процент на неутрофилите в кръвта, помага за идентифициране на такива заболявания, като рубеола и морбили.

Видео За нейтрофилах:

MAXCACHE: 0.4MB/0.00074 sec