Като премахване на двойна брадичка: как да се отървете от себе си, каква ще помогне на операция вдигни брадичката, видове пластмаси и ефект

Възможности пластика и домашни методи, като спра на брадичката

Възрастови промени на всички се проявяват по различен начин. Един от признаците може да се превърне в образуването на двойна брадичка. Но проблемът притеснява не само с възрастта и добавянето на излишни килограми. И въпрос, като премахване на двойна брадичка, може да бъде решен по няколко метода, изборът на които се извършва включително и в зависимост от причините за появата на дефекта.

Основните причини за образование

Появата на двойна брадичка способствую няколко фактора:

 • Генетични характеристики. Един от тях – заторможенный обмяната на веществата. Още при някои това се случва твърде малка долна челюст, която не поддържа целият обем на меките тъкани.
 • Възрастови промени. Кожата в тази зона губи еластичност, както и мускулите на врата.
 • Промени в теглото. Ако той е голям, а след това рязко спадна, растянувшаяся се дължи на затлъстяване с около мастната тъкан на кожата не успява да се върне за още обем.
 • Бременност. Това състояние води до хормонални промени, може да добавите и излишни килограми, което се отразява на състоянието на меките тъкани на лицето.
 • Ендокринни заболявания. Смущения в работата на щитовидната жлеза е била счупена или задстомашната жлеза причиняват хормонални промени, които могат да доведат до появата на дефекта.
 • Вредни навици. Не става дума за алкохол или пушене, просто някои хора имат навика да ходи, спадане на главата, или спи твърде висока възглавница.

Подтягиваем брадичката дома

При възникване на проблеми, как да се отървете от двойната брадичка, много, на първо място се търсят консервативни начини за решаването му. Има възможности да се справи с дефект на дома:

 • Гимнастика. Ефективни гребане с книга на главата на 10 минути дневно, обрати врата си в различни посоки, «камери» (упереться в брадичката на ръцете си, едновременно опитвайки се да се потопи лицето надолу). Резултат дават упражнения с изказването на гласни звуци с интензивно артикуляцией.
 • Масаж. Той улучит обменните процеси, т.е. изгарянето на мазнините и подновяване на клетките на кожата. За масаж се използва крем или течен мед. Можете да се месят проблемную зона като тесто, разглаживать от средата към краищата, за да изпълнява пощипывания, похлопывания.

За това, как да се премахнат втората брадичка с помощта на упражнения, вижте в това видео:

За отстраняване на проблема използват и козметични процедури:

 • RF-метод. Влияние върху областта на брадичката електромагнитно поле помага да се разграждат излишните мазнини и да стегнете кожата си.
 • LPG масаж. Извършва се със специален апарат, който е в състояние да отстрани дефекта за няколко сесии.
 • Мезотерапия. Ваксини специални препарати, област брадичката помагат да се разделят на мазнини и стягат кожата.
 • Фонофорез. С помощта на проблемную зона попадат на активните съставки, стимулиране на обмяната на веществата, след това има и изгаряне на мазнини, производството на колаген и еластин в кожата.
READ  Пилинг на кожата на лицето си: защо така се случва при жените, мъжете, на детето кожата е суха, се зачервява, покрива петна, изсушаване, около устата

Решение на въпроса с помощта на пластика

Но все пак, за да се спра на двойна брадичка с гарантиран и продължителен резултат, трябват по-радикални мерки. Има няколко вида пластични операции, с помощта на които долната част на лицето получава ясна чужбина, без излишък на меките тъкани.

Липосукция на брадичката

Липосукцията е метод за премахване на излишната подкожна мастна фибри. Затова тя се провежда, ако дефекти, причинени от не толкова провисанием на най-горния слой на меките тъкани, както и в случай, когато има проблем и по-дълбоко. Процедурата може да се извършва под местна или обща анестезия, се извършва в няколко етапа:

 • повърхността на оперируемой зона почиства с антисептик;
 • в мастната тъкан с помощта на ваксини се инжектират разжижающий я лекарството;
 • в областта на earlobes и в средата се правят пробиви, през които, с помощта на лазер (или ултразвук, радиочастотное радиация) съдържащите излишък на липиди;
 • на пробиви се поставя пластир, върху долната част на лицето стегната превръзка.

Време на такава намеса – 40 — 60 минути. Тъй като няма голямо влияние върху състоянието на кожата (тя е само малко стегна под въздействието на лазер), показва липосукция предимно млади пациенти с добър тургором.

Фейслифтинг

Фейслифтинг – това е по-сериозно и задълбочено намеса. Така му се извършва под обща анестезия. Фейслифтингом коригиране на мускулите на шията, а не само на кожата. Това е интервенция е препоръчително да се носят тези, които са на възраст над 45 години, и някой проблем с двойна брадичка дължи в по-голяма степен на разтягане и отпуснатост на тъканите от излишната мазнина.

Фейслифтинг правят с достъп чрез разрези на кожата, предварително разметив линии, по които те ще бъдат направени, и участъци, които се подтяжке. Поверхностную мускул на шията се движат в страни и малко нагоре, запис шевове. Също така се случва и с кожата. По време на работа следят състоянието на увредени кръвоносни съдове, като се внимава да не се предотврати кървене. Според нея завършване на пациента се налагат шевове, залепени ги лейкопласт, се определят отгоре е опъната превръзка.

Ексцизия на кожни гънки

Операция при двойно брадичката може да е и по-глобална, отколкото предишните два варианта. Ако дефекти, причинени от провисанием кожа и влакна дълбоките тъкани едновременно, както и наличието на излишните мазнини в долната част на лицето, намесата е, както следва:

 • прикреплении мускулите на врата (платизмы) в нова ситуация;
 • хирургичното премахване на излишните мазнини;
 • иссечении допълнителни сегменти на кожата.
READ  Масаж след липосукция (лимфен дренаж, lpg, антицелулитен): какво може да се направи и когато след липосукция на брадичката, корема, коленете

Достъп до дебели меки тъкани се извършва чрез разрези, които след това се проведе заедно с шевове. Отслабва мускулите на шията беля, намираща се под тях мастната тъкан се отстранява. Платизма стегна и се засилва зад ушите чрез разрези за тях и износител. След това се отстранява излишната кожа, наложена шев, в който се оставя място за дренажна тръба. Се отстранява на следващия ден. Белези се крият в естествените гънки на кожата.

Подобни операции се правят под обща анестезия. Продължи интервенция ще бъде не по-малко от 2 часа. Тя позволява не само да се махне втората брадичка, но и да се създаде ясен овал на лицето, подмладяване на шията.

За това, като живи, чрез премахване на излишните мазнини в подбородочной зона, вижте в това видео:

Кой не ще бъде в състояние да се възползват от пластичността

Пластична операция за отстраняване на дефект, които не показват всичко, с двойна брадичка и които желаят да се отървете от него. Сериозността на интервенции не позволява да ги държите тези, които имат:

 • кожни заболявания от различен характер;
 • патология, които да пречат на съсирването на кръвта;
 • захарен диабет;
 • метаболитни нарушения, включително затлъстяване на 4-та степен;
 • онкологические заболявания;
 • автоимунно заболяване;
 • психични заболявания, епилепсия;
 • склонност към образуване на келоиди и хипертрофични белези;
 • бременност и кърмене.

Потвърждение на желанието на пациента за операция и липсата на него противопоказания се извършва предварително изследване. В него са включени анализи на кръв и урина, биохимия, както и минимум консултация при лекар и анестезиолог.

Препоръчваме да прочетете статията за векторен лифтинге. От нея ще научите за това, какво представлява процедурата, показанията за неговото провеждане, методика на изпълнение на процедурата, резултатите след това.

Възстановителен период: период и ограничения

Рехабилитация след корекция на брадичката се изисква задължително. Срокове я се различават в зависимост от това, какво е било намеса. По-бързо ще приключи възстановяване, след липосукция. Тя ще отнеме 2 седмици. Рехабилитация след фейслифтинга ще продължи до 2 месеца, а първият етап ще приключи на 20 дни. За възстановяване след платизмопластики ще се нуждае от 3 седмици, но ограничения не съществуват и по-късно.

Какво трябва да предприеме в рехабилитационен период:

 • носенето на помощни маска за шията и брадичката 1 — 2 седмици;

 • да се грижи за рани, лечение на антисептици, след това противовъзпалителни мехлеми, които е назначил лекар;
 • държа главата си право, включително и по време на сън, с помощта на висока възглавница;
 • първите 3 — 4 дни има течна и полужидкую храна, след това преминете към обичайното, но не е прекалено стегнат, за да не се претоварвайте физически оперированную област;
 • не си мият главата на първите 7 дни след интервенция, след това да е топла, а не гореща вода;
 • на 3 — 5 седмици да забравите за алкохола и пушенето, за да не пречат на процесите на зарастване на увредените тъкани;
 • след операция 2 — 3 месеца да се откаже от солариум, вани, масажи, козметични процедури, провокиращи, макар и най-малката травматизацию тъкани.

Ефективността на процедурите

Резултат на интервенции за премахване на двойна брадичка ще се прояви не веднага. Всички процедури се провеждат с увреждане на тъканите, което причинява появата на отоци, синини и красноты.

По-малко намаляване на неизбежните странични прояви видими стават следните промени:

 • След липосукция врата се прави по-тънка и по-млади, по-ясно се вижда прехода от нея до брадичката. Изчезва мастните възглавница, долната част на лицето придобива по-ясно изразени очертания. Кожата постепенно се адаптира към липсата на наднормено липиден слой, стегна.
 • Фейслифтинг прави зоната на брадичката и шията, за по-подтянутой и еластична. Изчезват излишните гънки. Граница на долната трета на лицето стават по-ясни, без увиснала на тъканите.
 • Корекция на разпоредбите на мускулите на шията, с едновременното премахване от тях на мазнини и намаляване на парцела опъната кожа дава резултат визуален подмладяване на няколко години. Двойна брадичка пластмаса този вид премахва за сметка на сложни промени. Мускулите се връща тонуса, премахване на излишните мазнини води до по-добро прилеганию на кожата към годни меки тъкани.

Крайният резултат ще стане ясно по-късно, няколко месеца след липосукция, и шест месеца след другите две интервенции.

Коя операция да се направи, да се реши от лекар, квалификация, което е много важно за успеха. Не по-малко значими за предварителна подготовка и рехабилитационен период. Колко трае ефектът, зависи от вида на процедурата, начин на живот. Но повечето фейслифтинга и платизмопластики достатъчно за 8 — 10 години.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00089 sec