Заличаване оклузивна болест: причини, симптоми, диагностика, лечение, народни средства за защита

Какво е заличаване оклузивна болест

Заболяване, ухудшающее състоянието на кръвоносните съдове на краката, особено стоп, към днешна дата е един от най-често срещаните видове болест на долните крайници. Под хронично възпалително заболяване на кръвоносните артерии, водещи до нарушаване на кръвообращението, а след появата на гангрена обикновено се определя заличаване оклузивна болест. Проблемът на този тип често се проявява при лица от мъжки пол на средна възраст, които използват никотин.

Какво е това

Оклузивна болест – това е сериозно заболяване, самолечение който е строго забранено. Всички трикове на лекарствени медикаменти трябва да бъдат съгласувани с лекуващия лекар.

Най-често срещаният тип на инфекция облитерирующего эндартериита – инжектиране на краката, заражающее съдове долната част на краката и ходилата. При прогрессировании заболяване на долните крайници, почти не получават кислород, което е типично увреждане на тъканите, естественото функциониране и смърт части на тялото.

Заболяване на кръвоносните съдове се развива систематично. Въпреки това се наблюдават моменти и моменти на влошаване на ремисия. Всеки човек, заличаване оклузивна болест прогресира по различен начин: някой бавно, а някой достатъчно бързо (наблюдава се по-рядко).

Етап

Реши да отпусне на пет етапа облитерирующего эндартериита:

 • Начален етап (тъкан на кръвоносните съдове цели, симптомите на развитие не се проявява);
 • Исхемична атака – на етап, в който трябва да започне курс на лечение (наблюдава се спад пропуски, промени на кръвоснабдяването, се появи скимтене, дискомфорт, долните крайници през цялото време студена);
 • Трофический етап (към долните крайниците престава да дойдат кислород, засилва проява на заболяването, се наблюдава загуба на коса в краката, ноктите слоятся, а кожата придобива син цвят);
 • Язва-некротический етап (пациентът се чувства постоянна болка в краката си, му е трудно да се движи, мускулите на краката стават мъртви);
 • Последният етап – гангрена на крака (формира на краката в резултат от липса на лечение). Отделят два вида гангрена: сух и влажен. Суха гангрена допринася за отводняване на крака, черноте, деформации и смърт на пръстите на долните крайници. Влажна гангрена, спомага за развитието на тумори на тъканите, а също и в кръвта, произвеждани токсични елементи, разносящие инфекция в организма. За да се избегне по-нататъшно заразяване на кръвта, а скоро и летального резултат, трябва да ампутират заразените долния крайник.
READ  Недостиг на въздух: при сърдечна недостатъчност, причини, лечение

Причини

Днес не съществува единно мнение за причините за образуването на това заболяване. Някои учени смятат, че заличаване оклузивна болест е аутоиммунный характер (в организма на човека се формира антитела, повреждающая стени и служители причина за възпаление на кръвоносните съдове).

Употребата на никотин, постоянен стрес, често става студено на краката, атеросклероза на долните крайници, различни инфекции, нарушение на съсирването на кръвта – причини за появата на облитерирующего эндартериита.

Симптоми

При облитерирующем эндартериите се появяват следните симптоми:

 • Силна умора, чувството на дискомфорт и тежест в долните крайници.
 • Пациентът постоянно са студени, изпотяване, немеют и оток на краката.
 • Кожата на долните крайници придобива блед цвят.
 • По краката се появяват трофичните язви, съпътстващи появата на гангрена.
 • При това заболяване на ноктите на пръстите на краката слоятся, сини, стават крехки.
 • Има гърчове.
 • При нея се усеща болка в ножных телета, които обслужват поява на накуцване.

Диагностика

Да диагностицира облитерирующего эндартериита трябва да бъде в първите етапи на развитие на болестта, защото колкото по-рано се проведе проучване, толкова по-бързо ще бъде избран курс на лечение, което допринася за бързото възстановяване:

 • За установяване на точна диагноза на пациента, лекарят изследва капилярите, проучване на състоянието на плавателния съд, кървене, разкрива наличието и пояснява стойността на нивото на усвояване.
 • С помощта на измерване на температурата на кожата, специалистите определят наличието или липсата на промяна в някоя част на тялото.
 • Благодарение на ультразвуковому проучване на лекари-специалисти оценяват позицията на тъкани и наблюдават техните промени.
 • Освен диагностика на облитерирующего эндартериита необходимо за проверка на кръвта за наличие на вируси, инфекции.
READ  Пароксизмальная тахикардия съдови заболявания: причини, симптоми, спешна помощ, лечение, видове и форми, диагностика

Лечение на

Курс на лечение облитерирующего эндартериита не позволява окончателно да се премахне болестта, но позволява да се забави процеса на развитие на вируса. Не забравяйте за правилното хранене, отказ от алкохолни напитки, употреба на никотин, неподвижни действие.

За да се излекува болестта, трябва да следвате назначаването на лекуващия лекар. Лечението се извършва лекарствени медикаменти, се прилагат физиотерапевтични процеси, а също и популярни народни средства за защита медицина. Въпреки това в някои случаи е невъзможно да се направи без хирургическа намеса.

Ако курсът на лечение е започнал с края, а поражението на кожата покрива се разпространява по-силно, трябва да се създаде помощно посоката на кръвообращението, заобикаляйки жертва на мястото на съда, с помощта на шунты. Освен това е възможно премахване на тромба, служител в средство за припокриване на пътя в артериите.

В случай на продължаване на развитието на облитерирующего эндартериита и предпазливост на живот на пациента, експертите препоръчват да ампутират част от заразените кожната покривка.

Народни средства за защита

Заличаване оклузивна болест лечение на народни средства за защита помага само в ранните етапи на развитие на болестта. За по-точно ефект трябва да се консумират ги заедно с медицински медикаменти, прописанными лекар-специалист.

Курс терапия от народната медицина се основава на битери, билки, разноски, които служат за почистване, подновяване и втвърдяване на стените на кръвоносните съдове и имат антивоспалительными свойства. За избавяне на тялото от инфекция се препоръчва в продължение на няколко дни се консумират силен чай с мляко. Също така спомага за развитието на отвара от картофи, използването на синьо йод.

READ  Катетеризация вени: централни (subclavian, venas, бедрената) и перефирических

Профилактика

С цел предотвратяване на риска от образование или подобрения облитерирующего эндартериита, е препоръчително да се спазват следните превантивни мерки:

 • Предотвратяване на употребата на алкохолни напитки;
 • Предотвратяване на употребата на никотин;
 • Водят долните крайници, топли, не ги дават переохлаждаться;
 • Да се придържат към правилното хранене и здравословен начин на живот;
 • Повече да оставаме на открито;
 • Спазват се грижат за краката, да не се опитват да ги изложи на удар или товари;
 • Вземете удобни обувки, за да кожна покривка на долните крайници може свободно да се кислород.

Придържайки се към посочените по-горе препоръки, Вие не само ще запази здравето си в добро състояние, но и поспособствуете намаляване на риска от поява на тази болест.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00109 sec