Abdominoplasty или липосукция на корема, талията: че е по-добре, как да се извърши едновременно

Варианти за задвижване на корема в ред: abdominoplasty или липосукция?

Понякога хармония фигура не е достатъчно един финал – плосък корем. А с диета и фитнес не винаги са в състояние да се отърве от проблема, така че трябва да го направя хирургически метод. Но кой от тях е по-добре: abdominoplasty или липосукция? Това зависи от причините, които предизвикват проблема.

Показания за процедури

Мнозина смятат, че и двете операции решават едни и същи задачи. Това не е съвсем вярно, достатъчно е да видите списък на показанията за провеждане на abdominoplasty и го сверите с проблеми, от които премахва липосукция. Въпреки че в резултат на двете операции се превръща в корема, без прекомерен издатини и асиметрия.

Абдоминопластику правят при следните нарушават пропорциите на тази част на тялото, проблеми:

 • излишък на кожата и мастния слой в зоната на коремната стена, фатално консервативни методи;
 • изразени стрии на корема, причинени от излишък на кожа в тази област;
 • в различна степен на опущение на мускулите на коремната стена в комбинация с наличието на мастния «престилка»;
 • взема под внимание издуването на корема, причинено от комплекс причини, сред които диастаз, херния, излишната мазнина и птоз тъкани;
 • забележими следоперативни белези, останали след други интервенции и нарушението на формата на корема.

Липосукция има няколко други показания:

 • наличието на мастни натрупвания в областта на коремната стена, с които не се справих диета;
 • необходимостта от подобряване на други методи, използвани за изравняване на корема;
 • асиметрия на коремната стена вследствие на неправилно разпределение на мазнини (включително наличието на жировиков).

Кой вариант да изберете?

Като проблем пациенти, след като реши на операция, често още е трудно в избора: abdominoplasty или липосукция — най-добре? На пръв поглед вторият вариант. В края на краищата, липосукция се прави чрез пробиви, които след това ще бъдат излекувани по-бързо. Тя не изисква дълъг възстановителен период, може да бъде извършена под местна упойка. А от мазнините подобна намеса, определено облекчава.

Abdominoplasty, дори ако това е най-нежния си вариант, предполага наличието на разреза (понякога не един), в повечето случаи обща анестезия и е достатъчно дълга рехабилитация. На пациента по време на операция се губи известно количество кръв е по-голямо, отколкото по време на липосукция. Вероятността от усложнения след нея по-горе. Но има и още една разлика: abdominoplasty отърве от излишната кожа, т.е. ще корем не само плосък, но и годни. Липосукция на същите, премахване на мазнини, може да напуснат тази зона отпусната. А ако издут корем причинено от наличието на херния, диастаза и опущением мускули, тя няма да го направи плосък изобщо.

READ  Подмладяване на кожата за мъже: как ще ви помогне Элос за лице, интимно подмладяване на интегрирана програма за

Като се има предвид това, избор на операция, трябва да се случи на база на показанията към нея. Ако проблемът е само в излишък на мазнини, а кожата на корема еластична, можете да направите една липосукция. При наличието на птоза на тъканите, я излишък по-скоро подходящ abdominoplasty. Наличието на едновременно твърде гъста, насипни мастния слой и посочените проблеми, в нарушение на очертанията на корема, ще изисква мач операция за получаване на оптимален ефект.

Ако процедурите се извършват едновременно

Каква операция да изберете в конкретен случай, трябва да реши специалист. Само той е в състояние да разкрие причините за изпъкването на корема и да се определят оптималната тактика за лечение въз основа на проучване. Същото важи и в случай, когато и двамата се нуждаят от намеса. В края на краищата, комбинацията им може да има различни характеристики:

 • Първо липосукция, след това abdominoplasty. Тази последователност се избира при наличието на силно изразена мастна възглавници. При абдоминопластике тя става фактор на риск от развитие на усложнения. Така че е по-изгодно за постигане на резултат и опазване на здравето се отървете от мазнините с помощта на липосукция. А по-късно 3 — 6 месеца след това реши останалите, довели до нарушаване на основата на корема, проблеми, като направи операция за подтяжке мускули, премахване на излишната кожа.
 • Първо, abdominoplasty, след липосукция. Това не е най-добрият вариант, така че обикновено тя се случва непланирани. Тази комбинация прави малопредсказуемым крайния резултат. Но то е възможно, когато ефектът от abdominoplasty не са доволни от пациентката.
 • Провеждането на двете процедури едновременно. За предпочитане е този вариант, когато липосукция се ограничава до откачиванием мазнини и от двете страни, краищата на раната или отстраняване на малкия му обем от средата. Тя е изпълнена чрез допълнителни разрези или основните достъп.

За това, как в операционната се прилагат едновременно, липосукция и абдоминопластику, вижте в това видео:

Пациентка, която, разбира се, по-често искат да се прилагат най-новите вариант. Това ще преживеят един рехабилитационен период, вместо на две, след проведени отделно операции, за да получите незабавно желания резултат. Но ако много мазнини, комбинацията може да се изправи пред усложнения. Така че не трябва да настоява на него, освен ако лекарят не препоръчва.

Когато се провеждат липосукцията на талията и корема баста едновременно, това се прави така:

 • На пациента по корем правят маркиране, докато той стои. В това положение по-точно се определят линии и обема на устраняемых тъкани.
 • На пациента се дават анестезия. В зависимост от обхвата на интервенциите той е эндотрахеальным или комбинирани.
 • В проблемную зона инъекционно инжектира разрушава мастната тъкан състав. След това се правят пробиви, чрез които с помощта на вакуум апарат я съдържащите навън. За да се улесни и бързина на процеса с помощта на ултразвук. Понякога правят липосукция чрез достъп, направени за abdominoplasty.
 • Лекарят прави разрези за основните операции. Възможно провеждането на abdominoplasty чрез хоризонтален или комбинация от него с вертикалата. Това зависи от броя на съкратените тъкани, наличие на белег от предишна операция.
 • Получаването на достъп до проблемната зона, лекарят отделя слой останалите мазнини и кожата от мускулите. При нужда от още една цепка выкраивается пъпа. След това се овладя мускулите и aponeurosis, се извършва вправление и зашиване на херния.
 • Раната образува, рязане на излишния клапа и като се има предвид необходимостта от изграждане на нов пъпната дупки. След това се записва на самия пъп.
 • Разрези ушиваются, в тях се оставя място за дренажни тръби. Отгоре се наслагват помощ.
READ  Възстановяване след раждането: процедури и комплекса, които предлагат козметика

Препоръчваме да прочетете за лазерна липосукция на корема. Вие ще научите за това, какво представлява процедурата, неговите предимства и недостатъци, етапи на провеждане и восстановительном период.
А тук повече за безоперационной метод за премахване на излишните мазнини на корема — кавитация на корема.

Възстановителен период

Възстановяване след сочетанного намеса е не по-малко от 6 месеца, но през този период се променя и самочувствието и външния вид на корема. Процедури за грижа и условията на живот по време на рехабилитация на различни негови етапи също се различават. Какви са характеристиките на възстановителния период:

 • В първия ден след операцията да стане това, е забранено, след известно време може да се пие чиста вода.

 • Преди няколко дни в болницата може да се почувства болка, стянутость, слабост. За премахване на дискомфорта правят инжекции с обезболяващи, а също и антибиотици, за да се предотврати развитие на инфекция.
 • На корема остават подуване, посиняване. Дренажни тръби събрани след 2 — 3 дни, в които определен режим на легло.
 • По-късно може малко по малко да ставам, да ходи, има течна храна, постепенно преминавайки към обичайните си.
 • Шевовете трябва да се справят с 2 — 3 пъти на ден антисептици. След отстраняване на тръбите трябва да се носят бандаж, той ще ви помогне по-бързо да се справят с подуване, да се адаптират тъканите към новия регламент. Устройството трябва да бъде 4 — 8 седмици.
 • Да се измие в банята може след 3 — 4 дни след операцията не се допуска попадане по шевовете вода и сапун. Ако е бил използван нерассасывающийся материал, махнете ги по-късно, на 7 — 14 дни.
 • Физическо натоварване след операцията трябва да бъде минимална. Не може да се вдигне тежестта, тичат, е особено опасно напрежение в областта на коремната стена. Този режим трябва да бъде не по-малко от 3 месеца.
 • В рамките на 30 дни след операцията може да се използва средства, които появата на хипертрофични белези. Това са лепенки, наклеиваемые на седмица, или гелове.
 • Диетата след операция, когато вече е разрешено твърда храна, трябва да бъде лесно. Това е важно за добрата работа на червата, както и изобилие от пиене на течности.
 • 3 — 4 месеца трябва да се избягват топлина във всичките му форми, шест месеца, за да се пази шевовете от въздействието на ултравиолетовите лъчи. Те са в състояние да прокара образование груб белег.
 • След операцията не може да се роди. Всъщност може, но не трябва да се беременеть по-рано от една година.
 • След цезарово сечение тези намеса не го правят. Не, операцията няма да попречи впоследствие да прекарате абдоминопластику заедно с липосукция.
 • От тях остават груби белези. Те могат да бъдат избегнати, ако правилно се грижи за ръчен шев.
 • След интервенции нарушена чувствителност на зоната на корема. Подобно е не по-дълго от 3 седмици, след това всичко се връща към нормалното.
 • Резултатът се запази завинаги. Това е възможно само при определен начин на живот. Ако пренебрегнем правилно хранене, спорт, мазнините могат да се съберат в зоната на корема, на мускулите – слаби, а кожата провиснуть. По-вероятно повторение на проблеми след раждането.
 • Претърпели операция е противопоказан спорт. Това е вярно само за периода на рехабилитация, след това участие трябва да е задължително.

За това, какви митове съществуват относително abdominoplasty, вижте в това видео:

Пластмаса корема заедно с липосукция – само част от мерките за възстановяване на формата, макар и много ефективна. Операцията помага за запазване на привлекателността и защото дава мощен стимул за по-нататъшни грижи за себе си. Подкрепи резултат от правилното хранене и спорт.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00112 sec