УЗДГ съдове на долните крайници: какво е това, къде може да се направи, подготовка на

Ултразвукова доплерография на кръвоносните съдове на краката (УЗДГ)

Често, отоци на краката, спазми през нощта, болки и други неприятни усещания карат човек да се потърси медицинска помощ. Винаги трябва да мине през УЗДГ съдове на долните крайници, да проведе външен оглед.

Какво е това УЗДГ? Това е абревиатура, расшифровывающая името на, може би, на практика най-точно метода на лечение кръвта на всички съдове в човешкото тяло. Този метод — ултразвукова допплерография (популярно — доплер ЕХОГРАФИЯ).

Че изследва

Процедура ултразвукова допплерограффии удобен и бърз при изпълнение на (време на провеждане варира от десет до четиридесет минути). До неговото провеждане няма нито възрастови, нито каквито и да е други противопоказания. Доплер УЗДГ съдове могат да се правят на пациенти на всякаква възраст и с всякакви съпътстващи заболявания. Методът е напълно безопасен, тъй като ултразвукови вълни по никакъв начин не влияят на човешкия организъм.

Към днешна дата не може да се проведе качествена и информационен диагностика на съдове, без използване на допплеровского изследвания. Допплеровское изследване на кръвоносните съдове се провежда не само за диагностични цели, както и за оценка на ефективността на оперативно или на лекарствения продукт за лечение на заболявания на кръвоносните съдове на краката на човека.

Разходите УЗДГ съдове на краката си специалист се вижда това, че именно в този момент се случва в съдовете и артериите на пациента.

С помощта на УЗДГ съдове на долните крайници може да се изследват различни вените, разположени в краката на пациента. Също така по време на ЕХОГРАФИЯ на краката си има възможност за оценка на опции, които са най-важни в състояние на стените на вените, да ги проходимостта на кръвоносните съдове и клапите на вените.

С помощта на УЗДГ съдове на долните крайници може да се види:

 • Присъства ли тромбоза на вени, възпаления, плакети на холестерола;
 • патологични промени в структурата, а именно случи, всички ни, извилистость;
 • колко изразени спазми на кръвоносните съдове;
 • по време на доплер така също може да се оцени възможността на притока на кръв към компенсация.
 • при провеждането на допплера д-р оценява на кръвния поток във вътрешността на кръвоносните съдове.
 • процедура ви позволява да видите аномалии на структурата на кръвоносните съдове.
READ  Синини по тялото: гърдите, разширени вени, причината, мазила и народни средства за защита от синини

Симптомите на нарушения на

Някакви ярко или не са много изразени симптоми могат да свидетелстват за наличието на проблеми в кръвообращението. Ако човек става трудно обуваться трудно да се ходи, трябва незабавно да се консултирате със специалист.

Нарушение на кръвообращението в съдовете на краката може да има съмнения за себе си по редица симптоми:

 • вечерна подпухналостта стоп и ставите голеностоп, която минава до сутринта;
 • болка по време на ходене, дискомфорт, тежест в краката и бърза умора;
 • наличието на нощни спазми;
 • изтръпване под повърхността на кожата;
 • плешивост долната част на краката и бедрата;
 • почти незабавно понижаване на температурата на крака дори и при малък охлаждане на въздуха.
 • наднормено тегло;
 • цветът на кожата на краката, с участието на един от обичайните;
 • чрез повърхността на кожата се вижда варикозно разширени вени.

Ако поне някои от тези симптоми се появи, пациентът трябва немедля да се потърси медицинска помощ, в противен случай ситуацията може да усугубиться. Засегнатите съдове на краката могат да воспалиться, в тях може да започне образуването на разширени възли, може да се появи трофичните язви, а това е директен начин за придобиване на хората с увреждания.

Заболявания

Тъй като УЗДГ съдове на долните крайници е един от най-точните методи, за изследване на д-р може да се диагностицира едно от следните заболявания:

 • тромбоза на дълбоките вени на долните крайници;
 • атеросклерозата;
 • облитерирующее възпаление;
 • разширени вени.

Лицето, на което са поставили на поне един от горните диагнози, трябва много отговорно се отнасяме към себе си и незабавно да се пристъпи към лечение на заболявания на кръвоносните съдове, тъй като нито едно от тези заболявания не се провежда самостоятелно, напротив, всички те се превръщат, което води до тяжелейшим последствия, като например пълна инвалидност и дори смърт.

READ  Повишаване на еозинофилите при възрастни: мъже, жени, бременни, причини, норма, лечение

Къде да

Къде може да се направи допплерографию съдове и как протича тази процедура?

При наличието на симптоми, които свидетелстват за нарушаване на притока на кръв в съдовете на краката, трябва да отидеш в клиниката по място на пребиваване за провеждане на доплер.

Подготовка

Непосредствено преди провеждането на УЗДГ съдове на долните крайници не е необходима някаква специална подготовка. Не е необходимо спазването на някаква специална диета, прием на медикаменти.

Преди изследване трябва да бъдат отстранени всякакви орнаменти, елементи от метал, се излага на бедрата и долната част на краката, за да те бяха отворени за достъп д-р. Пациентът лежи на дивана, свити крака в коленете, а лекарят от своя страна нанася гел върху повърхността на краката и сензор. Благодарение на това се подобрява плъзгат по повърхността на крайниците и ускоряющий предаване на информация от изследването. Сензор, монтиран в устройство, записва и предава на монитор промени, които настъпват в ес. Д-р ръчно взима честотата, на която ще излучаться ултразвук. Тя зависи от дълбочината, на която са разположени съдове.

Колкото по-дълбоко вените, толкова по-ниска честота на сензор се използва. След изследване в легнало положение, трябва да стане на пода или на дивана, за да продължи изследванията на кръвоносните съдове, на тяхното състояние.

Допплерография съдове на краката има някакви стойности, които е добре запознат специалист, водещ УЗДГ. В случай на отклонения от нормите, той казва за него на пациентите, пише резултат в заключение. Притока на кръв, така също се различават по вид. Добре, ако пациентът не просто се дава в ръцете си заключение с куп неразбираеми за него цифри и думи, но и подробно разказват за това, каква е него проблем и кои са начините за нейното премахване.

READ  Цвят на кръв при менструация: червено, оранжево, тъмно, норма

УЗДГ съдове на долните крайници — това е важна процедура, която позволява да се разкрие на много заболявания още в началния етап. Тя е напълно безболезнен, бърз, няма противопоказания. Може би това е най-информативен начин за получаване на информация за функциите и състоянието на кръвоносните съдове и артериите на долните крайници.

Медицина нашия модерен свят активно върви напред и ако още влезте, за откриване на болести на кръвоносните съдове трябваше да се подложи на продължително проучване, а сега, благодарение на УЛТРАЗВУК на съдове, това се прави много по-бързо.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00114 sec