Синини по краката и цялото тяло: защо се появяват, причините, как да се отървете

Изглежда, и наранявания няма, не е имало, и не ударялся човек никъде, а синините по тялото си, от някъде се появи… С течение на времето те пожълтяват, минават, други се появяват. И отново си спомни не се получава: къде така приложился човек? Възрастните хора, особено във възрастта, смятат, че това е старостта е толкова подъл, някои изчетквам и съобщават, че подобно явление съпътства през целия им живот, само малък процент от тези, които редовно «разцвет» на кожата, се замислят и да се търсят пътища за решаване на проблема. За такива най-често са неспокойни майка, откриването на тялото на детето не е известно откъде провежда на хематом. Може би в градината или в училище някой да обиждат? Или това все пак е сигнал, че в организма нещо не е наред?

Травма, женски проблеми, дефицит на витамини

Появата на хематом от удара се счита за напълно естествено явление. Още повече, ако един удар е силен, способен да навреди и на меките тъкани и кръвоносните съдове, които проникват в тялото ни, ги снабдяват с всичко необходимо и отнемат продукти на обмяната на веществата. Разбира се, най-много отива на капиллярам, защото те са изключително достъпни, тъй като са разположени в кожата покровах.

Но когато синини се появяват без причина, то е причина това има и точно. На първо място – това увеличава уязвимостта на стените на капилярни съдове. Защо те изведнъж започват да се счупи – това е друг въпрос, или друга причина. И не една.

Всеки знае, че тялото на синини предпочитат повече. Защо? Оказва се, че това е свързано с хормоналния фон, а по-точно, с недостатък на естрогени. Женски организъм в процеса на живота подложени на различни хормонални колебания, както в пред — и менопауза ситуация, друг път изобщо катастрофалната се сгъва, така се оказва, че синините без причина се появяват, и жени, всички на възраст списывают, който, разбира се, е посветен на подобни явления. В края на краищата, съдове вече не са същите. Да, и витамини с микроелементи често не е достатъчно. Ето още една причина.

Недостигът на витамин С, а просто – аскорбинки, забавя възстановяването на тъканите след механични повреди, както и недостиг на витамин Р спомага за подобряване на пропускливостта, чупливост и крехкостта на капилярите, което води до появата на синини, като че ли и без причина. Да съчетаем заедно флавоноида рутин с Р-витамин активност и аскорбинова киселина, учените от много години имам прекрасно лекарство аскорутин, който е много приятен на вкус и е много полезна. Той укрепва съдовата стена, позволява да се отървете от синини и да се предотврати образуването на нови.

Аскорутин – добро средство за синини и е изключително подходящ за хора, които хематом са причинени от дефицит на по-горе витамини.

Беспричинному, на пръв поглед, появата на синини, подпомага при продължително приемане на лекарства с антикоагулянтным действие, като например аспирин, който просто пак и е основна причина за образуване на синини. Прочиства кръвта и неговото приложение дълго време води до появата на хематоми в различни части на тялото.

READ  EFFIE на сърцето (электрофизиологическое проучване): какво е това, как се извършва, дешифриране

За по-добра причина

Има обаче и по-сериозни предпоставки за появата на синини, причинени от различни, понякога тежки нарушения в организма, които са обединени в по-голяма група заболявания, наречени геморрагическими диатезами. Към тях се отнасят:

 • Вазопатии – това е увреждане на стените на кръвоносните съдове, в резултат на влиянието на инфекционно-токсични или иммуноаллергических агенти, пример за подобна патология може да се счита за хеморагичен васкулит;
 • Коагулопатии (вродени или придобити), които са следствие от намаляване на нивото на факторите на кръвосъсирването, за които се отнася тази известна болест, като хемофилия;
 • Тромбоцитопении (намаляване на броя на кръвни клетки – тромбоцити, в резултат на травматизации, потисничество продукти или повишено потребление, което се случва при гемангиомах, тромбоцитопенической пурпуре, ICE-нарушения);
 • Тромбоцитопатии (нарушение на функционалните способности тромбоцитарного на управление, характерни за миеломной болест, эритремии, системен лупус еритематодес).

Както се оказа, има много причини и преди да се опита да махнем синини, добре е да разберете произхода му, защото, взривяване на всички за себе си, може да работи болест, която ще доведе до още по-големи нарушения. Разбира се, образуване на синини под ноктите не заслужава специално внимание, ако той е възникнал от удара с чук по изменение. В такъв случай може да не тичат по лекари и да не се отдава тестове, трябва да се опитате да приложите народни средства за защита или просто да изчакате: слезет ноктите – всичко ще мине. Въпреки това, съществуват видове синини, принуждавайки трябва да бъде предпазлив.

Какви са синини?

Посиневшие от нараняване части на тялото ни добре познати от детството. Синини по краката си, свален на заетостта – това е лесно при момченцата-сорванца, защото в тази възраст всички класове травматичны. Екшън игри, колоездене, преодоляване на такива висоти, като огради и дървета, а резултатът е – не много меко кацане и големи синини, еднакви по произход, но има своята история.

Свързани със заболявания на видове синини, се проявяват по различен начин и да се държат по-различен начин. В медицинската наука те са разделени на видове:

 1. Гематомный, който се характеризира с огромни болезнени кръвоизливи не само в подкожно слой, но и в дълбочина на мускулите, ставите, причиняващи деструкцию тъкани, патологични фрактури, артрози и мускулна атрофия. Големи синини по краката, ръцете и цялото тяло е съвсем естествено за коагулопатий тип хемофилия А и В;
 2. Микроциркуляторный, който се нарича петехиально-забелязан, се проявява в появата на синини по ръцете, краката, на лигавиците (носа, десневые кървене). Малка травматизация съдове микроциркуляторного на речното корито — капилярите (струва само да търка кожата си с ръка), веднага се причинява образуването на синини (болни с тромбоцитопенией го знаят);
 3. Микроциркуляторно-гематомный, т.е. смесен тип, включва в себе си комбинация от предишните два и се характеризира с появата на макар и малкото, но по-големи синини, локализующихся предимно в подкожната мастна тъкан, така че те са добре гледани. ДВГ-синдром, хемофилия А и предозиране с антикоагуланти, са придружени от сходен начин на хематоми;
 4. За васкулитно-магента тип, освен характерни са възпалени, синини, се характеризира със сърбящ обрив, който дава с течение на времето, остатъчна пигментация.
READ  Парасистолия: екг, какво е това, видове, причини, симптоми, диагностика, лечение, последствията

Обаче, ако човек постоянно образуване на синини, по-добре е да се обърнете към лекар, защото това може да е признак на заболяване.

Синини по гърдите, синини на вените

Особено безпокойство предизвикват посиняване на гърдите при жените, защото млечните жлези все още по-рядко са изложени на травмированию от ръцете и краката, въпреки че контузия и тук не са изключени. Може да падне или да попаднете на някакъв тъп предмет, и хематом гарантирана. Разбира се, трябва да се опитате да се избегне увреждане на млечните жлези, тъй като голям хематом може да се превърне в киста, които по-късно дават доста силни болезнени усещания.

Ако натъртване е причина за травма или прием на антикоагуланти, тогава може да се надяваме, че той ще мине без особени последствия. Опасно е, когато хематом се появява без видима причина, защото тогава тя може да бъде признак на злокачествени новообразувания, в частност, възпалителен рак на гърдата, така че в подобни случаи не трябва да се отлага посещението при маммологу или гинеколог.

Не е имунизиран от синини по гърдите и от мъжки пол, но мъжете появата им се дължи предимно тъпи травми на гръдния кош и фрактури на ребрата, а ако натъртване не минава дълго време, тогава причината може да стане коагулопатия или прием на лекарства, разжижающих кръв. Така или иначе, с този въпрос, трябва да се консултирате с лекар.

Доста често се появяват синини по вените. На първо място това се отнася за хора, които имат разширени разширяване на венозных съдове. Понякога такава видимост създават сами виена, а понякога хематом, са резултат от наличието на капилярна мрежа, съдовите звездички и възли, които имат свойството да се разкъсва. Това се случва основно заради травми или слабост на стените на кръвоносните съдове.

Мехлеми, които помагат да се лекува натъртване

Лечение на синини незабавно, като цяло, рядко, но ако веднага след травма положат студ (често за това се използват замразено месо, което в домашни условия винаги под ръка), то може значително да се намалят размерите на хематом и намаляване на интензивността на оцветяване. Тъй като пропуска първия момент, по-добре е да изпратите някого до най-близката аптека за закупуване на миро от синини. В такива случаи е добре себе си, се оказа, че е гепариновая мехлем, който се разтваря съсирек, образувана под кожата и по този начин ускорява изчезването на синевы. Освен това, гепариновая мехлем притежава още и обезболяващо действие чрез включени в състава на местна упойка бензокаина.

Трябва да се помни, че маз се прилага с повишено внимание, ако е нарушена целостта на кожата покрива и НЕ се използват по принцип при тромбозах на дълбоките вени или едновременно с нестероидни противовъзпалителни лекарства (НСПВС), които често се използват при удари за намаляване на болезнени усещания.

Освен гепариновой, хубаво би било да се използва троксевазиновую мехлем, и която да помогне за бързо лечение на синини и да забрави за него. Като на доста широк спектър на действие, маз се прилага при много заболявания, свързани с повишена ломкостью съдови стени. Основното вещество наркотик е флавоноида рутин, с Р-витамин активност. За усилване на лечебния ефект на мазила се прилага желателно е заедно с капсули или таблетки троксевазина.

READ  Ноотропы: ново поколение, списък с лекарства, механизъм на действие, кои са по-добре

Помощ народни методи

Някои хора не признават, аптеки лекарства и предпочитат за лечение на синини използват изключително народни средства. Ако натъртване се появи от синини, нещо такова лечение е напълно оправдано и може успешно да се прилага в домашни условия.

Разнообразие от опаковки:

 • с лист от репей (вътрешната повърхност на лист, целофан, вълнен шал),
 • каша от лук със захар,
 • билки мокрицы пресни или сухи (леко сварен), покрити с целофан и забинтованных

допринасят за бързото зарастване и изчезване на непривлекательного черни петна.

Със същата цел се използват:

 • ½ чаена лъжички джинджифил и куркума, добавяйки към тях и няколко капчици вода (3 или 4),
 • твърдо (до каша) в мляко, ябълки,
 • пресен лист tradescantia, или
 • лосион с оцет (бельо плат смачивается една супена лъжица оцет или чаена лъжичка есенции, разтворени във вода).

Това обаче не трябва да забравяме, че всички народни средства са добри, ако не е отворена болки и кървене, тъй като в този случай нужда от малко по-различен подход, но от изброените рецепти, в случай на повреждане на кожата покрива и кървене, подходящи за топла каша от ябълки, сварени в мляко. Тя трябва да се прилага травмированному място.

Пациентът избира, отколкото лечение на натъртване, получен в резултат на синини, но това не трябва да правят, ако хематом, се образуват в резултат на други заболявания, което е, както за себе си. Трябва да се консултирате със специалист (флебологу или гематологу), който ще проведе необходимите изследвания (кръвни тестове, УЛТРАЗВУК на съдове и други), със сигурност разберется, че за това, което ще ви предпише адекватно лечение, тъй като самият болен не може да се справи, а парите на хората не притежават достатъчна сила, за да реши дълбоко залегнали проблеми.

Видео: натъртване в програма «Живо Страхотно!»

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00118 sec