Системна склеродермия: при деца, симптомите, лечението, народни средства за защита, причини за възникване на заболяването

Системна склеродермия

Такива заболявания не са инсталирани до края на природата, които се наблюдават толкова често, но развязку имат трагична: те увреждат всички органи еднократно – на черния дроб, белите дробове, стомаха, сърцето, бъбреците, червата. Системна склеродермия и има такова заболяване, е много трудно подчиняющаяся лечим, дори тези медицински лекарства, не помня вече за народната медицина.

Ролята на съединителната тъкан

С цел нормалното функциониране на целия организъм и неговите системи, са задължителни малко изисквания – включително и пълно възпроизвеждане на съединителната тъкан, исполняющей допълнителна роля в жизнената дейност на организма.

Съединителната тъкан е част от различни органи, водеща храненето на тъканите и тяхната защита, и която изпълнява опорна работа, когато става отнася до костния апарат.

Например, най-известната вариация на съединителната тъкан – кръвта. Тя доставя кислород и нужните вещества на всички органи се движи по различни съдове. Към него се свързва лумбална течност, лимфата, тъкани и хрущяли, сухожилия и кости, синовиальная течност. Най-важните елементи на този тип тъкан, създадени от необичайни клетки (фибробласти) – това е влакна еластин и колаген.

Причини

Системна склероза – това е кумулативни заболяване на съединителната тъкан, в резултат на това под влиянието на някои обстоятелства започват болезнена трансформация – пролиферация на колаген на фона на възпаление на малките кръвоносни съдове, намиращи се в тъканите на органите.

Смята се, че началната причина за механизма на формирането на склеродермии, се намира в областта на генетиката: тенденция към това доста високи места нарушаване имат единствено лица със специфични генетични несъответствие.

На присъстващите отклонения глобявани прекъсвания в работата на защитната система, които създават за себе си обезобразяване на съдовите стени и увеличаване на отделянето на фибробластите: интериор при такива обстоятелства да се стреми да възпроизвежда развалена областта на ендотел, повишаване на производството на колаген.

В резултат съединителна тъкан се разраства с отклонения от нормата, както и органи, обърнати в този процес, постепенно да се чувстват в себе си кислороден глад – ишемию.

Системна склероза при деца и възрастни взема интегративное посока, тъй като еднократна сума, се увреждат органи-ЧРЕВНИ, кожата, выделительную система, сърцето и белите дробове.

Много често се разболяват от представителки на прекрасния пол, средни и възрастните години, макар че има и примери за прояви на заболяването при деца, което се дължи на недостатъци и не взрослостью на имунитета.

Симптоми

Първите симптоми на системна склеродермии се изразяват в синдрома на Рейно – недолговременных гърчове малки съдове на пръстите на ръцете, нанесен, като рефлекс на ниска температура или преумора. Първоначално върховете на пръстите си бледа, после придобиват смъртно-бледа или чак лилав оттенък (акроцианоз на кожата).

Когато се връща пропускателна способност на кръвоносните съдове (възниква след няколко минути) пръстите на краката се подуват в червено – се случва реактивна гиперемия кожата покрива.

Спазми често протича с усещането одеревенения на крайниците, а по време на възстановяване на кръвообращението пациенти са се оплакали на усещане за болка. Първоначално тези симптоми на системна склеродермии се празнуват не в целия сайт четки: по-специално, че отговарят на коледа само един или два пръста. С течение на времето спазми обхващат не само за ръка, но дори и пръстите на краката.

Подобно признаци на системна склеродермии могат да бъдат проследени и в района на лицето, ушите: първоначално дялове и лицето на това побеляват, после сини, а след това стават наситено розово или лилаво. Болните съответно се чувстват загуба на чувствителност, а след това – болезнените усещания в района на повредени части. В случай, когато в хода въвлечени съдове език, в момент припадка някой се отклонява става.

Вышесказанные симптоми склеродермии – основата на предмета на незабавно медицинско изследване, тъй като синдром на Рейно е един от първите показатели за напредъка склеродермии. Колко по-рано ще бъде направено проучване, толкова благополучието лечението на системна склеродермии.

В областта, където-и тогава възникват спазми на малките кръвоносни съдове, по-късно се появяват отоци, които се превръщат в сериозна уплътнения: те първо са поставени на пръстите си, а след това обхваща и други области на кожната покривка и органи.

Финишная директен се оказва омертвлением на кожата и повредени склеродермией на вътрешните органи: те губят trophism, сморщиваясь.

Лицевите мускули губят жизненост, поради което то е като страшноватую маска. Органи са намалени лошо, се случва дефицит в храната се дължи на загуба на слаби съдове и нарушения на кръвообращението в тях.

Основно заболяване, склероза уврежда червата, белите дробове, стомаха, по-често в ход са включени бъбреците и сърцето.

Стомах

Конвертиране причинено от склеродермией в хранопровода и стомаха се появяват при 8 от 10 болни и се проявяват такива симптоми:

 • Трудно преглъщане на течна и груб фураж;
 • Усещане за парене (киселини в стомаха);
 • Возвратным закидыванием обхванати от стомаха в хранопровода (рефлюксом);
 • Позиви за повръщане, гадене.

Червата

В случай на повреда на тесен червата ясни признаци на системна склеродермии се проявяват вече в късния етап, и се състоят в:

 • Болезнени усещания в корема;
 • Подуване на корема, спазми;
 • Диария.

По-рядко се наблюдава забавяне на стола – когато склеротические действия са възникнали в дебелите черва.

Системна склеродермия поражение на сърцето

Фиброзни преобразуване в тъканите на миокарда, напредва се дължи на спазми на малките кръвоносни съдове, разстройство на лявата камера, сърдечна недостатъчност, симптоми на перикардита (тумор на перикарда – сърдечна чанти) – целият този набор от нарушения се проявява при по-голяма част от болните склеродермией, ако патология «адаптира» към сърцето. В този случай болните се оплакали на ноющие болка зад гръдната кост, аритмию, сърцебиене.

Възможни признаци на миокарда, от време на време – эндокардита, в резултат на което се развиват различни видове пороци на сърцето, макар и сърдечна недостатъчност не винаги. В случай на развитие, тя прогнозира влошаване на състоянието и е трудно да се излекува.

Бъбреците

Доста необичаен вид на възникване на системна склеродермии и поражения на бъбреците, в случай, че тъканите и кръвоносните съдове на бъбреците за кратко време овладяват склероза се нарича «остър склеродермическая пъпка». Тази разпоредба се тълкува рязко студен старт и бързо напредва бъбречна хипертония с молниеносным намаляване на обема на урината, тромбоцитопенией, хемолитична анемия.

Въпреки това, системна склероза с увреждане на бъбреците минава по-добре: може да се проследи отслабване на дейност на бъбреците, позволена хипертония или дори поддържането на съответните данни налягане, малка протеинурия.

Леки

Средно 70% от заболелите с лишаване от свобода системна склеродермии на белите дробове терзаются от увреждане на белия дроб: в тях се превръщат интерстициальное заболяване (увеличение на тъканите интерстиция – един от вариантите на съединителната тъкан) или белодробна хипертония.

До образуването на признаци на дихателната дефицитности поражда фиброза тъканите на белите дробове – се увеличава задух и суха кашлица без отделяне на храчка. Идентични признаци на системна склеродермии увреждане на белите дробове проследяване на пациенти с белодробна хипертония.

Лечение на

Лечението на системна склеродермии – проблемът е много сериозен: изборът на лечебен посока обуславливается от вида на заболяването и вида на увреждане на органите. Терапия протича в 3-те тенденции и определя пред себе си задачата да намали броя и продължителността на съдови спазми, намаляване на излишната оживление защитна система, съответно в един или друг етап възобнови дейността на засегнатите от болестта на вътрешните органи.

Продължителност на живота

С прискорбием, но към днешна дата, прогноза за продължителността на живот на пациентите страдат от системна склеродермией остава разочароващ. Системната склеродермию лекува изцяло не е възможно, но днес медицина може да забави прираста на съединителната тъкан, а също в известна степен коригира дейността на защитната система.

Без да броим работата според иммуносупрессивного, анти фиброзного и съдово лечение, на пациентите се препоръчва драстично да сменяте стила на живот:

 • Да се въздържат от дълготрайни намиране на открито слънце;
 • Облачаться в по-топли дрехи за по-студените дни, се носят ръкавици;
 • За отказване от пушенето.
 • Да се откаже от кафе и кофеин съдържащи напитки, пийте зелен чай, сокове, напитки.

Народни средства за защита

Разчита, че народни средства от системна склеродермии ефективни от множество заболявания, тъй като общенародная терапия за 1000 години на своето пребиваване скопила най-големият багаж умения да се излекува само от понятието може да се разболеете.

Въпреки това, склеродермию не просто хуля болест на системата и обладавшей непознати етиологията: при случаи, ако скриват механизъм за появата на заболявания, така че не е възможно истински да се каже за тези или други ефикасни методи за нейното излекуване. Обаче има съвсем не малко възможности, които са специалисти по традиционна медицина са валидни и ефективни.

Към тях се квалифицират превръзки от печен лук, прикрепени на повредени областта на кожната покривка, лекарството медуница, хвощ knotweed, фитоотвары билкови разноски от живовляк, жълт кантарион.

Не е изключено, че отвари, компреси, настойки, отвари и други народни средства за защита и лечение на народни средства за защита, допринасят за подобряване на имунитета и подобряват здравето на кожната покривка, дейността на вътрешните органи. Но при стабилна форма на заболяване, този начин на лечение, остава неефективна.

READ  Кандидоза на червата при деца, жени и мъже: симптоми, лечение, диета, мнения

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00074 sec