Тромбоза и възпаление на геморроидального възел: лечение и премахване на

Хемороиди може да продължи с години, а след това обостряясь, това изчезване, отивате в бессимптомное време, когато пациентът реши, че заболяването и не на всички. Въпреки това, хемороиди, не изчезва без следа, тъй като разширени вени вече не може да приеме първоначалния си вид и уносить цялата кръв от малкия таз. Да, и на самия човек, отслабване на вниманието към своето заболяване, не, не, да, и ще наруши диета или тежестта на някаква ще се вдигне. Тромбоза геморроидального възел винаги се случва изведнъж, а, освен това, той често и възпаление (тромбофлебит) за себе си дърпа.

Хемороиди, геморроидальный…

Хемороиди – разширение на кръвоносните съдове венозна сплит, правото черво, което най-често се проявява на образованието в стените на аналния канал три основни вътрешни хемороиди възли. Те се определят в позиция на тялото върху гърба си в градуирана набиране часа и съответства на:

 1. Възел на лявата страничната стена – 3 часа;
 2. В дясната переднебоковой – 7 часа;
 3. Дясната заднебоковой стена – 11 часа.

Хемороидалната възли, наречени в популярно купчина шишками, представени голям брой корпуси клубочков, съдържащи множество артериовенозные анастомозы. При натуживании (запек, бременност, вдигане на тежести) при болен с хемороиди, артериалната кръв изпълва възли да, там си и остава. Това води до изтощение и разширяване на повърхностните венозных съдове на лигавицата на ректума, които са в тясна връзка с кавернозными образувания подслизистого слой. Постоянно увреждане на повърхностни вени допринася за геморроидальному кървене, което носи артериальный характер.

Тромбоза – усложнение на хроничните хемороиди

Увреждане на съдовата стена при хемороиди включва и защитни механизми на система на съсирване, която реагира образуването на кръвни съсиреци, което от своя страна може да доведе до геморроидальный тромбоза и възпаление. Тези процеси са в основата на развитието на остър хемороиди, който може да включва както външни, така и вътрешни възли и клинични прояви подразделятся на три степени на тежест:

 • Остри хемороиди от първа степен протича без възпаление и се проявява с усещане за парене, болезненностью по време на акта на дефекация, сърбеж, които се засилват след употреба на остри, солени ястия, алкохолни напитки или когато са подложени на физически натоварвания. Гиперемия перианални област, единични, чувствителни при пальцевом проучване, тугоэластические възли са характерен белег на тази степен. Все пак, въпреки сравнително лесно за развитие на тромбоза на външен геморроидального възел може значително утяжелить клинична картина. Участието на същия в процеса на възли, вътрешни и присоединившийся на възпалителния процес без подходящо лечение ще доведат до тромбофлебиту хемороиди възли и преминаване на заболяването в следващия етап;
 • При втората степен се наблюдават постоянни болки, които се засилват при ходене и сядане, акт на дефекация доставя болки, хемороиди възли започват да кървят, се повишава температурата на тялото. Ярко изразени промени перианални област: гиперемия, подуване, болезненост. Възпаление на хемороиди възли, придружени от нарастващата им, подуване и силно болезненностью, при което, в този процес участват не само външни, но и вътрешни хемороиди сплит, възли выпячиваются навътре и навън в посока на заднепроходного отвори;
 • При трета степен на остри хемороиди протича по-тежко и се характеризира с:
  1. Распирающими мъчителни болки, лишающими човек съня, апетита и способността за работа;
  2. Повишаване на температурата на тялото;
  3. Рязко болезнена дефекацией;
  4. Забавено уриниране, поради рефлекторного спазъм;
  5. Усложнения (парапроктиты);
  6. Отечностью хемороиди възли, които стават плътни, придобиват синьо-ален цвят и признаци на частично или пълно некроза. Когато омертвению са изложени и на външни възли, може да се наблюдава «новопостроена» картина на некроза, в центъра на който е зает отпадна ущемленными и мъртъв вътрешни купчина възли и външните възпалени възли се разполагат навън от тях, образувайки «контакт»;
  7. Силно изразена реакция (остро възпаление) на околните тъкани.
READ  Разрушаване на кръвоносните съдове на ръцете: на пръсти, причини, симптоми, диагностика, лечение

Трета степен на заболяването най-ярко характеризира клиника на остра тромбоза на хемороиди възли с явления тромбофлебит хемороиди вени задния проход. Болни с изразен упорити кървене или с остър хемороиди 3 степен подлежат на спешна хоспитализация в проктологическое или хирургично отделение.

Каква е опасността?

Много, дълго болеющие хронични хемороиди, дори може да се похвали, че като непрекъснато се около аналния отвор хемороидалната подутини, продължават да живеят, да работят и да водят нормален начин на живот без никакво специално лечение. Това се случва и това. Освен това, дори тромбированный външен геморроидальный възел при тези, които се страхуват от проктолога, често завършва без хирургическа намеса. Това е разбираемо, защото той се намира отвън, ущемлением не заплашва, рядко води до кървене, а воспалившись, веднага се усеща, а и диагностика в такива случаи не предизвиква съмнение.

Чрез прилагане на традиционни методи за лечение на хемороиди и аптечные лекарства, болните често са в състояние да се справят сами. Това обаче не е оправдано и е фундаментално погрешно, тъй като самият пациент не е в състояние да оцени степента на развитие на остър хемороиди.

Да се предскаже бъдещи събития, въпреки че е трудно би защото в домашни условия е състоянието на вътрешни хемороиди възли не подлежи на самостоятелно изследване. Но нали именно те могат да станат причина за ущемления или обилно кървене, влекущего загуба на кръв и развитие на анемия, ето защо болните с остра форма на хемороиди (тромбозом хемороиди възли и тромбофлебит) се нуждаят от спешна медицинска помощ. И, ако смъртоносни случаи на това заболяване, толкова малобройни, че не, защото това не е опасно.

Трябва да се отбележи, че трета степен на тромбоза на хемороиди възли, освен некроза, гнойного парапроктита и масивно кървене, може да завърши с опасно за живота на болния състояние – сепсисом. Да и устоите на 3 степен остър хемороиди без лечение дълго време, може не всеки, така че, отхвърляне на фалшив срам, хората в повечето случаи вземат разумно лечението да се лекуват.

Видео: лекар за тромбозе хемороиди възли

Спиране на кървене – на първо място

Лечение на тромбоза на геморроидального възел се опитват да започнете с неинвазивни методи, въпреки че в напредналите случаи при загуба и ущемлении вътрешни възли, оперативната намеса може да бъде единственият начин, т.е., тактика на хирурга зависи от степента на остра хемороиди и неговите проявления.

При наличието на обилно кървене, след установяване на причините за него (пальцевое проучване, сигмоидоскопия, рентгеноскопия на по-долните етажи на дебелото черво, на колоноскопия), се приема решение за по-нататъшни методите за спирането му и компенсиране на кръвно загуба. За това се вземат активни мерки на местния въздействие (свещи с тромбином, тампони с гемостатической гъба, 10% разтвор на хлорид, калций).

За да спре кървенето на този етап може да извърши такава манипулация, като склеротерапия, обаче, трябва да се отбележи, че тази операция е в тази ситуация ще играе малко по-различна роля, отколкото за лечение на хронични хемороиди в началото на деня. Целта на склерозирования в напредналите случаи е само спиране на кървене, след което на пациента се назначава друго лечение в съответствие с обективни данни.

READ  Конни надбягвания налягане, люлки: причини рязко високо и ниско

Едновременно с които дейностите за борба с масивен кръвоизлив на пациента е показано общото лечение на последиците от кръвно загуба (трансфузии эритроцитной маса, плазма, епсилон-аминокапроновой киселина и гемостатические лекарства).

Лечението преди операцията

Консервативно лечение на тромбоза на хемороиди възли трябва да бъде комплексен. Освен прилагането на лекарства, не е за пренебрегване и други методи за въздействие върху остри хемороиди:

 • Почивка на режим трябва да се спазват стриктно;
 • Лека диета, която е насочена към предотвратяване на запек и за улесняване на изхождането;
 • Лаксативи и клизма (при възможност);
 • Компреси, седящи вани със слаб разтвор на калиев перманганат, или с екстракт от цветовете на лайка, промежностные душата, охлаждащи лосиони;
 • Почистване на спирките хладка вода не по-малко от 4 пъти на ден;
 • Хемороидалната болкоуспокояващи мехлеми, кремове и свещички.

Целта на лекарствено лечение е премахването на отделните симптоми на заболяването и предотвратяване на възможните последици от тромбоза. Във връзка с това, използват болкоуспокояващи, антисептични, противовъзпалителни и стягащи лекарства, които могат да определяни на местно ниво, навътре, подкожно, интрамускулно и интравенозно.

При тромбозе геморроидального сплит, за да не е без антикоагуланти (широко известен хепарин), притежаващи собственост разтваряне на тромбы. Освен това, в подобни случаи възниква необходимост от прилагане на вещества, които допринасят за премахване на болезнени усещания и възпалителен процес. Така че производството на масла и свещи на базата на гепарина предвижда и наличието в състава на болкоуспокояващи и противовъзпалителни компоненти.

Такова лечение, в повечето случаи осигурява подобряване на първата седмица. Ако е имало кървене, нормализират съдържанието на хемоглобин, както при тромбозе, осложненном тромбофлебит, вече в края на първия ден трябва да се подобри здравето. След два дни, като цяло, значително отива възпаление на перианални област, омекотени уплътняване на възли придобива розов оттенък.

Хемороидалната възли постепенно намаляват, са прегънати и вправляются, започва да се възстановява нормалната дефекация, която макар и леко болезнени през този период, но вече не носи толкова страдание на пациента. Точно в този период от време, ако е успял да мине без оперативна намеса и да се справят с тромбозом, се решава важен за човека въпрос: как трябва да бъде по-нататъшното лечение?

Операция за големи и малки, при тромбозе – само големи

Тромбоза на хемороиди възли във всеки конкретен случай изисква индивидуален подход, защото далеч не всички състояния подлежат отговаря на консервативно лечение и не винаги успяват лесно да се справят със ситуацията. Тези въпроси се решават от хирург, позовавайки се на обективни данни, които друг път показват необходимост от спешна хирургическа намеса в остър период, че обикновено има място в случай на осложненного тромбоза с възпаление, ущемлением и некроза. Разбира се, за малоинвазивных техники в такива случаи става просто не върви, и операцията се свежда до геморроидэктомии — премахване геморроидального възел.

Операцията, наречена тромбэктомией, по принцип е възможно и само при тромбозе (неосложненном) външно геморроидального възел. Нейната същност се състои в показването на картите под местна упойка възел и премахване на тромба. Въпреки това, като се има предвид, че венозна стена, така или иначе ще бъдат повредени по време на операцията (допълнителна травма), системата за съсирване на пациента веднага ще реагира на това… образуването на нов тромба. Така че популярността на такива операции не се ползват, защото пациентът се нуждаят от поне някаква гаранция и увереност в излечении и ограничения на повторение на неприятни събития.

READ  Разжижение кръв: лекарства, лекарства за разреждане на продукти

При фигуриращ в медицинската история на пациента, в много случаи се оказва, че вече са имали място и кървене, и тромбозы с възпаление, и загуба с ущемлением, така че да се говори за склеротерапии и други подобни методи не е необходимо. На пациента се приготвя за радикална операция на иссечению хемороиди възли, която се извършва под епидурална или местна анестезия и се състои в отстраняване на възли на 3, 7, часа в градуирана набиране, с прошиванием и перевязкой съдови крачета (операция по Милиган – Моргану).

Въпреки това в момента има 3 вида геморроидэктомии: закрит, открит и подслизистая. Те се прилагат в по-късните етапи и сложни случаи. Какъв вид отдават предпочитание – решаване на лечащему лекар, който е в състояние обективно да оценят състоянието на пациента и прогнозата за изхода на заболяването.

Освен това, в продължение на 10 години в световната проктологическую практика влезе hemorrhoidectomy по метода на Лонго, полюбившаяся лекарите своята техника на провеждане и надеждност в дългосрочен план. Всички хирургически инструменти и кръгли сшивающий апарат са в комплект, който се използва по време на операцията. Същността на метода се състои в отстраняване на лигавицата на ректума над нащърбена линия, което води до нарушаване на кръвоснабдяването в геморроидальном възел и замещению си съдове е съединителна тъкан.

По този начин, в случай на остра тромбоза на хемороиди възли избор и на самия болен, и при хирург, освен разновидности на геморроидэктомии, като цяло, не. А ето при лечение на хронични хемороиди, т.е. на разширени вени на дебелото черво, може да се управлява, както се казва, и «малко кръв».

Когато все още не е твърде ход

Малотравматичные, извършвани дори и в амбулаторни условия, за операции, за лечение на хронични хемороиди са възможни в началото на развитието на патологичния процес в хемороидалната вените, когато кървенето е единственият симптом, беспокоящим човек.

Популярни сред пациентите (да, и сред медици също) продължава да се ползва от процедурата склерозирования, която е в инъекционном въвеждането на специални разтвори в геморроидальный възел, което води до замещению съдове възел на съединителната тъкан.

Такава малоинвазивная операция, като инфрачервена фотокоагуляция, се извършва с помощта на апарат «Инфратон» и си поставя за цел коагуляцию съдовата крака възел с последващото му склероза.

Лигирование (дърпане) хемороиди възли латексными на кръгчета, макар и да е възможно на по-късен етап (при загуба на геморроидального възел), но е противопоказан при пукнатини, възпаление и тромбозе. Следователно, набрасывание еластични пръстени, които ще доведат до самостоятелно отпадению възел в резултат на нарушение на кръвоснабдяването в него, по отношение на тромбированных възли не се практикува.

Малоинвазивные, малотравматичные, малоболезненные методи на хемороиди лечение, без съмнение, са добри. Очевидно е обаче, че те не могат да бъдат използвани в случай на остър хемороиди, която и е тромбоза на хемороиди възли. Така че единственият начин да се предпазите и от радикална геморроидэктомии, и от тромбоза с тромбофлебит също ще профилактика на хемороиди (или влошаване) и навременно лечение на разширени вени на ректума. Пациентът сам решава на какво да се спре своя избор, когато този избор още има място.

Видео: лекар относно методите за пълно излекуване на хемороиди

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00090 sec