Сърдечно-съдови заболявания: видове, списък, симптоми, лечение

Заболяване на сърдечно-съдовата система

Далеч не всеки си мисли, че неговото неразположение може да се дължи на някакъв опасно заболяване. Често могат да се срещнат случаи на напреднал болест, являющей следствие на това, че човек се приспособява към вашето актуализирано и го смята за нормално конкретно за себе си. В момента сърдечно-съдови заболявания за повечето хора са само медикаментозным словосочетанием. Много хора не знаят, че водят до подобни диагнози. Точно да се определи характера на болестта ще помогне на лекар и ехокардиография. Ако се наблюдават някакви симптоми на заболяване на сърцето и кръвоносните съдове, трябва веднага да се отиде на прием към специалист.

Симптоми

Сърдечно-съдови заболявания в момента са на първо място за масово поражение и представляващи опасност. Много важна причина за възникването им са станали предразположение на ниво генетика и поминък, далеч от правилното.

Към днешна дата на заболявания на централна система за поддържане на живота много, рамките им се случва по различен начин. Причините за появата им могат да бъдат най-разнообразни. Към тях се отнасят различни по вид възпаление, травма, интоксикация и до края не регионално фактори.

Независимо от причините за възникване, при заболявания на симптомите са много сходни. Благодарение на няколко прости правила болест може да се признае за първата черта. Познаването на тези правила, можете да се избегнат усложнения или дори елиминиране на самата патология.

Симптоми за сърдечно-съдови заболявания се делят на няколко категории:

Всеки възникнал дискомфорт и болка в областта на гръдния кош са основните признаци на заболявания, причинени от сбивчивой работата на сърдечно-съдовата система. Недостатък на насищане с кислород на най-сърдечния мускул причинява спазъм на кръвоносните съдове, от което възниква силна пареща болка в гърдите.

При възникване на ангина, болки обикновено се причинява стресови ситуации, студ, много. При кислородном голодании на сърцето се появява ангина, която е лекар в повечето случаи определя вече първите симптоми. Ако са налице отклонения, а след това да ги признае помага запис на електрокардиограма в продължение на дни.

Ангина взето подразделять на 2 вида: на покой и напрежение. Проявлението си в първия случай възниква през нощта и се придружава от чувство за недостиг на въздух. Ангина може да тече постоянно, когато пристъпи се проявяват в продължение на приблизително еднакви периоди и провоцируются дори малък товар. При волатилен протекании заболявания удар се усеща за първи път или се променя своя характер, продължителността му е повече, се появява внезапно, прогресира за разлика от предишните. Точно този вид заболяване може да доведе до инфаркт на миокарда, в този случай на пациента е необходима спешна хоспитализация.

Ангина пекторис може да се предположи началото на развитието на коронарна болест на сърцето, затова е много важно при откриването на първите признаци на провеждане электрокардиограмму. За да се постави максимално точна диагноза, може да се наложи да лежи в стационар и преминават проверка на кардиовизоре.

 • Инфаркт на миокарда се проявява с остра болка в гърдите, която се повлиява в областта на шията и лявата ръка. Понякога болката е толкова сила, че човек припада или получава шок. Натиск се намалява, се появи бледост, проступает студена пот. Да Не се бърка с аневризмой на сърцето, при която болезнените усещания се отразяват в шията, гърба и по — рядко- в слабините.
 • Развитието на перикардита – възпалителен процес на сърдечния чанти – усеща тъпа болка в областта на сърцето, набирающей сила или ослабевающей при повишаване на температурата на тялото.
 • Слабото състояние, сърцебиене, недостиг на въздух, болка, отдающаяся през рамо, челюстта, ръката и шията, дават представа за развиваща се тромбоэмболии белодробната артерия. Човек изпитва различни симптоми в зависимост от това къде се намира тромб.
 • Многобройни стресови ситуации и натоварен начин на живот често причиняват невроза на сърцето. Болки могат да бъдат доста дълги, понякога се проточи в продължение на няколко дни. Стартирала невроза води до ангина.
 • Загуба на концентрация, умора, треперене на ръцете и краката също показват невроза на сърцето.
READ  Аутогемотерапия: показания, противопоказания, провеждане на

Левосторонняя болка под ребрата, може да посочи не само на заболявания на сърдечно-съдовата система, но и на други:

 • междуребрената невралгия, заявляющая за себе си остра болка между ребрата, е възможна частична загуба на възприемане на нервните окончания на кожата в болка точка;
 • зостер, сходни с межреберной невралгией, но отличаващ се с появата на мехури, подобни на херпес, и увеличаване на температурата на тялото;
 • спонтанен пневмоторакс се изразява остра болка, която е придружена от задух;
 • кардиоспазм, при което се появяват не само болка, но и оригване, нарушена глотательный рефлекс;
 • шийната и гръдната ишиас, който се появява когато наклоните и завоите.

В зависимост от осъществяването болезнени усещания специалист определя характера на заболяването, а благодарение на кардиовизору да разбера, свързани дали симптомите с лошо качество на работата на сърдечно-съдовата система.

 • Нарушения на сърдечния ритъм и силни удари, често се появяват в началото на развитие на болестта. Сърцето тупти с ясно отбелязано период свидетелства за наличието на тахикардия. При блокада на сърцето замечаются сбивающиеся с ритъма на намаляване, съчетани с виене на свят или загуба на съзнание.
 • При намаляване на броя на сърдечните съкращения са характерни симптоми за недостиг на въздух, в повечето случаи, което настъпва в резултат на атеросклероза — застой на кръвта в малкия кръг на кръвообращението. По-специално, тя набира сила и в нощта, когато заболевающий тръгва към съня.
 • Изразено затлъстяване се зареди мускулните тъкани, които участват в дыхательном процес, в резултат на което може да се превърне в тромбоэмболия белодробната артерия.
 • При невролитическом състояние се характеризира с психогенна недостиг на въздух, не е признак на сърдечна недостатъчност. Хората с това заболяване са принудени често да диша дълбоко, за тях особеност са виене на свят и слабост.
READ  Транспозиция на багажника съдове (TMS), артериите на сърцето

Прицелно на природата заболяване помага на компютърна система за проверка-анализ.

 • Венозни капиляри могат да страдат от повишено налягане, поради което е възможна появата на отоци, които са видими признак на сърдечна недостатъчност и сбившейся работоспособност на бъбреците. Хроничен характер на заболяването често е придружено от подуване на краката, сбивчивым дишането, по-бърз пулс и без шум в белите дробове.
 • При анемия и спазме съдове от видими признаци се появи бледост, а в критични случаи – цианоза. Нарушение на цвета на кожата покрива говори за ревмокардите.
 • Главоболие и виене на свят често съобщават за неправилна работа на сърцето и кръвоносните съдове. Мозъкът лошо снабдява с кръв, поради лошо кръвоснабдяване не се отделят продукти на разпадане, токсични тялото.
 • Пулсираща главоболие основно е признак за високо кръвно налягане. За да се избегне апокалиптичен удар и инфаркт на миокарда, налягане трябва да се лекува.
 • Безсъние, безпокойство, гадене, дискомфорт от лявата страна в легнало положение означават появата на проблеми в областта на сърцето. Освен това, заболяването се характеризира с бърза загуба на сила и слабост.

Диагностика на сърдечно-съдови заболявания трябва възможно най-скоро, за да се избегнат неприятни последици, а не да чака появата на видими симптоми. При първото чувство на дискомфорт, трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Най-малко веднъж годишно е препоръчително да посетите кардиолог, защото заболяването може да не даде себе си на своя носител, се определят го може електрокардиограма. На основата На лекар ще бъде в състояние точно да се постави диагноза, че в пъти ще се увеличи на шансовете за излекуване.

Лечение на

Често хората, страдащи от заболявания на сърдечно-съдовата система, в запаметяването на имена и дозата на лекарствата, които приемат, защото никой от тях до края не се възстановява, може да се постигне само в максимално добро състояние.

Лекарства, назначающиеся на пациента:

 • Нитратите се използват при ангина и се използват за разширяване на коронарните съдове. Като странични ефекти могат да се появят главоболие и намаляване на налягането.
 • Антикоагуланти се прилага при остри заболявания и притежават противосвертывающим действие.
 • Антиагреганты се използват при дефекти, те предотвратяват образуването на кръвни съсиреци в съдовете. Кишечнорастворимая обвивка пази стомаха на пациента от гастропатии.
 • Бета-блокери не трябва да се прилага при някои заболявания на дихателните органи, но те отлично помагат при стенокардия, инфаркт и други патологиях.
 • Блокери на калциевите канали частично се използват в борбата с аритмия, частично – с високо кръвно налягане.
 • Диуретици (диуретици) се приемат за отделянето на течности от организма. Данни препарати може да предизвика електролитни нарушения.
 • На АСЕ-инхибитори е необходимо за предотвратяване на структурни промени на сърцето. Лекарства дават обратен резултат при стенозе бъбречните артерии.
 • Блокери на рецепторите на ангиотензин също помагат за намаляване на напрежението. Понякога се приемат вместо АСЕ-инхибитори.
 • Гиполипидемические лекарства допринасят за намаляване на холестерола в кръвта и, като следствие, по-добро от очакваното и дълголетие.
 • Антиаритмические лекарства се използват при различни нарушения на ритъма на сърцето. Възможно е комбиниране на лекарства.
 • Сърдечни гликозиди, назначени при слаба кръвообращението. Те засилват на свиване на сърдечния мускул.

Най-важна роля в лечението на сърдечно-съдови заболявания играят спазването на диета, лечебна физкултура и провеждане на физиопроцедур. При неефективност на лечението се вземат хирургични методи, след което ще трябва да минават кардиореабилитацию. Здравето на човека е видимо се подобрява, повишава се физическата усточивость.

Лечение на сърдечно-съдови заболявания може да се проведе така и за традиционните методи. Много хора са убедени, че стари рецепти, донесе далеч по-голям ефект от медицински интервенции. Въпреки това трябва да се разбере, че хората използвали билки, защото те не са имали достъп до съвременни лекарствата и иновации, както и много отвари не само да не донесе полза, но дори са ощетени. Не трябва да забравяме, че никакви билки не могат да се превърне в заместител на медикаменти и физически упражнения.

READ  Хемангиоми на гръбначния стълб, телата на прешлени на гръбнака: същността, лечение

Народни средства за защита

Човек със заболявания на сърдечно-съдовата система, който не взема участие в своята възстановяване, ще е убеден, че медицината в случай, че е безсилна. Без задълбочени знания действия билки върху организма на даден човек, по-безопасно, да не прибягват до народни средства. Но за тези, които все пак решиха на тази стъпка, по-долу са специфични видове сърдечно-съдови заболявания с примери набор от билки.

 • Аритмия: черната ряпа, невен, прострел разкрити, хвощ, элеутерококк, валериан.
 • Атеросклероза: зрели череши, мляко за пиене, патладжан, дини, касис, сок от сурова тиква, зелен чай, риба, салати, лук, чесън, хрян, копър, ябълки, круши, сливи, смокини, гроздов сок, шипка, коприва, ягоди, боровинки, къпини, орехи, царевично масло. При спазме съдове помага настойка echinops.
 • Болки в сърцето на: глог, маточина, чесън.
 • Високо налягане: мед, сок от моркови, сок от хрян, лимонов сок, смес от цвекло кисели сок с мед.
 • Ниско налягане: корените на азалия висока, корен женшен, маралий корен, лимонова трева китайски.
 • Исхемична болест на сърцето: пресен корен от хрян, мед.
 • Ангина пекторис: сушеница топяная, глог, червена детелина, motherwort, тинктура от момина сълза, мента, женско биле корен, валериана, копър, една серия, невен.
 • Тахикардия: мента, корен от валериан, маточина, глог, motherwort, слабоалкогольное бира.
 • Хронична сърдечна недостатъчност: мед, мляко, извара, плодове, роза, лимон, чесън, орехи, стафиди и сирене.

Следващият списък за сърдечно-съдови заболявания далеч непълно работно време. Рецепти от десетилетия насам, има повече от достатъчно, както медицина непрекъснато отваря нови патология.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00105 sec