Спинальный инсулт: причини, симптоми, лечение и прогноза инсулт

Гръбначно-мозъчната инсулт

Гръбначния мозък е един от основните компоненти на организма. Всяко нарушение на нейната функционалност, като спинальный инсулт, често водят до тежки последствия. Симптоми, които се установяват при спинальном инсульте, доста изразени и в тях трубно да не обръщат внимание. Вродени дефекти, херния, не дават нормално се проведе на кръв в органите. Отива на поредица от нарушения.

Разликата съдове

Трите основни съд предоставят на гръбначния мозък с всички необходими микроелементи, а също така и кислород. Хранителни вещества, попаднали в капилярите, а ненужните вещества излизат през венулы в виена.

При заболявания на гръбначния стълб и гърба, а също и гръбначния мозък, венулы и артериолы се свързват. Тогава артериална кръв, отива веднага във виена. При това, често се разкъсва аортата, особено когато притока на кръв е под голям натиск.

Причини

На всички известното заболяване, като мозъчен инсулт, се дължи на запушване на мозъчен съд или разкъсване. Почти същият проблем възниква и в гръбначния мозък. Просто след това няма летального резултат, а има и хората с увреждания.

Причините спинального инсулт произтичат от:

 • Аневризма на аортата.
 • Нарушени функции на съсирването на кръвта.
 • Съдовите стени са повредени по време на травма.
 • Инфаркт на миокарда и като следствие от ниското налягане.
 • Херния на гръбначния стълб, които пречат на нормалното кръвообращение.
 • Тумор, който оказва натиск върху съда.
 • Атеросклероза на кръвоносните съдове.
 • Запушване на артерията на гръбначния мозък.
 • Артериовенозная мальформация съдове.
 • Разширени вени на прешлени.

Вижда се, че атеросклероза, херния, а също така тумор имат пряко въздействие върху кръвоносните съдове. Възникват исхемични лезии и други възпалителни лезии в района на гръбначния мозък и директно в самия него.

READ  Съвместимост на кръв при преливане на: кръвна група, тестване на таблицата

Симптоми

Каква е причината за болестта на такава и симптоматика. Ако се разболя върти, човек казва различно — дроб, бъбреци, проект. Въпреки, че симптомите спинального инсулт още зависи и от диаметъра на съда, и от това на какво място се е случило поражение.

По-точни симптоми спинномозгового инсулт са:

 • Парализа, интермитентно накуцване, тялото престава да се подчиняват, прилича на полиартрит.
 • Човек не се чувства на повърхността, не се чувства температура или болка.
 • Нарушения на органи на таза (инконтиненция). Човек не разбира, когато трябва да е в тоалетната, така че това е още и действа на психиката.
 • Трофичните смущения при запушване на артериите отпред.
 • Постоянни и силни болки в лумбалната част. Това се случва при скъсване на съда.

Този списък се предоставя обща симптомите на това. В зависимост от това по какъв начин се е случило, поражение, и какъв съд при този наранен – ще се промени и симптоми. Това е причината различни синдроми.

Прояви синдроми директно ще завесить от това каква е степента на поражението и на кое място. Колкото по-висока неуспех толкова по-широк ще област лезия. И по този начин ще има повече прояви.

Клиничните симптоми на заболяването:

 • Човек се появява слабост в цялото тяло.
 • Нарушена координация или изобщо да се движи бавно и не е в действителност — пареза на долните крайници при спинномозговом инсульте.
 • Тетрапарез (и на ръцете, и на краката).
 • Главоболие, обща слабост, виене на свят.

Лечение на

Спинальный инсулт може да засегне всеки човек, в зависимост от местоположението. Ако това се случи в град, един човек падна, се е случило уриниране, а след това околните хора, най-вероятно, ще си помислят «пиян». Въпреки че в тази ситуация е разумно да се обърнат, не побрезговать и да разберете причината за това поведение.

READ  Хемороиди icd 10: хроничен, външен, вътрешен

Ако от лицето не мирише на алкохол и се вижда, че е имало някакъв проблем в организма, се налага да се обадя на бърза помощ. По-страшно е положението изглежда през зимата или есента, когато навън вече е студено и е хапане студен дъжд. Има предпоставката, че човек просто ще замръзне или «ще взема» възпаление на белите дробове. Че в този случай само ще влоши ситуацията.

Лечение спинального инсулт, както и други нарушения на кръвообращението се провежда само в стените на болницата, неврологично отделение.

В домашни условия да се лекува спинальный инсулт е забранено, тъй като се изисква постоянен контрол, прием на лекарства се извършва под строг контрол и изискват специална апаратура.

Лечение на инсулт гърба се назначава въз основа на диагнозата, което се е случило с плавателни съдове – разкъсване или ишемическое посока.

Да не е на подпухналостта се предписват диуретици. На следващо място, за подобряване на притока на кръв, назначени други лекарства. А също и за подобряване на потока на полезни вещества в зоната на поражение. Получава лекар добри резултати при назначаването и вземането на лекарства, които регенерират нервната тъкан.

В случай на откриване на човек тумори или с херния, тогава лечението се насочват, на първо място, за премахване на тази патология. Увреждане на гръбначния мозък е вече резултат от тумор или херния и е второстепенен диагноза.

Прогноза

Възможно ли е възстановяване след спинального инсулт? Този въпрос си задават всички. И роднини и самият болен. Особено, когато са нарушени функции на органите на таза (инконтиненция). Това води до потисничество болен човек и безвыходность близки. В случай, че не е имало психоэмоциональных натоварвания, се нуждаят от помощта на психолог, топло отношение към болния човек.

READ  Подобряване на паметта: лекарства, хапчета, лекарства, средства

Лекуващият лекар да даде отговор на въпроса «какво следва?». Като цяло, прогнозата спинального инсулт не е отрицателен (летального изход няма). Но, ако болестта не бъде причина за други заболявания.

Ще оздравее напълно морална подкрепа на роднини, близки хора, с модерна апаратура. Много медикаменти, които се справят изцяло с болест. На следващо място, задължително трябва да бъдат подходящи грижи (рани от залежаване е необходимо да се обработва, да промени пастельное бельо, пелени), за навременното и пълноценно хранене. Масажът се извършва специализиран лекар, който знае нещо.

Само след цялостна грижа болен човек напълно може да се справя със своята болест. В някои случаи, при по-тежки случаи може да бъде хората с увреждания.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00075 sec