Синини по тялото: гърдите, разширени вени, причината, мазила и народни средства за защита от синини

Какво означава това, ако синини по тялото

Вредата не е имало, човек никъде не ударялся, а синьото петно върху тялото се е появил. След това премина петно отново се появи. Синините по тялото на дете или на възрастен човек могат да се появяват и изчезват в зависимост били към този физически предпоставки, или не. Много хора не обръщат внимание, казват те, това вече е било, кожа такава. Само скрупулезные майките започват да допытываться, откъде натъртване? Колело се търкаляше дете или в училище удари? А ако няма? Тогава на лекар.

Какво означава това

Синини по тялото си от удар, че това е естествена реакция на организма. На първо място страдат от това на меките тъкани на тялото и кръвоносните съдове, които осигуряват на организма всички необходими вещества и кислород. На капилярите, намиращи се в меките тъкани също се деформират и почивка по време на удара.

Ако причините за поява на синини по тялото от физически удар не, тя има слаби съдове, при повреда на които кръвта попада в мека кърпа и се получава хематом. Най-често такива кожни натъртвания се появяват при жени, причината за това е хормонален срив.

В течение на живота на хормони преминават многозначительные колебания. С напредване на възрастта това се отразява и на други органи, и в съдове. Друга причина може да бъде липсата на полезни минерали и витамини за съдове.

Ако в организма, да речем, на липса на витамин С (аскорбинка) – забавя процеса на възстановяване на меките тъкани след физическо въздействие. Витамин Р е крехкост на капилярите, колкото повече толкова по-голяма еластичност на съда. Учените са събрали някои минерали с необходимите витамини и се оказа лекарство «аскорутин», който предотвратява крехкост на капилярите и прави стената на съда, по-еластична.

Още една причина за появата на синини по тялото на хората – това е дълго време е бил на прием на лекарствата, които са свързани със съсирване и застоя на кръвта (аспирин). Един от малкото медикаменти, който предизвиква образуване на синини по тялото. В неговите функции влиза разжиженье кръв, и ако дълго време се приемат, ще се появи хематом на тялото.

READ  Профилактика на атеросклероза: съдове на главния мозък, на долните крайници, лекарства, народни средства за защита

По-сериозен проблем е появата на синини по кожата, това е група заболявания — геморрагические диатезы:

 • Вазопатия — влияние на стената на съда, инфекция или токсични вещества.
 • Коагулопатия – генетичен ниво или придобит фактор в резултат на дълго заболяване. Функция за съсирването на кръвта, е много намалена.
 • Тромбоцитопени – в кръвта става малко тромбоцити. Причините могат да бъдат различни.
 • Тромбоцитопатия – тромбоцити в кръвта не изпълняват пълноценно своите функции.

Така че, ако се появи по тялото си синини, е необходимо да разберете причината за нея в началото, а след това да се отдадете на неговото рециклиране. Защото какво е поява може да доведе до сериозни заболявания.

Видове

Има следните видове синини по тялото:

 • Обикновен синини по кожата, вследствие на физическо прилагане. Той е известен на всеки човек-от ранна детска възраст. Търкаляне на колелото, падна, набил заетостта и лактите, счесал дланта на ръката си. Изкачи се на дърво, не можа да устои и се приземи, перелазил през оградата и закачен. Синините са едни и същи, просто, е история за произхода на всички са различни.

Ако натъртване се появи вследствие на болестта, а в медицината има някои видове:

 • Гематомный – големи кръвоизливи, които причиняват болка. Това кървене не само в меките тъкани на тялото, но и по-дълбоко – в мускулите, ставите. При това се осъществява промяна на тъкан, мускулна атрофия. Значителни по размер на синини по тялото, на ръцете, на краката си, това коагулопатий на хемофилия тип А, Б.
 • Микроциркуляторный – проява на синини по ръцете, краката и лигавицата (кървят венците). Незначителна травма на капилярите — това вече синини.
 • Микроциркуляторно-гематомный – това е гематомный + микроциркуляторный видове. Синини малко, но те са големи. Възникват в подкожната мастна тъкан.
 • Васкулитно-магента вид – е придружено от сърбеж и обрив. След преминаване остава пигментное петно.
READ  Как да подобрите циркулацията на кръвта в краката в домашни условия: препарати, лекарства, народни средства за защита, храна

На гърдите

Синините на гърдите при жените, винаги предизвиква голямо вълнение. Един въпрос, ако това е удар. Освен синяка, вътре в гърдите може да възникне тумор. Това е много опасно, във всеки случай – кисти, доброкачествени съдови тумор, по-лошо е злокачествен, мастопатия.

Как да не е, ако е имало удар, с произход хематом, е необходимо спешно да отидете на лекар. Но ако синини по кожата се появява просто така? В някои случаи преминава от само себе си, но и това може да бъде следствие от злокачествен образование, възпаление на млечната жлеза. Ето защо при поява на хематом в гърдите следва, спешно, ще се обърнат към лекар.

Натъртване на гърдите при мъжете също може да се появи. Чест случай е удар или фрактура на бедрата. Но, ако хематом не минава, това следствие може да бъде дълъг прием на някои медикаменти, билкови лекарства за разреждане на кръвта. С този въпрос трябва да се консултират с лекар.

На вените

Синини по вените — това е често явление при тези, които страдат от болестта «разширени вени». В някои случаи натъртване — силно се вижда виена, в други – съдови звездички. Малки разкъсвания на капилярите. Причина могат да бъдат удари, синини или слаби стени на кръвоносните съдове.

Лечение на

Ако натъртване на участък от кожа с произход от удар или синини, незабавно налагане на запор върху лед или нещо от фризера може да намали бъдещите натъртване, облекчава болката и отоците. В случай на липсващи приложения студ, трябва да отидете в аптеката.

Мехлем

Мехлем от синини по тялото има във всяка аптека в голям асортимент. Те имат различен състав, много направени на експозиции на билки, а също и в тях са различни лечебни свойства:

 • Миро гепариновая добре себе си показала в заздравяването на синини. В неговите функции влиза разтваряне на кръвни съсиреци под кожата, което води до пропаданию синевы. И тя прекрасно облекчава болката. Но да се прилагат средство в никакъв случай не може ако има тромбоза и ако е отворена рана.
 • Троксевазиновая миро. Освен, че ще ви помогне да се отървете от хематом, все още се прилага при слаби стени на кръвоносните съдове. За по-голям ефект, е необходимо също така да се прилагат лекарства траксевазина.

Народни средства за защита

Народна медицина е много богата на рецепти от травми, хематоми и други полезностями. Ако натъртване се появи вследствие на синини или удар, тогава може да се прилага народни средства от синини по тялото. В противен случай той може дори да навреди.

Натъртване се прилага компрес от:

 • лист от репей, отгоре с полиетилен и вълна, естествен кърпичка;
 • каша от лук и захар;
 • woodlouse (трева), выполоскать във вряща вода и се прикрепя към гематоме, отгоре с полиетилен и естествена топла кърпа.
 • ябълки, варени в мляко. Направете каша и нанесете натъртване.

Всички готвене и използване на народни рецепти помагат тогава, когато няма отворени рани. В такъв случай се изискват други действия.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00092 sec